Ni som läser denna blogg & detta inlägg

Vad jobbar du med? Pluggar du eller ströjobbar du? Arbetslös?

Sjukt nyfiken på vart i arbetslivet du är just nu. Hur fick du ditt drömjobb eller vad är ditt mål för att nå ditt drömjobb.Är du i en mansdominerad bransch eller är du sjukt trött på ditt jobb & ska sadla om?

Ni kan vara anonyma. Men skulle vart så kul att få veta vad ni jobbar med 🙂

*Nellie Berntsson
Pressträff för Nellie Berntsson. Stockholm 18-05-21.
Foto ©Eero Hannukainen EEROBILD AB

227 thoughts on “Ni som läser denna blogg & detta inlägg

 1. Jag pluggar på högskola hela tiden och jobbar på lager 2-3 gånger i veckan, kvällstid. Några gånger per år jobbar jag även på hundutställningar. Trivs otroligt bra med det och vill inte byta ut något av delarna.

 2. Går första året på gymnasiet, tycker skolan är tråkigt men kämpar på dessa sista år i gymnasiet och sen är min dröm att få jobba på heltid med hästarna på något sätt😍✊

 3. Gymnasiet Samhälle. Målet är att få jobba i Tyskland efter gymnasiet. Nu jobbar jag lov i ett stall där jag mest mockar och rider en liten del.

 4. Pluggar juristprogrammet och drömmer om att få jobb på en advokatbyrå och jobba med spännande klienter. Bara 1,5 år kvar nu!!

 5. Jag jobbar som teamledare på Migrationsverket. Förutom att leda teamet har jag mycket personal- och ekonomiadministrativa uppgifter, jobbar också en hel del med rekrytering. Trivs jättebra och var en roll jag strävat efter i några år innan jag fick den.

 6. Jobbar som röntgensjuksköterska och har gjort i 10 år. Själva yrket är roligt men arbetsbelastningen är helt galen.

 7. Går sista året på naturlinjen på gymnasiet. Utöver det har jag ett extrajobb i en klädbutik 1-2 kvällar i veckan och någon gång på helgen. Samt även ett häst i full tävlingskondition. Har blivit bra på att planera😅

 8. Jag jobbade inom handels i 12 år sen valde jag att byta karriär pga familjen med 3 barn. Pluggar nu sista året till lärare samtidigt som jag jobbar extra i skolan. Finns så mycket jobb 😊 sen är jag ponnymamma på det oxå… mina dagar är fulla kan man säga alla dagar i veckan 🙈 men jag älskar det! Just det bokföring på makens firma har jag fått lära mig i år oxå…

 9. Är tyvärr sjukpensionär. Men mitt drömyrke var hovslagare tills jag skadade ryggen illa i en ridolycka och därefter blev drömmen att kunna jobba som ambulansförare.

 10. Jag pluggar på juristprogrammet och trivs jättebra med det! Är bara inne på termin två men drömmer om att jobba som domare eller på en myndighet som jobbar med viktiga frågor.

 11. hej Nellie Jag har varit hundtränare i över 20 år nu och jag älskar det varje dag som jag växte upp med hundar var det aldrig en dag där jag inte hade en hund

  Hälsningar till dig Nellie och Olav och din familj

  P.S. Ha kul under flytten och mycket glädje och glädje i det nya huset

 12. Jag är 20 år, har under de 2 senaste åren jobbat på en intagningsavdelning på rättspsykiatri (mansdominerad bransch) och nu i höstas började jag plugga till civilekonom 🙂

 13. Sjuksköterska på BB sedan 3år med ett tidigare mål om att bli barnmorska. Nu funderar jag på att byta yrke helt pga sjukt dåliga löner och tuffa arbetsförhållanden. Men det är svårt när man älskad det man gör

 14. Just nu är jag typ mammaledig till min son på 6 veckor. Annars driver jag och sambon en gård med 600 kött kor. Älskar vårat jobb och livet vi lever, har även hästar och håller på att bygga en avels verksamhet 🙂

 15. Jobbar på en gruppbostad och pluggar samtidigt till Behandlingsassistent på distans 🙂 Jag siktar på att bli enhetschef inom omsorgen 💪

 16. Jobbar som ingenjör och har mitt drömjobb. Fantastiskt roligt och utmanande jobb hos världens bästa arbetsgivare. Stortrivs och längtar att få gå till jobbet varje dag. Mansdominerad arbetsplats (även om det finns några kvinnor). Säker kontroversiellt, men jag föredrar att arbeta på en mansdominerad arbetsplats. Har tidigare jobbar på ställen med 50/50 fördelning och det fungerar inte. Det var så mycket skitsnack och småelakhetet hela tiden. Med män är det oftare raka rör, lättare att samarbeta och få vara en i gänget.

 17. Jobbar som butikschef på en mindre dagligvarubutik, äntligen fått jobbet jag faktiskt velat ha rätt länge:) försöker få tiden att räcka till hästen också, och vårt barn. Tack för att du delar med dig av ditt liv och inspirerar gamla som unga! Kämpa på, så roligt att följa din resa!! Kram

 18. Jag tog studenten i somras i ekonomiprogrammet o har jobbat sen dess o innan inom vården, är nu hemtjänsten på landsbygden och jag trivs så bra! Jobbet är så givande för de första och gör att man kommer hem varje dag med en känsla i magen att man gjort något fint för någon, som sitter där hemma i sitt kök dag in o dag ut alldeles ensam.
  Inte det mest betalda arbetet o inte särskilt populärt heller men så härligt på nått vis, och ett stort cred till alla inom yrket, hur duktiga alla är.

  Men till något helt annat så har jag valt att flytta till Australien i januari, har jobbat o sparat o snålat så länge nu så snart är det äntligen dax. CANT wait!

 19. Pluggar andra året på läkarprogrammet, jobbar extra i hemtjänsten för att ha råd att ha häst😉 Vill verkligen jobba som läkare, så det är drömjobbet!

 20. Jobbar på ett Hvb för killar med missbruk och psykisk ohälsa .

  Bästa jobbet ❤
  Vill gärna utbilda mig till alkohol och drog terapeut.

  Har jobbat inom vård och framför allt psykiatri tidigare ( ca 18 år)

  Du inspirerar Nellie!! 💪

 21. Jag började plugga direkt efter gymnasiet och har nu 1.5 år kvar av min utbildning till Biomedicinsk analytiker, dit jag pendlar 1.5 h totalt med bil och tåg. Extrajobbar minst 1 helg i månaden på ett Ica där jag bor. Utöver det har jag min egna häst. Det är skönt då jag slipper ta lån, då jag klarar mig på studiebidraget och lönen.

 22. Gick hundlinje på gymnasiet så har typ ingen utbildning, men jobbar i industri o har gjort det sen studenten 2017. Men mitt drömjobb är ju att starta en egen kennel o hoppas att kunna göra de i framtiden.

 23. Jag pluggar till sjuksköterska på universitetet, tar examen i juni. Målet är att plugga vidare till barnmorska längre fram och drömmen är att få jobba på ungdomsmottagningen.

 24. Hej!
  Jag går fortfarande i grundskolan..
  Men min dröm är att på något sätt jobba med hästar, tyvärr så tror jag att jag är för feg för att bli tex unghäst beridare.
  Min tanke är att jag ska gå Bollerup antingen växtodling o maskin eller häst, det beror på hur jag känner men ridningen om när jag ska välja gymnasie (om 3år), tror inte heller att jag har vad som krävs för att tävla på högnivå då jag tror att jag skulle bli för nervös då😓

 25. Jobbar heltid och pluggar heltid 🤪 det är kämpigt men det går och detta bara för att jag verkligen brinner för de 🤩 sen har jag häst på de med 😂 men som sagt det går 🙌🏻

 26. Jag hoppade av gymnasiet i 2:an och pluggar nu Visualisering av inredning av rum och produkt på yrkeshögskola. Det går helt enkelt ut på att skapa 3D bilder åt arkitekter, super kul och jag hoppas kunna komma ut på marknaden inom jordbruk och Stallbygge nu när jag tar examen till tidig sommar. Annars driver jag ett företag baserat på hästavel på sidan av 🙂

 27. Jag är sjuksköterska och jobbar på bb. Trivs bra men alldeles för dåligt betalt och dåliga arbetstider så letar nytt jobb. Är föräldrarledig just nu, och målet är att läsa vidare till barnsjuksköterska för att kunna jobba på BVC.

 28. Jobbar inom förskolan och gjort sen hösten 2007 :). Är i grund och botten utbildad undersköterska. Är numera utbildad Montessoripedagog:). Fiick jobb inom förskolan genom att jag själv besökte en förskola sen har det rullat på och jag har fått arbeten genom att bli rekommenderad :).

 29. Går gymnasiet på en vanlig gymnasieskola åk1. Har dock blivit utmattad av det (pga orsaker som främst har med skolan att göra) så kommer hoppa av nu och till våren börja plugga gymnasiet, samma linje på distans istället och på så sätt också hinna med hästarna mer. Fokusera på att bli frisk nu och sen börja plugga i januari igen fast hemifrån samt ta upp tävlandet igen som fått lida nu.

 30. Jobbar som hästskötare sedan 2 år tillbaka 😀 Dock funderar jag på att byta till ett jobb med bättre och vit lön (ingen predikan tack, jag vet…) efter ridsportgalan i januari 🙂

 31. Jobbar som revisor på PwC och jag gjort i snart 2 år. Fantastiskt kul och man lär sig nya saker varje dag!
  Svårt att kombinera med hästlivet då det är ett arbete med väldigt mycket övertid. Lyckas dock få ihop det med 4 hästar på något konstigt sätt!
  Mycket unga tjejer som jobbar inom branschen, vilket är väldigt kul. Tyvärr finns en del manliga kunder som har lilla gumman attityden då de inte uppskattar när man som ung tjej kommer och ifrågasätter ett bolags rutiner. Men man lär sig att hantera det 🙂

 32. Jag pluggar häst första året på gymnasiet. Mitt drömjobb är att starta egen verksamhet inom hästbranschen som unghästutbildare/tävlingstall lite avel kanske, hade varit så kul!

  Blir så inspirerad av det du gör, att du är så driven och verkligen kör ditt race! Det gör så jag blir ännu mer driven och vill utvecklas ännu mer. När jag känner att min motivation inte är på topp hjälper det alltid att kolla in din blogg/instagram. DU ÄR GRYM!

  Kan inte du göra något blogginlägg om hur det är att starta företag? Hade varit så intressant att läsa.

 33. Jag pluggar på Operahögskolan för att bli operasångerska. För 4 år sedan ville jag bli personalvetare och var stensäker på att jag aldrig skulle utbilda mig/jobba inom musik- och teaterbranschen (och vem fan hade kunnat gissa opera…haha). Nu älskar jag det och satsar stenhårt!

 34. Jobbar i räddningstjänsten där jag är nästan helt ensam tjej med alla mina brandmän. Bästa jobb jag har haft och är som tryggast på denna arbetsplats fast att det är till 99% män. Jag är där jag ska vara i livet. 🙂
  Lycka till med allt!

 35. går sista året på gymnasiet och har två extrajobb. flyttade 25 mil hemifrån vid 16 års ålder för att gå gymnasiet, sökte extrajobb direkt och jobbar där än som bartender och ett extrajobb där mina föräldrar bor på ett OKQ8 🙂

 36. Jobbat som läkare i Skåne och har gjort det i två år.

  Trivdes tyvärr inte så bra pga dåliga arbetssituationer.. listan kan göras lång.

  Så har tagit en paus och jobbar nu inom elbranschen.

 37. Jag jobbar som biljettör och support på ett väldigt stort resebolag. Det är den bästa arbetsgivaren jag haft sen jag började jobba. Så känns lite synd att vi ska flytta långt om ca 10 månader. Men jag hittar nog ett nytt drömjobb 😊

 38. Jag är arbetslös och sjukskriven dessutom. Livet är hårt ibland, hoppas du inte går in i väggen som jag gjort. Planen just nu är att kunna återgå i arbete i framtiden.

 39. Just nu går jag i ettan och pluggar ekonomi-ekonomi på ett av Kalmars största gymnasium samtidigt som jag jobbar ungefär varje fredag som bildproducent på kalmartravets tv-produktion med underbara människor. Vi har blivit som en familj när vi jobbar men som inte behöver ses när vi inte jobbar:)
  Mycket nöjd med min situation just nu, lagom när fotbolls träningarna tar en del tid.

 40. Jag har testat lite av varje, restaurang, bar, hotell, croupier och kundtjänst. Där tröttnade jag och läste 3 år på högskola (personal & arbetsliv) och därefter fick jag jobb på arbetsförmedlingen där jag fortfarande arbetar inom HR och projekt.

  Men eg är min dröm att jobba heltid med fotografering, samtidigt som det skrämmer mig då jag är rädd att kreativiteten blir stiltje när mat i krubban, träningar och tak över huvudet blir beroende av det. Hm.

 41. Jag arbetar som polis, väldigt givande och utvecklande yrke men oj vad mycket man får se och uppleva.
  Måste berömma ditt driv och din utveckling i livet. Fantastiskt imponerande! Du är grym!

 42. Jag jobbar som lärare och älskar verkligen att undervisa! Dock behöver det ju ske förändringar om det ska finnas några lärare kvar i framtiden.

 43. Jag pluggar på högskola till lärare i svenska samt ett andra ämne jag inte valt ännu. Det är en femårig utbildning för att få behörighet till gymnasium och högstadie. Det känns både roligt och otroligt utmanande. Dagens skola består av stora klasser där man ska kunna se till varje individs behov för att alla ska få möjligheten att utvecklas. Men jag hoppas ta mig förbi dessa hinder och kunna inspirera och hjälpa eleverna jag kommer möta!

 44. jobbar som projektledare och utbildare på ett IT företag 🙂 Trivs väldigt bra med mitt jobb, även om IT branschen ibland kan vara väldigt teknisk och svår att förstå, men man lär sig alltid något nytt 🙂

 45. Pluggade samhäll häst på gymnasiet. Men insåg snabbt att jag inte hade ambitionerna till att lyckas inom hästsporten så jag sadlade om och jobbar idag som målare och trivs så bra. Dock en väldig mansdominerat och har en matcho kultur som är rätt så tråkig,,men jag kämpar på och engagerar mig på flera olika plan för att byggbranschen ska vara en bra bransch att jobba inom oavsett vad du har för kön eller bakgrund.
  Mitt dröm är att inom de 5 närmsta åren börja plugga till byggingenjör!

 46. Jobbar just nu på ett litet Coop medan jag går sista året på gymnasiet. Trivs jättebra och har jättekul på jobbet! Jobbat där snart två år under sommarlov och helger och känns bra att ha den erfarenheten med sig i bagaget. Jag kommer inte bli kvar på Coop för evigt utan vill utbilda mig inom försvarsmakten kommande år! Erfarenheterna på Coop tar jag med mig för resten av mitt liv 🙂

 47. Jag går gymnasiet nu, men har jobbat ett år i tävlings stall innan jag började gymnasiet. Jobbar fortfarande i samma tävlingsstall nu men endast 4 dagar i veckan. Jag håller även på att planera mitt egna företag just nu som vi tänkt starta 2020! 🙂

 48. Studerar på heltid till fritidspedagog, jobbar inte just nu nu pga att skolan tar ca 40 tim/veckan, pendlar ca 9 mil till skolan varje dag och har även 2 pojkar på 5 år och 1 1/2 år, sambo sen 12 år tillbaka och hund på detta.
  Sen lyckas man ju alltid klämma in lite hästar på ett hörn dock kommer ridningen hamna långt ner nästa år i och med skolan.

 49. Jag går i skolan, klass 9😊 Mina framtidsplaner är att gå vidare till gymnasiet. Jag är från Finland och här väljer man ingen linje när man söker vidare till gymnasiet utan när man går ut gymnasiet har du ännu inget yrke. Men det finns ett annat alternativ efter högstadiet, du kan söka vidare till yrkesskola och bli t.ex frisör, kock, närvårdare mm… Tänkte främst att det är ganska intressant att vi har helt olika systemer fast vi är så nära grannländer!

 50. Studerar till jurist med siktet inställt på straffrätt eller mänskliga rättigheter. Kommer definitivt fortsätta plugga, antingen någon enstaka kurs (i kriminologi/statsvetenskap) men mest troligen till polis. Extrajobbar på matbutik, pengarna därifrån går direkt till sparande till tävlingshäst.

 51. Jobbar som ambulanssjuksköterska 90%, driver utöver det ett lantbruksföretag med inriktning mot lammproduktion, har i nuläget ca 300 lamm/år. I företaget ingår även ett par islandshästar ☺️

 52. Jag är född 03 och går första året på gymnasiet! Två dagar innan skolan skulle börja fick jag en klump i magen och kände ”hjälp skolan börjar snart och detta känns inte rätt med ekonomi programmet”. Jag ringde till min syv och berättade hur jag kände och jag valde då två dagar innan skolstart att byta till Naturvetenskap programmet vilket känns väldigt bra nu. Lever i ett schema lagt liv mellan hästar, djurena, skolan, plugg, fotboll, umgås med släkt och familj och även ibland träffa vänner. Låter stressigt kanske för vissa men jag mår bra av att ha saker att göra hela tiden och är målmedveten. Vi får se vad som blir efter gymnasiet men utbilda ´mig vidare ska jag, gärna ett jobb med djur eller barn Med vänlig hälsning aktiv tjej

 53. Jag har precis efter 1,5 år som konsult fått en tillsvidareanställning på ett företag som säljer tätningslösningar. Där jobbar jag heltid som ekonomiassistent, älskar mitt jobb och mina kollegor. Förut ville jag bli revisor men nu lutar det mer åt ekonomichef, vad det blir får framtiden avgöra.

 54. Just nu pluggar jag tredje året på den naturvetenskapliga linjen. Har ingen aning om vad jag vill göra efter skolan så börjar att få lite smått panik. Vid sidan av skolan har jag mitt egna företag där jag jobbar som fotograf, så där har jag väll något jag kan spinna vidare på o framtiden😊

 55. Så kul att läsa om vad alla gör! Själv har jag mitt drömjobb efter drygt tio år av att prova på olika roller i olika branscher samtidigt som jag pluggat på universitetet. Driver numera eget som ledarskapsutvecklare och föreläser, utbildar och är ledarskapscoach och mentor åt personer som är eller vill bli chefer. Plus att driver jag ledarskapsbloggen Bossbloggen och Facebook-gruppen Bossbrudar för kvinnor som är eller vill bli chefer. Grymt roligt och jag är så tacksam över att jag vågade satsa på detta! Det är inte enkelt att vara sin egen chef alla dagar men ändå så värt det 😀

 56. Jag jobbar som vikarie på heltid inom barnomsorgen måndag – fredagar, och sedan fredag -och lördag natt på nattklubb. Jag har sökt till universitetet för att bli sjuksköterska så förhoppningsvis börjar jag plugga på heltid i januari. Håll gärna tummarna för att jag kommer in…

 57. Går just nu sista året på sam-beteende linjen på gymnasiet, vill i framtiden utbilda mig till polis och jobba som det. Drömmen är att kunna leva på min sport (agilty), hålla kurser osv och försörja mig på så sätt.
  Tack för en grym blogg!😃

 58. Läser till sjuksköterska första terminen. Gjorde lumpen förra året och trivdes sjukt bra. Drömmen att kunna kombinera kliniskt arbete på akut/ambulans/intensiv och övningar/utbildning av rekryter inom försvarsmakten. Försvarsmakten är en väldigt mansdominserad värld, som för mig var svår att komma in i, men tror ändå jag kommer trivas bättre där än i den kvinnodominerade branschen jag ger mig in i nu 😉

 59. Jag pluggar till Trafiklärare! Jag gör min praktik nu och vi är bara tjejer på arbetsplatsen, det är såååå himla roligt och jag längtar tills jag är klar med utbildningen! 😁👍🏻

  • Å, hej anonym,
   Jag blev påriktigt mörkrädd av din kommentar! Glöm inte bort att det finns hjälp att få, om en vuxen inte ”bryr sej” eller lyssnar, så fråga nästa. I Sverige kryllar det av bra pedagoger, coola utbildningar, och jag hoppas att du vågar be om hjälp & ta för dig! Det är gott om tid att rädda betygen! Det är inte så kul att be om hjälp, men alla är värda att bli den bästa versionen av sig själv! JAG TROR PÅ DIG! 100 %!
   Kom ihåg att 10 minuter på läxan, är bättre än 0 minuter. Tex. Streck på dig! Livet är för kort för att ge upp nu! Styrkekram 😁

    • Tack detsamma Linnea, jag blev glad för att du läste den, och jag hoppas att anonym också läser den och vågar ta hjälp, tex genom att visa sin kommentar till en vuxen. Jag vill också att man i kommentarfält på internet hjälper varandra. Särskilt när ungdom berättar om sitt eget liv. Så modigt.

 60. Fysioterapeut (det som tidigare hette sjukgymnast). Planerar att läsa vidare, känner mig inte riktigt klar med skolan trots kandidatexamen 😅

 61. Tog studenten i somras och har sedan dess jobbat i reception på ett hotell 2,5 timme ifrån där jag bodde innan. Ska jobba här till jul och förhoppningsvis komma tillbaka i mars ungefär och jobba nästa sommar också. Sen ska jag börja plugga om jag kommer in på det jag vill läsa. Har dock ingen plan för vad jag ska göra jan-mars vilket känns lite jobbigt.

 62. Jag läser just nu sista året på gymnasiet sen vill jag backpacka i 6 månader i Sydostasien och Australien innan jag läser vidare. Har inte bestämt mig men vill helst läsa till psykolog, men kommer jag inte in på psykolog vill jag läsa till lärare.

 63. Går tredje året på gymnasiet där jag läser till florist (blommor), Jobbar även extra på min praktikplats💐. Dock ser jag mig ta studenten och därefter byta bana, antingen jobba och resa , eller läsa en ett årsutbildning!😊😊

 64. Jobbar heltid som servitris och halvtid som beridare/hästskötare + två egna. Tufft ibland men det är hästar jag vill hålla på med i framtiden och är helt klart värt det 🌟

 65. Pluggar till sjuksköterska, vill bli ambulanssjuksköterska. Jobbar även helger och kvällar på CityGross för att få ihop ekonomin till min tre underbara hästar som tävlas och tränas både dressyr och hoppning. Drömmen är att kunna jobba inom ambulansen halvtid och samtidigt driva en gård hemma. Stall med kanske 20 boxar, varav större delen inakorderade. Ta dit tränare, ha lite pay and jumps och verkligen lyxa till det för de som står uppstallade. Så jag hoppas jag är där om några år 😀

 66. Jag jobbar med tävlingshästar (trav) förutom under semin säsongen typ mars-augusti då är jag ansvarig över hingstarna och veterinär assistent. Båda är på samma gård och jag tycker det är kul med variation 🙂

 67. Jag går sista året på gymnasiet samtidigt som jag jobbar helger ibland på ett ålderdomshem. Älskar mitt jobb så tror jag kommer fortsätta där något år efter studenten för att sen utbilda mig till sjuksköterska. 🙂

 68. Tog studenten i våras och har efter det gjort allt möjligt men nu (i måndags) gått på ett vikarierat som mellanstadielärare som jag är otroligt glad över då jag tänkte plugga vidare till lärare sen!

 69. Pluggar juridik på universitet! Drömmer och hoppas om att någon dag vara partner på en stor advokatbyrå, eller om att jobba med FN. 🤩

 70. Jag jobbar faktiskt också med hästar! Hästskötare eller groom vad man nu vill kalla det. Jag är tävlingsgroom åt en duktigt svensk dressyrryttare!! Väldigt roligt och detta är verkligen dröm jobbet!! Dock kanske inte inom dressyr eller i Sverige. Drömmen hade varit ett hoppstall i Europa eller usa där ryttaren jag jobbar för är påväg uppåt mot mästerskap och dem stora klasserna!

  • Jag är vän med en internationell hoppryttare i Italien som driver tävlingsstall och just nu letar hästskötare!! Så om du är intresserad och ser det här, skriv till mig på min instagram: caarrisma

 71. Arbetar på heltid med hästar (mestadels stallarbete men även en del tillridning av ponnyer) samt pluggar två fristående universitets kurser på distans.
  Stressigt i perioder men har turen att kunna styra upp mina dagar ganska fritt på så vis får man dagarna att gå ihop.

 72. Jag går i åk 9 så jag pluggar, dock jobbar jag i princip alla dagar på min familjs restaurang där jag är en stor del i den då det bara är jag, mamma och pappa😊

 73. Pluggar till civilingenjör, elektroteknik, vilket är ett extremt mansdominerat yrke, är tjej själv. Det verkar anses som en mansutbildning, men jag tycker det är intressant och det skulle vart kul om man hade lite fler tjejer med sig genom de 5 åren!

 74. Arbetar på ett försäkringsbolag, sitter med skadeanmälan på överfall, misshandel, sexualbrott, rån osv. Stundvis väldigt tungt men givande att hjälpa människor under sina värsta stunder i livet.
  Trivs otroligt bra, mycket tack vare fantastiska kollegor.

 75. Jobbar som fotterapeut och driver min egna klinik. Tycker det är himla kul med egenföretag och allt vad det innebär! Plus att jag och min man har fastigheter, 10 lägenheter vi hyr ut. Har tidigare jobbat som lastbilschaufför och maskinchaufför. Trivs bra med de också men mitt nuvarande arbete passar perfekt nu under småbarnsåren.

 76. Är utbildad rörmokare (en av ca 50 tjejer i hela Sverige) men jobbar numer på facket som ombud(sman). Inte mitt drömjobb men kul på sitt sätt. Skapligt mansdominerat 😅

 77. Jag jobba som lastbilschaufför nu och inom snar framtid ska jag köpa ett eget ekipage och köra ett eget företag. Ska blir så sjukt roligt 😄

 78. Studerar matematisk statistik och maskininlärning, 4e året av 5. Därefter blir det troligen medicinsk forskning.

 79. Jag tog studenten 2018 och började läsa till läkare vt-19. Är alltså inne på min andra termin nu, vilket är den tuffaste men allt känns väldigt roligt så det funkar ändå. Ser dock framemot nästa termin som jag har hört ska vara betydligt ”lättare” 🙂

 80. Hej! Har precis tagit gymnasiet. Målet var att jobba på något sätt i typ ett år nu efter gymnasiet för var så done med plugg och så men nu pluggar jag igen på folkhögskola (som jag inte trodde jag skulle göra) och bor här på internatet, det är nog det bästa jag gjort, så bra människor på skola och internatet, bästa kursen Marinbiologi går jag nu och det är verkligen superkul ❤️😊

 81. Bemanningssjuksköterska inom akutsjukvård samt studerar till att bli specialistsjuksköterska på 50%! Fullkomligen älskar mitt jobb och då att göra skillnad i folks liv dagligen!

 82. Jobbar som enhetschef med drygt 30 anställda. Tidigare jobbat som kriminalvårdare och skolkurator ett antal år (grymma jobb båda två!).

  På väg att byta jobb nu och är mitt i en rekryteringsprocess kring ett jobb som rektor 🙈

 83. Hej Nellie!
  Jag jobbar som byggnadsingenjör på 80% och är ponnymorsa på heltid. Har tre döttrar och bor på hästgård.
  Jag är snart 40 år, gick ut gymnasiet utan slutbetyg, bestämde mig för att bli ingenjör och gjorde det när motivationen kom tillbaka…
  Din blogg läses ofta – för att kunna bemöta tonårsdotterns frågor kring hennes dröm att jobba med hästar på heltid 🙂 så som du gör.
  All lycka till dig – du inspirerar även en ”tant” haha

 84. Just nu är jag föräldraledig men annars så jobbar jag med marknadsföring inom IT. Helt ok jobb, folk högre upp inom företaget suger livslusten ur en… Skulle vilja lära ut mina kunskaper till nya inom branschen men ingen sån position tillgänglig just nu..
  Är utbildad arbetsterapeut

 85. Jag e vårdare men hemma med mina barn, hoppar in nu och då så ekonomin går runt men jag ändå kan va hemma med mina ögonstenar. Har hittat min häst för ett tag sen och livet e faktiskt bättre än på mycket länge. Älskar det jag gör och hästen, har vänner och känner mig glad varje dag!

 86. Jobbar i polisens personintag/arrest. Otroligt varierande och roligt jobb. Mycket möten med olika personer, både glada och våldsamma. Allt från fyllon till mördare. Ingen dag är den andra lik och du vet aldrig vad som händer.!

  en dag ska jag söka vidare till polisutbildningen och bli ridande polis 👌🏻

 87. Har jobbat sen jag var 15 år (är 30 idag) mest inom ekonomi och på industri. Blev trakasserad av en kollega, kraschade i utmattning och valde att säga upp mig från mitt jobb. Är nu arbetslös men satte min egen hälsa i första hand.. har varit tufft men kommer komma tillbaka starkare än någonsin efter detta!

 88. Jag är tyvärr arbetslös och arbetssökande . Läser någon enstaka kurs , dels för att ha något att göra och för att försöka överleva ekonomiskt

 89. Jobbar inom transaktionsrådgivning vid bolagsförvärv, vilket är en mansdominerad bransch men trivs bra på min arbetsplats. Pluggade 5 år på Handels.

 90. Jag har studerat på högskola i snart 3,5 år och i januari är jag klar!! Pirret att man nu kan söka jobb som kräver ”relevant utbildning”! Men har under tiden arbetet inom kriminalvården vilket jag ÄLSKAR. Det är så annorlunda och som en egen liten bubbla. Läser om ett brott i tidningen, träffar personen bakom brottet dagen efter, galet ändå. Nu vill jag klättra inom organisationen och arbeta på en ledarskapsnivå 🙂

 91. Jag jobbar som kontrollutredare på Försäkringskassan. Utreder misstänkt fusk inom socialförsäkringen. Det är superspännande men det jag gillar allra bäst är mina kollegor och stämningen på jobbet. Märkte först när jag hade bytt till denna avdelning hur negativ stämningen hade varit på min förra avdelning. Nu trivs jag super och hoppas bli kvar där i många år!

 92. Läser 3:e året på Teknikprogrammet på gymnasiet, ensam tjej bland 30 killar. Får ständigt höra hur jag som tjej aldrig kommer att kunna bli något inom teknikbranschen but I´m gonna prove them wrong =)

 93. Jobbar som verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet. Har gått ridsportsgymnasie på Strömsholm och sen pluggade jag 3 år på universitetet på heltid. Samtidigt som jag jobbade 40 procent och hade två hästar som jag tävlade och tränade för fullt. De va kämpiga år, men väldigt roliga år 😊

 94. Gick hästutbildning på gymnasiet men har som 30åring nu sadlat om och pluggar till 3D-CADs konstruktör på högskola 🙂

 95. Gick samhäll/beteende men har jobbat på Byggmax sedan studenten 2015. Trivs mycket bra och är roligt att knäppa gamla gubbar och killar på näsan när dom inte tror att man kan något bara för att man jobbar på en bygghandel och är tjej. Funderar på att plugga till byggnadsingenjör eftersom mitt intresse för bygg och allt som har med att göra har växt och att visa att vi brudar kan också!

 96. Hej Nellie och tack för en fantastisk blogg!

  Jag heter Matilda, är 24 år och bor i Sörmland ute på landet. Just nu är jag mammaledig till vårt andra barn som blir 10 månader nu i veckan. Men med en sambo som jobbar skift har jag jobbat till och från sen Elvira va ungefär 4 månader vilket har varit jätte skönt! Har två olika jobb, säsongsjobbar på Kolmårdens djurpark och är frukostvärdinna på dufweholms herrgård. Kolmården är så sjukt roligt under sommartiden när det är högsäsong och dufweholm älskar jag för lugnet och platsen det ligger på.
  Är utbildad bagare/konditor men arbetstiderna går inte riktigt ihop med två barn och ett skiftjobb tyvärr …

  Har haft planer på att skola om mig till antingen målare eller lågstadielärare men först är ett till barn tanken. Sen får vi se vart livet tar mig!

  Ha en fantastiskt dag!

 97. Jag är 21 år och jobbar som ekonomiadministratör men har precis startat mitt första egna företag som jag tror på starkt! En stor dröm för mig! 💪🏻

 98. Jag går i 3an på naturvetenskapsprogrammet. Jobbar varannan helg i ett dressyrstall och har sommarjobbat med lite olika saker sedan jag var 15.

 99. Jobbar som Biträdande Restaurangchef på hamburgerrestaurang sedan jag var 20, nu snart två är senare har jag sökt tjänst som Restaurangchef! Tycker det är så kul och omväxlande!

 100. 23 år. Jobbar som instruktör på ridskola, ca 15 lektioner i veckan. Allt från nybörjare till erfarna, utmanande, varierande och väldigt roligt arbete 🙂

 101. Går på gymnasiet, men gör just nu ett sabbatsår där jag går sista året på det franska gymnasiet i Brest. Lär mig franska och hoppas få ta den franska studentexamen 😊 Drömmen är att i framtiden att på ngt sätt få jobba med internationella relationer.

 102. Pluggar sista året på gymnasiet på en inriktning naturbruk – marinbiologi. Mängder med båt och biologi helt enkelt! Efter studenten hoppas jag på lumpen och sedan bär det av mot en examen i marinbiologi! Tagga!!

 103. Är ekonom, men jobbar just nu mest med process- och verksamhetsutveckling i den nya ekonomiorganisationen på vårt företag.
  Inte alls mitt drömjobb, men det ger mig pengar och förutsättningar att ha råd med min hobby, dvs. hästarna 🙂

 104. Hoppade på ett vikariat som speditörsassistent direkt efter studenten iår, inte riktigt min typ av jobb så ska söka nytt nu tills jag slutar här sista mars och göra något annat. Till nästa höst eller hösten därpå blir det plugg, antingen juridik eller något mot marknadsföring och kommunikation!

 105. Jobbar som elevassistent på högstadiet 7-9 på en av våra tyngre och mest utsatta skolor i vår stad, men just nu är jag mammaledig med vår egna lilla Nellie.

 106. Jag driver hunddagis. Jag har mina anställda och praktikanter från olika skolor. Det är mest tjejer men jag har en anställd kille.
  Jag fick ta bort min häst 2011 och sadlade om till hundar på heltid då. Gick hunddagisutbildningen och fock ett chefsjobb direkt. Nu har jag mitt drömjobb som jag älskar att gå till varje dag! 🥰😄

 107. HERREGUD NELLIE!
  Ditt kommentarsfält, aldrig sett så många svar hos dig 😀 sträck på dig och fira med något, vilken respons <3

 108. Jag har studerat till medicinsk sekreterare och arbetar som det inom rehabilitering för utmattningssyndrom. Sjukt intressant arbete men också sorgligt att se hur lite folk faktisk tar hand om sig själva, särskilt kvinnor som pressar sig allt för mycket. Nu ska jag börja plugga grafisk kommunikation vid sidan av då mitt hjärta alltid klappat lite extra för media, PR och grafisk formgivning.

  Du är grym! Blir så inspirerad av dig och ditt driv, en riktig förebild för många!

 109. Jag är 37 år och arbetar som ridande polis i Skåne. Världens bästa jobb, alla kategorier! Jag kan verkligen förena nytta med nöje 🙂

 110. Jobbar som busschaufför där jag kör skolor och beställningar runt om i Sverige. När barnen blir lite större ska jag även köra beställningar i utlandet

 111. Utbildad byggingenjör (kul att se fler byggingenjörer i kommentarsfältet), jobbar som entreprenad/kalkylingenjör på byggfirma. Ensam tjej bland ca 50 anställda. Driver även enskild firma vid sidan av med utbildning/inridning och har 2 egna hästar (dock är den ena 1,5 så rids ej ännu).

 112. Pluggar internationell handel och IT. Läser alltså ekonomi,marknadsföring och IT vilket ligger väldigt bra i tiden. Det är dock otroligt tufft då jag har två hästar som jag måste ”försörja” (inackorderade) + en lägenhet. Allt betalar jag själv och jag vägrar sälja mina hästar.
  Hästarna är en 10 åring (mamma) och en tre åring (dotter) som jag tänkt att få med till breeders nästa år. Tanken är att sälja henne till hösten men kommer bli tufft när man fött upp henne själv.. otroligt simpel och arbetsvillig häst.. aldrig gjort något fel.
  Utöver detta så jobbar jag när jag hinner för att få ihop pengarna.
  Min pojkvän jobbar dygnets alla ljusa timmar, både på hans egna företag och sedan bygger hus. Vi Hoppas att vi kan flytta in om ett halvår. Grannen till huset har ett stall som är oanvänt. Så hoppas att när vi flyttar in så kan jag flytta hästarna också och spara lite pengar..men finns ingen paddock eller ridhus så får de dagarna ta bilen då ridhus ligger 10 min bort med bil.
  Man gör allt för sina hästar, för sitt intresse.
  Tanken med plugget är att få ihop pengar för att kunna ha fler hästar,kanske uppfödning, inridning? Men hästarna är mitt mål – glädjen i mitt liv – min frizon

 113. I januari är jag färdig civilingenjör inom elektro och systemteknik så ska börja söka jobb nu och hoppas att jag hittar något trevligt!

 114. Mammaledig med min son på 14 månader och väntar på bebis som kommer snart. Innan dess jobbade jag som inom socialt arbete. 😊

 115. Jobbade inom handel i 11 år innan jag bestämde mej för att helt byta bransch och hamnade på en industri där jag jobbar 6-skift och trivs så jävla bra! Mina kollegor är dom bästa! Är ett mansdominerat yrke men dom satsar på fler och fler kvinnor 👍🏻 Att byta jobb är det bästa jag har gjort! 🙂

 116. Jag jobbar som kock nu sedan 12 år och har jobbat inom restaurang sedan jag slutade gymnasiet (gick hotell och restaurang), vilket är 17 år sen.

  Har nästan alla år jobbat på samma ställe men har gjort allt där, städa hotell, servering, kock nu då och att nu även göra vissa administrativa saker. Och allt däremellan.
  Trivs superbra!

 117. Jag jobbar som flygvärdinna! Älskar mitt jobb där jag får resa till Thailand, Mexico, Mauritius, Sri lanka osv varje vecka för att det är så otroligt kul att resa, se nya kulturer och träffa många olika människor! I våras blev jag även utvald till att få jobba jorden runt från USA – Peru – Påskön – Söderhavet – Australien – Kambodja – Nepal – Indien – Tanzania – Jordanien – Marocko – USA. Bästa jag gjort!
  Jag håller även på med hästar! Pendlar mellan Sverige och Italien där jag har min kille och min häst! Min kille rider också. Jobbar som beridare därnere i ett stort tävlingsstall under somrarna och flugit på vintrarna men nu är väl tanken att flytta ner! Har även pluggat HR, så kanske blir att jobba inom rekrytering längre fram, men vi får se. Vill kunna ha ett jobb så jag i framtiden kan bo på en plats och ha hästar och familj!

 118. Hej! Jag jobbar som undersköterska på hemtjänsten och trivs väldigt bra men inget drömyrke då det är så stor arbetsbelastning och stressigt. Drömmen är att få jobba inom djurvård eller eget företag med hundar 🙂

 119. Jag är för tillfället timvikarie inom måltidsservice och på några ställen inom vården. Hade fast tjänst som undersköterska innan men valde att säga upp mig. Valde sedan att vara timvikarie för att själv kunna bestämma hur, när och var jag vill jobba. Älskar den friheten jag har nu och att jag inte längre mår dåligt psykiskt över jobbet. Nu trivs med tillvaron igen 🙂

 120. Jag är inne på mitt 7.e år som svetsare, har varit grymt kul men börjar känna att det är dags att kika efter något nytt, industri och svets kan jag nu och vill bredda mig och skaffa erfarenhet inom andra yrken. Drömjobbet vore att jobba i hästbutik eller lastbilschaufför. Har 3 hästar på fritiden och har en sambo och bonusdotter som också är häatgalna så på våran fritid är det häst och våra hundar som gäller ❤️

 121. Går sista året på ridgymnasium och mitt drömjobb är att ha som du har det med försäljningsstall men det går nog inte att uppfylla än på länge men ska nog kämpa mig dit på ett eller annat sätt!

 122. Vilka variationer på yrken! 😀 Själv har jag ett rörelsehinder som gör att jag inte kan jobba riktigt på samma sätt som andra. Men jag skriver. Får se vad det blir av det där skrivandet så småningom… 😉

 123. Jobbar som sjuksköterska inom hemsjukvården i vanliga fall men är just nu mammaledig med andra barnet som är 4,5mån. Jobbar även 1 dag i veckan som ridinstruktör och driver även eget inom hälsa och skönhet. Så det är fullt upp om dagarna, men jag gillar det. Man kan helt enkelt säga att jag gillar att jobba med människor, att få de till att må bra och utvecklas. Gillar givetvis också att jobba med hästar så nu får jag en del av allt 💕

 124. Jag jobbar inom försvarsmakten, är stf sektionschef på en avdelning där. Är ju typ 90% män så otroligt mansdominerat. Jobbar drygt ett år!

 125. Jobbar som chef på en kundtjänst inom en mansdominerad transportbransch vilket krävs att ha skinn på nästan. Tror hästarna och stallet har format mig mycket i arbetslivet på ett positivt sätt 🙂

 126. Är inne på mitt 5e år som flygvärdinna, trivs bra med omväxlande arbete och har fantastiska kollegor! tröttnar aldrig på att vakna upp i New York en dag och hemma i Skåne en annan, kontrasterna!
  Pluggar hotell management vid sidan att ha som fallskärm då branschen kan ändras på en natt.

 127. Jag är en 21 årig tjej som jobbar som elektriker och har gjort de i två år nu, trivs så bra med de, och att bara jobba men killar/gubbar🙂

 128. Jobbar som skyddsvakt på ett militärt skyddsobjekt. Några få kvinnliga kollegor och resten män. Kul och omväxlande jobb.

 129. Jag jobbar på Casino Cosmopol som Slot Attendant. Är statligt ägt och är ett dotterbolag till Svenska Spel. Man får säga vad man vill om casinon och dess reklam men det här casinot får inte göra reklam på tv. Jag trivs med jobbet. Jag håller koll på slot-maskinerna så det kräver att man är lite tekniskt intresserad i alla fall. Just på min avdelning så är vi nog mer män än kvinnor men i hela huset så är det väldigt jämnt.
  Om det är mitt drömjobb så nej. Men jag gillar service och annorlunda arbeten. Tycker ändå att det är ganska kul att det inte är ett nio till fem-jobb. Alla jobb jag haft har haft lite annorlunda arbetstider. Tror det passar bäst för mig som person 🙂

 130. Jobbar med HR och främst frågor i arbetsrätt. Jobbar i byggbranschen – väldigt spännande bransch! Har tre dressyrhästar i olika åldrar som jag tränar och tävlar med just nu upp till Inter1. Är otroligt imopnerad av dig, därav jag kikar in här titt som tätt!

 131. Snart 40 år gammal, har två barn och två veckor ifrån examen. Sen är jag äntligen polis efter mycket slit! Längtar. 😊

 132. Jag arbetar som sjuksköterska, och håller just nu på med min specialistutbildning för att bli specialistsjuksköterska inom barn och ungdom 🙂

 133. Pluggar till förskollärare på Universitetet på heltid, där jag vid årsskiftet har 2,5 år kvar innan jag blir legitimerad förskollärare. Jobbar även som vikarie på förskolan och som städerska på hotell.

 134. Jobbar heltid som fotograf! Anställd som bostadsfotograf och driver sedan på sidan av mitt egna (det också fotorelaterat). Då jag fotar allt hästrelaterat (som foto för företag och enskilda personer), och sedan lite bröllop och annat som jag känner passar min jobbstil. Älskar att få vara kreativ! Har fotat verkligen i hela mitt liv, från första mobilkameran till nu, så jag har bara haft ett bra flyt samt att folk tror på mig. Är 21 år och hoppas att kunna slå ihop hästarna och foto till heltidsjobb, men hur och vad vet jag ej, men det är en framtidsdröm!

  Diamantfoto.se på instagram om nyfikenheten finns för vad jag jobbar med!

 135. Jobbar timmar på 8 olika jobb för att kunna vara flexibel. Tog examen från Fritidsledarutbildningen i våras men tänker satsa på musiken i första hand nu. Därav kan jag inte ha fast jobb just nu utan anpassar jobbtillfällen efter när jag har spelningar eller behöver repa istället! Du är grym Nellie!

 136. Går sista året på gymnasiet och efter studenten i sommar är planen att flytta ut i Europa och jobba med hästar i några år och samtidigt utvecklas med min 5 åring när vi är där och sen är planen att plugga till polis, när jag är klar med de vill ja jobba några år och sen bli ridande polis och även plugga några år på högskola och läsa kriminologi

 137. Är 26 år och har jobbat några år som strateg på reklambyrå för ett flertal av Sveriges största kunder, idag jobbar jag som marknadsansvarig på ett bolag som har en produkt som kommer revolutionera energibranschen.

 138. Går andra året på gymnasiet (ekonomi). Jobbar två helger i månaden på ett korttidsboende med barn med särskilda behov. Utöver det sköter jag 2 hästar om dagen varav en rider jag varje dag min andra ibland (mamma rider också) kombinerat med fotboll så ofta jag hinner, kul med gemenskapen där 🙂

 139. Det där med att hästtjejer faktiskt ofta hamnar i ledarskapspositioner stämmer väl in på mig. 33-år gammal sadlade jag om från lärare till bitr rektor 🙂 men min häst, stallet och ridningen är fortfarande min frizon och bästa energikälla!

 140. Går 1an på gymnasiet (natur), och ska stå ut i 3 år och sedan kämpa för att bli ridlärare! Så bra som det bara går, så nu (och de senaste åren) försöker jag studera andra ridlärare och deras sätt att lära ut, vad som tittar på och vad jag själv anser är viktigt hos en. Helt enkelt analysera redan nu för att kunna bli så bra som möjligt!

 141. Jag arbetar natt som undersköterska på ett boende på Öland. Har arbetat i 8 år på olika ställen började i Helsingborg 🤩 ska plugga till sjuksköterska i framtiden 🙂

 142. Har ett sabbatsår nu. Under hösten har jag jobbat inom äldrevården och nu till vintern så ska jag åka upp i fjällen och jobba där! ❄️

 143. Tog studenten i våras och jobbar nu som kanslist/sjukvårdsbiträde på akuten vilket innebär att jag sköter allt administrativt som att skriva in patienter, svara på frågor och hjälpa till med allt möjligt som sjuksköterskorna osv behöver hjälp med! Inte det jag vill göra resten av livet men ville ha en paus från skolan innan jag pluggar vidare till läkare och med tanke på det är det mitt drömjobb för stunden då jag får vara med och se och lära mig oerhört mycket då jag sitter med bredvid hela tiden och det är guld värt!!

 144. Jag jobbar inte alls och har typ aldrig gjort. Är 32år. Fick konstaterad PTSD och svår depression i sena tonåren och det har tagit tills nu. Så jag har gått ett rehab-program i över ett år och ska nu förhoppningsvis kunna börja arbetsträna är planen. Allt som har med Julen är en stor trigger för min PTSD så det är värst tiden på året för mig nu

 145. Jag jobbar som teamledare inom en stor livsmedelskoncern. Det kan vara ett slitigt och stressigt jobb men jag har fantastiska arbetskamrater vilket gör det roligt att gå till jobbet och jag har inga planer på att byta jobb!

 146. Jobbar fortfarande inom handel och har gjort det sen 2013. Födde mitt första barn när jag va 18 år & hade då inte tagit studenten ännu. Men har jobbar mig uppåt från att ha varit på ett litet café, till nu en större mataffär. Jobbar just nu på Coop i Småland. Va först på en annan Coop affär där jag inte fick utvecklas. Sökte i en annan affär och har nu knappt varit där i ett år. Är redan utsatt till kundambassadör. Åh mitt mål är att jobba som biträdande chef. Vet inte ännu vart mitt drömyrke är. Är 25 år gammal nu och två barn. Men jag älskar arbetsplatsen är jag på just nu. Stannar där nog ett tag till.

 147. Tog studenten i våras från ett naturbruksgymnasium utanför Växjö där jag läst om hästar, blev diplomerad hästskötare innan studenten. Har sedan 2016 jobbat på min ridskola som ridinstruktör för främst barn samt jobbat på Espresso house i 2år🙂 Slutet på sommaren rykte jag in i lumpen via plikten men för ca 2 veckor sedan hoppade jag av pga att jag mådde för psykiskt dåligt samt att jag inte vill hantera något slags vapen😕

 148. Jobbar som mekaniker i en verkstad, är enda tjejen på firman. Tungt jobb men jag trivs väldigt bra, gillar utmaningar & att få klura på grejor & få ta i 👌

 149. Går just nu sista året på gymnasiet och jobbar extra i matbutik på kvällar och helger. Hoppar även in som vikarie på ridskolan ibland när det behövs 🙂 Planen efter studenten är just nu lite oklar men hoppas på att kunna sommarjobba i butiken denna sommaren också och sedan ansöka om fler timmar i veckan där. Kanske ta en kväll i veckan som instruktör på ridskolan eller vidareutbilda mig inom det.

 150. Jobbar som personlig assistent, totalt outbildad då jag fick barn tidigt och ej ”hann” ta studenten 😊 Är nöjd med mitt jobb, jobbar dygnspass så jobbar 7st 26timmars pass i månaden. Så är så gott som ledig 21 dagar varje månad 😍 Har idag 3 barn, 4 hästar, 2hundar, 2katter och 2 kaniner. Äger och bor på en stor gård 🤩🤗

 151. Jag är 28 år och logistikchef på ett start-up bolag inom medicinteknik. Väldigt mansdominerad branch där jag ständigt behöver ”bevisa” att jag är mer än ett sött ansikte. Kan märka skillnad på hur folk svarar på mail/i telefonmöten före och efter de har träffat mig, men det blir bättre och bättre. Jag trivs väldigt bra med mitt yrke, men det är inte min stora passion – det är hästarna 🙂

 152. Pluggar till Civilingenjör på KTH, 5 års utbildning men bara hälften kvar nu. Längtar så mycket efter att komma ut i arbetslivet! Och ja teknikbranschen är mansdominerad, men steg ett är att få fler tjejer att ens söka utbildningarna. Det ska bli spännande att se hur detta är påriktigt när det är dags, just nu har jag mest skolerfarenheter och det är väl ca 75% killar på mitt program.

 153. Är föräldraledig med barn nummer två. Har jobbat som butikschef i många år, men har innan barnen pluggat 3 år på högskolan till personalvetare. Så hoppas kunna arbeta med detta efter föräldraledigheten. Nervöst att komma ut i en ny bransch, men känner mig taggad då handelsbranchen är väldigt tuff och slitig.

  • Går 2a året på gymnasiet. Valde om linje så går med ett år yngre då jag är 18. Jag jobbar med hästar efter skolan. Har inte råd med egen häst så försöker ta mig ”in” på annat sätt. Blir ofta svårt med träningar och tävlingar när man inte kan styra och ställa själv men det är en början, mesta dels har de blivit att rida in och utbilda alla sorters olika hästar. 🙂 ridit i 11 år nu och har inga som helst planer på att sluta. Går på Lidköpings ridskola där det är super. Har svårt att träffa vänner då ingen riktigt delar intresset och stallet tar all tid. Har ett annat jobb vid sidan för att klara av bensin osv. Drömmen är eget företag och att hjälpa andra som ej har råd med eget men vill satsa ändå. Blir en underbar gemenskap när alla hjälps åt och är snälla mot varandra.

 154. Går 2a året på gymnasiet. Valde om linje så går med ett år yngre då jag är 18. Jag jobbar med hästar efter skolan. Har inte råd med egen häst så försöker ta mig ”in” på annat sätt. Blir ofta svårt med träningar och tävlingar när man inte kan styra och ställa själv men det är en början, mesta dels har de blivit att rida in och utbilda alla sorters olika hästar. 🙂 ridit i 11 år nu och har inga som helst planer på att sluta. Går på Lidköpings ridskola där det är super. Har svårt att träffa vänner då ingen riktigt delar intresset och stallet tar all tid. Har ett annat jobb vid sidan för att klara av bensin osv. Drömmen är eget företag och att hjälpa andra som ej har råd med eget men vill satsa ändå. Blir en underbar gemenskap när alla hjälps åt och är snälla mot varandra.

  • Och ja, jag har tröttnat och vill sadla om, har sagt att jag gör det här tills jag vet vad jag vill göra men nu har jag varit på samma ställe i 10 år 🙈

 155. Just nu föräldraledig från ett lärarjobb. Mitt drömjobb men som tyvärr är så tufft i vissa perioder att jag ibland känner att det kanske inte är värt det. Med två små barn måste man ha energi kvar efter jobbet och inte känna att man är helt uttömd efter en arbetsdag. Så just nu klurar jag på vad jag skulle kunna göra istället, men det är svårt då jag älskar undervisa/jobba med barn. Men just nu fokus på mina egna så får vi se vad framtiden ger 🙂

 156. Just nu går jag första året på gymnasiet, samhällsprogrammet, och extrajobbar på en underklädes butik när de är i behov utav personalförstärkning. Men efter gymnasiet är tanken att jag ska läsa juristprogrammet på Lunds Universitet, så får hoppas att betygen räcker dit.😅
  Min dröm är att driva en egen affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholms innerstad, helst Östermalm, så fint där och lyxigt.😍😍😍👑

 157. Jag jobbar på en bensinmack, inte speciellt glamoröst men så länge jag trivs så tänker jag stanna. Sen är det väl företagsekonomi på högskola som gäller.
  Min tidigare tjänst var ”bara” kassapersonal vilket enbart tjejer haft. Dvs kassa, göra mackor, städa osv. I början av hösten fick jag gå över till servicepersonal vilket också betyder kassa men även byta lampor, fylla luft och ta emot leveranser. Jag är första tjejen som fått den tjänsten och har haft stöd av cheferna hela tiden men börjar bli lite smått trött på all sexism bland kunder. Har även fått lite från kollegor. Kul är det inte men fått lov av chefen att vara lite dryg eller sätta folk på plats om det behövs så det är ju nått i alla fall 🙃

 158. Jag är 26 år gammal och jobbar på Ica. Till våren börjar jag på en butiksledarutbildning med fokus på ICA-affärer. Ska bli superkul!
  Annars gymmar jag och tävlar i bikinifitness. Slutade rida för två år sedan och saknar det inte riktigt än. Ridit hela mitt liv annars. 🙂
  Älskar din blogg!

 159. Driver ett onlineföretag med min partner de senaste två åren. Innan det jobbade jag flera år utomlands i ett mansdominerat yrke. Nu spenderar vi mestadel av tiden på resande fot (i skivande stund i Asien!). Känner mig otroligt välsignad, vi lever våra drömliv 🙏

 160. Jag pluggar till mitt drömyrke, lågstadielärare. Till jul är 3 av 4 år avklarade & jag är snart redo för att börja jobba. Älskar det & längtar ihjäl mig efter examen 😍 jobbar utöver det extra på Systembolaget.

 161. Jag arbetar som kriminalvårdare på ett fängelse där mitt jobb är att upprätthålla säkerheten samtidigt som jag vårdar och arbetar mot återfall i brott. Jag arbetar med sexualbrottsdömda och tycker därför att mitt jobb är så jävla viktigt och jag gör verkligen skillnad varje dag.

 162. Går andra året på gymnasiet, mitt fjärde år då jag har bytt program. Extremt skoltrött, jobbar extra på ett boende men får sällan pass tyvärr. Är nu gravid också, och vill inget annat än att behålla även om jag inte kan gå klart skolan. Tänker försöka gå klart tvåan och sen hoppa av och läsa klart på komvux.

 163. Jag jobbar som sjuksköterska inom palliativ vård (svårt sjuka cancerpatienter i livets slut) jag har tre barn 9år 4år och 2år varav de två yngsta som vi är familjehem åt på livstid hoppas jag. Jag och mamma har fem hästar som rida på hobbynivå ni vet sådär tävlat om solen skiner och det är lagom långt att åka haha
  Du är ett föredöme för unga tjejer Nellie!! Min dotter avgudar dig
  Fortsätt med det 👊🏻

 164. pluggar till sjuksköterska och extra jobbar på sidan om på sjukhus och äldreomsorgen då det finns möjlighet, planen är att jobba utomlands när jag är färdig, kanske norge. Och senare även specialicera mig vidare som sköterska 😄

 165. Jobbat på förskola i 21 år, har känt i många år att det varit dags att göra något annat men inte riktigt fått tummarna loss. Blev sjukskriven i våras och kände att det då äntligen var dags att ta tag i mitt liv. Sökte lite olika utbildningar på måfå och läser nu till Lönekonsult på yrkeshögskola.

 166. Produktionsledare på reklambyå i Stockholm.
  46 år, två döttrar som delar på vår gemensamma tävlingsponny. Siktar på att kvala SM 2020.

 167. Jag gick bygg och anläggning på gymnasiet, har jobbat nu i över 1 år som snickare. Ensam som kvinna på min arbetsplats och vi är ca 100 anställda. (Snickare, rörmokare och betongare.) . Planen är att om några år bli Platschef. Eller Lagbas. Älskar att få jobba med hela kroppen✌🏻

 168. Jobbar som maskinoperatör och truckförare på en träindustri där vi tillverkar lastpallar. I samma by som jag är ifrån och där EU-pallen uppfanns. Kör även traktor i Australien ibland på vintrarna.
  Jobbar med bara män (bortsätt från tre kvinnor på kontoret) och vi är cirka 70 anställda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.