Frågor angående ”lägenheten”

Vi fick en del frågor ang lägenheten, om de fanns kök osv. Om de verkligen känns som en egen del eller inte. Det gör de verkligen, vi har dock inget kök, som jag också skrivit tidigare. Såklart får man kanske inte känslan som att man är helt själv, man kan gå som man vill och göra vad man vill. Man har ändå känslan att man är med andra. Men vi har mycket större yta, två rum, en tv och badrum. De gör stor skillnad. De vi gör gemensamt är att äta, vi är inga kockar ändå, så för oss spelar det ingen roll. Sen får vi se hur länge det funkar, kanske funkar super bra eller så går man varandra på nerverna ändå. Det vet man inte förrän man provat.

Vi har kommit överens om att vi ska satsa på det här. Men samtidigt kanske leta efter något eget. Om de dyker upp ett objekt som man känner ”yes”, då kanske vi kör på det. En villa ihop med fyra vuxna personer funkade inte iallafall och har nog gjort relationen mellan allihopa ganska dålig nu på slutet om jag får säga mitt. När vi har det bra och trevligt är allt så bra. Om någon har en dålig dag (som är mänskligt) blir alla väldigt involverade och oroliga. Lite sådana saker som spelar in för att alla ska må bra och kunna ha sitt space.

Just nu har vi gjort en förändring och de känns bra här och nu. Sen får vi ju se vad framtiden säger! Vi trivs iallafall 🙂

31 thoughts on “Frågor angående ”lägenheten”

 1. Att som ni, ha lite eget gör väldigt mycket. Det är skönt att ha sitt eget krypin att gå till och att ha eget sovrum, vardagsrum och badrum räcker väldigt långt.

  Att dela kök med andra ( familj, kollektiv eller tex studentkorridor ) är inte tungt på något vis. Och valet att äta tillsammans, laga maten tillsammans finns. Vill man ha mer egentid lagar man maten, städar undan och går in till sig, så otroligt skönt att ha den möjligheten 🙂

  Tycker att ni tillsammans som familj hittar lösningar som verkar tillgodose många olika behov på ett väldigt bra sätt. Är så glad för att ni tillsammans ser lösningar på det ni ställs inför, i stället för att se allt som problem. Och det är det som kännetecknar en stark och trygg familj.

  Så roligt att få följa med på denna resa 🙂 Är lika spännande varje gång att gå in på din blogg och se allt som ni bygger upp tillsammans 😊

 2. Ja det är kanske inte en ”riktig” lägenhet men att ha mer yta och och flera rum gör stor skillnad! Sen kan det ju kännas lite som en tvåa genom att du kan vara i vardagsrummet och Olav i sovrummet och så är det inga andra där. Och dräller ni kläder omkring eller har det ostädat (inte för att ni skulle göra så) så ser bara ni 2 de, resten av familjen är ju inte där.

  I drömmarnas värld hade ni köpt gården helt själva eller köpt större gård med separat byggnad men så ser ju inte alltid verkligheten ut. Men ni har er gård och ert boende i er ”lägenhet” är betydligt ”bättre” än de flesta andra yngre vuxna i er ålder skulle kunna fixa.

  Så kör hårt nu med gård och verksamhet! 😃

 3. Bra inlägg på senaste måste jag säga! Välskrivna, intressanta och innehållsrika.
  Vart kommer dina glajjor ifrån?

  • Kanske inte så passande för 2 vuxna som dessutom behöver duscha och vill ha eget? Friggebodshus är det ju mer 15-åringar eller ensamma barn (tänk 20 årig gamer) som flyttar till (är ju så litet!) och ska de ha attefallshus eller större behöver de dra in el och vatten och avlopp för att standarden ska bli ens i närheten av vad de har nu i ”lägenheten”.

   T.ex bor ju MissLisibell i nån friggebod/attefallshus whatever på tomten, men jag kan inte se ett vuxet par i en sån lösning om ”lägenheten” finns som alternativ.

   • Nu finns det ju olika storlekar, maken och jag hade en hos hans föräldrar – två sovrum, öppen plan kök / vardagsrum och stort badrum. Så måste ju inte vara pytte litet fritidshus / friggebod, budget och tomtyta spelar in.

    • Våre naboer i Varberg har et attefallshus (vet ikke om jeg staver det riktig), der byggytan er på rundt 25 kvm, men det er 1,5 etasje. I 1 etasje er det et lite bad og åpen stue- og kjøkkenløsning, så er det en stige opp til en høy hems, hvor soverommet er. Der bor parets datter på rundt 20 år sammen med pojkvennen, og de trives bra! 😊 finnes jo så mange fine løsninger i dag, alt etter behov.

     Dere har en fin leilighet nå, og som et tips under her: kjøp inn en liten kokeplate og et minikylskap, så kan dere ha noen småting der! Hvis det trengs, så klart! Høres ut som en genial løsning dere har med familien nå, viktigste er at alle trives med løsningen 😊 kult å følge dere!

    • Ja men nu verkar familjen köpt vad de har råd med och Nellie och Olav har bra boende. Om familjen hade nån eller några millar över hade de kunnat köpa större gård med mer yta, en extra byggnad, med ridhus, med större utebana eller något annat gymmsamt för verksamheten.

     Det gjorde de inte så jag har svårt att se att de nu skulle hosta upp nån miljon när de redan har ett boende. Bara att tänka vad den miljonen kunnat ge för ”bättre gård”, nya hästar, träningstimmar, tävlingskosrnader eller något annat gynnsamt?

   • Vilken tur Nina att det finns större fritidshus och som har dusch och kök i dagens läge. Finns massor med varianter ,och ett plus att de slipper lämna gården för att åka fram och tillbaka vilket sparar tid.

    • Jo men om familjen nu köpt vad de har råd med (gården kostade ju flera miljoner) och Nellie och Olav ska satsa på verksamhet så är det ju inte så optimalt att lägga en eller ett par miljoner på ett extra fritidshus när de redan har ett bra boende? Då hade det varit smartare att lägga de pengarna på en större gård med mer mark, gård med ridhus, gård med större utebana, 3 nya hästar, 20 internationella tävlingar eller något i den stilen.

     • Ett Attefallshus kostar låååångt ifrån ens EN MILJON vill jag upplysa om! Bara eftersom du inte verkar så insatt!

     • Hanna var inne på något större än attefallshus, med 2 sovrum och stort badrum. Sen ska man dra in avlopp, el och vatten.

      Men ja ett attefallshusskal kan du få för 20 000-150 000 men sen kan det stiga upp mot 500 000kr och uppåt om det ska vara helt anpassat till fristående åretruntboende. Sen ska du dra in avlopp, el och vatten.

     • Förresten lite konstigt att någon som heter Nina svarar på våra frågor till Nellie?

      När jag skriver vill man ju ha svar utav Nellie inte utan någon som tror sig har svar på vad Nellie ska svara.
      Bara nyfiken ….

 4. Det går ju att köpa en lös induktionsplatta om ni vill kunna fixa lite enkel mat uppe hos er, finns att köpa lite överallt. Och så ett minikylskåp så ni kan äta frukost för er själva

 5. Vilka föräldrar du har. Följt dig sen starten. Härligt att se dig jobba Nellie med karriär osv. Men gudars vad dina föräldrar stöttar dig och nu din käresta. Glöm inte av att omfamna människor runt dig på vägen.

  Stort lycka till med allt. Gården ser välskött ut

 6. Jag och min sambo bor också i en liten ”lägenhet” på min mammas gård (vi får dela kök och dusch, vi har en liten toalett och en kokvrå). Detklart det är påfrestande ibland att bo så nära sin familj. Men man kommer samtidigt varandra väldigt nära och kan ta mycket hjälp av varandra. ☺️👍🏼

 7. Jag tycker som några andra som också svarat, att titta på möjligheten med Attefallshus! Kanske inte nu direkt, men framöver… Det behöver absolut inte innebära att man bor i en Friggebod! Kan tvärtom vara ett riktigt trevligt boende för två unga vuxna, som kanske dessutom uppskattar närheten till stallet och verksamheten? Kolla upp det!

 8. Arbetslösheten är fantastiskt fina och välplanerade! Kolla in ”den vita drömgården” en fantastisk blogg som drivs av en arkitekt som bla gör ritningar på attefallshus 😊

 9. Att dela kök brukar ju gå bra, så länge man respekterar varandra 🙂 Skönt ändå att ha en egen del där ni bor, med egen ingång också vad jag förstår? Skönt 🙂

 10. Det var ett jäkla tjatande om attefallshus mm…låt Nellie och Olav landa lite i det som de har och få vara nöjda med det.

  I sinom tid är det kanske läge för något annat, kanske rent av att Nellies föräldrar flyttar till något annat när Nellies och Olavs ekonomi ser annorlunda ut?

  Men finns väl ingen anledning att börja föreslå och spekulera i andra boendealternativ innan de sovit den fösta veckan i sin ”lägenhet”?

  • Håller med! Färgen har inte ens torkat än. Låt för sjutton familjen få glädjas och njuta av sitt nya boeende utan en massa välmenta pekpinnar om hur de borde lösa bostadsfrågan.

   Grattis, så fint, vad glad vi är för er skull, så roligt för er, så fint ni har det osv är betydligt trevligare som nybliven gårdsägare att läsa än :

   ”lägenheten är för liten”
   ”finns ju inget kök, ni som ville bli vuxna”
   ”Köp ett attefallshus”

   Låt familjen njuta av sitt nya hus, sitt nya boeende och lämna resten . Hur kan ni tro att de överhuvudtaget vill läga ut bilder osv när det bemöts med ”goda råd” om hur de ska lösa någonting som de inte ens har lyft som ett problem för dom själva ?

   • Men herregud, det är väl Nellie själv som skrivit och berättat lite att boendesituationen i villan tydligen inte funkade så bra OCH dessutom antytt att de kanske fortsätter se sig om efter annat boende framöver. Då är det väl inget fel i att folk kommer med tips, och inte en enda som tipsat har haft otrevlig eller raljerande ton såvitt jag kunnat se? Låt det då få vara en levande blogg med många som kommenterar, och du måste inte till varje pris gå i försvar för Nellie! Hon är säkert kapabel att själv avböja kommentarer om hon inte vill ha dem!?

  • Håller med och det jag var inne på!
   De har hus (lägenhet, whatever), hem, gård, mark, stall, ridbana, verksamhet.
   Bara att köra på! Sen kanske det blir annat upplägg i framtiden men nu har de precis snart kommit igång med det nuvarande.

   Nellie och Olav kanske köper egen gård om 3 år, eller så flyttar Olav till USA och Nellie blir skådespelare. Who knows.

 11. Som student är det vanligt att bo i korridor där man delar på köket, inget konstigt alls 😇

  Vad kul att ni har en egen liten bodel, alltid roligt att få känna sig mer självständiga!

 12. Tycker ni de är för litet hade jag sattsat på kokvrå el något sådant eller ev i framtiden litet hus på gården. Är ju perfekt investering ifall ni skulle ta över hela gården o dina föräldrar flyttar o ni väljer att ha anställda så har dem ju möjlighet till separat boende nära jobbet 🙂 är ju vanligt i hästvärlden el så hyr man ut till någon annan vilket är en bra inkomst för företag 🙂 tips inför framtiden. Tycker de ni har nu är supermysigt o gör otroligt mycket ist för att alla bor 24/7 bakom samma dörr även om man inte kan laga mat. De är väl trevligt med sällskap vi matbordet 😀 <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.