Tankar & dagens me

Kände igår att jag började bli små krasslig. Får alltid lite smått panik då jag inte ska bli sjuk i min vardag , även dum period nu med flytt och tävlingar. Vaknade imorse och kände mig riktigt risig. Ni vet när man vaknar med tät näsa och frossa….

Gjort mina hästar nu iallafall och stallet, nu påväg hem för att äta och sova lite för att samla kraft och energi.

Blev så sjukt irriterad imorse när jag satt i bilen påväg till jobbet. Ingen har väl missat alla skriverier om Isabella L. Ok, visst. Man får tycka vad man vill. Men någonstans får det väl räcka känner jag? Passar väldigt bra av Svenssons att utrycka sig när det går dåligt och människan i fråga är svag. Men när det går bra står alla passivt och bara kollar på. DET är jag trött på. Gud, låt människan vara och sköt ditt eget jobb, barn , vardag så att den går ihop. Det fanns så många kvinnor i kommentarsfältet som skrev så konstiga och elaka saker att jag blev mörkrädd. Måste väl finnas mycket här i världen som är såpass illa att man kan lägga sin energi där istället. Konstigt val av att lägga sin tid på kan jag tycka.

Det är så svenskt & tråkigt. Vi är väldigt duktiga på att hjälpa till oftast , men också sjukt duktiga på att sparka på människor som redan ligger ner. Hade det vart samma hysteri om det var en man? …

44 thoughts on “Tankar & dagens me

 1. Väljer man att bete sig totalt omoraliskt, falskt och utstuderat så får man nog faktiskt ta kritik. Tycker inte att någon förtjänar rent HAT, men att folk ifrågasätter någon som öppet och medvetet provocerar, ljuger och lurar folk – det tycker jag är sunt 😊

  • Tycker samma. Nellie kanske ska läsa in sig lite i det hela innan åsikter basuneras ut. Isabella har ju medvetet förfalskat siffror för att träna pengar på företag som blivit lurade gällande hur mkt hennes marknadsföring faktiskt är värd. Det är faktiskt bedrägeri och det gäller ju inga små summor direkt. Att ljuga i flera år och aldrig behöva stå till svars bäddar till slut för att sanningen kommer och drämmer till en rejält. Då har jag faktiskt svårt att tycka synd om personen. Du om någon borde väl vända dig ifrån att andra influencers bluffar och begår bedrägerier eftersom det ju knappast hjälper till att höja statusen för de som faktiskt verkligen jobbar hårt, ärligt och som är måna om sina kunder.

   Detta inlägg känns antingen som en liten fackla för provokation för att få klick och kommentarer eller så är du helt enkelt inte insatt för fel öre men väljer att kommentera ändå. ”När det gick bra” – du menar när hon tjänade stora pengar på lika stora lögner? När hon aktivt blåste företag på pengar? Var det då folk skulle ha klappat i händerna? Och när sanningen kommer fram och det plötsligt ”går dåligt” så ska man då tycka synd om en medveten bedragare? Du som inte gillar att bli utnyttjad och lurad själv borde veta bättre faktiskt.

   • Fast man behöver inte tycka något , stå neutral då? Som sagt. Låt företagen ta sin strid mot Isabella men kommer aldrig att förstå alla bakom & runt omkring som ska säga sin mening. Någonstans så har hon ju kommit en ganska lång väg före många andra . Vi tycker olika helt enkelt. Men jag är inte elak mot en person som gjort ett ev misstag eller liknande

    • Fast lika mycket som hon blåst företagen har hon ju blåst de som är absolut viktigast för att hon ska fortsätta vara någon överhuvudtaget, det hon har baserat hela sin existens på och strategi för sina företag dvs. följarna. Hon har missbrukat följarnas förtroende å så det grövsta att jag förstår att de är skitarga och tycker de har all rätt att uttrycka detta. Det är INTE synd om IL även om hon gärna vill att vi ska tro det för att hon då kan komma undan kritik och distansera sig från sitt eget ansvar för situationen hon nu befinner sigi. Hoppas det blir en läxa för hela branschen.

     • Du har ingen aning om hon blåst dom företagen! Bara massa löst skvaller som saknar fakta från företagen!
      Du vet inte vilka siffror som visas. Du har ingen koll alls förutom att du litar på en skvallerbloggs ord

     • Jag – Nu finns det ju intervjuer med flera företag som samarbetat med Isabella, var liksom en av grejerna som fick bollen av Bella-kritik i rullning denna gång

    • Varför ska man vara neutral istället för att tycka att något är fel? Du brukar ju stå upp för rätt och fel, varför ska man helt plötsligt blunda för vissa saker? Tycker att man ska hålla god ton, men tycker absolut att man ska kunna säga ifrån när något är fel.

     • Har ej kommenterat att man inte får utrycka kritik. Men kritik och att vara elak är två helt olika saker . Det skriver jag om

     • Okej, du skrev att man kunde va neutral och inte tycka något, tolkade inte det som att du tyckte kritik var ok. Men i så fall tycker vi nog i princip samma.

      Tycker dock dina svar här va lite märkliga. Håller med Lina i det hon skrev. O det är ju inte att vara elak. Håller med helt i det hon skrev angående att va tyst ”när det gick bra”. Ja det var väl inte så mycket att heja på att hon lurade folk. Att hon har kommit långt beror ju mycket på att hon har lurat folk. Det är väl ingen merit.

    • Men alltså, du kan inte be dina läsare att ”Peppa/Hylla tjejer” och sen säga att man ska vara neutral. Ska man bara vara neutral om det är något negativt? Varför höjde många kvinnor rösten under Me too? Dom hade ju kunnat vara neutrala och inte sagt så hemska saker om män som ”gjort ett misstag” (Jag är VÄL medveten om att jag drar detta till sin spets men det måste sägas ändå). IL har haft medvetna strategier som skitit sig, inte ”gjort ett misstag”. Inget ”Hoppas, jag som haft blogg i ett årtionde kan inte skilja mellan unika läsare och sidvisningar”.

     IL HAR sagt i en podd, att när hon ska lansera något så lägger hon ut bilder på att hon gör något mysigt med sina barn för att det har genererat köp av det som ska lanseras. Hon HAR fibblat med sina läsarantal och det har flera oberoende personer bevisat. DET är fakta.

     Anledningen till att människor ”inte ger sig” är för att hon fortsätter gå ut i media och ha offerkoftan på och ständigt skriver motsägelser så läsarna knappt hinner med. Det är inte min åsikt utan fakta. Sen om du väljer att se det du vill se, det kan ingen här göra något åt.

     • Men jag håller med om det du säger, man måste kunna få fram sin kritik utan att gå på personangrepp och vara vidrig. Det finns ingen ursäkt för det.

  • Betyder fortfarande inte att man ska spotta på en person och vara elaka. Företagen hon då ”blåst ” som ni många skriver . Dåligt. Men låt dom ta sin strid mot Isabella? Vad har halva svenska folket med det att göra och VARFÖR ska man vara elak. DET. Förstår inte jag och kommer inte ändra min mening!

   • Det hade nog högst troligt blivit lika mycket skriveri om en man. Sen ja sure företagen är de som ska stå i strid med henne men de företagen påverkar ju även oss och samhället. Vi ”vanliga” blir indirekt påverkade och därav har rätt att bli arg. Sen är det självklart att man ska se över sina uttryck och orden man använder sig av.

    • Håller inte med. Hon väljer själv vad hon jobbar med och har själv valt att visa upp sin bostad med mera. Att hon blåst företag på pengar borde hon ju rent av dömas för brott för.

     • Har hon blåst företag? Vart finns bevisen för det? Om så är fallet borde det inte vara företagen som handskas med det istället för att ni ska dra upp det? Ni har ingen aning!

   • Fast hon har ju även gjort rätt aktiv reklam för saker som hon tycker att hennes följare ska köpa. Som litat på hennes omdöme och beställt det hon gjort reklam för för att efteråt inse att hon hjort reklam för bluffprodukter och företag förknippade med bedrägeri själva. Rakhyvlarna till exempel. Pengar i sjön för följare som gått på hennes lögn och hennes egna svar var att radera dina inlägg om produkten som om att det då ska falla i glömska. Det är otroligt naivt av dig att inte se att hon både blåst företag och sedan direkt och indirekt de människor som är de som gjort henne till den hon är offentligt. Man ska absolut inte hota och mobba men en hel del av den vassa kritik hon får nu har hon ju stått och slevat upp på egen tallrik. Som man bäddar får man ligga faktiskt. Annat trevligt hon gjort är ju att vid upprepade tillfällen kommenterat sin skilsmässa offentligt trots att motparten inte har en chans att få sin sida hörd på samma sätt. Att hennes barn som antagligen älskar bägge föräldrar kan läsa sånt i tryck sen är väl inte så jäkla schysst gjort som mamma kan jag tycka. Inget är heligt, allt kan säljas ut bara pengarna rullar in tillsammans med huvudena man kapar och liken man kliver över. Trodde faktiskt inte att du var av den sorten själv men mm lär sig visst ngt nytt varje dag.

    • Känns som att dessa bloggarna bara håller varandra om ryggen..

     Hej vilt kan bloggare skriva om vad som är rätt eller fel, sant eller falskt om många, ha tydliga åsikter, men så fort det kommer till sk influensers (vilket de inte borde få kalla sig) så håller man varandra om ryggen och säger att man är neutral.

     Ett el två fel hit gör ingenting i många scenarion när du skall hålla någon influencer om ryggen…

  • Hur länge då? För resten av hennes liv?
   Tycker ni inte att hon har fått nog med skit? Se bara den där skvallerbloggen. Totalt besatt av att sparka på henne i varje jävla inlägg!

 2. Tråkigt när det blir så men Ang om det var lika mkt skriverier om det var en man, så var det väl ganska mycket skriverier och kommentarer om hennes ex, när hon skrivit om hur det låg till med hans pengar. Och hon sa att hon blivit hotad och hej o hå, även fast det var hon själv som skrivit hoten. Minns inte alla historier och turer men något sånt var det väl iaf.

 3. Hennes kommentarsfält har varit ”giftigt” ett bra tag nu och jag är tudelad kring det hela. På ett sätt har hon ”grävt sin egen grav” men samtidigt gör folk personpåhopp utan dess like också. Vilket ju inte är okej, som sagt jag är tudelad.

 4. Fast bakom företagen står vi kunder. Vi som köper hennes produkter mm. Då kan inte alla andra stå tysta. Hon har medvetet valt att förstora sina siffror och vara en mer affärskvinna än hon var.

  Att allt nu rämnar för henne är faktiskt helt hennes eget fel. Tillslut kommer ju sanningen ifatt en.

  Sen får man välja vad man skriver. Hat är fel , men vi kunder har rätt att säga våra åsikter.

  Det känns inte som en rätt tidpunkt av dig att ta upp hennes situation i din blogg när den är som mest aktiv. Ingen vet var det kommer sluta för henne då många kända företag avslutar sina samarbeten.

  • Det har inget med mig att göra, jag skriver ju vad jag vill. Jag tycker som sagt att vara elak mot människor är inte min stil . Lägsta nivån , önska folk hade så mycket med sitt eget att man läser, tycker till, men som sagt att vara elak hör inte ens till.

   • Jag håller helt med dig Nellie.

    Blir ganska mörkrädd av att läsa alla kommentarer av folk som tar sig friheten att skriva exakt va de tycker och tänker. De må väl vara ok ibland att uttrycka sin åsikt men att skriva elaka saker om andra människor och sparka på någon som redan ligger är för mig oacceptabelt.

 5. Jag brukar inte kommentera på bloggar men jag är så trött på alla dessa människor som ska skriva elaka och nedlåtande kommentarer om personer bara för att man man tycker man har rätt till det. Jag hoppas att de som skriver en massa hat kommentarer vågar säga det öga mot öga också.

  • Det vågar dom aldrig göra! Därav så skriver dom hat och vidriga saker bakom sin skärm istället. Kan ej låta bli att skratta åt dom. Så patetiska små skitar! Usch

   • ”Jag” antingen är du IL största supporter eller så är du IL själv som är inne och kommenterar här…. Hur som helst blir det tramsigt att ha så starka åsikter om de som är kritiska och att följarna inte kan stå för vad de tycker när du själv är anonym….

    Jag har inte följt nåt av detta och vet inte ens vad det handlar om då IL inte intresseradr mig ett dugg. Vet knappt vem hon är och har ingen aning om vad hon har gjort.. vill heller inte veta!!! 😉

    Men anonyma påhopp och kaos i kommentasfältet gynnar knappast denna bloggen direkt… känns som vi hamnade tillbaka där Nellies kommentarsfält var i somras när man knappt orkade öppna kommentarfältet för det var så dålig attityd.

    Hoppas denna typen av diskussioner mellan bloggaren och följarna lämnar bloggen snabbt för den här blivit så mycket bättre sista tiden när kommentarsfältet lugnat ner sig!

 6. Isabelle är en vuxen kvinna som beter sig som ett barn. För att får vad hon vill för stunden hittar hon på något, så att det ska gå bra DÅ. Men vad hon inte tänkte på är framtiden, att man kan inte ljuga för alltid utan att det kommer fram.
  Jag tycker synd om henne som har hamnat så lågt. Hon kunde har kommit långt om hon låtit bli att hitta på och betett sig illa, men hon valde att leva för nuet.
  Jag hoppas hon lär sig av sina misstag och lyckas med något annat längre fram i livet!

 7. Tycker väl inte att hon förtjänar hat. Hon är ingen person jag ser upp till, men tror att många personer som kommenterar vill få henne att vakna upp och inse att man inte kan ljuga hur länge som helst utan att folk ska tröttna på det. Hon tappar trovärdighet och jag själv har och kommer aldrig köpa hennes produkter.

 8. Vad isabell gjort eller inte gjort, angår det halva svenska folket? Om hon nu bedragit företag, var det erat företag? Vad ger det alla andra för rätt att säga sin åsikt ang henne? Fyfan blir mörkrädd helt ärligt för alla som nästan rättfärdigar att skriva sånt…….
  Jag rättfärdigar inte det hon gjort, men skulle aldrig hata på en människa.

 9. Håller med dig helt och hållet! Men dessa som sparkar hårdare när hon ligger ner är sådana människor som borde ha ett internetförbud. Hur länge ska hon straffas för felen hon gjort? Resten av livet? Dom är dubbelmoralens kärringar.

 10. Jag håller med dig, Nellie. Ok, där finns mycket att kritisera i Isabellas företagande, MEN nu är skadeglädjen så skrämmande och grov att man blir mörkrädd. Kommentarerna, spydiga och rakt igenom elaka, på hennes blogg, är riktigt obehagliga. Folk verkligen vältrar sig i hennes misslyckande och tycks njuta av att det gått illa för henne. Jag hoppas hon kommer tillbaka med råge – och att hon inte tar åt sig personligen av elakheterna.

 11. Tycker att man kan skriva ett bra inlägg om elaka hatkommentarer utan att hålla den ena parten om ryggen. Blir opartiskt när inlägget ska handla om att inte lämna kommentarer som bara är elaka, att du börja skydda personen i fråga.
  Synd, kanske svårt för dig att uttrycka vad du menar i ord i just detta inlägget.

 12. Guuud, såå trött jag blir….
  Isabella har gjort fel… det vet hon om..
  Gör om, gör rätt.. och det är EXAKT det hon försöker göra nu..
  Att klanka ner, prata illa, trycka ner eller på något annat sätt slå på någon som ligger ner är
  V I D R I G T!!
  Och ingenting som någon med någon slags egen ryggrad håller på med!
  Alla gör fel ibland men det är sättet du agerar efteråt som säger vem du är som människa!

  Jag tycker att vi ska stötta varandra, även i motgångar, och Nellie, du är en stor förebild även för mig som är 40 år och två egna kids..
  Dina föräldrar är även de stora förebilder för mig, då de V E R K L I G E N har lyckats få både dig och Smilla till genuina, fina och förstående medmänniskor!
  Fortsätt att vara du! 💕

  • Så himla bra kommentar!! Håller med från första till sista meningen. Tack för att du skrev den och skrev det så bra!

  • Då har du ingen koll!

   Hon kör på precis som innan… Fake och massa lögner…
   Nu påstår hon att hon älskar jeans … som hon inte gillade innan.
   Nu påstår hon att huset är fasad… som hon innan älskade.
   Hon vänder konstant kappan efter vinden…

   Hon skriver vad som än behövs bara för att skapa content… för att sälja…

   Sure.. gör så…Men påstå då inte att du är äkta och försöka att medvetet lura dina läsare…för då blir man självfallet förbannad!

   Hatar falskhet!

   • Isabella har ADHD..
    Har du levt med någon som har det? Det har jag..
    Jag läser både nellies och Isabellas blogg varje dag, så jag har så mycket koll som de anser att vi ska ha..

    • Ja det har jag.

     Ingen har ljugit strukturerat om hobilder, mafgia, hotlappar och andra allvarliga saker bara för att få fler läsare.

     Skamlöst.

 13. En stilla undran ……alla som skriver en massa negativa saker…..leder det till någonting bra ? Blir dagen bättre för det? ……..Vad leder det till?…..Varför har du detta behov av att skriva elakt?…….Jag skulle ha större förståelse för fula påhopp om jag visste att personen ifråga som skriver fult och dumt VERKLIGEN upplevt det på riktigt, men att en sådan stor del av all fula kommentarer som flödar runt på vissa bloggar skulle skrivas att människor som verkligen blivit utsatt av personen/personerna ifråga är faktiskt skrattretande.

  Om ”Stina” som jag inte känner är dum mot ”Kalle” som jag inte heller känner, av vilken anledning ska jag då sitta och kräkas ur mig en massa skit om personer jag aldrig träffat ( möjligen då via sociala medier eller press ) Detta är ungefär som om Lotta 15 år får höra av Lena 15 år att Sussi i parallellklassen snattat på konsum . Men Lena var aldrig där och såg det, men hon hörde det av Pelle som hörde det av Kalle…….då fasen måste det bara vara sant…….därför kan vi stå här och snacka skit om Sussi för det har vi ju rätt till, och så sprider vi det naturligtvis vidare till Hanna och Sara……

  Underbar värld vi skapar då….eller hur!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.