Min syn på alla <3 dag

Nu när jag är i ett förhållande så har kanske min syn ändrats en del. Egentligen tycker jag inte att den dagen är speciell och nästan kan tycka att den är lite patetisk. ”Åh idag ska vi ge lite mer kärlek, åh idag ska vi ge en choklad ask eller gå på bio”. Det känns inte genuint. Så har min känsla och värdering vart i det innan.

Nu när jag är i förhållande så hade jag ABSOLUT blivit besviken om min kille inte lagt en tanke eller idé. Så dubbelmoral verkligen. Men då gör man det lite till en grej och kollar av tror jag. Dock är jag väldigt enkel och gillar inte för mycket, keep it simple liksom. Sen är jag fortfarande gammalmodig och gillar när män köper blommor och en chokladkaka på en vanlig måndag också, inte bara alla hjärtans dag till ära.

Alltså lite hatkärlek;)… jag läste vad ni ska göra. Många av er skriver att de är en vanlig dag men att ni kanske försöker tajma att ni äter ihop, lagar mat ihop eller klämmer in en bio. Någon av er skulle till och med ha mini kalas/ tjejkväll för dottern. Mysigt!

15 thoughts on “Min syn på alla <3 dag

 1. Kommer du berätta vad som händer med Olav? Vrf han inte bor med dig/ er längre?
  Kommer han flytta tillbaka eller du har företaget själv nu?

 2. Jag är ensamstående men har så länge jag kan minnas alltid köpt något litet till alla i min familj, någon får blommor, någon får choklad/godishjärtan och så. Bara en liten tanke men det känns underbart att ge något litet extra och se att de blir glada 🤗

 3. Brukar inte fira Alla hjärtans dag så… förr om åren fanns det i lokaltidningen där jag bor minst tre sidor med Alla hjärtans hälsningar. Jag lusläste dem alltid och funderade på hur det var att vara den som fick ta emot hälsningen och hur det var att vara den som skrev in den. En gång skrev jag själv en hälsning och riktade mig till ”alla de som aldrig får någon hälsning – ni duger som ni är”. Detta för att jag trodde nog det fanns fler än mig som läste … och undrade hur det kändes. Att få? Troligen bor det en liten romantiker i mig fastän jag inte riktigt ser mig så…. men jag är bra på att önska. 😉

  Numera finns ju Facebook… stundom har det känts på lite samma sätt som att läsa i tidningarna. Fast jag brukar försöka ”ge” eller skriva inlägg på vänners sidor, för att de ska veta. Att de har betydelse! Fast i grunden tycker jag ju att omtanke och kärlek kan man ju ge varje dag….

  Låter banalt men jag försöker leva som jag säger och lyckas ibland och misslyckas ibland. 🙂

  Önskar dig en riktigt fin Alla hjärtans dag i morgon Nellie och alla övriga dagar likaså. Och nej, det blir nog inget större ”firande” för just min del. Men som sagt, året har många dagar. 🙂

 4. En sak som jag har funderat över ett tag är varför du verkar lägga mycket mer tid på Instagram än din blogg?

  Det är ganska ofta (en gång i veckan kanske) som du svarar på alla möjliga frågor på instastory medan det är väldigt sällan du gör det på bloggen.

  Dessutom svarar du mycket öppnare/ ärligare på Instagram än på bloggen där det känns som att du medvetet vill att läsarna ska spekulera och hållas i spänning.

  Ett utmärkt exempel är dagens instastory där du klart och tydligt skriver att ”Olav är på ett litet äventyr” . Du skriver också att han jobbar och att ni kommer att bo tillsammans i framtiden.

  På bloggen har du nu länge skrivit att du mår jättedåligt, lagt upp bilder som förstärker detta och vägrat att svara på frågor om Olav. Det är du givetvis i din fulla rätt att göra men varför svarar du på insta men inte här?

  Det blir så tråkiga spekulationer på bloggen kring både Olav och nu senast din familj- spekulationer som du ganska lätt hade kunnat stoppa i sin linda. Det hade räckt att svara som du gör på Insta- inga detaljer.

