Igår var kärlekens dag

Överväldigad efter alla understa kommentarer och dm’s efter mitt inlägg . Olav hade vart borta större delen av dagen igår hos veterinär med häst, kom hem sent. Överraskade honom med nya kläder och en jacka. För att visa uppskattning och så jobbar han mot mig. Vi är duktiga på det och jobbar på bli ännu bättre .

Det stämmer nog att jag landat lite i denna relation och som 19 år nyss fyllda. Tack och lov. Det behövdes . haha

Idag var planen att alla hästar skulle gå på slingan. Ett konditionspass utöver de vanliga. Men… vädret är inte med oss. De ÖSER ner. Vi får lägga om planen. Sen behövs inga kommentarer nu om att man kan visst rida ute bla bla. De förstår vi med. Fast nu regnar de inte , de ÖSER.

Även dags att börja klippa hästarna till Billdal som är nästa vecka. Hur gör ni med klippning nu ? De blir seriöst långhåriga på en vecka? Riktig nallebjörns päls . Klipper ni bara till tävling eller klipper ni så fort de blir långhåriga . Jag tycker personligen klippta hästar är fint. Men… har de ev tävlingsledigt eller en chill period . De är kallt ute. Då klipper inte jag. Känns taskigt. Behöva ha massa onödiga täcken.

Självklart så klipper jag inför tävling , träning osv. Men de går inte till överdrift .

Hur gör ni med klippning nu när det blir kallt och mot vinter ?

18 thoughts on “Igår var kärlekens dag

 1. Jag klipper aldrig för att det är fint utan för funktionen. Så är hästen i träning = klippt. Har hästen viloperiod/går lugnare = oklippt.

 2. Min häst ser ut som en brunbjörn för tillfället, eftersom hon bara går lätta pass och inte blir svettig. Längtar efter att få klippa av pälsen, men precis som du så vill jag inte göra det när det inte behövs. Istället kan hon gå otäckad när det är uppehåll (hon gör sällan lerbad som tur är) och slipper täcken som stör rörligheten. När vi sen ökar på träningen och svetten kommer så klipper jag, dock inte hela utan börjar med spår och ökar därifrån tills vi hittar en lagom nivå för stunden. Det är ju dock betydligt snyggare med helklippt, men vill inte klippa allt om det inte behövs.

 3. Klipper till tävling. Håller m pälsen växer ju på några dagar! Vi brukar inte behöva klippa så här ofta känns det som. Eller man kanske har förträngt.. 😆

 4. Klipper min ponny så fort de behövs eftersom pälsen blir jätte tjock och han får svårt att torka när han blivit svettig

 5. Låte bra att du inte ALLTID låter de så nyrakade utan mest vid tävling och hård träning.
  Har en unghäst 3 år så rider enbart 3-4 dagar i veckan, så självklart är hon oklippt, skulle aldrig falla min in i att klippa en så ung.
  Pälsan är ju så otrolig och kan reglera själv (sen är det ju inte kul med en helt blöt häst efter varje pass) 😉

 6. Ja hos mig har det verkligen vräkt ner, hade våra hästar levt i dag hade dom fått en vilodag . Mycket mysigare med pyssel inne i stället, låta dom rulla sig i boxen, mumsa lite hö, torka upp lite, vila en stund och sedan på med torrt täcke innan utgång igen ❤

  Det går att rida i det flesta väder men ösregn, snöstorm eller en ordentlig höststorm, där allt går på tvären, ja då är det så mycket mysigare med innegos 😍

 7. Mina är fullblod/halv fullblod så vi har sommar päls ännu😊👍 min arab har fått lite päls.,han väntar jag tills det växer mera å klipper sen så räcker det om jag klipper 2 ggr denna vinter. Max 3 ggr.
  Hatar lång päls på hästarna

 8. Jag klipper för funktion och inte för ”snygghet”. Med andra ord får mina ha pälsen kvar där den inte ”behöver” bort, så de har t.ex. pälsen kvar på ryggen (för hur ofta svettas hästarna stora mängder på rumpan liksom), den pälsen gör dessutom att jag inte behöver använda ridtäcken i samma utrsträckning = win win. Klipper också bara så ofta som BEHÖVS, vilket i min stora hästs fall blir typ 2-3 ggr på en vintersäsong.
  Förr klippte jag ”för snyggt” och helklippte osv men nu med mer kunskap inser jag att det är så himla onödigt och kontraproduktivt. Känns snällare både mot min tid och mot hästarna att göra som jag gör nu 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.