En dag nu under Corona tider

Det går inte att komma undan att man blir halvt deprimerad. Situationen är under all kritik och det är så galet skrämmande. Många kanske tycker det är skönt, snackat med kompisar om detta och dom ser det som en chill period att vila upp sig. Några kommenterade att nu har vi ypperligt tillfälle att shoppa till lägenheten. Det har vi absolut , tid över finns. Men eftersom situationen är lidande för alla företag , likaså oss, så får man tänka på ekonomin och hålla i pengarna nu. Man vet inte vad som händer och vi vet inte heller hur länge detta ska pågå. Lika mycket som pengar inte går ut, så kommer inte heller pengar in som det ska. Därför känner man ju sig extra inlåst, lite som i en bur.

Dagarna går väldigt snabbt, vi har också en mildare karantän hos oss. Vi får inte åka någonstans förutom stallet och ev matbutik om vi måste. Så lever väl alla just nu. Så på min ”att göra lista ” så är det liksom mina hästar. Blir klar till lunch , åker hem, mailar, bloggar, lägger upp en del storys, har nu idag skickat över bilder och tankar till vår hemsida för O.N som håller på att växa för att bli färdig, kommer åka till stallet sen i efm igen för att kolla vatten och byta täcken. Jobba lite igen inför imorgon så det är klart. Man har ju då tid för att göra annat. Som tex raka häst, Tore är näst på tur imorgon. De andra får nästan bli långhåriga nu tills vi vet när nästa tävling blir. Annars blir de som Captain , skav överallt och dålig päls om den aldrig får växa ut ordentligt någongång. Gav hästarnas hovar en omgång idag med skrubb och medel för att hålla dom starka. Alla fick ridas ut idag på tur trots tråkigt väder på morgonen. Sådana små saker som man kanske inte får in varje vecka , de hinner man ju nu.

Putsade och fettade in all utrustning efter att hästarna gått i skritten. Hoppas på att kunna bära ut hinder ikväll / imorgon så vi kan börja träna och hoppa ute till nästa vecka eller redan i helgen.

13 thoughts on “En dag nu under Corona tider

 1. Fast lite målarfärg är inte så dyrt och nu kanske tiden finns att måla lägenheten. Det lyfter verkligen med fläckfria väggar!

 2. Klokt att hålla hårt i pengarna, många företag kommer att få det tungt och många har det redan kämpigt, vilket i sin tur kan leda till att anställda i företaget berörs. Detta har ju utan att överdriva påverkat världsekonomin oerhört, och det kommer att ta sin tid innan allt återställts till som det var innan, och för en del kanske det inte ens blir så och samma lika där då, så kan det bli ringar på vattnet så att många fler kan bli berörda. Och att ha djur gör att företaget blir väldigt sårbart för djur har alltid behoven kvar oavsett. Foder, hovslagare, veterinärvård, stallhyra och alla andra omkostnader är svåra att dra ner på för en levande varelse behöver sitt oavsett om pengar rullar in eller inte.

 3. Det är en konstig situation som världen befinner sig i just nu och det kommer slå hårt mot världsekonomin.
  Skönt att det är en mildare karantän och inte som i ex Italien eller Kina där man inte fick/får lämna sina bostäder.
  Ett önskemål nu när ni har mer tid, kanske ni kan hjälpas åt med lite mer bilder och filmer från ridpass, på hästarna och så till bloggen? 🙂

 4. Passa på att rid ut på långturer, 2-3 timmar. Härligt för både häst och ryttare, speciellt om man har sällskap.

   • Det var ingen order till nån. Det var ett förslag till en person som beklagar sig över tristess då hon bara får vara i stallet och hemma. Och att hon vart klar i stallet vid lunchtid.
    O tycker man inte om det så behöver man inte följa tipset. Man får ta lite eget ansvar över vilka tips man vill följa.

  • Att skritta på i två-tre timmar är en helt ovärderlig träning för hästarna. Nä, det är inte det roligaste för ryttaren kanske men en podd eller ljudbok i ett öra så blir det lite uthärdligare.

  • Kan aldrig tänka mig att Nellie skulle ha släpat med sig Zamina till Danmark, Why liksom?

   Och Gambino går väl med någon unghästflock?

 5. Läste nyss i Ridsport om ett svenskt par bosatt i Spanien som har sina hästar på en stor anläggning. De får inte ens komma ut till stallet för att ta hand om och träna sina hästar. Då har vi det ganska bra än så länge.

 6. Trist timing med utlandsflytten, här i Sverige pågår ju trots allt vissa tävlingar och träningar. Men det är bara att bita ihop och komma igen. Så länge man är frisk är det ju okej! Även om jag förstår oron för ekonomin, det kommer ju en morgondag också.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.