Puppylove

Kom så väl ihåg när jag/familjen bestämde oss för Bernard. Det var han och en till (tik) i kullen bara. Bernard var så lugn och helt tvärtom hans syster. Hon var pigg och framåt. Han har idag en helt underbar personlighet. Verkligen alla som träffar honom blir kära i han. Familjens ögonsten helt klart (mest mammas ).

Jag & Olav har ju bestämt nu att vi ska skaffa valp. En av Bernards valpar är ju ett måste. Tiken är så otroligt fin, fått några kullar innan. Hon är lugn och go i sättet. Perfect match.

Så denna hanen kommer flytta in till oss om några veckor. Han är lugnast av alla 3. Påminner mycket om Bernard. Men ALLA är bedårande .

Namnet har vi redan bestämt. Berättar det när han flyttar hem till oss på gården. Kan lova att han kommer att få ett liv fyllt med motion, kärlek & kompisar. Han kommer ju bo med sin pappa 🙂

Nu kan ni tinga brorsorna.

Önskar ni köpa någon av de andra 2 valparna, så passa på tinga er valp nu. Det är inte jag som äger tiken. Men då jag äger Bernard så ville jag så gärna hjälpa dem. Sökes bästa hemmen. Det är inte den ettriga typen av terrier utan den lugnare. Mejla vid intresse nellieberntsson@hotmail.com så vidarebefordrar jag kontakten.

 

Idag är det kunder som anländer på gården. Vi ska visa häst/hästar. Duktiga praktikant Alicia klipper hästar inför nästa vecka. Igår gick min klippmaskin sönder efter 10 år. Bytt motor 2 gånger, men nu var det tack och hej. Så 5000:- fattigare blev det igår för mitt konto. Men det var dags att skaffa en ny.

Har även lektioner ikväll så en lång dag . Mamma fodrade imorse så vi kunde sova 1,5 timma längre. Åt lång frukost ihop och njöt. Bra start på mitten av veckan helt enkelt.

Under eftermiddagen idag har jag tid att knåpa ihop ett längre inlägg. Kommentera gärna en fråga eller innehåll som du skulle vilja läsa. Väljer det bästa content i kommentarsfältet till nästa inlägg.

24 thoughts on “Puppylove

 1. Prata gärna om att misslyckas , typ i skolan eller sporten eller i ett förhållande. Hur de känns och vad man gör med det.

  Eller balans mellan att vara snäll men att stå upp för sig själv. Prata om hur det är att bli vuxen, typ ta fram ett gammalt inlägg som vart lite djupare och prata om ämnet idag?

  Prata om hur du känner för att spendera pengar. Typ man jobbar hårt för det man tjänar och det är ingen skam, men hur ställer man sig för det när andra har lite mindre? Eller hur ekonomi påverkar ens liv och hur man mår. Blir man verkligen lycklig utan pengar? Det ger mycket trygghet och chanser.

 2. Hur ställer du dig till frågan om lösdrift?
  Vad tycker du är bra / dåligt? Skulle du själv kunna sätta någon häst på lösdrift?

 3. Gärna hästrelaterat! Tex hur ni ser på vintervila för att hästarna ska få smälta alla intryck och hur ni sedan vinterträningen med mkt styrka och sådant 🙂

 4. Vad äter era hästar för kraftfoder och hur mycket grovfoder? Alltså utfodringsrutiner och hur mycket av allt, sort på kraftfoder, antal gånger per, några speciella tillskott mm.

 5. Läser gärna om träningsupplägg för yngre hästar exempelvis mellan 4-6 år nått sånt. Har själv nyss köpt en yngre häst och skulle vilja få tips och trix hur man gör det bästa upplägget för hästen.

 6. Jag vill läsa om hur du ser på/tänker inför investeringar. T.ex. kring hästarna. Vore superintressant att se mer av business-Nellie!

 7. Hur ni lägger upp veckan för hästarna, alltså hur många dagar dom vilar, rids i skogen, hoppar eller rids dressyr. Olika övningar både kondition och styrka.

  Hur samarbeten osv. Fungerar. Lixom hur man ska gå tillväga om man vill börja göra sammarbeten med företag mm.

  Ps. Du är en stor inspiration och jag följer dig här och på flera sociala medier dagligen❤️

 8. Rekommenderar att klippa klorna på valparna! dom ser väldigt långa ut, vilket kan leda till klon rivs av. Lättare om man i tid börjar klippa dom korta så pulpan inte växer ut och dom förblir långa och ovårdade, samt är det bra att vänja valparna vid hanteringen 🙂 lycka till med valpen!

  • Håller med!
   Är själv uppfödare till Grand Danois och klipper mina hundars klor var 14 dag. Valparna ska man klippa lite på var fjärde dag så att de vänjer sig men också så att de inte river tiken när dem diar. Samt att det underlättar för valpköpare om valpen redan är van vid att klippa klorna.

   Lycka till med er egna valp! Samt med nya gården!

  • +1

   Bra råd angående valparnas klor och att klippa ofta (och lite), det är guld värt för valpköparna i framtiden.

 9. Är nyfiken på hur du tänker runt att sälja Tore, känns som att han betyder mycket för hela din familj? Är alla till salu för rätt pris?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.