Hästarna på plats i sitt nya stallet.

Jag tror inte jag behöver beskriva känslan att ha sitt eget. Som jag / vi kämpat för de här. Det tagit tid men nu är vi på plats. Ha den ordningen vi önskar och få styra det på det sättet vi och våra kunder önskar .

Så här såg sadelkammare ut innan.

Vi gjorde en rejäl makeover med färg och inredning . Visst blev det fint?

Stallet innan. Bra planerat med slitet och nedgånget . Massor med färg och rengjort .

Hästarna trivs. De är trygga med varandra . Utebanan har sladdats och känns bra med underlag (tills den byggs om)

Bitar faller på plats. Vi är lyckliga . Fine, de kommer inte vara en dans på rosor med bara utebana. Men vi har nu ett upplägg med tränare. Åka till manege några km bort är ett lyx problem .

Vi är här. På VÅRT eget ställe .

Visst ser de fint ut??

36 thoughts on “Hästarna på plats i sitt nya stallet.

 1. Kom gärna med tips sen hur ni gör med hörnen på ridbanan, har samma problem med att gräs växer in och sladden kommer inte åt :/

  • Ogräsjärn väl? För den som har ont om tid finns eldriven kultivator, det har jag använt i trädgårdsbranschen och de sparar kroppslig energi (faaast att bara dra av hörn o kanter borde man klara utan motor :p) och är tystgående o skönt att slippa en fossilbränsledriven pryl.

  • Du får sätta en avgränsning mellan ”gräs” och ”ridbana” , typ som rabattkanter eller liknande, så hålls det ute mycket bättre 🙂 det som kommer in efter det går att rensa för hand.

 2. Ser fint ut! Vitt kan bli smutsigt men å andra sidan så gör vitt att det blir ljusare o ser större ut! Sadelkammarens förändring är ju imponerande!
  Sen är det väl inget fel med utebanan? Fine att det är nice med ridhus eller större/bättre bana som ni ju tänker fixa MEN NI HAR EN UTEBANA 😃
  Fungerar ju absolut att rida på redan som den är idag.

  • Instämmer helt!

   Vad gäller ridhus, så kan man verkligen bygga dyrare respektive billigare ridhus, och jag hävdar ju att ett ridhusbygge absolut inte behöver stjälpa hela ekonomin. Man KAN bygga ekonomiskt smart, så jag hoppas att familjen B ser till att undersöka alla sådana möjligheter (säkert redan gjort!).

 3. Nämen alltså, lyfter på hatten verkligen!!!! Fint! Klinkers på golvet i sadelkammaren??? 👍😁

  Jag kommenterade härom dan, att se till att installera övervakningskameror också bara, så jag upprepar det igen! Lika viktigt som larm! ❤️

  Är du glad, Nellie?! 🤗 👍

 4. Otroligt vad ni har jobbat på bra, så himla fint!! Förstår lyckokänslan över att vara i egen regi, alltid skönt att få rå sig själv. Mycket jobb med att ha eget men så väl värt det 😊

 5. ”Fine, de kommer inte vara en dans på rosor med bara utebana.”.. Vilken lyx ni har haft med ridhus men vilken lyx ni kommer ha nu med utebana. Där jag stod fanns det varken ridhus eller utebana utan man fick komma på lösningar och rida på parkering samt ute i skogen i princip varje dag. Att ha ridhus eller utebana är lyx, utebana kan man också rida på året om.

  • Allt är relativt. Det är en lyx att vara frisk. Det är en lyx att ha råd att rida på ridskola. Det är lyx att ha råd med 1 häst. Det är lyx att ha råd att tävla på hög nivå osv. Det är lyx att vara priviligerad som Nellie när familjen kan köpa en gård. Eller lyx att vara priviligerad så att familjen kan köpa ett par topphästar för flera miljoner. Eller vara Bill Gates dotter som kan köpa hästar som räcker till världseliten.

  • Vilken lyx att ha en häst att kunna rida på, DÄR snackar vi lyx. Oavsett om man får rida på en parkering eller i ett nybyggt ridhus.

 6. Hej Nellie! Så glad för er skull, så grymt jobbat hela familjen. Är så oroligt nyfiken kring placeringen av hästarna i boxarna och i hagen? Vilka står längst ut på kanterna i stallet och varför? Vilka står bredvid varandra i box och hage? Samt varför? Har ni någon speciell tanke kring placeringen? Vore kul att få ta del av!
  Kram

 7. Superfint verkligen!! =) Väldens bästa grej att ha egen gård!! Förstår också att ni vill bygga ut paddocken. Har 20×40 som alltid känts lite liten så vi håller på att bygga ut den till 30×55 m just för att kunna jobba hästarna i en lite större galopp. Gör otroligt stor skillnad att få ett par meter till!

  Vore s humla kul om du kunde göra lite vloggar om gården =)

  Lycka till med gården! =)

 8. Riktigt fint! Älskar sådana här inlägg då jag själv är inne i ett mode då jag ändrar om hemma i vårat stall, får så mycket inspiration! Somsagt, riktigt fint! Speciellt sadelkammaren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *