Alla människor tänder till på något

Eller är det bara jag tro?

Nej. Jag tror inte det. Däremot kan det vara olika saker. Saker jag tänder till på som gör mig vansinnig. Tända till, då menar jag INE sexuellt (hehe) utan förbannad.

Vardagliga saker som jag kanske kan bli irriterad över eller få en inre stress för, förstår ni vad jag menar? Jag har tänkt på detta ett tag och de finns en del saker som jag verkligen kan tända till på och mellan dagarna faktiskt stressa lite över. Någon här kanske har samma. Irritationen gör det till en inre stress.

Jag får panik när saker och ting görs halvdant. Jag vill verkligen göra det till 100%, om jag inte gör det så får jag den där inre stressen om att det kommer straffa mig förr eller senare på något vis. Den maler inombords. Stör mig liksom.

När folk runt omkring mig, i min närhet hamnar i slow- mode. Är fullt medveten om att man ska pausa, har dagar där man inte är 100% på saker och ting, tro mig är likadan. Men när tex solen strålar, man har har en super dag framför sig och inget negativt påkommet. Då förstår jag inte folk som bara sitter still i båten och mösar runt. Det blir tvärtom effekt på mig, då sätter jag i en växel och får gjort saker. Men alla är väl olika , såklart. Get shit done!

Stökigt i stallet- tro mig, jag blir obekväm, stel och sur. Jag vill ha saker i ordning, om man använt lindor/ skydd som är leriga och äckliga så sköljer man av de- inte borstar, eller tvättar dom- SEN lägger man tillbaks de torra. Typ en sån sak som är så enkel. Missar man det blir inte Nellie glad. Ordning är A och O.

Tre saker som Nellie kan tända till på , man får mig på sämre humör helt enkelt. Ni?? Har ni något. Kanske någon liknande punkt?

Juste …. rena hovar!!! Finns det något mer nice ? Älskar tvättade hovar med lack på. Det går Nellie positivt igång på;)…

Jag pekar med hela handen hur jag vill ha det och är själv ett exempel på hur man jobbar i en riktning för nå sina mål. Ordningsam med en plan kan vara början!

37 thoughts on “Alla människor tänder till på något

 1. Bryr mig inte så mycket om vad andra gör, men jag klarar inte av att lägga tillbaka leriga skydd, använda oputsad utrustning eller sitta upp på en smutsig häst.
  Med tanke på att jag har en skimmel är den där sista punkten lite extra jobbig😂

  • Oj va jag håller me om dedär me oborstad/oren häst.. Bor i England å här e de ganska vanligt att hobbyryttare inte borstar sina hästar helt rena (borstar bara där utrustning ska på) innan de rider.. Asså, jag vill ju borsta HELT ren, tvätta av hovar, kamma manen etc.. Får panik på leriga hästar som rids 😂

 2. Otrevliga dryga människor! Har skitsvårt att vara tyst då och blir väldigt irriterad! Och när man hjälper folk och sen bara får skit för det.

 3. Förstår precis hur du tänker, är själv lite lika där.

  Har varit perfektionist i stort sett i hela mitt liv, i allt. Men med åren har jag, den hårda vägen, lärt mig att välja var jag lägger krutet. Menar inte att jag slarvar runt på något vis men har fått en annan syn på vad! jag tycker är viktigt, och där fokuserar jag till 100 %

  Precis som du så vill jag också ta tillvara på de ”lugna” perioder som alltid dyker upp i livet. De dagar/veckor/månader som bara flyter på är guld värda. Skönt precis som du skriver att först vila upp sig lite, luta sig tillbaka och ladda batterierna lite, njuta av allt en åstadkommit men sedan är det så härligt att få denna lyx med lugn i livet som ger en tid & ork att ta tag i allt som ligger och väntar. Allt från praktiska vardagliga ting, till att kunna ta tag i att jobba vidare mot den dröm eller det mål som en har satt upp men som ligger betydligt längre fram i livet, både tidsmässigt men även arbetsmässigt. Utan dessa lugna perioder i livet skulle man aldrig orka eller lyckas med att utvecklas, dels sig själv, men även i det fall som man har ett företag. Men precis som du skriver i inlägget så är det upp till var och en hur man väljer att ta tillvara på dessa guldkorn i livet. Men eftersom jag själv haft många ”järn i elden” i perioder, så uppskattar även jag dessa stunder när det bara flyter på och många vilandes projekt kan huggas tag i och jobbas vidare med, och sakta men säkert fullgörs både det ena och det andra projektet 🙂

  När vi hade hästar ( vi hade 3 st i vår familj ) så var vi alla 3 så oerhört lika i detta med att hålla ordning och rent i stallet.Blev galen om var sak inte låg på sin plats, eller om det var stökigt i stallgången/sadelkammaren/toaletten osv. Tyvärr tyckte min man att vi inte hade samma ordning i vår bil, där kunde det ligga både det ena och det andra 🙂 Värst var när det låg en bajsklutt mellan sätena fram, då blev han lite upprörd 😀

 4. Illojalitet – att vända någon som ställt upp för en ryggen så fort det inte passar. Att bara vara en deal av teamet så länge man får ut mer än vad man ger och när det vänder lämna för något annat.

  Missunsamhet – att inte ärligt kunna glädjas åt andras framgång även fast man kanske är konkurrenter. Att alltid hitta bortförklaringar för sina egna misslyckanden och tillkortakommanden och på så sätt ta bort en del av prestationen för den som lyckats.

  Nonchalans – Att inte vara tacksam för det man har, att inte vårda sina relationer eller tillgångar. Att göra saker halvdant och förvänta sig att andra ska fixa det. Att inte se och uppmärksamma andras insatser, framgångar eller bara småsaker som underlättar vardagen! Tunnelseende med sig själv som enda fokus.

  Detta får mig att brinna på i sidan!

 5. Fett irriterad på folk som ska vara negativa till allt och lägga en nedlåtande kommentar till typ allt – ser allt negativt och snacka skit om typ alla (speciellt i hästvärlden har jag stött på mkt sånna) fine ingen är perfekt men när man verkligen är så mot allt och alla då går de över gränsen för mig för de tar bara energi när man själv kanske Ser något positivt

  Har också samma som dig Dehär med o-ordning i stallet, får panik !!!

 6. Jag tror att den sak som får mig att panika mest är när det är stökigt i stallet. Man lägger inte höpåsar på golvet när man gett hö. De ska ligga i påsen där de ALLTID ska finnas. Är vattenhinkarna lite spåniga/höiga/smutsiga då tvättar man de! Man behöver inte diska de varje dag, men skrubba ur de som tar två min extra är värt det! En halvfull hink i hagen? Då fyller man på. Om du är där på dagen gör det så slipper jag som sköter insläpp/utsläpp fylla på i mörker (hästar på lösdrift). Har en inackordering som slarvar med sånt, det ger mig stress varje dag. Skriva upp om man gett lunch, sudda meddelanden direkt när man sett de så de inte torkar fast. Sopa ALLTID. Annars funkar det inte för mig 🙂
  Försöker nån dag varje vecka ta det lugnt och inte tänka på sånt och försöker få mig själv att inte känna ångest över att jag vilar. Jag har även sömnproblem pga stress så det här är grundregler!

  • Sen även människor som inte kan kontrollera sig själva orkar jag inte med. Självömkan och *trevligt taskig* går inte. Menar dryga kommentarer som är *bara på skoj* mm.
   Är nog ganska svår att lära känna eller vara vän med, är väldigt försiktig med vem jag berättar vad för. Pratade igår med min bästa vän och märkte då hur skönt det är att prata med nån om hur jag mår vilket jag inte gjort på mer än ett år. Är inte van att öppna mig och blir obekväm av människor som väntar sig att jag berättar allt.

 7. I sak både förstår jag dig och håller med dig eftersom jag är likadan men det jag inte får ihop med din påstådda ordningsmani är hur du ofta skriver inläggen väldigt slarvigt. Och ja, jag vet att detta har påpekats en miljon gånger och du kommenterar aldrig men jag tycker som sagt att det är väldigt konstigt.

  Hur man kan vara så noga med ett jobb (hästarna) men så slarvig med ett annat (bloggen). Kanske för att du inte ser bloggen som ett jobb eller för att du helt enkelt ”kommer undan” med att slarva med bloggen? Du har dina läsare ändå liksom?

  Kolla tex förra inlägget där rubriken är ”Hästarna på plats i sitt nya stallet”? I sitt nya STALL menar du väl ändå?

  För övrigt känns din kommentar om folk som slöar till som en stor känga till Olav som du har påpekat ganska ofta har lättare än du att hamna i slow mode?

  • Håller med! Nellie är en doer i mycket och framgången med bloggen och hästarna (hon tjänar ju betydligt mer än många andra) kan ingen ta ifrån henne. Men samtidigt verkar hon ha svårare att förstå andra och olikheter. Alla har ju bättre och sämre sidor och Nellie är inte ”superNellie” i alla aspekter. Det syns ju t.ex i att hon inte riktigt klarar kritik eller att folk inte håller med henne, där skulle hon ha en del att förbättra som även skulle gynna henne själv. För hon är bra på mycket och gör många saker bra.

   • Instämmer helt. Men jag tror och hoppas att det är sådant som kommer att växa bort.

    Även om man känner sig vuxen som 19-åring och har upplevt massor på olika plan så kan några år på pluskontot ändå göra skillnad.

    Syns tydligt att Nellie är otroligt klok och mogen i en del fall och ganska barnslig och omogen med annat. Ingen konstigt tycker jag.

  • För att det alltid är lättare att radera saklig kritik som svider (kanske tänka att någon bara är AAAAAVIS/bitter/en hatet) och hoppas att inte så många andra läsare hann se kommentaren än att ta till sig ett par väldigt vettiga åsikter och komma med ett lika vettigt svar vet du väl 😉

 8. Är förvånad över att en person som du, som inte klarar av att göra saker halvdant och är perfektionist, har så många slarvfel i bloggtexterna. Är det nåt JAG har svårt för så är det när man inte korrläser texter som ska publiceras! 😜

 9. Fint att du tycker att du är en doer men 1. Bloggens alla texter är ju mer än till 50% just halvdana. Vilket du låtsas ignorera helt och hållet sedan flera år. Så nja, till hälften är du väl noga att det ska vara 100% då. Inlägget ger ingen sympatisk bild av en människa som accepterar allas olikheter direkt. Men jag antar att du snabbt som attan raderar även denna kommentarer.

  • Jag har anammat en mer ”jag bryr mig inte”-attityd överlag, att bli upprörd och stressad över en massa saker snodde bara en massa energi av mig som är bättre att fokusera på annat. Håller ändå ordning och så, men om någon lämnat stallgången osopad åker jag inte i taket för det liksom 🙂

 10. Haha bara jag som blir full i skratt av meningen ”Ordning är A och O” och därefter en bild med ett stort jäkla ormbo av sladd mitt på väggen xD Sånt får jag nästan allergiska utslag av!

  Annars om vi pratar i stallet, det VÄRSTA jag vet är när man behöver hantera andras hästar och de är ouppfostrade! Speciellt när ägaren har femhundra ursäkter till varför hästen beter sig illa istället för att ÅTGÄRDA DET; my God! ”Den har alltid gjort si”, ”den är rädd för gröna höpåsar”, ”den får panik av så” osv osv är alla bara dåliga ursäkter för att man inte orkar göra jobbet. Hanterar man sin häst själv i alla lägen är det väl skitsamma men ska andra fixa med täcken, skydd, ta ut/in, kanske lasta osv så ska hästen kunna bete sig också. (Ja ni ser ju, blodet börjar brinna i ådrorna bara jag skriver om det hahaha)

 11. Oordning i stallet gör mig väldigt stressad. Flyttade från förra stallet pga en total oförmåga hos stallägaren att hålla ordning. Det var saker överallt. I början försökte jag hålla så god ordning som det gick, men man kunde inte hålla jämna steg med stöket. Så ska det inte vara i ett stall. Där ska man kunna koppla av.

  • Känner igen det där.

   Maniskt pedanteri är inget jag eftersträvar men när man hittar saker i stallet som är utgångna sedan många år tillbaka, skit och damm överallt, ogräs som håller på att ta över anläggningen osv…då kände i alla fall jag att det var dags att flytta/ byta stall.

   • Skönt att höra att det inte bara är jag, haha. Ibland fick man spela typ Tetris med sakerna för att kunna öppna boxdörren.

 12. Halvdana saker som folk dessutom tjänar pengar på gör mig irriterad, t,ex nästan obegriplig grammatisk text i en blogg. Du poängterar ständigt att du är i princip perfektionist, så varför syns i det i din text?

  • Instämmer helt.

   Att inte kunna ta konstruktiv kritik, inte svara på enkla frågor (var ett ländtäcke kommer ifrån tex) men bara svara på kommentarer som ”håller om ryggen” alternativt svara huggigt på kommentarer som upplevs som kritik, att ta bort kommentarer som inte passar- det är sådant som stör mig.

   Börjar tröttna på att det fortsätter på samma vis hela tiden så innan någon svarar ”men sluta läs då” så är det nog det jag kommer att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *