Våga flytta på dig – säg ifrån

Det här är ett ständigt problem som jag upplevt själv och som jag hör att andra har. Av både vuxna och ungdomar. Så himla tråkigt att folk kan bete sig så. Jag kan förstå att det kan bli små konflikter som man kan reda ut då folk i stall har häst på olika sätt, man tycker olika och vill ha det olika. Det kan krocka. Men till sådant här beteende är helt oacceptabelt.

En ung tjej som skrev till mig och frågade hur man ska göra? Du ska inte göra något ? Det är inte du som gör fel. Ger du blickar? Är du elak? Säger du taskiga saker? Nej- bra då är du fullt normal.

Sköter du dig själv? – ja, bra, då är du också fullt normal.

Här handlar det inte om vad du som är utsatt ska göra. Utan det borde vara de som ger blickar och är elaka som borde få den större uppgiften att flytta på sig. Men ibland är det tyvärr de oskyldiga som får ta den jobbiga biten för att ens kunna fokusera och må bra. Jag har vart där själv.

Om det här inte blir bättre, säg ifrån och ifrågasätt. Om det inte går och du tyvärr inte skulle få en reaktion positivt så tycker jag att du ska se på ett annat alternativ. Man ska trivas och känna sig trygg i den miljön som är roligast och där ska man kunna koppla av. Inte gå runt med magont och ångest. Helt helt fel.

9 thoughts on “Våga flytta på dig – säg ifrån

 1. När jag ibland rider min unghäst som är lite som de kan vara med styrning och fart brukar folk kolla dumt på oss för vi ser ju verkligen ut som nybörjare utan koll då brukar jag berätta för de som stirrar att han är 3 och vi håller på att lära oss ngt.
  Annars är att ge den andra personen en komplimang en avväpnande metod, kanske sitter ditt benskydd snett och dom stirrar pga det men har inte mod att säga till dig om du inte öppnar konversationen.

 2. jag har läst inlägget flera gånger och förstår inte riktigt vart du vill komma med det. Jag tror du vill lyfta frågan om att döma andra för fort och utan information, men är inte helt säker. Känns som att inlägget börjar mitt i ett annat inlägg? Men det kanske bara är jag.

  Helt baserat på egna erfarenheter så tror jag mycket osäkerhet kring vad andra tycker och tänker uppstår från missförstånd. Hade ett sånt tillfälle själv i stallet där min medryttarhäst står, där jag upplevde att flera av tjejerna gav mig dömande blickar och jag trodde det värsta. Men sen började jag prata med dem och så var det inte alls och idag är vi goda vänner och hjälps åt.
  Nu kanske det inte alls vad var ditt inlägg syftade till här Nellie, det blev lite av en chansning.

  • Hängde inte heller med i inlägget. Förstår inte riktigt vad hon ville ha sagt, kändes väldigt spretigt.

   • Jag upplever det som att Nellie blev upprörd när hon skrev inlägget och därför inte riktigt når ut, vilket inte alltid är negativt men nu blev det lite spretigt, ja. Håller med om att det är svårläst. Om meningarna är lite längre är det lättare att få flyt när en läser 👍

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.