Power Nellie idag

Har fått gjort väldigt mycket idag. Vilket känns skönt nu i efterhand.

Startade med att gå upp tidigt. Städade iordning lägenheten, la in och ut disken. Gick ut i spöregnet som var (och har vart hela dagen) för att fixa stallet. Gick in och åt frukost samt kollade på ett avsnitt på tv;en . Hängde täcken som vi tvättat och la in nytt igen. Regnet blev ännu mer så vi bestämde oss för att börja raka hästarna. Vi började med Joe, klippte hela honom. Sen körde vi Lux som var mest långhårig av alla. Sist tog vi ut Captain som fått skägg och stubb. Klippte till lite på benen med, väldigt snäll att klippa.

Många har frågat om vilken klippmaskin vi använder, jag har en Lister (den blå) och Olav samma märke men den gröna. Kan inte skillnaden men den blå är något dyrare och bättre tycker jag.

Bild lånad ifrån Google

Den har jag. Tycker den klipper bra och håller ganska länge och kan ta många hästar!

Red Fia och Tornado emellan lunch. Olav red Bamse och fortsatte klippa Lux. Han är inte super glad i att klippa bakbenen vissa dagar… åkte och handla som ni ser ovan, i olika strumpor. Ni får gärna kommentera nedan tips på maträtter och recept. Olav kan laga mat, men vi är lite sega i huvudet när det kommer till enkla maträtter…. jag har ingen passion för mat eller att laga mat. Inte Olav heller, så det är en utmaning varje dag i vad vi ska äta. Alla tips är välkomna!

Avslutade nu med Joe och Captain. Nu tar vi fredag! Olav har köpt lite vin och ska laga mat snart. Jag uppdaterar er och ska skicka in lite länkar till min ”manager ” som har hand om mina jobb och datum. Sen ska jag också ta fredag!

35 thoughts on “Power Nellie idag

 1. Pasta er godt og man kan gjøre det enkelt med å bare putte noen pølser eller annet type kjøtt med pastasaus, eller gjøre litt mere ut av det.
  Lasagne veldig godt kan spises dagen etter og kan velge å ha fisk,kjøtt eller grønnsaker istede hvis man vill det. Nachos enkelt og ganske digg kosemat.

  • Pizza er også ganske digg å kan gjøre mye av det bytt for eksempel pizzasauen med en hvit saus, lag wok eller putt fisk i oven på 180grader i 13 min og lag noe grønnsaker ved sidenav tar 15 min tilsammen ca

 2. Ett tips är att googla ingredienser ni är sugna på eller har hemma för att få inspo. Så brukar jag göra när inspirationen tryter. 👍🏻😊

 3. Jag gillar rätter som man kan göra storkok av och får många matlådor som man kan frysa in o ta fram när orken eller tiden inte finns att laga mat. Lasagne, pajer av olika slag, spagetti o köttfärssås, korvstroganoff o mathavre (äter hellre mathavre som är svenskproducerad än ris som fraktas halva jordklotet), chilli con carne mm 🙂👌

 4. Vi har lite samma problem, man ledsnar lite av att behöva laga mat ofta med, vi försöker göra mycket varje gång som vi sedan kan äta i några dagar.
  Idag gjorde jag en sorts pytt; blandade olika choppade grönsaker/rotsaker i en ugnsform (sötpotatis, potatis, lök, purjolök, vitlöksklyftor tex) körde dem mjuka och blandade i chorizokorvar i bitar och höjde till grill för att få färg och torka upp alltsammans, efteråt hade jag över smulad fetaost och olika brynta fröer (pumpakärnor, solrosfrön..).
  Annars är köttfärssås, chili, linsgrytor och korvstroganoff favoriter.

 5. Skaffa Ica appen, dom har oftast en simpel veckomeny fixad! Även enkel att hitta billiga och snabba recept, har hjälpt mig massor då jag var värdelös på att laga mat. Men man lär sig att gilla det, speciellt om man gör simpla och goda recept som man ej kan misslyckas med!

  Mina favoriter är

  *grekisk plåt
  *burgare med vegoschnitzel och avokadoröra
  *krämig pasta med halloumi och tomat

  Lycka till 🙂

 6. Lax är alltid gott. Det är så praktiskt med paketen med fyra bitar i. Stek dom i stekpannan. Krydda. Lägg i fryst spenat som får tina och puttra en stund. Häll på lite grädde, strö ev. lite riven ost över. Pasta till. Det blir en fullvärdig måltid som går fort att laga.
  Detta brukar jag tar till när jag har lite ont om tid eller bristande lust att tänka ut nåt annat.
  PS: När jag var i din ålder kunde jag absolut inget om matlagning, det är fullt normalt! 😊

 7. Färsk pasta med fetaost, rödlök, olivolja och chilisalt.
  Stekta kycklingbitar, häll på smaksatt creme fraiche, servera m färsk pasta eller ris.
  Samma som ovan, men variera med laxtärningar eller strimlad lövbiff.
  Halloumistroganoff med ris.
  Halloumicarbonara.

 8. Sitter just nu och äter halloumi med råstekt potatis och grönsaker, rekommenderar! 😉 Serverar tillsammans med creme fraiche som jag lagt lite vitlök, salt och peppar i.

 9. Med skägg så hoppas jag att du menar hovskägg och inte känselspröna vid mulen. Jag har tänkt på att man aldrig kan se dem på bilder du lägger upp på dina hästar. Nu kan det vara så att du (eller någon annan i kommentarsfältet) inte vet om att det är olagligt. Kan vara bra att antingen veta om det eller göra texten tydligare om vad du syftar på.

   • Tror Michaela tänker på Captain, på bilderna ser dem ut att klippt honom vid mulen, dock är det ju säljarna utomlands som gjort det och inte du 🙂
    Om man kollar på dem hästarna du haft länge ser man att dem inte är klippta runt mulen 🙂

 10. ICAs app har många bra recept 😍 men Padthai, Ajvarkyckling, sprödbakad fisk eller lassagne är enkelt och gott!!

 11. Coop har så man kan köpa deras påsar med ingredienser för maträtter. Under inspirstipnslös tid brukar vi köpa en sån tredagarspåse ihop med lite annat som vi har sug efter. Det är en bra start för att börja laga mat. Recept kommer med så efter ett tag har man ju en del färdiga recept på maträtter man kan göra igen.

  Jag gillar att rätterna är simpla så det inte känns som en avgrund att laga o inte heller svårt. De flesta recepten går fort också. Ett tu tre så hittar man något riktigt gott eller en matlagningsmetod på en specifik råvara som man gillar. Man får bygga upp sina erfarenheter även i köket. Det är okej att inte tycka det är kul eller va särskilt bra på det. Då finns det hjlp att nyttja (i form av kassarna då)

 12. Pastasås av 1 smaksatt creme fraiche och en Naturell creme fraiche, i med broccoli, salt och vitpeppar. Bara att blanda ihop allt (och ev. Maizena) och låta småkoka medans pastan kokar. Gott, enkelt och snabbt!

 13. Kycklinggratäng Så gott och lätt.
  Kyckling (Jag tar oftast en grillad och rensar, annars stek strimlor)
  Lägg i en form. Ha i paprika och champinjoner om ni gillar de. Blanda 2 dl Creme fraise, 2 dl Matgrädde, 1-2 msk soja, 1 tsk samtal olek, 2 dl mango chutney. Häll över kycklingen. Ev ost på och in i ugnen ca 15 min 220 g. Färsk pasta är väldigt gott till annars ris eller klyftpotatis 👍

  3 min för middag? Koka färsk pasta, ta i en burk Creme fraise med smak av saffran och tomat samt en burk kräftstjärtar. Klart. Mums!

 14. Om ni gillar Lax så brukar jag göra laxfilé i ugnen. Finns citron o dillsås mm tex färdig på påse att bara hälla på över fisken i en form. Sätta in på ca 220° ungefär 20-25 min beroende på ugn 😊 Valfri tillbehör till 👍 Tar inte lång tid att göra heller då man kan koka potatisen samtidigt mm.

 15. Plätt lätt pastarätt!

  Koka spaghetti. Under tiden: Klipp ett pkt bacon i bitar och skär upp önskad mängd champinjoner i bitar. Stek dessa ihop tills de är lagom och färdiga, tillsätt 2 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta och chiliflakes efter önskad styrka. Rör ned i bacon och champinjoner och låt fräsa med 1 min. Tillsätt 2,5dl matlagningsgrädde och 1 dl av pasta vattnet. Rör runt. Tillsätt salt och peppar samt ett knippe av färsk bladpersilja. Smaka av. Häll ner spaghettin och rör ihop allt. Servera med riven grana padano ost! Mums!

 16. Vi brukar köpa 1-2 kilo kyckling innerfilé och steka på i olja, kryddar med salt peppar lökpulver o paprikapulver. Vi har sedan i en matlåda i kylen för flera dagar, så har vi det tex till en sallad med lite rostad lök och caesarsalladsdressing.
  Barnen brukar få lite pasta och ketshup till.
  Även pizza på tortillabröd, tomatpuré i botten, skinka eller så funkar även kycklingen där, med paprika, ost och oregano.
  Snabba enkla rätter.
  Förut gjorde vi mycket pastasåser, lök, bacon, paprika, broccoli kryddor o sedan i med grönsaksbuljongtärning och grädde så fick det puttra medans pastan kokade upp.
  Lök kyckling grädde, kinesisk soya och buljongtärning med grädde, sedan broccoli och ris till. En hit bland våra barn.
  Även vitlök, rödlök kyckling och ajvar med lite cream fresch till pasta eller som en tortilla i ugn med ost på är gott 🙂

 17. Vi gör så att vi en dag i veckan (för oss söndagar) så lagar vi storkok på två maträtter (kan vara allt möjligt grytor, raggmunk, fisk, pasta osv osv) som räcker vardagarna fram till fre kväll så slipper vi laga mat överhuvudtaget i veckorna, superskönt😄

 18. Här är en enkel och modern rätt.
  Ugnsfetapasta

  2 portioner

  250 g valfri pasta
  200 g hel fetaost
  1 dl olivolja
  1/2 röd chili
  1 ask körsbärstomater (ca 200 g)
  salt och peppar

  basilika till servering

  Värm ugnen till 200° (varmluftsugn). Häll lite olivolja på botten i en ugnsform. Lägg dit fetaostbiten, hacka chilin och lägg på fetaosten, eller strö över chili flakes eller chilipulver. Häll över resten av olivoljan. Lägg körsbärstomaterna runtomkring fetaosten och rulla i oljan. Strö över lite salt och peppar. Baka i mitten av ugnen i 15 minuter. Höj sedan värmen till 225° och lägg på ugnens grillfunktion. Höj formen till ugnens övre del och grilla i ännu ca 10 minuter. Följ med noga, det kan också räcka med 5 minuter beroende på ugn.

  Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Smula fetaosten i bitar och blanda sedan hela formens innehåll med pastan. Servera med färsk basilika, eller annan krydda du råkar ha hemma.

 19. stek wokgrönsaker sen skiva antingen bacon eller kryddiga korvar och stek sen i med 2st färdig paprika/chili cremfreche som får puttra lite. koka pasta. allt färdigt på ca 15 min.

  eller potatis, morötter, rödlök,rödbetor skiva coh lägg i ugn form strö över salt,peppar,timjan,olivolja, pressad vitlök. in i ugnen 30 min på 225g. kan ha både lax med kall romsås till eller kycklig med någon kall sås. supergott.

 20. Älskar hemsidan undertian.com samt de två kokböckerna hon som har hemsidan gett ut. Supergod mat som är riktigt billig!

 21. Jag brukar kolla in jennysmatblogg.se den är super för inspiration. Hon har en kategori som heter veckomatsedel med länkar att klicka på för att komma till receptet.

  Jag använder mig av det varje vecka för att göra en matlistor och handlingslistor = spara mycket pengar genom att veckohandla och skippa småhandlingen som alltid drar iväg. Roligt med lite inspiration i både recept och få se det i bild.

 22. https://www.ica.se/recept/enkel/nyttig/

  Ett bra tips är att kolla och skapa ett konto på Ica (on du inte redan har det) dem har jätte mycket recept och du kan spara den på sin sida samt även lägga till dem i en matlista som du får upp direkt i din scanner när du ha handlar 😊 snabbt och enkelt.
  Annar finns sidan portionundertian med mycket vegetarisk kost.

 23. Superenkelt tips är en väldigt snabb och lättsam kycklingpasta! Stek på kyckling och wokgrönsaker, blanda och koka ihop Creme fraiche, sweet chili-sås och krydda efter smak och tycke. Passar perfekt som vardagsrätt. Går ju att byta ut pastan till exempelvis bulgur också😁

 24. hur gör ni med hästar som är svåra att klippa trots lugnande, brems, handduk för ögonen osv!! Kroppen ”går bra” men huvud o ben är omöjligt…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.