  • Nu kan jag inte säga hur Nellie tänker, men detta är så jag hade sett på det:
   På instagram är personen som frågar inte lika anonym. Visst, man kan ju ha en låst och i värsta fall ha en fake profil men generellt så skulle jag säga att man kan se tydligare vem personen är och det är svårare att gömma sig bakom påhittade alias till skillnad från kommentarsfältet här.

   Jag hade alla dagar i veckan hellre svarat på en fråga från en person som står för det den frågar och vem den är än en ”anonym” ”a” mm utan en riktigt mail eller liknande som gör att man kan komma undan med vilka taskiga kommentarer som helst.

   Säger absolut INTE att alla som ställt frågor här inne är anonyma taskiga människor men skulle säga utifrån de kommentarer och namn som lagts att många skriver sitt namn som anonym, en bokstav eller liknande. Varför vågar man inte stå bakom sina kommentarer? Kanske för man i grund och botten känner att det man skrivit inte är helt rätt.

   Nu kan jag ju som sagt inte säga att det är så Nellie resonerar men det är hur jag skulle tänka kring det.

   • Så är det nog, men rent krasst så är ju du också anonym 😊antar att du ändå står för din åsikt. Jag skriver alltid anonymt även om jag skriver snälla kommentarer så anonymitet beror ju inte alltid på att man inte står för det man skriver 😊

    • Håller med i dig i sak. Men om man jämför instagram och bloggen så är instagram så mycket trevligare att läsa, just för att där slipper man läsa alla trista tråkiga kommentarer som florerar här i stort sett hela tiden och dessa kommer aldrig att florera där, just för att det inte går att vara anonym på samma sätt. Därav förstår jag om Nellie väljer att vara mer öppen där, klokt val tycker jag, skulle faktiskt göra i stort sett på samma sätt om jag vore offentlig och med vissa av de läsare som Nellie har.

     • Fast om man kan svara att Olav jobbar på annan plats just nu på Instagram kan man väl lika väl svara på den frågan på bloggen? Är ingen elak fråga på något vis.

      Och om man ser hur mycket spekulationer som har skapats helt i onödan på bloggen så har jag svårt att förstå varför man inte svarar på enkla frågor snabbt och lätt.

    • Precis. Man är generellt mer anonym i kommentarsfältet på bloggen (även om jag alltid lämnat min riktiga mail) och därför förstår jag om Nellie inte vill ”mata” folket i kommentarsfältet med ännu mer att ”snacka om” här. Såklart både på gott och ont.

     Tror dock inte det hade blivit en stor skillnad om hon svarade eller inte då folk här hoppar från ogrundad slutsats till nästa otroligt fort och verkar leta efter problem/nya saker att spekulera om konstant.

     Men som sagt bara så jag ser det och tycker Nellie faktiskt gör rätt i att kanske inte svara på allt här, då det bara kommer vara ytterligare info som folk kan spinna vidare på i sin anonymitet 😃

 5. Hej Nellie jag håller med dig 100 procent, jag och min flickvän har alla hjärtans dag varje dag och jag ger henne blommor då och då eller choklad du
  Bör visa och säga din pojkvän / flickvän eller fru / make att du älskar dem väldigt mycket inte bara en dag De enda specialdagarna bör vara jubileum, födelsedagar, jul

 6. Ni som klagar på alla hjärtans dag. Vad är så fel att ha en dag fylld med EXTRA kärlek? Det är väl en självklarhet att ge kärlek varje dag och alla hjärtans dag utesluter inte det. När blev MER kärlek fel? Seriöst så bittert..

    • Jag är singel och nej, okej, jag får inte massa röda rosor osv av en kille men jag får en liten tanke av mina föräldrar varje år, rosor, godis eller något liknande. Jag ger dessutom alla i min familj något litet var, som en extra tanke. Blommor, chokladask, godishjärtan eller liknande ☺️ Det räcker så fint för mig, jag tycker om Alla hjärtans dag även om jag är ensamstående 😊 Jag brukar önska mina vänner omkring mig en fin Alla hjärtans dag och jag brukar få små hälsningar också 😊💌🌷Jag uppskattar dagen idag ändå 😊 Den gör mig lite extra glad och tacksam för det jag har ☺️

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.