Två olika ämnen i ett

Precis. Vi kör två helt olika frågor och ämnen i ett inlägg med inte allt för långa svag. Nummer ett:

När man känner att det inte går som tänkt med en häst, eller att man inte riktigt klickar men ändå tycker mycket om hästen – ska man sälja och försöka hitta en annan häst, eller fortsätta kämpa på? Har haft min häst i ett år nu och har ständigt en liten tanke i bakhuvudet att det kanske skulle vara bättre att leta efter en annan, läser hästannonser typ varje dag. Men tycker mycket om honom och ett år kanske egentligen inte är så lång tid? Tankar / tips som rör detta uppskattas! Tror att det är en relativt vanlig situation.

Jag tycker att alla som köper häst ska vara medvetna om att det tar ca ett år att rida in sig på en häst. Hästar ändras hela tiden av olika skäl, du ska då känna av, lära känna och respektera varandra på ganska kort tid. Det tar tid och måste få ta tid. Sen kan det ABSOLUT finnas de ekipage som man både ser och känner att det kanske inte funkar. Då ska man absolut vara förnuftig och klok och tänka på det bästa för hästen och dig själv. Precis som med människor , alla klickat inte ihop men man ger det en chans. När den chansen förfarande inte förändrar situationen så kanske man ska vidare. Du kommer alltid att klicka med någon annan och likaså hästen. Om du känner att du provat allt du kan och lagt energi på det så tycker jag absolut att du ska hitta ev ett nytt hem för din häst och en ny kompis till dig. Stressa inte . Det kommer naturligt! Hoppas du kommer fram till ett bra beslut🙂

Vill veta hur du mår efter uttag/byta från spiralen!
Har själv spiral och kan känna lite så som du beskrivit tidigare, men med diskussion på UMO tror dom inte att det är pga min spiral.
Så skulle gärna vilja veta hur du känner efteråt!

Jag mår bra. Det tar några dagar tills alla ”hormoner ” är ur kroppen. Var hos en specialist gyn idag som jag märkte skiljde sig väldigt mycket ifrån de som jag träffat på Umo. (Ingen kritik) bara min uppfattning efter mötet idag. Fick mycket mer info om spiralen jag haft som jag inte fick när jag satte in den. Hon kunde nästan säga direkt vilket preventiv medel jag skulle ha efter att jag berättat om min vardag och hur jag fungerar som människa. Innan har det känts som att jag fåttbestämmasjälv vad jag ska ha utan egentligen någon kunskap. Fick idag äntligen träffa en kvinna med mycket arbetserfarenhet kring ämnet och som hade kött på benen.

Tog ut spiralen idag iallafall. Gjorde inte ont men speciell känsla. Känns tryggt att ha gjort min första Gyn undersökning att allt ser ok ut för framtiden osv. Fick också veta att hormon spiral har något ämne i sig som alla inte tål , vilket kan ge utslag på kropp / ansikte som jag fått vilket jag inte fått information om innan. Känner mig lättad och det ska faktiskt bli skönt att mens snart… haha, konstigt nog!

Spiral är säkert super smidigt för många men det var inte något för mig helt enkelt.

18 thoughts on “Två olika ämnen i ett

  1. Du har inte lust att dela med dig om vad hon föreslog? Har själv problem med min spiral då jag får såna utslag på ryggen och har tröttnat helt. Sen förstår jag såklart att alla är olika och att en bör prata med gyn/bm men vore spännande att se vad hon föreslog ^^

      • Samma här! Innan alltid haft ’ångest’ /tyckt det vart jobbigt att få mens men nu kvittar de om jag har det eller ej. Tycker de tog några gånger innan man ’kom in i’ hur koppen tas in å ut lättast men nu såå smidigt. Rekommenderar verkligen dig det Nellie.

  2. Kan tipsa om Always ultra night bindor! Inte maxi utan ultra. Dom är helt fenomenala! Lång binda med vingar, kan suga upp jättemycket! Sen är de supertunna och när den suger upp blodet gör den det till nån gel som gör att det håller sig inne. Har väldigt riklig mens jag till och med tar tabletter mot för att minska. Litar på bindan och det rinner inte igenom, har aldrig kännt stress över att jag måste in på toa och byta för att jag känner hur blodet rinner.

  3. Hur gör du för att hålla uppe motivationen när du rider så många hästar varje dag? Hur lägger man upp ett ridpass som håller häst och ryttare motiverade genom hela ridpasset? Rider sällan mer än en halvtimme för jag känner att det bara blir samma gnatande jämt 🙈

    • Variera ridningen! Rid ut, hoppa, markarbete, dressyr, men fastna inte i samma. Framförallt säger jag av erfarenhet, ha kul! Testa nya saker, rid barbacka, vad som helst

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.