33 thoughts on “Update Stable O.N Sporthorses

 1. Fint! Jag kan tipsa om hjälmhängare som finns på t.ex Granngården. Hjälmarna hänger stadigt men ändå luftigt och torkar fort.

 2. Wow va fint! Lätt de snyggaste stallet ja sett 😍👌🏻 Hästarna kommer fått bo på bästa stället i världen! Så himla glad för er skull som fick tag på en sån fin gård 😃 Stort lycka till nu med allt å ser fram emot lite bilder när hästarna har anlänt 🤗

 3. Förstår att ni valt bort att ha svart nederst i hela stallet, förmodligen för att det blir mörkt. Men det helvita gör att allt skit syns. Ni kommer att behöva måla ofta.

  Hade satt upp sadelhängarna på annat ställe och inte precis vid fönsterna. Trots installerat larm är det lätt att se in och ta sig in genom en dörr. Larm är ofta en falsk trygghet.

  • Har också helvitt och haft i typ 15år, inga problem alls! Om man har valt att måla med en bra färg kan man bara blåsa av det med högtryckstvätten, för min del gör jag det en gång om året och det räcker fint här iaf, är rent vitt och fint👌🏼😃

  • Hur vet vi om hon har sadlarna i stallet under natten. Många hästföretag som jag känner till förvarar inte längre sina sadlar i sadelkammaren under natten då det är mycket inbrott just nu vid den mörkare årstiden.

   • Så kan det förvissovara, men jag kör utesluningsmetod. Larm=värdefulla sadlar. Nog för att resterande utrustning oxå kan vara dyr men sadlar är det som de främst är ute efter.

 4. Njut så länge det är nymålat- hästar har tyvärr en tendens att skita på väggar osv så man behöver tvätta/ måla ofta.

 5. Vad roligt, och fint det blir! Men snälla, jag måste få veta en sak. Hur tvättar ni shabrak och täcken? För ni till tvätteri eller i morsans tvättmaskin?:-)
  Vissa har ju stalltvättmaskin.

   • Nyfiken fråga då jag inte har häst: Hur ofta tvättar man täcken? Och hur många täcken har man? Ser framför mig en maskin som går non stop med 1 täcke i taget? Trodde det var ”illa nog” att jag konstant körde min tvättmaskinen med 1 finare tröja åt gången då jag vill köra dem separat, stackars tvättmaskinen får jobba hårt redan åt mig. Vore kul med ett inlägg om logistiken för rengörning av utrustning och så 🙂

    • När jag jobbade på stor gård med 100ish hästar så gick tvättmaskinen i princip konstant. Speciellt innan/efter tävlingar, men det var krig om tvättmaskinen rätt ofta haha. Vi tvättade schabraken när dom var smutsiga, täcken om det var stora skitfläckar/kissfläckar på, lindor om dom var leriga osv. Men en svensk höst så blir det ju smutsigt var och varannan dag…

     • Alltså utetäcken rekommenderar jag knappt att tvätta, förlorar sin impregnering jätte mycket. Går att köpa impregnering och ha på täckena efter tvätt men blir nästan aldrig lika bra. Tycker isåfall det räcker att spola av täckena bara på utsidan.
      Innetäcken är ju en annan sak och främst tävlingstäcken, det kan man ju tvätta vid behov liksom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *