Våra planer & info.

Delar med mig av lite intressant fakta och våra planer till vårt nya stora steg, gården. Tänker ta upp de mest vanliga frågorna som jag har fått sen vi outa nyheten.

Har ni några planer för att bygga ut gården / anläggningen eller hur går tankarna ?”

– Ja det har vi. Inga större projekt behöver göras i mina ögon. Stallet med sju boxar är ju klart & jätte fint. Stor grooming del, jätte stor sadelkammare med fina ytor. Tittut fönster i alla boxarna. Men vi vill kunna ha 12-13 hästar på gården framöver. Vi kommer göra om de ena befintliga stallet som redan finns men som ej är tillräckligt högt till tak för storhästar. Där vill vi få in tre boxar. Ett eget stall för tex nya hästar som kommer in, hingstar eller unghästar. Beror ju på hur verksamheten utvecklar sig framöver. Vi kommer även nu direkt göra två eller tre ute boxar på en yta som vi ser passar anläggningen & helheten bra.

Det viktigaste för oss just nu är då att bygga ut paddocken som redan finns. Men till en mycket större & bredare med nytt underlag. Alltså det som vi håller på att räkna på och förhandla exakt just nu.

Dessa ”tre” projekt har vi tänkt att göra. Resten finns redan & är super i skick.

” Hur kommer ni att bo, allihopa i samma hus ?”

– Samma hus ja. Men huset är extremt stort och har två ingångar. En lägenhet på ovanvåningen som jag och Olav kommer bo i. Där vi har sovrum, stort vardagsrum och toalett med badkar. Smilla kommer även bo på ovanvåningen men de är en dörr som kommer bli en vägg emellan. Varsina trappor upp så de blir ens egna där uppe vilket är skönt.

”Hur har ni tänkt med marken ?”

– Att det räcker gott och väl för våra hästar och vad de behöver nyttja. De räcker till att både göra gräshagar & vinterhagar. Även för framtida projektet av att bygga manege finns. Sen har vi fått kontakt för mer mark om vi vill. Så vi är super nöjda och ser inget problem!

Standard frågorna jag fått. Kanske besvarar mer framöver!

När vi flyttar vill jag inte bekräfta ännu.

Men vi kommer att sätta av tid för att blåsa ut & måla stallet inuti då man oftast typ gör det en gång och vi vill göra det ordentligt innan vi flyttar in. Det gör så mycket för ögat och trivseln. Sen bör även paddocken & underlaget vara relativt igång innan vi anländer med hästar så vi kan börja rida direkt. Egentligen de vi jobbar på att få ihop, många firmor som har mycket att göra nu framöver.

19 thoughts on “Våra planer & info.

 1. Det låter ju jättelovande på alla plan! Vad roligt, och man blir riktigt glad för er skull!!! Boendelösningen låter ju också toppen tycker jag.

 2. Låter ju superbra! Skulle inte du snälla kunna fota före- efter bilder på stallet? Hur det ser ut nu innan ni gör något och efter när hästarna har flyttat in?😍😍
  Lycka till och stort grattis igen

 3. Vad roligt att läsa! Ska bli så spännande detta och ser fram emot att följa er sen när ni har ert egna och se allt byggas upp!! Hejja hejja! Jag tror på er,😃

  Tack för att du ville dela med dig av detta!

 4. Tack Nellie för att du delar med dig, det är absolut ingen självklarhet! Är glad för din, O och familjens skull 🤩👏🏼

 5. Lär bli kanonbra!

  Köp en bit mark till om ni får möjlighet, det kan man aldrig få för mycket av när man ska göra hagar (talar av lång erfarenhet). Tipsar även om markarmering vid grindarna i hagarna om det inte redan finns eller är ordnat på annat sätt, då slipper ni lervälling där.

  • Sett att många tjatat om att 2 hektar är för lite.. jag är dock rätt säker på att gården som dom köpt har 5 hektar. Så det är ganska mycket, men som du sa, man kan aldrig ha för mycket.

   • Jag har ingen aning om hur stor deras gård är, men vill man t.ex. ha unghästar på tillväxt hemma så är det en stor fördel om man kan få plats med en lösdrift med stor yta att röra sig på, då kan man utan problem lägga 5 ha bara på en sån hage för att dom ska få ordentligt med rörelse och liten mängd lera 🙂 . Sen går det en större bit än man tror om man ska bygga ridhus, fixa en galoppslinga, några terränghinder, ett extra stall eller vad man nu vill göra framöver. Står man med för mycket mark är det ofta enkelt att hitta någon som vill hyra bete/arrendera en åker/köpa vall på rot, det är betydligt skönare att vara markägaren än att behöva vara den som lånar.
    2 ha räcker en bit, 5 ha är såklart bättre, men optimalt är mer än så (om man har många hästar) så man även kan rotera hagar med tanke på parasittryck, lera etc. Så om man har ekonomin ska man absolut satsa på att köpa till mer, nästan oavsett hur stor gården är från start

 6. Skulle vara super roligt om du kunde filma hur ni fixar i stallet. Ungefär så som du filmade när du bytte stall förut. Tycker sånt är så intressant att se.
  Ett stort lycka till med allt!

 7. Spännande! Det hade varit kul om man kunde få hänga med på era projekt genom före och efter bilder eller bygga hage osv. Hur stor kommer utebanan bli? Vilket mått är det nu och hur stor kommer den att bli sen? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *