Vi var och kika på nya gården

Nu är det dagar kvar tills gården är vår . Det första som ska göras är att blåsa ut stallet. Sen ska det torka , målas om. Vita väggar med svart nedtill. Alla boxar ska oljas. Sadelkammare ska målas om till vitt .

Så de finns att göra innan ”hemmet flyttar in”. Hästarna ska på plats först. De är de viktigaste . Men vi känner varje gång vi kommer dit – guuud va fint det är.

Måste visa mina nya stigbyglar . Valet föll på Flex On. Fast med marinblå ploppar under . Såklart säkerhetsstigbyglar (som jag lovat mamma)

Provade dessa när jag provade ut min sadel och älskade dem verkligen. Ger ett sjukt grepp. De jag har nu gör så min fot glider in under mitten av ritten. De här ger ett extremt bra grepp. Såklart är de viktigt med säkerhetstänket med.

Vad har ni för stigbyglar? Hur resonerar ni kring just säkerhetsstigbyglar? Viktigt? Eller skitsamma?

29 thoughts on “Vi var och kika på nya gården

 1. Har Acavallo Arena, för mig är säkerheten A och O verkligen. Men i säkerheten räknar jag också in att ha ett bra, stadigt grepp i stigbygeln eftersom det (såklart) påverkar hela min balans i sadeln osv.
  Acavallo känns toppen för mig eftersom de är stadiga, stilrena (jag gillar inte de stora klumpiga stigbyglarna som är lite inne nu) och även väldigt säkra. Billigare än många andra också och det gör ju liksom inget 🙂

 2. Har Sprenger System 4 till dressyrsadeln och Sprenger Bow Balance till hoppsadeln. Säkerhetsstigbyglar är jätteviktigt för mig! Ramlade av en häst i skogen en gång utan säkerhetsstigbyglar och fastnade i stigbygeln, släpades efter hästen i fullt sken i några hundra meter förrän jag lyckades få bort foten på något sätt. Var så jävla rädd att fastna i stigbyglarna efter det att jag blev illamående av tanken på det, usch!

 3. Har free jump sen flera år tillbaka och är supernöjd med dem, ger bra och stadig skänkel samt är säkra. Har alltid ridit i säkerhetsstigbyglar (innan i de traditionella med gummiband) då säkerhetstänkande är något jag värderar högt!

  • Kan dock säga att freejumps inte är särskilt säkra. Jag ser många som fortfarande fastnar. Har aldrig sett sådana fylla sin funktion.
   Acavallo är ett tips till dig!

   • Jag håller med helt, hade freejumps förr och fastnade flera gånger. När jag hade ponny blev det inga värre incidenter eftersom hon var så lugn och snäll så det ”hände” liksom inget, men typ ett halvår – ett år efter jag köpte min storhäst hade jag varit med om två riktigt ruskiga incidenter pga att jag fastnat i freejumps (och jag hade pro, inte de mindre, så knappast för små stigbyglar som vissa gärna hävdar) och då sålde jag freejumps och köpte Acavallo. Inte ångrat mig en sekund!

 4. Jag har en westernsadel där jag har traditionella läderklädda westernstigbyglar eftersom det tyvärr inte finns några bra säkra alternativ att köpa till western.
  På min dressyrsadel och den bomlösa har jag mountain horse quick release som verkligen är super! Tror tyvärr inte de säljs i nyproduktion längre dock….

 5. hej,
  Har oxå velat ha Flexon, men vad jag vet är det ju inte en säkerhetsstigbygel..? Är det någon ny variant på den?
  Hur löser den ut??
  Har hört att den är sjukt bra för knä och ledproblem osv, med tanke på flex systemet, intressant att höra vad du tycker när du använt dom ett tag.
  =)

 6. Jag rider just nu med ett par sprenger bow balance då jag har problem med mina knän. Fungerar super bra och jag kan verkligen rekommendera dem till er som rider många hästar att dom stigbyglarna är väldigt skonsamma för kroppen 🙂

 7. Jag har Samshield stigbyglar på min sadel hemma (svart krom, sååååå snygga!!!) och jag tycker dom är super. På jobbet är det lite olika stigbyglar på dom olika sadlarna beroende på vilken ryttare dom tillhör. Jag avskyr stigbyglor med ”tunna” plattor. Freejump ger mig lätt lite ont i anklarna om jag rider många hästar med dom, men dom är otroligt sköna att bara rida i.

 8. Rider i ett par svarta Tech Stirrups. Säkerhetsstigbygel med bra grepp och löser ut med magnet på yttersidan. Har funkat bra de gånger jag ramlat av 🙂

 9. har både sprenger, freejumps och tech stirrups. Tech stirrups är favoriten då dem både är väldigt säkra, bra grepp, ganska lätta och väldigt snygga. Jag gillar freejumps men eftersom jag hört att dem inte är helt säkra samt att jag tycker att dem är lite tunga använder jag dem lite mindre nu. Sprenger är väldigt sköna men samma som freejumps, inte helt säkra. Sprenger är så sköna för knäna och dem är verkligen . Tycker dock alla är snygga och sköna så använder alla. skulle jag dock ridit en busig häst så skulle jag tagit tech stirrupsen.

 10. Jag använder freejumps just nu och tycker om dom jättemycket men har som många andra hört att dom inte är så säkra. Jag har aldrig ramlat av på den ponnyn jag har men har varit nära några gånger och då har foten åkt ur så har aldrig fastnat. Men jag hade gärna velat testa Tech Stirrups för har hört så mycket bra om dom! 🥰

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.