Riktigt bra energi idag!

Idag har hästarna hoppat lite små hinder inne. Inför att dom imorgon ska få hoppa bana ute. Idag är de sista natten med minus grader, så imorgon kommer förhoppningsvis banan vara super. Så taggad på att hoppa ute, det har saknats.

Ljuvlig bana, så stor och bred. Här kan man hoppa långa serier och banor, så kondis ska inte vara ett problem när tävlingarna väl kör igång.

Hjälpt O på backen. Newton har också hoppat små hinder, mycket lydnad.

Avslutar med hagen. Lyx!

Startade dagen på annat sätt idag, med en pw tillsammans med Bobby och köpte frukost på vägen hem igen. Mysigt och sjukt skönt. Egentid samtidigt som man fick sån galet bra energi. Är mycket piggare idag och positivare som person. Är inte ett fan av att stå upp på morgonen tidigt när det är kallt och frost. Men när solen är framme så är det en helt annan sak!

28 thoughts on “Riktigt bra energi idag!

  • Klart att det räknas som lyx, många hästar i den prisklassen får inte ens gå ut i en rasthage. Nellie har sina hästar ute och faktiskt låter dom vara hästar….

   • Det är dock lag på att hästarna ska dagligen få gå ut i hagen och att hagen ska vara så stor så de kan gå i alla gångarter så det är bara att anmäla de som inte följer det.

    Hage är ingen lyx det är ett grundbehov precis som mat och vatten.

    • Danska regler och lagar är inte detsamma som svenska. Men självklart, att hästar ska gå i hage varje dag är självklart.

     • Det tvivlar jag inte på heller. Mer ett svar på dom andra som sa att det var lag på det och danska och svenska regler är inte samma lika. Och såklart att alla hästar ska vara ute dagligen och det tvivlar jag inte heller på att dina är.

  • Jag tror att hon menar att det är lyx att få gå ut i solen och rulla sig etc efter ett hårt träningspass.. inte just lyx att gå ut i hagen.. detta kommentarsfält är så tröttsamt. Nellie kan ju inte skriva något utan att bli påhoppad..
   Ja, hon skriver inte världens bästa svenska och ja, det är pga att hon hoppade av tidigt men ge er! Vi förstår utmärkt trots meningsbyggnadsfel..
   Plus att man kan inte jf en elithäst men en ”vanlig” häst, precis som vi inte kan jf en elitidrottsman med en som springer på fritiden..
   Det är olika förutsättningar och ni kan skrika i högan sky om att det lag på hagar, de går ju för tusan i hagen??
   Men inte från 6-22, utan så pass länge som de klarar när de är på den nivån.. de behöver återhämtning också..
   Orka med alla proffs på allt härinne..
   Kan vi inte bara vara schyssta istället?
   Nellie är för övrigt bara 19.. hon lär sig livet, precis som vi andra.. ❤

   • Vad är det för skillnad på en elithäst och en hobbyhäst? Jag förstår vad du skriver men håller inte med dig i det. Hästen vet inte att den är en elithäst. Vad med de elithästar som går på lösdrift? Är det elakt eftersom de är elit? Alla hästar har mer eller mindre samma behov och behöver vara ute och fräsa rundor. Det som skiljer är att ägaren tänker på pengarna för en skadar och obrukbar häst. Min häst är värd alla miljoner i världen, för mig, och jag hade sörjt fruktansvärt ifall hen blivit skadad och jag fick ta bort. Hen är en familjemedlem. Samtidigt har hen antagligen haft skitkul till sista dagen och busat och haft sig. Så det är ingen skillnad på hästar och hästar. Det är skillnad på om man sätter pengar eller häst först

    • Det är helt ok att inte hålla med.. det är stor skillnad för de tränas på olika sätt. Jag har 7 st skogsmullar och dör för varenda en av dem men kan ändå vara tillräckligt nyanserad att se olikheterna mellan mina och Nellies träningsmässigt…
     Har absolut inget att göra med kärleken till hästen men absolut en pengafrågan.. dock behöver inte det betyda att någon gör fel..

   • En häst är en häst. Oavsett om den är en duktig tävlingsindivid eller skogsmulle. Den har samma grundläggande behov.
    Anna Hassö har flera av sina svårklasshästar på lösdrift, hon har en väldigt sund och klok inställning till (tävlings)hästar. Likaså har veterinären Per Michanek tävlande galopphästar på lösdrift. Det fungerar bra. Jag tycker att de är förebilder för oss andra, inklusive tävlingsryttare.
    Jag tror att – alla hästar – mår bra av mycket utevistelse eller lösdrift oavsett vad de nytttjas till.
    Men sen kommer våra mänskliga aspekter in – ekonomi, rädd för skador. Tävlingsstall där personalen ska hinna ta in innan arbetsdagens slut osv…
    Och gammal kultur. Men som tur är upplever jag att kunskapen om hästar och hästars grundläggande behov sprids mer och mer. Det är positivt.

    • Det är lika roligt varje gång när det blir såna här diskussioner, just för att Per och Anna mfl har sina högpresterande hästar på lösdrift. Inte lindar in dem i bubbelplast, behandlar dem som hästar. Det känns som att hästar som får vara hästar också beter sig mer ”normalt”. Är ganska komiskt att se hästar som har gått i en liten grushage själv hela sitt liv när de får komma ut i en stor hage men andra hästar. 300% förvirring i början, trots att det är det mest naturliga som finns.
     Folk får såklart göra som de vill så länge man håller sig inom lagens ramar, och jag säger absolut inget om Nellies hästhållning, menar mer generellt. Är svårt att analysera hur hennes system ser ut, exakt vilka tider det är osv eftersom det inte är någon info vi har.

 1. Förstår att du vill släppa detta och inte dra upp det igen, men kanske kan du känna att du får lite medkänsla i den hatstormen du fick ang uttalandet om försäljning av Laissa. Jag står inte bakom ditt uttalande eller framförallt agerandet efter, onödigt från första början och jag önskar A inget hat över huvudtaget men samtidigt kan jag förstå känslorna som uppstår när hästen stått dig så nära hjärtat, att hon inte kontaktade dig och på något sätt går ändå hästarnas välmående före, och jag förstår oron som uppstod för dig. Sedan hade jag tagit det du skrev direkt med A, men gjort är gjort och jag hoppas att du bara lätt dig efter det!
  Jag blir galen på hennes tänk att hon är ”reda att släppa alla 3 hästar”, velande fram och tillbaka, och nu helt plötsligt betäckning, det är ett helt otänkbart mindset enligt mig om man ska ha häst. Speciellt när man precis sagt att man ska sälja den ena och andra pga graviditet, men sedan går och köper en ny. Jag har full förståelse för att förhållanden ändras vid graviditet, men får bara ingen bra magkänsla av att allt känns så svajigt. Sen det hon skrivit om dig på instagram känns bara väldigt omoget och ONÖDIGT, småpikar hit och dit och hos vem laissa skulle ha mått bäst och presterat bäst, sånt tycker jag inte är nödvändigt att dra upp när situationen varit som den varit.

    • Ja men skillnaden är ju att nellie faktiskt har försäljningsverksamhet, det var inte det hemmet A utlovade när hon köpte laissa. Nellie valde att sälja till A för att hon trodde att Laissa skulle få det bästa, hon hade säkerligen kunnat få en MYCKET större prissumma från annat håll om laissa tex skulle brukas som tävlingshäst. Tycker bara det är så sjukt respektlöst av både A och nu hennes medryttare att sitta och pika nellie hit och dit på ig story, var laissa trivs bäst osv. De har uppenbart fortf inte släppt det och ska fortsätta gasa på och måla ut N som monstret. Sure, nellie gjorde fel men fan fortsätt inte hålla på bensin på elden

     • Halleluja! Håller exakt med Elsa!! Och A verkar väldigt omogen i hennes sätt övh. Hon är väldigt attackerande mot alla som inte avgudar henne, och accepterar endast kommentarer som är typ ”laissa trivs bäst hos dig”. Kommernterade en gång att oj man ska väl inte äta brieost som gravid i välmening, fick sån skit hälld över mig i ett eget inlägg fastän jag menat väl. Hon vet bäst och alla andra ska hålla käft. Nu hänger hon ut Nellie som att laissa mådde sämre hos henne, sure. Vi säger så.

  • Släpp allt detta. Vi kommer aldrig få något av Nellie eller Alexandra. Tycker inte Alexandra smutskasta. Ni måste förstå att båda har två olika liv till hästarna, de bidrar de också. En häst som står mycket på box, tävlar mycket och rider 1 gång /dag plus eventuellt gå i skritten har mer energi. En häst som går ute mer, eventuellt rids gång om dagen blir lugnare. Likaså om de går på lösdrift, många hästar bli lugnare och får utlopp för sin energi. Tycker vi ska släppa de helt. Vad hon gör är upp till henne, är du orolig att de fart illa vid kontakta länsstyrelsen. Om inte, lägg ett inte i andras val och deras hästar. Står själv inte för att hästar ska flytta runt och vara duga ett tag, men alla har sina hästar till olika saker här i livet. Min häst är mitt allt och är aldrig till salu oavsett vad jag skulle få För henne. Hon är värd mer än alla pengar i världen i min värld. Men känner hon att de är bäst att sälja, så låt henne göra de. Tänk själv att helt plötsligt få en hatstorm, nyfikna oseriösa köpare till hästen för att sen skriva om de här. Nä, då förstår jag henne och hon kanske har letat efter andra lösningar. Så låt detta var nu, vi vet inget och kommer nog inget då veta, finns inget kontakt vet man inte vem som ljuger eller är ärlig.

  • Vad spelar det dig för roll vad en random människa gör med sina hästar? Vad du har för magkänsla om andras hästar? Helt ärligt släpp hela grejen bara. Du känner inte A och vet inte varför hon velar/ändrar sig ändå och borde därför inte uttala dig. Om du tycker att det är onödig att småpika osv hit och dit så är det väl onödigt att själv skriva en kommentar med pikar?

 2. Nu när det är Corona karantän i Danmark och mer eller mindre resten av världen, kanske det vore kul om du satsar på bloggen lite extra och inte bara uppdaterar ett inlägg om dagen, tror det skulle uppskattas av flera 🙂

 3. Det hade varit kul att få läsa mer om hästarna, dels ON hästarna som man i början fick följa en hel del men nu inte alls. Men även ”dina” hästar utanför ON. Hade även varit kul att få läsa mer praktiskt om flytten, t.ex lite med förberedelser & jobbet med att få över hästarna (vad som krävs med besiktning osv), hur påverkar det eventuella förändringar och registreringar för företaget med deklarationer, skatt och liknande. Vilket land och klubb kommer du tävla under? Tror det är roligt för oss vuxna men också nyttigt för dina yngre läsare att få se hur mycket det är att faktiskt fixa med inför en sån här flytt 🙂

 4. Hej! Kanske missat detta bland alla märkliga kommentarer där folk hänger upp sig på små detaljer! Men vart är dina ridbyxor/ridleggings i från? Sjukt snygga😍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.