Motgång ?

Motgångar , det har jag verkligen mött på i mitt liv. Även perioder som är otroligt sega och tunga. Det känns som att dom aldrig tar slut. Men det gör dom. Många av er kanske inte vet att jag kan få stora utbrott i dom perioderna. Jag exploderar inombords som sen kommer ut. Tyvärr kan människor i min omgivning få ta del av det. Som jag verkligen skäms och hatar. Men ibland kan det bara bli för mycket. Med ekonomi, jobb, sen det andra jobbet, ansvar, planering, man ska vara rolig och kreativ 24/7 för andra , tillgänglig. Så jag har absolut perioder där jag bara faller ihop så fort jag får en motgång i en sådan period. Oftast så är jag duktig på att tackla dom. Men ibland går det bara inte. Så ni ska inte tro att jag är en stålmannen som kan tackla allt här i världen. Jag kan också känna mig som den allra minsta på jorden.

Men vad gör jag? Jo. Jag gråter. Så in i helvete mycket. Så allt det ledsna och arga kommer ut. annars går det inte att resa sig igen. När jag gjort det så gör jag något som får mig att bli motiverad och hungrig på livet igen. I den miljön börjar jag tänka på motgången, hur ska jag göra nu? Hur ska jag tackla den? Skillnaden är bara att jag är i en lugn & trivsam miljö och då kan man tänka klart. Det viktiga är inte att vinna. Det viktiga är bara att du löser det, som känns bra för dig. Då har du vunnit inombords och då kan du resa dig igen. Så bara ta det lugnt och låt det ta tid OM det behövs!

21 thoughts on “Motgång ?

 1. Kan du inte skriva ett inlägg om dina tankar om covid-19? Hur du känner angående inställda tävlingar, kanske inte kunna åka till Sverige och hälsa på familjen och allt det. Skulle vara intressant att höra dina tankar på allt detta, för det kan vara jobbigt med ovissheten

  • Hon är svensk medborgare och då släpps man in i Sverige och då hon bor i Danmark och har anl åka in i Danmark uppenbarligen är de inte heller problem för henne åka tillbaka till Danmark. Däremot kan inte hennes familj i Sverige besöka henne i Danmark inte tillräckligt starkt skäl att ens dotter bor i Danmark, såvida inte särskilda omständigheter föreligger tex Nellie blir rejält skadad och hamnar på sjukhus tex

   • Nej hon kan inte både åka ut och in som hon vill från danmark. Om hon har adress här så kommer hon inte ut ur landet

    • Fast flyttar man utomlands så måste man anmäla de till Skatteverket (om man ska bo borta mer än ett år) och då räknas man som avflyttad.

   • Inte alls säkert att hon kan lämna eller komma in i Danmark om hon vill. Jag bor i ett annat EU land och kommer inte ens ut ur byn där jag bor, än mindre landet, trots att jag är svensk medborgare. Vi får inte heller vistas utanför lägenheten om det inte är en nödsituation. Finns även turister här som inte är bosatta här som inte kommer ut ur stan under minst de kommande två veckorna. Det känns som att många i Sverige inte är medvetna hur illa situationen har blivit i andra länder :/

    • Har vänner som svenska bor i Polen och de kan åka till Sverige och till Polen då de har anknytning dit dvs de bor på en polsk adress och kan bevisa det. Flyttar man till ett annat land är man ju knappast skriven i Sverige. Sen är de inte bara åka de finns inskränkningar av förklarliga skäl. Kommer de tillbaka till Polen är de 14 dars karantän

     • Ja, det är olika beroende på land och plats hur strikta de är med restriktionerna. Här är det extremt strikt, vi kommer som sagt inte ens ut ur byn då den är under lockdown. Det är polis checkpoints på alla vägar ut/in och genom dom kommer enbart fordon som fraktar mat eller andra nödvändigheter. Vi kan alltså inte resa till Sverige, och de som är bosatta här som inte befann sig i byn när lockdown sattes i verk är utestängda – de kommer inte hem förrän karantän lyfts om tidigast två veckor.

      Det är förbjudet att vistas utomhus på gatorna om du inte ska köpa mat eller gå till apoteket och då måste du gå själv (en från varje hushåll) samt bära mask och handskar. Bryter man mot restriktionerna riskerar man höga böter och fängelse.

 2. Eftersom du är medveten om hur du funkar i dessa lägen/ situationer hoppas jag att detta är något som du aktivt jobbar med att försöka förändra. Inte gråtandet, det kan du väl ägna dig åt om det hjälper men de här utbrotten som drabbar andra.

  Vis av egen erfarenhet är det inte roligt att drabbas av andras utbrott på detta vis och det kan skada relationen mycket.

  • Självklart jobbar jag med det, att jag ens skriver om de är ett bevis att jag är medveten om det som är A & O 🙂

  • Var dig själv och försök inte för mycket. Blir han inte intresserad då så får du prata med någon annan.

   • Vi snapa lite häromdagen och då lät han intresserad av att ses osv men när jag idag frågade om han kunde ses var han fullbokad, sa dock okej till att höra av sig när han kan. Ska jag ge upp eller är det för tidigt?

    • Skit i han!!! Lovar dej lägg inte kraft och tid på någon som inte vill vara med dej!
     Och ja han han velat de så hade ni träffats för längesedan!

    • Vet inte hur länge ni har haft kontakt, men är det inte så länge så skulle jag säga ge honom en chans. Det är inte konstigt att vara fullbokad.
     Skulle han däremot alltid vara fullbokad när du frågar eller inte hör av sig så bör du nog släppa honom.

 3. Fint att du vågar tala om detta, inte lätt med
  så många som kritiserar. Det är ju bra att du är medveten om problemen och då tror jag man lär sig att hantera det bättre med tiden. Alla har något de måste jobba med:) Och så skönt att gråta ut ibland.

 4. Så bra svar, modigt och naket.

  Det är så många som tror att
  ’Alla andra är perfekta’ så det är viktigt att ta fram att alla har sina bekymmer som vi tacklar på olika vis ❤️

 5. Man brukar ju säga att det är i motgångarna man växer, kan man ta till sig och lära av sina misstag är det just dessa som gör en starkare. Hur varje enskild person hanterar motgångar är olika såklart och det viktiga är att man gör sitt bästa för att lära sig av det 🙂

 6. Det sista stycket om att inte vara tvungen att ”vinna”, utan göra något av situationen som känns bra för en själv var väldigt klokt och prestigelöst! ❤️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.