Hitta balansen igen!

Flytten består ju av två delar. Hästar och privatboende. Jäklar vad mycket det är. Man känner att orken börjar ta slut nu, det är snart jul och både pengar / tid och ork har dragits ifrån en. Både positivt och negativt såklart. Positivt är att vi inom några veckor kommer må så mycket bättre och att ha vårt eget kommer gynna oss i längden. Negativa delen är pågående just nu tycker jag. Även fast man är så sjukt glad och tacksam så flyttar vi i en stor och hetsig högtid, som julen jag nämnde innan, bara det med att uppvakta personer med julklappar och mat kostar mycket oavsett. Tur är har jag inom nästan alla år inte tyckt om jul. Men för många är den viktig. vädret som de hänger på spel varje dag, Det blir rätt så utmattande. Jag har investerat sjukt mycket pengar i gården med min familj. Bara skalet kostade miljoner och sen de inuti skalet för att få det i min stil och en trivsam miljö ligger på ett par tusen nu. Självklart får man då en inre stress av det med att kasta upp så mycket pengar som både privat person och ensam företagande, tror alla vuxna fattar poängen.

Nu gäller det bara att lägga energin på rätt saker och fördela upp så att varje person orkar och mår bra. Men det kommer bli väldigt NÄR allt är på sin plats och vi kan jobba i lugn och ro så som vi vill ha det. I både arbetsrutiner och hästantal.

Låter så negativ , vill inte det. Är ju såklart som gladast nu. Men samtidigt så är man väldigt fokuserad på att allt ska gå ihop. Jag försöker strukturera upp inför nästa år. Vill även ha den privata flytten klar innan jul. Så bara för att hästarna är på plats i sitt nya hem och alla saker, Så är det sjukt sjukt mycket kvar.

26 thoughts on “Hitta balansen igen!

  • Det gör väl de flesta hästar nu generellt? Eller iallafall tar det lite lugnare. Ont om större tävlingar om man inte kvalat in till specifika tävlingar och det är ett tag kvar till nya Göteborgskval. Finns 2 jultävlingar v49 och baltic cup men efter det är nästa tillgängliga nationella tävling trettondagsspelen o efter det först vecka 4-5.

 1. Hej, menar inte detta som en negativ kommentar utan är bara mycket intresserad i dina hästars personligheter och tycker att även om man följt din blogg länge, så är det svårt att bilda sig en uppfattning om hur dom är. Ibland har du gjort lite sådana här inlägg men tänkte att det kunde vara kul att få reda På hur de tex är i hanteringen. Vem som springer ut i hagen, vem som man måste hålla lite koll på så han/hon inte studsar runt en, vem som vill bli kliad på rumpan osv du kanske fattar poängen. Förstår ju att du hålt på med hästar hela ditt liv men vore även kul att veta om någon var riktigt jobbig i hanteringen och hur du som person genom åren känt med stora djur som beter sig bra eller mindre bra. Bra blogg mvh!

 2. Sänk ribban och kraven som du har med tanke på förra inlägget. Var här, nu, njut och jobba på som vanligt. Ha kul!

  Låt inte stressen o pressen döda glädjen.

  PS. Man behöver inte fira jul o köpa julklappar.
  Enas ned familjen att gården är er julklapp och njut av att ni har varann och är friska. ❤

  • Bra kommentar. Gör en annorlunda jul i år. Bestäm er för att skippa eller begränsa julklapparna i år. Gå ut och ät på julafton istället, eller pizzajul hemma. Enkelt. Det är ett helvete att flytta. . Alla förråd och skåp som ska tömmas. Puust!

 3. “vädret som de hänger på spel varje dag”
  Kan någon vara snäll och förklara detta för mig? Förstår verkligen inte.

 4. Du verkar stressad. Förstår det, att flytta är jättejobbigt.
  Men lägg inte skulden på Olav. Om jag tolkar dina två sista inlägg så är de kängor till honom…
  Att vara i ett vuxet förhållande är att ta och ge. Du har dina idéer, han har sina. I ett gott förhållande får båda sidor komma fram. Även om bara en av familjerna köpt gård och investerat…
  Se det som en möjlighet att mogna. 🙂

  • Håller med dig. Hoppas att det reder sig så att de håller sams även efter flytten. Inlägget om hur Nellie är en doer och irritationen över folk som inte är det var inte nådigt. Där hade jag nog satt ner foten. Men som sagt, det är stressigt att flytta och det tar på alla. Försök bara vara snälla och inte så giftiga så löser det sig.

  • Oj, tolkar det verkligen inte som att hon försöker kritisera sin pojkvän via bloggen. Tror inte alls det om henne. Dessutom skriver hon ju att det är hennes eget synsätt och att alla såklart är olika. Lagom ödmjukt tycker jag, utan att ursäkta sin egen personlighet

 5. Kämpa på!! =) Det kommer vara så värt det när allt är klart! =) Förstår din sits precis!! Viktigast (för mig i sådana perioder) är att ta en dag i taget och räkna ner tills det är färdigt och sen unna sig lite välbehövlig vila från sånt som inte är livsnödvändigt en period så man kan komma tillbaka ännu starkare! <3 Lycka till med flytten!!

 6. Förstår dig så väl. Det slumpar sig så att vi också flyttat i dagarna. Har en livlig 2-åring kring benen (jag plockar i lådan, han ur) ett hus som ska tömmas och flyttstädas, det nya som också skulle städas och fixas (nybyggt). I kombination med regn, mörker och mycket på jobbet.
  Nya saker behövs här också för att hemmet ska funka och det är dyrt. Vill krypa under en sten i jul.
  Skulle heller inte hinna kolla efter julklappar som jag annars tycker är kul.
  Men men. Om nåt år är mödan glömd… grattis till er och er fina gård!

 7. Förstår din känsla, att ha så många bollar i luften samtidigt tar så oerhört mycket energi. Men denna flytt är ändå bara en flytt. Med det menar jag att den tid som allt tar bara är en promille av all tid som ligger framför er. Om det tar 2 veckor eller 4 veckor spelar i slutändan ingen roll.

  Och jul blir det oavsett om allt är klart eller inte. Tänk vilka minnen detta ger i framtiden 😊 vad ni kommer att minnas och prata om det, och inse att ni stressat lite i onödan, för allt kommer att lösa sig i slutändan.

  Sköt om er 🌹

 8. Bra inlägg om hur en stor flytt är kämpig trots att det är något man drömt om länge. Ingen mening med att få det att låta som en dans på rosor så att andra tror att allt är så lyckligt och enkelt
  Lycka till med allt!

 9. Har flyttat x antal gånger och vet hur det e, känslor på ytan när man vill få det bra gjort men ändå snabbt så det blir färdigt ngngång!
  Att ställa höga krav e väl inte konstigt för man vill ha det bra när man flyttar in i sitt hem som ska för en lång tid framöver..

 10. Vi ska bygga ett häststall nu och eftersom att det kostar så mycket pengar med allt har vi i familjen bestämt att vi inte ska köpa mycket julklappar till varandra år👍🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *