Killarna från dagens träning!

Vi har hittat en bra banan ca 30 min ifrån oss med hinder uppe hela tiden och bana. Skönt och bra. Idag åkte vi iväg för att hoppa Joe och Captain. Joe hoppade lite större hinder idag första gången efter vilan. Man tänker ju att de ska vara helt kaos efter vila och glömt av allt man tränat på i månader. Men så är det inte, de är i den åldern nu när de inte bara är färskvara längre. Tvärtom, de tar till sig och formar sig. Joe kändes nästan bättre bara idag, väldigt lyhörd, lugn och sansad.

Den här killen var också super fin! Första gången vi idag hoppade på stor bana med tävlingshinder, kombinationer och linjer. Funkade super. Känns väldigt bra att de redan nu är så enkelt med honom. Sen är tävling en annan grej men det tar vi då. Positiv som vanligt, snabb i benen och hoppar väldigt runt och fint!

Jag har fått en filosofi att jag vill göra så lite som möjligt på hästarna detta året. Förutom att påverka med en positiv inställning. Idag lät jag båda hästarna bara gå i ett tempo, låta mitt öga få jobba och ha en jämn balans igenom hela banan. Lite lätt sits som bara för mig till hindret. De får backa av själva. Båda två gav mig de bästa förutsättningarna för att kunna känna den känslan och träna på det. Dom var bara där och väntade på mina små signaler som knappt syntes.

7 thoughts on “Killarna från dagens träning!

  1. ”When it come as to horses, change as little as possible, but as much as necessary”
    Måste bara fråga också. Hur länge vilade Joe och hur länge har du haft igång honom? Tycker att det är svårt att veta när man kan börja hoppa ordentligt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.