Viktigt i ens vardag & liv

Jag försöker tänka mycket på vad som får mig att må bra och mindre bra. Det kan faktiskt ändras i perioder med. Men något som är viktigt i min vardag är att jag får lägga upp min dag själv, i min takt och göra det på mitt sätt. Helst att det följs då jag blir väldigt stressad och orolig om saker och ting ändras när jag har planlagt det i mitt huvud. Jag måste också kunna ha lite frihet även om allt går via ett system. Kunna tex få min egen tid som att fixa naglarna, håret eller att bara ta en fika på stan med en helt annan person som inte tillhör just familj. Allt detta för att jag inte ska bli fyrkantig och tråkig som person, alla behöver komma ur boxen ibland och göra lite annat. Även jag! Som tex en resa, det var flera år sedan som jag var på en resa eller besökte ett varmt land, och det är ju för att jag inte vågar släppa kontrollen. Men många andra hästmänniskor kan ju, och även de som kanske har mer än mig. Jag hade nog uppskattat att komma iväg när de finns tid och en bra period som klaffar. Jag har nog aldrig under alla år som jag hållit på med häst varit borta mer än tre dagar ifrån stall och just häst.

Så om du kommer i en period där du inte mår bra och kanske får en dipp. Hitta på något annat. Något helt helt annat. Stressa inte men sätt ett mål och en plan med något som du skulle uppskatta så att du hittar tillbaka igen och faktiskt uppskattar de du har. För det gör du ju. Men kanske mindre vissa dagar. Ingenting är kul varje dag. Och inte alla perioder heller oavsett om du älskar det och dedikerat hela ditt liv till det. Man har bara ett liv. Så jag tycker verkligen att man ska våga testa på nytt för att verkligen hitta det som passar dig , ditt liv och din vardag!

40 thoughts on “Viktigt i ens vardag & liv

 1. Alla behöver semester från sitt arbete ibland annars bränner man ut sig och/eller arbetsglädjen försvinner gradvis. Nu har ju du jobb som i grunden var dina stora fritidsintressen. Hästar och ridning brinner du för och bloggen kanske också, lyxigt att kunna tjäna pengar på det man också älskar att göra men det betyder inte att man aldrig behöver komma ifrån. Samma gäller familjen, ”vanliga” människor har ofta dessa områden separerade, jobb, familj och fritid men för dig är liksom allt ett och samma hela tiden.

  Du bor nu också på jobbet om man säger så, ganska strikta rutiner som måste upprätthållas då det handlar om levande varelser så svårt att gå hem från jobbet och vara helt ledig. Du kanske ska släppa lite på kontrollen och skaffa mer hjälp i den dagliga skötseln. Anställa någon på deltid som kontinuerligt hjälper till i stallet osv och när du känner att du har folk du kan lita på kan du resa bort en vecka och ladda batterierna. Personen kanske kan jobba tre dagar i veckan och de dagarna kan du ”tagga ner” lite 🙂

 2. Vilken start du gett Olav i sin egen karriär. 11.000 följare på insta, samarbeten osv. Hatten av för karriärstegen du ofta ger folk i din närhet. Hoppas du och din fina familj får uppskattning för det med.
  Ofta diskuterar man vilt vad man anser ni ska göra och framförallt du Nellie. Men möjligheterna ni även ger folk runt er ska ni får en eloge för. Det kan tagas ofta för givet av fel människor . En påminnelse av en vuxen läsare i samma sport som du utövar .

  • Så kan man också se det. Och jag tänker ofta så och där det kan bli diskussioner. Men den killen jag har nu, nästa eller dom innan har ju fått exakt samma. Inget jag kan styra över och inte dom heller. Det är ju mycket ni som bidrar till det med, så vad kan man göra? Jag är en offentlig person och de blir automatiskt dom i min närhet också på köpet. Hålla stora delar av ens liv hemligt funkar inte i längden. Tro mig jag har provat. Så jag får bara leva med det.

   • De kan dem ju visste man kan alltid göra något de e ju bara för dina vänner o killen ler va de nu kan vara att de nt accepterar precis alla som vill följa dem på sociala medier så blir det ju nt så.. elr så gör dem nt de o tilllåter allt o vem som helst att följa dem ja DÅ blir de så

  • Men Olav har ju inte bett om 11.000 följare. Han kanske inte ens vill ha dem. Han kanske vill vara privat, men ställer upp på hela cirkusen. Då är ju inte 11.000 följare ett plus som han ska tacka för. Vad vet vi.

    • Man får ta det onda med det goda när man driver ett företag som säkert snurrar en del i alla fall tack vare sociala medier.

    • Absolut, men faktum kvarstår. Han har inte bett om några följare, Han är inte aktiv och/eller gör några samarbeten på sin instagram, så jag vet inte riktigt vad han ska tacka för där?

     Han kan däremot tacka Nellie för att han fick tävla hennes hästar, för att han får bo hos dem osv. Nellie kan tacka Olav för att han flyttade till henne med allt vad det innebär, att han hjälper till att utveckla hela verksamheten, tror hon har lärt sig väldigt mycket av Olav och vice versa.. De kan tacka varandra för kärlek och support. Det blir väldigt skevt i mina ögon om Olav ska gå runt och tacka för att han har fått följare på köpet när han träffade Nellie. Det är Nellie som vill ha följare, utgå inte ifrån att alla andra vill det.

     • Ha ha ha….håller verkligen med! Tacka för instagramföljare? Varför ens förutsätta att Olav vill ha alla dessa följare? Hade han varit det minsta intresserad hade han säkert lyckats ordna hur många samarbeten som helst då han är både kunnig, ser bra ut, verkar vettig och gissningsvis attraherar en stor målgrupp.

      Men vi har inte sett honom promota en massa skräpprodukter?

  • Icke att förglömma har både Nellies mamma och syster tusentals följare och X samarbeten tack vare Nellie.

   Tror knappast Josefin hade gjort samarbeten med Yoggi annars. Just sayin’.

   • Så alla Nellies familjemedlemmar ska gå och kyssa hennes fötter för att de fått följare? De har nog fått både hat och komplikationer också;)

 3. Tänker på Olav. Har han några egna vänner och eget liv där? Ingen egen familj. Att tänka på så att det blir rättvis balans för alla.
  Som nån sa ovan, ni har allt på samma ställe, på gott och ont.

 4. Du har ju visste varit borta mer än 3dagar från häst livet när du o din familj för något år sedan var utomlands en vecka…..

 5. Jag blev bara konfunderad över hur det funkar med dig och Olav om det är väldigt viktigt för dig att få lägga upp och planera hela dagen, alla dagar, själv? Känns som bäddat för problem när man är två om verksamheten?

  Hur ser du själv på ditt – får jag kalla det för kontrollbehov? Är det något du bara accepterar och omfamnar, eller är det nåt du verkligen vill ta tag i och jobba bort? Egentligen är väl frågan: ser du det som en styrka eller svaghet? I mina ögon låter det som en svaghet, men andra kanske ser det på helt annat vis…

 6. Nu är jag ju hobbyryttare och har inte häst som min inkomstkälla, men det där med att inte kunna släppa taget om hästarna till någon annan, det känner jag igen från vissa i min omgivning. Själv reser jag mycket, både privat och i jobbet och är trygg med att min häst blir omhändertagen av vänner eller personal. Det är underbart att ha häst, men det är också nödvändigt för mig att ladda batterierna genom att få resa iväg. Jag har valt att plocka russinen ur hästkakan och ha folk som tar hand om min häst de dagar jag inte vill vara i stallet. Tror det är viktigt att få en bra balans mellan hästliv och ”privatliv”. Hur den balansen ser ut är olika från person till person, men jag tror att många hästägare hade mått bra av att släppa på kontrollen lite.

 7. Om du verkligen vill att ert förhållande och liv ska fungera så är det ju viktigt att kunna kompromissa det gäller er båda 2! Svårt för en man att komma in i ditt liv och leva med dig på det du har byggt upp! Känns också som du har ett stort kontrollbehov kan du få hjälp med att släppa på den kontrollen för att göra livet lite lättare? Eller jobba vidare med dina hästar och projekt och Olav med sin egen karriär som de flesta andra par gör så kanske ert liv blir enklare utan att blanda in affärer!

  • +1
   Varför har inte Olav sitt eget jobb och du ditt som ovan skriver? Lev ihop men jobba på varsitt håll. Som unga och jobba,leva och bo ihop är få som klarar. Knappt vuxna. Umgås med vänner. Men va ett par. Inget mer än så.

   Många här som är lite äldre och har bra åsikter

 8. Läste ett fint inlägg från dig på Instagram nyss där du skriver att du mår mycket dåligt.

  Ett råd i all välmening är att undersöka möjligheten att köpa loss gården från dina föräldrar så att de bor kvar i ert gamla hus och du och Olav får härja fritt 🙂 på gården.

  Kanske måste du sälja en av dina hästar för att kunna betala kontantinsatsen men jag tror det hade varit värt det.

  Lägenheten som hör till huset kan ni hyra ut och få in några tusenlappar. När ni längre fram etablerat företaget kan eventuell anställd bo i den.

  Jag tror att det gagnar de flesta unga vuxna att helt frigöra sig från sina föräldrar och dig med ditt kontrollbehov i synnerhet. Att ha business med sina föräldrar eller på annat sätt vara ekonomiskt påverkad av dom och inte fullt ut kunna bestämma allt tror jag kan kännas för belastande även om det givetvis finns fördelar också.

  • Det beror nog på. Tror att hon är beroende av sina föräldrar på många fler sätt än ekonomiskt. De har nog hjälpt till obeskrivligt mycket på alla hörn. Tänker att hennes mamma har grejat mycket i stallet, lagat mat, diskat, tvättat, handlat. Även hennes pappa, kört på tourer, enligt instagram ofta klippt hästarna osv. Att stå på egna ben betyder ju mycket mer än att bara kunna betala kontantinsatsen själv 🙂

   • Ja ovanligt att föräldrar kan lägga så mycket tid på sina barn. Mina föräldrar har lagt tid på mig när jag var yngre men nu är jag 21 och sköter mig själv så gott jag kan. Har fått lära mig att tvätta, laga mat,handlar när det behövs osv.Är skrämmande att de gjort allt det åt henne. Tar snart examen och då vill jag flytta hemifrån så fort som möjligt.Båda mina föräldrar har heltidsjobb och pappa är ofta borta flera dagar/vecka. Hade aldrig kunnat få så mycket stöttning som Nellie faktiskt fått och tror det är få som kan få så mycket stöttning

    • Tror iofs inte att det är alls lika ovanligt i hästbranschen. Det är ju en bransch som bygger på att man har mycket pengar och/eller hjälp. Så det är nog få 20-åringar som kan ha egen gård och göra en satsning själv. Skulle i princip säga att antingen jobbar man hos någon annan som beridare, eller så bor man på sina föräldrars gård med mycket hjälp. Resten är nog få.

     • Nellie har ju tack och lov lite andra förutsättningar (inkomst) än många i hennes ålder.

      Så jag ser det inte som en omöjlighet att ekonomiskt rodda en så pass billig gård som den de har ändå är.

      Man får ju ta det onda med det goda när man lever så otroligt tight med sin familj även som vuxen.

      Den symbios som blir är nog mycket svår att komma in i som utomstående dessutom.

      Att helt stå på egna ben vid 20-års ålder och med en partner, ffa med Nellies driv ser jag inte alls som någon omöjlighet, tvärtom. Och det hade påverkat alla inblandade positivt efter en inkörningsperiod tror jag.

     • Förstår hur du menar, men jag tror inte att Nellie hade velat ha hela ansvaret själv. Ta hand om alla hästar själv varje dag och sköta allt som har med gården och huset att göra. Även om hon gärna vill skriva att hon gör allt själv, så tror jag att hon har haft otroligt mycket hjälp på många plan. (Inget konsitgt med det). Skulle hon klara sig själv så hade hon nog behövt anställa någon och det tror jag inte att hon har råd med. Tror inte heller att hon har råd att ta ett lån för att ta över hela gården själv, även om hon säljer någon häst och har råd med kontantinsats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.