Måndagsplaner

10.00 ska jag till veterinären med Lux. Han har blivit tjock i sitt bakben och det går inte ner. Vill kolla upp det innan vi rider, så det inte blir värre. Vi har kylt och gått men blir inte någon skillnad) . Förmodligen någon slags inflammation och inget allvarligare än det hoppas jag.

Sex hästar ska ridas. En av de ska hoppas. Debut i nya paddocken. Kul, då får vi känna känslan hur det är att hoppa i den. Både måttet i nuläget och hur underlaget är när det tillkommer hinder.

Söta Newton 4 år. Hojta till om någon letar efter en snäll och trevlig unghäst att jobba med. Mycket scope och super huvud. Bra modell.

Lite små fix i stallet ska fixas. Kommer inte riktigt ihåg vad. Men de finns alltid något. Kratta på gården eller löven som faller ner tex.

Ta upp hårda stenar runt om, sladda paddock på nytt och riva ner tapet inne i huset som jag inte vill ha kvar.

Tippen för att slänga av en del skit som vi inte behöver eller så är det sönder.

17:30 ska vi visa en häst på bortaplan. Spännande och kul. Alltid kul att knyta nya kontakter och få visa de bra material man har.

Vad gör ni idag. Något speciellt eller viktigt denna måndag?

38 thoughts on “Måndagsplaner

 1. Bra ni behåller dom mjuka stenarna på gården i alla fall. Stenar har också känslor. Förlåt kunde låta bli. Idag måndag händer absolut ingenting här så blir att slöa hemma för min del. =)

 2. Tror inte du behöver oroa dig ang benet; svullnad utan synbar anledning beror ofta på någon form av sticksår som inte syns utan att man nästan verkligen rakar benet. Och att skritta brukar inte ta ner sådan svullnad utan det är trav och galopp som gäller. Detta förutsatt att hästen inte är halt givetvis men det ser man ju direkt.

  • Man kan ha otur också. Ifall det är en blödning i senan kan det se likadant ut och ifall man då belastar benet kan det leda till skada på senan då den är känsligare under blödning. Så om man är osäker bör man kolla upp det.

  • Fast de är väll ett väldigt dåligt råd att ge om en häst som stått skadad i typ 1 år ? De är ju jätte bra att nellie kollar upp de om de skulle vara den gamla skadan som gått upp igen.

  • Du måste vara ett troll. Om det skulle vara ett sticksår, vilket jag tvivlar på, bör det absolut kollas upp och jag hoppas ingen köper att man ska trava och galoppera på en häst som är tjock i ett ben – herregud.

   • Håller helt med dig! …och sticksår dessutom, som kan vara extremt farliga om de inte kollas upp. Nej, tror troll jag med.

    Vilken tur att Nellie enligt planen skulle besöka vet i förmiddags.

  • Om hästen varit långtidsskadad är det klokt att kolla med veterinär. Om denne sen ger rådet att galoppera bort svullnaden så fine.

 3. Jag tycker det har varit lite dålig stämning här i kommentarerna på senaste tiden. Folk märker ord och kritiserar stavning… ärligt talat spelar det någon roll att Nellie använder sig av ”fel” ord? Jag tror verkligen vi alla fattar att hårda stenar är stenar som är tillräckligt stora/vassa för att hästarna ska kunna göra sig illa. Samma sak med stavning… en blogg är något som sker här och nu, då är inte stavning det viktigaste. Som en trogen läsare sen en tid innan Ponnyakuten så ser jag hellre att Nellie uppdaterar ofta än att texten måste vara 100% rätt. Efter som Nellie är en upptagen ung kvinna är det ju ganska logiskt att det skulle bli betydligt färre inlägg om hon skulle behöva lägga tid på att korrekturläsa alla inlägg supernoga.

  • Ja herregud….5 minuter för att korrekturläsa ett inlägg som i vissa fall verkar ha tagit 10 minuter att skriva….det vore ju förfärligt *ironi*!

   Jag undrar hur många (barn/ ungdomar?) som fattar hur många timmar andra måste jobba för långt mindre inkomst än Nellie.

   Bloggen är Nellies JOBB, inte någon hobby/ fritidssyssla och om hon är orolig att det tex gått mycket pengar i flytten (se föregående inlägg) kanske hon ska tänka lite på sina läsare och att få dom att stanna kvar.

   Det som var ok när Nellie var med i Ponnyakuten är för vuxna läsare inte lika ok när man är vuxen skribent.

   • Jag förstår dock fortfarande inte problemet med att det är felstavat? Det är stor skillnad på ett blogginlägg och en seriös/viktig text?

    Sen tycker jag det är ganska klart att Nellie huvudsakliga jobb är hennes verksamhet och att bloggen faktiskt kommer vid sidan och det är väll okej? Saker är olika viktiga vid olika tider i livet…
    Klarar man inte av att läsa en text som är lite felstavad kanske man ska sluta läsa?

    • Du tänker naivt. Man tjänar inte några större pengar på hästar, ffa inte som det ska försörja 2 personer (och då räknar jag att syster och föräldrar ”jobbar gratis”).

     Så bloggen ger välbehövlig inkomst då den genererar olika samarbeten osv. Bloggen bidrar säkert till en del försäljningshästar/ kunder. Utan blogg skulle den verksamheten säkert inte vara vad den är då det finns massvis med andra hästutbildare/försäljare som erbjuder exakt samma sak som Nellie men som tex har mycket mer erfarenhet och på högre nivå.

     Det kommer säkert Nellie också att få i sinom tid men under en uppstart ska man inte förakta några inkomstkällor.

     Tror du för övrigt att Nellies syster och mamma tex hade kunnat göra samarbeten utan den publicitet Nellie har skapat genom bloggen? Det tror inte jag utan det är som ringar på vattnet som sprider sig där det ena ger det andra.

   • Förstår din åsikt även om jag inte delar den. Sen har då jag ingen aning om hur många läsare det finns, vilka som slutar att läsa osv för det har bara Nellie själv, om det inte är så att du vet någonting som vi andra inte vet.

    Vill man sluta för att bloggen inte ger en det man söker , ja men då är det ju fritt val att göra det. Precis som att om man vill fortsätta att följa, så väljes det. Det är ett fritt land vi lever i så valet är enkelt.

    Sen om man är rädd om Nellie och att hennes blogg inte ska tappa läsare/kunder bör man nog tänka både en och två gånger på vad man var och en tillför till bloggen via kommentarsfältet. Tillför man bra eller tillför man mindre bra stämning!? Ett kommentarsfällt är ju faktiskt halva bloggen och vi läsare som kommenterar bör tänka på att hålla god ton och tänka efter innan vi skriver, för att stämningen ska vara bra.

    Vi som läser är alla medveten om att Nellie väljer att skriva på det sätt hon väljer, varför behöver hon inte förklara för någon. Att sedan fortsätta att tjata om detta, på ett tråkigt och negativt sätt, ja det tillför ingenting bra för någon. Alla vet vilka åsikter som florerar, lämna det där och inse att det är som det är. Vissa saker är bäst att släppa och gå vidare med 👍

  • Fast nu uppdaterar hon ju inte speciellt ofta, så varför skulle hon inte kunna skriva ordentligt? Publicerar man ett inlägg om dagen så tar det inte många minuter att läsa igenom texten en gång extra. Hade man uppdaterat flera gånger om dagen så hade jag haft större förståelse för att man kanske inte har tid att vara så noga, men Nellie gör inte det.
   Ja, oftast fattar man vad hon menar, men när man delvis försörjer sig på att skriva och dessutom ofta påpekar hur noga man är med allt så borde texten vara väldigt mycket bättre än den är. Bloggen är ett jobb, därav borde den också tas på allvar och Nellie borde skriva ordentligt, som hon har visat att hon kan när hon vill.
   Eftersom detta påpekas ofta och hon ändå fortsätter så tror jag att hon gör det för att provocera. Hon vet att hon får kommentarer. Eller så har Nellie dyslexi, men då hade det varit enkelt att få stopp på dessa klagomål genom att bara skriva det.

   • Jag håller verkligen inte med. Man har ingen skyldighet att informera om att man har dyslexi!! Jag känner flera som har dyslexi och alla de tycker att det är oerhört jobbigt och pinsamt att de har dyslexi och vill inte att folk ska veta om det. Istället borde folk ha lite vett och etikett och inte kommentera så himla mycket på andras ”brister”!

    • Självklart har hon ingen skyldighet att berätta! Det skrev jag inte. Men om hon tycker att det är jobbigt att få kommentarer om sina felstavningar och konstiga meningar och det faktiskt är så att hon har dyslexi, så är jag rätt säker på att i princip alla skulle ha större förståelse för hur inläggen ser ut om man visste att hon hade dyslexi. Det är absolut inget man behöver skämmas för.
     Eftersom vi inte vet så framstår Nellie bara som slarvig och obrydd i nuläget.
     Det är hennes blogg och hon gör som hon vill, men det skulle gynna henne att ta till sig av sina läsares kritik och åsikter. Utan oss skulle hon inte tjäna något på bloggen.

    • Så det är mindre pinsamt att publicera dåligt skrivna texter när man har det som JOBB menar du?

     Det tror inte jag utan är ganska övertygad om att Nellies läsare hade haft stor förståelse för om hon hade dyslexi.

     Jag gissar att dina vänner inte har skriven text som jobb?

    • Verkar inte som att Nellie har dyslexi. Hon kan ha vara mellanslag på fel ställe, använda fel ord eller ha konstiga meningar ibland. Det har inget med att omvandla ljud till skrift att göra.

     En dyslektiker kan t.ex stava gitarr som jetar (vaddå det låter ju rätt).

    • SPOT ON!!

     Folk är jätteduktiga på att berätta för andra hur de ska leva, skriva, vara och kkä sig mm mm.

     Det är skillnad om man ber om hjälp.

     Jag tror folk retar sig på att Nellie får inkomst av bloggen och därmed så tar de sig rättigheter att skriva och tillrättavisa samtidigt som det kallar konstruktiv kritik. Hahaha jag skulle vilja höra dessa personer kkara detta öga mot öga 🤔🙄😎

   • Det kan ju vara ett mellan läge också, hon kan kanske helt enkelt inte bättre men hon behöver ju inte ha dyslexi för det. Jag kan inte heller stava till 100% men jag har ju inte dyslexi.

    • Det finns inlägg där hon stavar och formulerar sig hur bra som helst, så hon kan om hon vill. Ta till exempel inlägget där hon svarade på frågor nyligen, det inlägget var välskrivet. Jag tror att det blir massa fel för att hon skyndar sig att skriva och sen inte läser igenom. När hon svarar på frågor så ger hon sig själv mer tid, och då blir det mycket bättre. Hon kan om hon vill, det har hon visat flera gånger.

     • Emilia! Varför driver du inte en egen blogg? Du verkar vara perfekt och framförallt veta exakt hur det är och hur man ska göra….
      Dom flesta som läser här inne hakar nog inte upp oss på någon felstavning eller fel ord. Vill jag läsa bra (perfekta) texter så finns det nog andra sidor att läsa på. Tror inte syftet med bloggen är svenska språket utan mer visa delar ur Nellies liv.

  • Folk är jätteduktiga på att berätta för andra hur de ska leva, skriva, vara och kkä sig mm mm.

   Det är skillnad om man ber om hjälp.

   Jag tror folk retar sig på att Nellie får inkomst av bloggen och därmed så tar de sig rättigheter att skriva och tillrättavisa samtidigt som det kallar konstruktiv kritik. Hahaha jag skulle vilja höra dessa personer kkara detta öga mot öga 🤔🙄😎

 4. Lycka till hos veterinären!

  Jag har själv haft en del hältstrul de senaste månaderna men nu har vi börjat komma igång med träningen igen och hoppas kunna förbereda inför tävlingssäsongen 2020 på bra sätt! 🙂

 5. Har varit ute på promenad med unghästen i skogen idag, putsat utrustningen inför vår första träning i morgon.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *