Fredag med skit under naglarna

Effektiv dag med hästarna och praktikant. Hästarna fick nytt underlag i boxarna, longerades inne i manegen då det är kaos väder med både blåst & regn. Jag varierar mycket ridningen med pessoa selen. Väldigt bra efter hoppning , om man då inte vill ha på sadel men ändå jobba dom aktivt så är det en bra lösning. En ny favorit i stallet är mina nya kyl- boots som jag använder efter hoppning. Väldigt bra & förebyggande tycker jag. Hur man än vrider och vänder på det så tar kotorna stryk efter höga höjder. Vilket då kan hjälpa med att kyla dom efter ett pass. Så kan man jobba förebyggande tex

Vi hoppade Godea & Newton (fyra åringen ) på annan bana idag. Både hoppade fint men Godea ser vi en stor utvecklings kurva på. Utvecklats så snabbt och spikrakt uppåt.

Helgen kommer att bestå av tävling , träning och att vila upp sig. Nu sätts de sista detaljerna inför avfärd till Gbg nästa vecka på onsdag. Vi har idag lämnat några av våra kläder för att få vår logga på dom. Ser riktigt snyggt ut redan. Ska bli väldigt kul att bära vår logga 24/7 överallt.

Lux är i full gång. Övar kondition med honom. Den har nog tagit mest stryk under hans rehab. Han känns bra hittills och ändras nästan hela tiden i ridningen. Då han stärks mycket, får mer mat och är i full träning. Vissa dagar är han då trött och sen väldigt pigg. Han kommer ju fortsätta att förändra sig tills han är i full kondition och tävlar mer intensivt.

15 thoughts on “Fredag med skit under naglarna

  1. Hej!
    Hur tänker du kring slemrem? Vad är syftet bakom den? Detta är ingen dryg fråga, utan jag är genuint nyfiken 🙂 jag är hästmassör & tycker därför att det är intressant att höra olika ryttares tankar kring bl.a. utrustning.

  2. Enligt studier är det bästa sättet att kyla att spola en stund med kallt vatten på benen, det nästa bästa sättet är kyllera, såna där kylboots/skydd som man blötlägger hade väldigt kortvarig kyleffekt vilket inte gav någon önskad effekt efter träning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *