Ärenden på morgonen och sen tillbaka

Godmorgon på er. Tidig morgon för mig idag. Ska ta tag i det känsliga ämnet som dock var så uppskattat idag. Har även fått så mycket pm om tjejer som vågat byta och prata med personer som är kunniga kring ämnet. Jag kände att jag måste göra detsamma och faktiskt ta hand om mig själv och hitta det som gör att jag ev mår bättre i kroppen och i huvudet. Gör mitt ärende nu och sen ska jag tillbaka till stallet för att göra en check på Tornados hov.

Tilo och Fridolf kommer så bra överens. Så roligt att se och kul för Tilo att kunna hänga med någon av de äldre. Fridolf har släppt garden och är verkligen super söt mot honom. Säger till när det inte passar men ställer upp och busar mycket med.

Vi har en ny praktikant i stallet som gjorde sin första dag igår. Väldigt bra gick det. Vi fick rakat bamse igår, fyllt på boxar, hoppade en del hästar och alla hästarna blev rejält trimmade. Ärenden på banken för mig och Olav avklarat. Städat huset. En effektiv måndag men som inte slutade så sent.

Under mitt lilla ärende så kan väl ni skriva några önskningar vad ni vill läsa om? Så jag kan gå efter det och hitta ett intressant ämne!

13 thoughts on “Ärenden på morgonen och sen tillbaka

 1. Bra att du tar tag i det, det finns ju hjälp att få och idag även så många alternativ till preventivmedel så att gå med ett man inte är nöjd med är bara dumt 🙂 Hoppas du hittar ett som passar dig och din livsstil!

 2. Youtube har du lagt ner helt eller kommer du igen? Du kan ha stallvlogg, flyttvlogg, frågestund där t.ex. =) Funkar lika bra här förstås.

 3. Skulle vilja få veta dina 5 favoritövningar, kan vara både hoppning, markarbete och dressyr. Behöver lite tips och alltid kul med något nytt för en annan.

 4. Vill veta hur du mår efter uttag/byta från spiralen!
  Har själv spiral och kan känna lite så som du beskrivit tidigare, men med diskussion på UMO tror dom inte att det är pga min spiral.
  Så skulle gärna vilja veta hur du känner efteråt!

 5. När man känner att det inte går som tänkt med en häst, eller att man inte riktigt klickar men ändå tycker mycket om hästen – ska man sälja och försöka hitta en annan häst, eller fortsätta kämpa på? Har haft min häst i ett år nu och har ständigt en liten tanke i bakhuvudet att det kanske skulle vara bättre att leta efter en annan, läser hästannonser typ varje dag. Men tycker mycket om honom och ett år kanske egentligen inte är så lång tid? Tankar / tips som rör detta uppskattas! Tror att det är en relativt vanlig situation.

  • Jag sålde precis min häst efter år av att inte riktigt klickat. Sälj säger jag, jag tvekade i 2 år och nu i efterhand är det bästa för mig och hästen. Hitta en häst som passar dig bättre!

 6. Tror du kommer få mycket berätta med nya gården. Bland annat hur ni resonerade när ni väl valde underlag på ridbanan? Hur ni kommer att hantera saker som att ta in offerter, lagring av strö och foder, brandsäkerhet, indelning av hagar, val av stängsel, ridbaneharv/sladd och en massa(!) annat praktiskt som kommer med att ha hästgård. Det finns så många olika sätt att göra saker på. Ett tips är att kolla Länsförsäkringars ”säker gård och säker hästverksamhet”.

 7. Hur tar du hand om ditt hår på bästa sätt så det inte ska slitas när du har ridhjälm på dig så mycket? Rider själv flera hästar om dagen och blir att man har hjälm på sig i många timmar sammanlagt.. har du något tips så håret inte blir så slitet?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.