Fresha hästar – snart jul

Först så välkomnar vi nya tillskottet. Stallkatten. Hon har inte haft det super bra tills en kvinna vid namn Sandra tog hand om henne nu på slutet. Nu är hon hos oss och vi hoppas att hon vill stanna här.

Så cool va? Lite blyg men verkar väldigt snäll och trevlig katt. Nu innan vi skulle på lunch så var hon framme och ville mysa. De uppskattar att hon är runt fem år gammal.

Bamse och Lux hade hoppning på schemat idag. Funkade super. Bamse hoppade otroligt bra . Känns super glad och taggad på tävling till helgen. Lux och Olav lär fortfarande känna varandra. Men de såg bra ut och de går framåt.

Var lite frånvarande igår då jag hade mycket kontakt med olika kunder igår om hästar, vi planerade in prövningar nu framöver och tider. Så blev lite fast i det helt enkelt. Jag och Olav har jobbat på bra idag, vi ska snart in i huset för att börja dra av tapeten på väggar där så vi kan börja spackla och måla snarast. Vi vill flytta in nu helst, så vi kan landa, återigen slippa köra och fylla kylen med mat. Det blir fortfarande lite sådär att man köper mat ute för att inte ta för långa pauser. Enklast och bäst är ju såklart att storhandla och de äter man ifrån.

Det är snart jul och jag har INTE börjat julhandla. Stress. Måste ta ledigt någon helg och få klart det. Har ni?

24 thoughts on “Fresha hästar – snart jul

 1. Vi lottar i min släkt, så man ger bara julklapp till en person. Det är så himla skönt! Slippa jaga julklapp till alla, och istället bara koncentrera sig på en – och med ett pris på omkring 200 kr. Kan varmt rekommenderas till alla familjer!
  Köpte min klapp nu på black friday, så jag är helt färdig 😀

 2. Du glömde att berätta vad veterinären sa om Lux ben? Eftersom han hoppar för fullt förstår jag att det inte var något men det är alltid bra att få ett veterinärutlåtande.

 3. Varför behöver du julhandla i en dag? Tänker du på julklappar? Okej att jag köper julklappar till mina närmaste men det kan man ju göra en klapp i taget när man har tid. Sen ska julgran och någon adventsljusstake upp och 1 dag ska det handlas julmat på ICA. Stressa inte ihjäl dig!

  Kul att ni är igång med gården och rider! Såg fint ut när Olav hoppade! Okej att sidorna kommer snabbt – men det gick ju super att hoppa. Åt vilka riktningar tänkte ni bredda den? Vet att du sagt att ni tänkt länga både längd och bredd. Tyckte att den var inramad mellan stallet och huset?

  • Våga vägra julklappar säger jag, såvida man inte VILL shoppa.

   Men det ska inte vara förenat med stress, måsten och framtvingade köp i en hast.

   Ni har redan gett er själva den bästa gåvan (gården) någonsin….

  • Fast grejen är ju den att den tidsplan som DU beskrev, kanske inte passar för alla. ”Någon adventsljusstake” osv, som du skrev: alltså alla gör ju olika och man kan inte alltid överföra sina egna rutiner på alla andra. Vissa kanske lägger massor med tid på att ställa fram trettio ljusstakar och andra ingen alls. Det är ju upp till var och en, men man kan inte ta för givet hur andra människor gör, ffa inte tro att alla gör precis som en själv.

   • Nej absolut inte! Men ville ge en motpol till Nellie som ju har fullt upp med allt nytt. Man behöver inte satsa så mycket på julen, framförallt inte om man har otroligt mycket med flytt och företagande. Det blir både jul och nyår oavsett och kanske med en stressfaktor mindre.

 4. Åh, ja det var verkligen en fin katt! Hoppas att den trivs så bra hos er nu att den stannar. Angående julklappar har jag nog något mer än hälften avklarat tror jag.. 🙂

  Barnen ska få en upplevelse i form av bio på juldagen, sedan ska de få en del kläder (behov) och så någonting som de vill ha. Försöker tänka i dessa tre steg.

 5. Är katten kastrerad, vaccinerad, id-märkt och registrerad? Försäkring är också bra att ha om man inte har såpass mycket pengar.

 6. Blev klar med alla julklappar i september heheh… Kan väl hända att jag kompletterar med något om jag hittar något mer som känns passande till någon, men jag har nog aldrig tidigare haft så mycket pengar över i december som jag har i år 😉

 7. Vad många som tycks vägra julklappar! Jag blir lite förvånad. Jag undrar, ni som vägrar julklappar – gäller det både att få och ge bort då, eller hur gör ni om ni får en julklapp av någon? Nobbar ni den/de då helt enkelt?

  Själv tycker jag det är jätteroligt att ge bort, men det behöver verkligen inte vara något storslaget, men det ska vara med omtanke! Lika roligt är det att få något som köpts med omtanke, och inte vad som stått på prislappen.

  Ingen köphysteri för min del alltså, men jag blir alltså nyfiken på alla som vägrar julklappar och undrar om det gäller både ge och få….

  • Vi ger inga julklappar till personer över 18 i vår släkt. Jag kommer att ge stallägaren och personalen julklapp. Medryttare får också en. Sen kommer jag göra något ihopa med mina föräldrar – bjuda på extra trevlig middag eller något sånt. Tycker annars att det mest ör att byta pengar med varandra.

  • Jag får av mina föräldrar 🙂 i övrigt inget från nån. Är 20+. Ibland kör vi julklappsleken på julafton och då köper jag såklart saker till det, men i min släkt är själva leken roligare än presentöppningen många gånger.

 8. I min mans familj lottar vi vem man ska köpa till, så man köper bara till en person för ca 500 spänn. Och i min familj började vi förra året att sluta köpa julklappar och ist gå ut och äta och göra ngt ihop.

 9. Jag var klar med alla julklappar i slutet av november 😊 Jag älskar att köpa och ge, kommer i regel ihåg saker mina nära och kära nämner någon gång. Och har de inte införskaffat det så brukar jag köpa det i julklapp då jag vet att dom önskar det 😊 Så här är det bara julmaten kvar att handla. Men det får bli närmare jul 🎅

 10. Hej! Vilken söt katt! ❤️

  Nej, har inte köpt julklappar men har studentekonomi och kan därför inte handla julklappar utan behöver klara mig själv på de pengar jag har helt enkelt 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *