Gör det bästa av situationen

Hej på er! Tog mig tillfället i akt att inte blogga igår, då jag ville njuta av solen, hästarna, mitt sällskap och planerade en del andra jobb som kommer härnäst. Dagarna är otroligt långa just nu, såklart. Vanliga fall när man har mycket på schemat så går tiden och timmarna alldeles för för fort.

Hemmet och hästarna är det vi varvar emellan, och kvällarna stranden , typ. Har nu börjat gå på morgonen med Bobby, för att variera huvudet lite.

Ibland om dagen känner jag nästan att jag håller på att bli tokig, ingenting händer, vilket blir svårt att uppskatta sin stad / by när man är nyinflyttad. Men vi får hålla ut och vänta på nästa besked vad som blir bäst. Har för mig att det var den 31e som nästa uttalande skulle bli?

Annars är det ingenting speciellt som hänt. Förutom att vi premiär hoppa ute igår. Det tyckte verkligen vi allihopa var roligt. Men ingen tävlings planering ännu, igår fick alla besked att OS inte blir av, så om det inte blir av så tänker jag alla de andra evenemangen?

33 thoughts on “Gör det bästa av situationen

 1. Det känns som att du brukar skriva att du inte är ute på så mycket ”nöjen” osv utöver hästarna i vanliga fall heller? Är det verkligen så himla stor omställning för er just nu eller är det mer ovissheten som är jobbig? 🙂

 2. Vem är ditt ”sällskap?” Varför skriver du inte bara njuta av att vara med Olav? För jag antar att det är honom du menar

 3. Vilken fin motljusbild! Som omväxling kan fotografen sätta sig på huk för att få ett annat perspektiv på motivet i förgrunden. Jag rekommenderar #moderskeppet. Där finns många bra tips för foto med mobilen. Har lärt mig en hel del där.

 4. Jag är nyfiken på vad som försvunnit från ditt schema som är där i vanliga fall? Kan ha missat det totalt men är det inte stallet, hästarna och deras träning som brukar fylla dina/era dagar? Eller är det möjligheten att inte kunna åka iväg och träna nu som saknas?

 5. Vad är det som ändrats i ditt liv pga coronan egentligen? det enda som ändrats är ju träna för tränare, och tävlingar?
  för mig är livet som vanligt, jobba, stallet, motionera hundarna, träna hemma istället för på gymmet, osv. Det enda som ändrats är det sociala utelivet, det kör vi istället över telefon. Så mina vardagar är lika fullt upp som vanligt, och dem dagar man kanske skulle vart ute med kompisar är ju perfekta dagar att fixa saker, tex se över sommarhagen, laga staket, storstäda hemma, mm.

  • Dina exempel är ju det Nellies vardag och företag handlar om, så det är väl självklart att det är en omställning då?

   Corona har satt hela världsekonomin i kris. Som företagare, vilket Nellie är, går det inte att känna sig säker i dessa tider. många får lägga drömmar på is och ändra livet i stort. Viruset har en enorm påverkan på hela världen och ingen vet när det tar slut. Min undran är hur du kan ha undgått det här? Men dock, det är en bra fråga att ställa och kan vara intressant att höra hur Nellies vardag förändras rent konkret. 👍

   • Att det är jobbigt och osäkert fattar jag, men hennes vardag verkar inte ha förändrats nämnvärt utifrån vad hon har delat med sig av under alla år.

   • Klart jag vet att ekonomin påverkas för många, speciellt små företagare som Nellie, dock var det inte det jag kommenterade, jag kommenterade att hennes vardag borde inte påverkats, hon borde ha lika fullt upp med dagliga skötseln och träningen av hästarna som hon hade innan Coronaviruset kom. Hästarna behöver ju fortfarande skötas om och tränas precis som tidigare liksom?

    Sedan ser väl jag att massor med människor dör som ett större problem just nu, än det ekonomiska problemet i världen detta orsakar…

    • Ekonomiska problemet är större då det påverkar alla som lever o det är fler än de som dör. Jorden är dessutom överbefolkad. Om du själv hade påverkats hade du nog haft mer förståelse.

     • Vem påverkas inte av ekonomin i detta läge? Klart det påverkar även mig, men ekonomin kan man anpassa sig efter, och den mesta ekonomin kommer återhämta sig om några år. Ingen i Sverige eller liknande europeiska länder kommer svälta ihjäl eller dö pga den ekonomiska krisen. Dock kommer dem som dör aldrig komma tillbaka

     • Ekonomin är större än pengar på banken för både privatpersoner och företagare. Världsekonomin påvekar alla jobb, alla utbildningar och alla andra förutsättningar. I en perfekt värld hade det inte behövt vara så. I en perfekt värld hade vi ändrat hela världssystemet så att vi både levt mer lokalt och hållbart men det ser inte ut så. Argumentet att ekonomin ändras om några år och att vi kan anpassa oss är lite för naivt för att rädda situationen och är dessutom förödande. Utan en stabil världsekonomi kommer folk stå utan mat på bordet och utan hem. En börskrasch leder till många kriser.

      Nellies vardag består av att träna och tävla, vilket nu sätts stopp för pga smittorisk. Företaget går (förmodligen) sämre när kunder inte lämnar hästar och kan ta samma ekonomiska risker, som det är att lämna ifrån sig en häst på tillridning, vilket påverkar nellies företagande. Tävlingar ställs in, det innebär mindre publicitet för ON b.la.. Ibland behövs lite helikopterperspektiv för att se helheten.

      Det här var mina tankar. Självklart kan dessa vara fel och Nellie får ju självklart uttrycka själv vad som är sant för henne om hon känner för det.

     • Ebba så du tror på fullaste allvar att i Sverige kommer folk sitta på gatan med sina familjer, hemlösa och svälta ihjäl inom ett år?
      Jobben påverkas ja, men samtidigt så när krisen lagt sig kommer många av dem jobb som försvunnit nu behövas igen, tex gym, restauranger, festivaler, nattklubbar, mm, sedan kommer folk göra som dem alltid gjort genom alla tider, starta företag, anställa personer, mm.
      Utbildningarna kommer komma tillbaka, det är en av dem viktigaste grunderna i samhället så Sveriges regering kommer inte ta bort dem.
      Mat och annat kommer fortsätta importeras som tidigare, dem som sålde varor till Sverige kommer ha behov av att fortsätta göra det även i framtiden, och vi kommer ha behov av att köpa dessa varor, så nej vi kommer in tvingas leva lokalt om vi inte vill.

      Hästarna behöver tränas även under Corona krisen?
      Nellies vardag består av att sköta om hästarna och träna, tävla gör hon ett par gånger/år, vilket hon inte kan göra nu, träna för tränare verkar hon göra 1-4 ggr/månad, vilket hon inte gör nu. Så det är dem där 1-4 träningarna/månad och kanske 1-2 tävlingar/månad som fattas nu, annars är ju allt som vanligt. Alla som äger häst vet ju att den behöver samma skötsel och träning nu som den behövde innan Corona krisen.
      Och jag har skrivit tidigare jag vet att Corona krisen påverkar Nellie FÖRETAG och dess ekonomi, men jag ser inte hur det kan påverkade hennes VARDAG med hästarna då dem ska skötas och tränas precis som tidigare?

      PS: jag börjar misstänka att du är en av dem personer som har en otrolig panik och ångest över Corona krisen? och mår väldigt dåligt nu och har väldigt stor oro över vad som ska hända nu, och hur framtiden kommer påverkas? Att gå runt och ha ångest och må dåligt 24/7 är inte bra för någon, bättre att lugna ner sig, följa utvecklingen av vad som händer och lita på att vi alla tillsammans i framtiden kommer lösa detta.

 6. Skulle avelsvärderat min hingst nästa helg men det har ju såklart också blivit inställt… 🙁

 7. I finland är allt avbokat minst 4 månader framöver kanske t.o.m 6mån. Ni kommer nog ha lika i swe bara ni börja fatta alvare. Ni är väl enda landet som ännu int tagit så mycket åtgärder. Här är skolor stängda, 70+får ej träffa folk, alla restauranger stängs ner på lörd å inom södra finland stängs troligtvis gränserna så man får inte lämna Nyland. (nyland är det runt helsingfors) så era besked ni väntar på blir nog troligtvis bara strängare, bättre blir det inte

 8. Hej!
  Några tips på blogginlägg som skulle vara så roliga att läsa om nu eller om du någon gång känner att du har slut på idéer:
  1. Samarbeten du gjort som du idag inte står för
  2. Samarbeten du blivit tillfrågad men tackat nej till
  3. Dina minst stolta ögonblick som ”kändis” i din karriär
  4. Hästarnas dagliga rutiner
  5. Vilka hästar du och ON sporthorses idag förvaltar
  6. Pest eller kolera (med frågor från oss följare eller app)
  7. This or that (rid inspirerad)
  8. Jag har aldrig (med frågor från oss följare eller app)

 9. Förstår hur du känner det. Själv går det vanliga livet vidare med jobb, med hundarna, promenader men med mindre familjeliv. Vi lever mer isolerade från varandra men har daglig kontakt via telefon/messenger ) och mer själva i stort, men samtidigt känns det som om livet stannat upp och håller andan i väntan på boomen av detta virus.

  Stockholm har nu gått ut med att de börjar få brist på både material och personal och önskar få hjälp av pensionerad vårdpersonal för att stärka upp. Sverige ligger tyvärr långt efter andra länder när det gäller att minimera smittspridningen och jag hoppas verkligen att de styrandes beslut inte gör saken värre.

  Livet går vidare men på något vis känns det som om de flesta bara går och väntar på vad som kommer närmare och närmare. Och efter påsk när det tillåtits att ”resa runt” så kommer det verkligen att explodera….tack och lov verkar ändå en stor del att försöka hjälpa till genom att självmant tänka på hur de rör sig i samhället i stort.

  I Indien planerar dom för hur de ska kunna få till ett utegångsförbud för att minimera smittan……här i Sverige är det viktigare att få åka på skidsemester till påsken…..Ger ju lite funderingar till hur olika länderna tar till sig allvaret i detta virus .

  Att vara egenföretagare eller att vara anställd i ett mindre företag i dag, gör att osäkerheten blir ännu större. Att då också behöva oroa sig för sin ekonomi samtidigt som oron för samhället, sjukvården, vänner och anhöriga som kanske finns i riskgruppen ständigt finns i bakhuvudet gör det inte lättare på något vis.

  Det är en tung och orolig tid vi har framför oss med många stora förändringar, en del på kortare sikt andra för lite längre perioder. Alla märker vi av detta, mer eller mindre nu i början och förhoppningsvis blir det inte värre än så här, hoppas kan man ju alltid.

  Sen när allt har lugnat sig och börjar återgå till det normal, vad nu räknas som normalt, hoppas jag verkligen att Sverige har planer färdiga för hur företag och den enskilda människan ska kunna få hjälp till att få ekonomi och vardag att fungera igen.

  Var rädd om er och var rädd om varandra 💖

 10. Tycker det är slött att du inte svarar på mer frågor från läsarna Nellie när på påstår sig ha så mycket ledig tid och vara uttråkad. Var rädd om sin blogg!

  • Förstår att Nellie inte svarar på allas frågor då en det är många upprepade frågor som Nellie skrivit inlägg om. Det är tröttsamt som läsare att se samma frågor om och om igen.

   När det sedan kommer till att vara öppen eller privat är helt upp till den som driver blogg. Du kan inte ställa krav på att få svar ifrån någon som du inte känner. Bloggare för en typ av en öppen dagbok och delar med sig av vad de själva tycker är värt att dela med sig av.

   • Håller inte alls med om att det handlar om frågor som besvarats tidigare.

    Och en del är mycket oskyldiga, hade besvarats på 5 sekunder och spekulationer hade undvikits.

    Tex frågan om Nellie tog körkort för automat, var hon har köpt viss utrustning osv.

    Givetvis skriver och svarar en bloggare på precis vad den vill men vill man behålla läsare eller t.o.m. öka läsekretsen tänker jag att man försöker tillfredsställa önskemål snarare än motsatsen och/ eller dessutom svara på ett inte så vänligt sätt som Nellie ganska ofta gör.

    • Fast hur kan det vara intressant vilken typ av körkort Nellie tagit 😳
     Jag tror då inte att man förlorar läsare när man inte svarar alla i ett kommentarsfält. Nellie har ju frågestunder som hon svarar på frågor ifrån kommentarer.

     En sådan kommentar du skriver om att någon ör slö hade jag aldrig själv svarat på och en del frågor krävs att sättas ner foten på ibland och kan nog tas som otrevlig.

  • Alla går vi runt och funderar lite extra.. Det är viktigt att lägga fokus på sådant som får oss att må bra nu i denna kris och känner Nellie att hon inte vill blogga mer i nuläget så får det vara så.

   Ta hand om varandra nu och acceptera varandras val…

 11. Travet i Sverige fortsätter ju hålla tävlingar men utan publik, fattar inte varför inte ridsporten kan göra samma sak?

  • Tror att det handlar om att i travet är det inte lika många startande på en tävling som inom ridsporten. Det blir alltså mer folk som rör sig på området inom ridsporten än i travet även om det inte är någon publik. Vet inte om det stämmer, men gissar att det är så 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.