En Söndag utan måsten

Idag har alla hästar vilat. Gått ute i solen länge. Åt lunch ute. Mamma och pappa backat upp i stallet. De är grymma .

Nu är veckans planering satt . Alla hästarna har olika uppgifter för veckan. Taggad på Måndag och ny vecka .

Skönt att få ha en Söndag med bara chill. Både för oss och hästarna

10 thoughts on “En Söndag utan måsten

 1. Fin bild! Träden verkar tro att det är sommar och hagen skulle kunna vara fotad i typ november. Är det frost i hagen till och med? I stockholm är det såpass kallt på nätterna nu att man inte vågar vattna krukväxterna på balkongen på kvällen då det är nära nollan på natten.

 2. Din mamma & pappa är grymma! Vet själv av egen erfarenhet vad det innebär att ha barn med häst och med allt vad som följer med detta intresse. Jag och min man gjorde precis samma som dina föräldrar, tog vilodagarna. Hos oss hade våra hästar 2 vilodagar ( var inte i närheten av er nivå ) Dessa dagar var det vi som släppte ut ( stod i kollektivstall så det var fler hästar än våra ) mockade, gick prommis med killarna, fixade maten och mockade hagen och allt annat pyssel som hör till.

  Att ha häst är inte en hobby, det är en livsstil som man lever i 7 dagar i veckan 52 veckor per år. Häst ( liksom andra djur ) kan man inte ställa åt sidan om man är trött, sjuk eller bara vill göra någonting annat, det går inte. Så skönt då med familj som förstår och som rycker in så att livet kan få innehålla lite annat än bara skola/jobb och sitt stora intresse hästen.

  Nu vet jag att det finns många som aldrig får hjälp och som fixar det ändå. Såg många ungdomar som till slut valde att kliva av tåget för att de aldrig fick någon stöttning när orken tröt, tycker verkligen synd om dom. Tänk att vara tvungen att kliva av ett brinnande intresse pga att orken för att få ihop alla delar i ens liv inte finns. Att balansera skola och häst är en jobbig ekvation för en del, särskilt om det finns andra faktorer som gör att skolan är extra jobbig, vilken den är för många.

  Håller med det ponnypappan skrev i ett inlägg ang detta med att äga häst. Det är inte ett intresse utan det blir som sagt en livsstil. Om man sedan har turen att få med föräldrarna i denna livsstil, ja då blir det inte bara ens egen häst, utan den blir hela familjens, med allt vad det innebär. Så var det i vår familj, så är det i många familjer. Och så är det även i din familj ♥

  • Instämmer i sak men har också sett avigsidor när föräldrar involverat sig FÖR mkt.

   Kanske inte så kul att vara ekonomiskt beroende av sina föräldrar långt upp i vuxen ålder för att kunna behålla hästar eller tvingas bita ihop när man aldrig får vara för sig själv för att föräldrar lever sitt liv genom en.

   Tror absolut inte att detta gäller Nellie men vet många som haft det så- det är myntets baksida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.