Hästarna hoppat hos grannen

Idag packade vi lastbilen och åkte till grannen och hoppade. Han har ett sjukt trevligt underlag som både jag och hästarna gillar. Tobbe och Krille från stallet där vi hyr åkte med också. Första rundan åkte Tore och deras fina skimmel Harvey.

Vi värmde upp på låga hinder. Jobbade med att de skulle bli följsamma, landa i rätt galopp och balansera sig innan , efter och mellan hinder . Tore skötte sig så strålande. Han har ju fått en lite längre vila nu efter DK sist där han hoppade 1,45. Han skulle få återhämta sig, vila kroppen och huvudet. Han gör så mycket rätt hela tiden den hästen så jag anser det är viktigt för han att smälta allt. Han har ridits ut, gått och strosat i hage och longerats. Sen igångsatt noggrant och nu redo för tävling till helgen .

Film på Tores rundor från idag hittar ni på min insta @gonzanellie

Harvey hoppade strålande med Olav som pilot han med. Så fin den hästen.

Sen var det Lux tur. Samma system med honom . Svåraste med Lux är att han ofta är för pigg eller lite slow. Antingen eller. På tävling blir han en tiger som man måste hålla på plats på banan medans hemma kan han va lite ”vaddå?”

Jag har ju missat så mycket ridning med honom så de blir lite att komma på ”just de ja, så skulle han ridas”. Men glad han är tillbaka på banan igen. Min fina Lux. Imorgon är det Fia och Hybalias tur.

Ni som tävlar hoppning som är här inne och läser. Har ni startat inomhus än? Vad upplever ni är största skillnaden utomhus // inomhus för er som ekipage?

39 thoughts on “Hästarna hoppat hos grannen

 1. Hej Nellie!
  Tack för att du fortsätter kämpa! Tack för en grymt bra blogg och tack för att du är du. Fortsätt med ditt grymma jobb, stor kram<3

  • Ursäkta? Vad är ens det för fråga? Hade du vart kille hade jag nästan gett dig en smäll, fruktansvärt att ens ta sig friheten . Är du en tjej så tycker jag det är ofint att ens fråga något så personligt som rör MIN kropp. Om svaret är nej? Blir du nöjd då? Om svaret är ja? Påverkar det mig som person? Little respect please. Thank you.

   • Ursäkta men det var inte menat såhär. Jag undrar endast då du varit lite olika i svar gällande detta och därav döljer svaret pga det. Tycker inte det är något fel att fråga, det skall väl inte vara tabu? Ser ut som att det endast är fel när man reagerar såhär.

    • Vad hade du själv känt om en främling gått fram till dig och frågat dig om dina bröst?! Jag hade iallafall känt mig väldigt objektifierad och tyckt det varit extremt obehagligt. Brukar du fråga människor du aldrig träffat sådana saker? Du kanske tycker att du känner Nellie men för henne är du en fullständig främling, speciellt när du inte ens går ut med ditt namn.
     Det är en VÄLDIGT fel sak att fråga och den enda som gör bort sig här är du. Det här har ingenting med tabu att göra, det handlar om att låta kroppar vara och få existera i frid, du har ingen aning om vilken relation andra har till sin kropp.
     Be om ursäkt är det enda rätta här, att du tar din egen stolthet först och försöker försvara dig själv är fullkomligt osmakligt.

     • Om någon undrar över mina så är det bara att komma fram och fråga. Nellie har som sagt varit väldigt öppen om detta och sagt väldigt mycket olika och därav undrar jag och andra (sätt fler som frågat). Svaret nu är för övrigt tydligt.

   • Inget försvar för frågan men kanske en förklaring:

    Du Nellie har faktiskt själv skrivit om dina bröst (!) ganska öppet och i många inlägg genom åren.

    När du nyligen tog en för vissa ”konstig” paus i ridningen samtidigt som många bilder både här och på insta visar ”en fylligare barm” så är det måhända inte så konstigt att spekulationerna startar.

    Man kan absolut tycka att du ska få publicera vilka bilder du vill utan att få sådana här frågor men som sagt har du själv öppnat upp denna dörren rätt så rejält tidigare.

    En lärdom för framtiden om privatlivet? Man behöver inte dela allt med sina läsare.

    • Så för att en ungdomsförebild pratar öppet om sin osäkerhet kring sin kropp, så får man sedan finna sig i att folk sedan sitter och recenserar sagda kropp öppet? Det håller jag verkligen inte med om.

     Jag tycker att det är ansvarsfullt av Nellie att prata om förväntningar och kroppsideal, det betyder INTE att vi andra har ett frikort till att vara oförskämda. Hjälp.

     Kommentaren här under gör mig nästan mörkrädd. Kvinnor som öppet pratar om preventivmedel får leva med att folk sitter och spekulerar om deras kroppar, och har ingen rätt att säga emot när någon går över gränsen? Vad är det ens för resonemang?

     • Frikort att vara oförskämda? Rescecerar Nellies kropp? Du läser in väldigt mycket i enkla frågor från läsarna.

      Och faktiskt så tycker jag inte att det är konstigt att frågor kommer i ett ämne man själv tagit upp flera gånger och framför allt när man vänder sig till barn och unga som publik.

      Detta ÄR ett mycket vanligt ämne bland ungdomar och har man många gånger själv ”pratat” om det så tycker jag inte att det är det minsta konstigt om unga, som inte har samma känsla för vad som passar sig som en vuxen frågar. Dessutom har jag inte läst några dömande kommentarer typ ”åh vad fult/ snyggt/ konstigt det ser ut” eller ”hur kunde du göra detta du som förespråkar ….” utan man har bara frågat ”har du….”.

   • Fast du, Nellie, har väl själv skrivit väldigt öppet och ocensurerat om din kropp tidigare på bloggen samt pratat väldigt frispråkigt i videor? Om sex och preventivmedel, m.m. m.m.

    Måste säga att jo, jag personligen tycker du pratat och skrivit väldigt öppet om mer tabubelagda grejor förut, och blir därför förvånad över din ganska otrevliga reaktion och svar på inlägget här nu.

    Tyvärr känns det för mig, som att bloggen vänder sig allt mindre till oss hästintresserade läsare, och alltmer till de läsare som vill ha drama och bråk. Och jag är inte helt säker på vilken inriktning du själv är ute efter… Lite tråkigt som det har blivit här på sistone.

    Tror du skulle se över bloggandet lite grann, kanske varva ner lite med blogg och enbart ha Instagram under en tid? Bara en tanke. Klimatet här är iaf inte riktigt okej just nu, och jag tror inte man kan klandra läsarna för allting heller…

   • Om man blir så arg över frågan och tycker att det är så personligt så bör man nog inte göra någon förstoring. Vad är det för en big deal om man gjort de? Är man missnöjd är det väl jättebra att man kan fixa till problemet och du har ju flertalet gånger gått ut med att du är missnöjd över dina bröst. Bättre att svara ja eller nej så slipper folk spekulera i onödan och skapa diskussioner.

    • Om man nu inte vill få frågor/ blir arg när de kommer så bör man kanske tänka efter före och inte publicera ganska många bilder där det syns tydligt.

     Rätt eller fel så har människor långt innan Internets inträde älskat skvaller. Varför finns det annars tidningar som lever på detta?

  • Nog för att Nellie är offentlig, men allvarligt? 🙈
   Frågar man sånt ? Vart finns känslan egentligen, för vad som är ok eller ofint.

   Sen är det en jättekonstig fråga under ett jättehästigt inlägg.
   Tycker jag.

   • Varför är det konstigt att fråga i just detta inlägg? Skulle man istället vänta med att svara tills det kommer ett mer passande inlägg? 😅 Oavsett vad inlägget gäller kan man kommentera om olika saker.

    • Ja?
     Det tillhör nog kategorin hyfs och känsla.
     Man ställer väl isf frågan i ett ’frågavadduvill’inlägg som kommer nu och då.

     Är man så himla nyfiken att man inte KAN vänta så finns det mail eller andra sätt att fråga på som inte är så oförskämt.

     Antingen är frågan väldigt ogenomtänkt eller så är man endast ute efter att provocera..
     Tråkigt!

  • Tycker det är ett viktigt ämne, idag är unga tjejer utsatta för en stor kroppshets och därför tycker jag man ska vara öppen med operationer, fillers, osv, så att folk vet att det inte är det naturliga utseendet. Och det är inget fel att operera sig om man gör det för att man själv vill och inte pga utseendehets eller för någon annan skull.

 2. Hej bästa Nellie!. Jag tycker det svåraste att komma inomhus nu är att alla distanser behöver sitta. 4-5-6 galoppsprång det finns inte så mycket chans att ändra sin plan som jag tycker det är ute på stora banor. Där har jag mer distans att rätta till mig.
  All lycka till dig och Olav på inomhussäsongen ❤

 3. Min första inomhustävling för hösten är nu på söndag, den hålls i samma ridhus som jag annars tränar i vilket är skönt. Tycker min svaghet är att hindren kommer mer ur sväng när man tävlar inomhus, väll gärna hålla lite för mycket för att vara säker, istället för att ge hästen plats. Samtidigt tycker jag det är skönare när det är mer som händer, eftersom jag lätt kan tappa fokus om banan är ”för stor”😂 Men vi har utvecklats mycket på bara någon månad, så ska bli intressant att se vad våra nya svagheter kommer bli!

 4. Alltså Tore! 😍 Om han blev till salu vore han den enda hästen som skulle få mig att ens överväga att köpa häst… Han är en dröm ❤️

 5. Hej Nellie! Såg filmerna på insta och GUD vad fina hästarna såg ut!😍 Jag startade förra helgen inne och för mig är det svåraste att hindren kommer så snabbt. Är van vid stooora ytor så det blir en liten omställning.😄

 6. Jag rider både ponny och storhäst i 120 klasser (alltså MSVB & LA.) Med ponnyn är inomhus bäst eftersom att hon är extremt pigg, då kan jag fånga upp i svängarna och väggarna bromsar. Storhästen är lite seg och blir lätt lång. Han är svår att styra. Så inomhus är svårt för att vi måste vara så kvicka båda två!

 7. Tävlade första inomhus i helgen, där jag tränar ibland så inte ett helt okänt ridhus, dock mkt fint och nytt med mycket fina hinder och läktare osv att kolla på… i första klassen var min häst spänd och kunde liksom inte galoppera på som ute för att få bort spändheten och få honom hoppa framåt och ta framåtlägen ist för att backa, så fick ett stopp.

  Men i andra klassen som var 110 cm var han inte lika spänd, så kom till omhoppning där och fick två nedslag på räcken ur sväng då dom kom mkt snabbare än utomhus och när jag då satsade i omhoppningen så hann jag inte fånga upp yttersidan så då hann han inte upp ordentligt i bak.

  Summan är alltså lite spändare häst i första klassen (ger sig dock ju mer inomhus man hoppar) samt snabbare hinder speciellt ur sväng som gör att man tex i omhoppning inte kan svänga stort om man föredrar att rida snabbt i omhoppning och därför måste ha mer koll på yttersidan helt enkelt! 🙂

 8. Min första inomhustävling blir nästa helg.
  Tycker det blir mycket svårare att hålla igång tempot på galoppen inomhus trots att jag har en pigg häst. Ute är jag van vid att rida så lugnt jag kan nästan men när man kommer inomhus får man sån hjälp av väggarna så då blir det att jag måste våga galoppera mer. Men den största svårigheten med att komma in måste jag ju självklart säga är att alla hinder kommer så otroligt snabbt, inget andrum någonstans nästan😹❤️

 9. Tävlade förra helgen inomhus och upplevde verkligen en stor skillnad. Min häst hade lång och långsam galopp utan tryck, jag var alldeles för långsam i mina beslut och inga bakben med genom svängarna.

 10. Jag tycker den största skillnaden mellan inomhus och utomhus är att man kan gallopera mer ute, man får en helt annan framåtbjudning än inne. Inne kommer hindren snabbt ur sväng och du måste ha hästen mer ihop. Personligen tycker jag om utesäsongen mer, men min ponny är mer fokuserad inne, då den är lite spooky ute.

 11. Men alltså jösses på kommentarsfältet ibland…
  Nellie, försök verkligen inte att ta åt dig. Läs dom bra kommentarerna och försök skita i dramat som folk verkar vilja skapa.

  Min inomhus start blir inte förens efter årsskiftet tråkigt nog då min häst är konvalecent efter att ha opererat lösa benbitar. Hoppas hon ska bli toppen bra och vara igång igen efter årsskiftet!:)

 12. Hej!
  Älskar din blogg!
  Ett önskemål från min sida är att du någon gång då och då skriver alla hästars namn och vad du gör med dem just nu, vad du fokuserar på och vilka svagheter du jobbar med osv.
  Hade varit intressant o läsa 🙂
  Tack för att du bloggar underbara Nellie!!

 13. Största skillnaden utomhus till inomhus…oj vad snabbt hindren kom! Svårt att hålla en bra galopp med tryck i. Behöver träna på kortare svängar, blir klar i tid och bli snabbare i reaktionen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *