Att vara i nuet är värdefullt . Förlora aldrig det …

Jag förundras ofta över hur folk på andra sidan skärmen kan ”tro” så mycket. Att över bara sociala medier få en bild om saker och ting och ge sig rätten att tycka till om exakt allt. Speciellt har många (inte alla) en stor förtjusning till att skena iväg i era tankar.

Låt oss prata om t.ex flytten. Nu är vi realistiska . Alla står med fötterna på jorden och inte bara ”ser saker genom skärmen ”. Man måste koppla det till verklighet med.

En hästgård . Önskan 10 boxar helst mer. Skrittmaskin , paddock och manege. Vad kan vi tro att den gården skulle hamna på i Skåne ? Men låt oss säga kanske runda slängar 6-10 miljoner . Då ska du ha 25% kontant för kunna köpa den gården hos banken. Sen ska du driva den med kostnader. Utöver det behövs traktor , fyrhjuling och ev personal . Många av er tyckte det var så konstigt att jag och Olav inte köpte gården / gård själva?

Vi jobbar mellan 07:00-17:00 varje dag. 7 dagar i veckan. Man blir inte rik första tiden på att bygga upp ett företag inom hästsporten .

Sen utöver det ska du ev ha en bil. Betala drivmedlet på den. Betala matpengar för lunch och ev middagar . Jag återinvestera mycket av mina pengar som jag tjänar i mitt bolag till just hästarna. Sakta men säkert bygger vi upp on Sporthorses nu, men att på några få månader kunna köpa en gård för flera miljoner utan mina föräldrar skulle aldrig gå.

Sen var det extremt bra att det fanns en 2:a som vi kunde bo i.

Sen påpeka någon att vi låg i en för liten säng. 1.40 är litet för 2 personer tydligen . Men vet ni. De funkar så bra för oss. Vi sover i den och lägger hellre pengar på något annat.

Jag tycket det är extremt viktigt att inte skena iväg som läsare till en blogg. Eller att man följer en offentlig person. Man måste inse fakta och inte försköna ”allt”. Vi lever extremt bra jag och Olav. Men vi jobbar extremt mycket med. Extremt mycket.

Men det är en livsstil , som vi älskar

61 thoughts on “Att vara i nuet är värdefullt . Förlora aldrig det …

 1. Helt sjukt hur folk kan tro/tycka att ni ska köpa gård själva? Visst är ni duktiga och drivna men så mycket pengar är inte lätt att få ihop…
  Kan bara skratta åt sängen, klart man drömmer om en härlig 1.60 eller tom 1.80 säng men dels får det inte plats överallt och är också en kostnad. Vet att Elsa Billgren (stor bloggare) haft en 1.40 säng fram tills nu, trots att de är ”vuxna” och dessutom har barn. De har inte haft plats för större helt enkelt och har överlevt det med 😉

    • Fast varför ljuga om priset? Hur trovärdig är hon då som person? Hur trovärdigt är det hon gör reklam/spons för olika produkter när hon skriver fel pris på något som är så lätt att kolla upp? Varför inte skriva sanningen eller 4-10 miljoner?

     • Hela hemlighetsmakeriet kring gården är tramsigt eftersom sådant går så lätt att kolla.

      Någon frågade om det var Snårestadsvägen 507 som familjen köpt och Nellie svarar på bloggen ”nej” fast det ÄR det stället de har köpt. Varför ljuga? Bättre att inte svara (som med frågorna om bröstförstoringen).

     • Jo… där kan jag hålla med. Alla lögner bygger ju upp spekulation. Om man ej vill ha spekulationer så får man lägga fram det som det är helt enkelt. Sen undrar jag också över bröstförstoringen. Har suttit och funderat på ifall det var därför Nellie hade ”sommarlov” eller om hon har köpt mer stoppade bh’ar.

     • Ljuger gör hon väl knappast med texten nellie skrev. Men att du däremot måste leta upp var hon skall flytta och pris ? Känns ju bara så tramsigt

  • Vart i inlägget står det vad vår gård kostade? Jag skrev VAD en gård kostar med så mycket boxar , manege och alla tillhörigheter . Det var INTE vår gård jag beskrev . Utan vad gårdar kostar i allmänhet . Läs inlägget igen .
   Ha en härlig kväll

   • Skärp dig Nellie, du förklarade VARFÖR du och Olav inte själva kan ”köpa en gård som kostar mellan 6-10 miljoner”, så kostar er gård 4? Pinsamt faktiskt haha.

    • Ja för 4 miljoner hade de såklart haft råd med själva! Så dumt av henne att inte köpa gården själv! OBS IRONI!

     @Stella Du är ganska pinsam. Faktiskt. Haha.

     • Nej jag håller med Stella. Det var ju helt irrelevant att dra upp att de inte har råd med en gård för 6-10 milj om de köpte en gård för 4,5 milj. Inget konstigt att de inte har råd med 4,5 milj själva heller, det är absolut inte det som är ”pinsamt” eller löjligt, men att prata om gårdar för 6-10 milj samtidigt som man pratar om att vara realistisk, inte sväva iväg o skapa sig fel bild, inte försökna osv. Det blir ganska löjligt.

     • Som nedan skrev, absolut inte pinsamt att inte ha råd med en gård som kostar 4,5. Pinsamt att nämna att man inte har råd med en gård mellan 6-10 när det inte ens var i den prisklassen deras kostade? Varför få det att framstå som att gården kostade 6-10?

    • KANSKE hon räknar in vad de kommer lägga till i kostnader?? Den verkar ju inte vara nyckelfärdig till deras ändamål. Det är som att alla köper ett nyckelfärdigt hus och flyttar in utan att göra något mer. Många köper objekt och lägger en halv mille eller mer för att få det till sitt drömhus, och nu pratar vi en hel gård. Slutpriset stannar inte vid 4,5 miljoner… Att ni orkar!

  • Jag är kanske en medelålders förvirrad person. Men skrev inte nellie att det inte var den gården de köpt? Varför skulle det då vara det? Hon skrev att de planerade bygga ut ridbanan. Jag har passerat den fastigheten många gånger även varit bekant med tidigare ägare långt tillbaka. Det finns knappt yta att bygga ut ridbanan på. Det är trafikerad väg på ena sidan och ett stall på andra sidan. Och de skulle vara nära Malmö området. Snårestad är inte nära Malmö. Men om det är så att nya gården finns i Snårestad, så hjärtligt välkommen hit. Kul att det blir liv och rörelse på den fastigheten igen,!

   • Hon skrev att det inte var den gården men det ÄR den vilket framgått på vissa andra sätt. Tro mig om du vill, det kommer att visa sig.

  • Ja hon berättade dock bara vad en gård KAN kosta. Sen har hon ju själv beskrivit att hon måste anlägga en egen ridbana och andra faciliteter. Då är vi snart uppe i 6-10 miljoner precis som hon beskrev även om utgångspriset nu skulle ligga på 4,5 miljoner.

   • O varför berättade hon vad en gård KAN kosta när hela inlägget handlar om hennes och Olavs möjligheter att köpa deras gård. Det relevanta var ju vad hon skulle behövt betala för stället de har skaffat. Märkligt att ta ett spann där hennes faktiska summa låg helt utanför då. Hon överdriver ofta lite så. Pratar om att hästarna är värda miljonbelopp osv. Hon har ju sagt det om flera stycken, men uppenbarligen har ju ingen kostat det varken vid inköp eller försäljning. Det är väl just det förskönandet som är märkligt. Tycker att Nellie är duktig och det hade liksom räckt att hålla sig till sanningen utan att försöka. Det är liksom imponerande nog.

    Håller med dock om att det snabbt kommer upp i miljoner om de ska bygga till och bygga ut, Så då är de ju snart uppe bland priserna som nämndes. Det känns dock ändå som att hon verkar vilja förmedla en bild som är lite annorlunda (och bättre) än verkligheten. Att då anklaga läsarna för att sväva iväg osv blir märkligt.

 2. Folk älskar att lägga sig i och spekulera vilt om kändisar som dig Nellie… det ger dom väl någon form av ”kick” och det är tyvärr inte mycket du kan göra åt det. Jag hejar på dig som alltid för du är en så bra förebild!

 3. Precis som det finns ”ponnymammor” som lever sitt liv genom sina ponnyryttare till barn, finns det andra som lever sina liv genom offentliga personer. Förstår att det kan kännas oerhört ledsamt, men tänk på att de allra flesta av dina läsare har egna liv att fokusera på, så behovet av att ”leva” genom dig och din familj finns inte hos den stora delen av de läsare som följer dig/er.

  Sköt om er och njut av allt det härliga som ligger framför er 🙂

 4. Av många kommentarer att döma är många av dina läsare barn och ungdomar och då är det inte konstigt om de tror både det ena och det andra om allt möjligt.

  Jag skulle ge hur många exempel som helst på kommentarer, frågor, påståenden osv som för en vuxen är uppenbart skrivna av antingen ett barn eller någon som är väldigt omogen/ ej verklighetsförankrad.

  Men din publik är blandad Nellie så du får ta det onda med det goda. Många av dina samarbeten vänder sig tex till barn och ungdomar, du tjänar pengar på att denna målgrupp läser så försök att inte bry dig om vad dina läsare bryr sig om vad gäller dig.

  Vuxna vet tex vilka inkomster och eget sparkapital som krävs för att köpa en gård för många miljoner….

  • Sedan märks det faktiskt för mig som vuxen att du också är en ungdom Nellie för detta att du ganska ofta poängterar hur ”extremt mycket” du arbetar är för mig inget konstigt eller något som måste påtalas.

   Du jobbar i min värld ungefär så som ”alla” med hästföretag gör, det är en självvald livsstil precis som du skriver.

   Att jobba 7-17, 7 dagar i veckan är inget konstigt när man startar vilket företag som helst.

   Du lever mångas dröm; påminn dig om det!

    • Det jag tror menas, som jag menar iallafall är att du lyfter fram väldigt ofta att du kämpat hårt hela denna tiden för att få allt att rulla på. Jag anser att du ska vara så sjukt stolt över det! Vilket du är! Dock ska det kanske inte poängteras i många inlägg när du skriver om hårt arbete. Som du skriver så väljer man det själv.
     Att du har nått dit du har av hårt arbete förstår normalt tänkande människor. Jag tror att folk stör sig på hur du skriver eftersom att du inte skriver om det folk vill läsa om. Alltså med det, tex: när märkte du att du blev stor? Hur var tanken från början? Vad var tanken då, jämfört med nu? Vad är tanken med företaget inom en 6 månaders period, framförallt nu med köpet av gård?

     Jag tror att de där ”vad gör ni för något en fredag” får folk att reagera på att dina inlägg är menlösa då dom ofta kommer i inlägg som handlar om vad du gjort under förmiddagen.

     Istället hade du kunnat berätta dina planer, dela med dig, sedan på så sätt fråga vad dina läsares planer är ”vad ska ni göra idag”

     Ta det som bra kritik. Ingen dålig!

     Bra jobbat med allt och stort grattis till gården !

  • Nej, man ska inte behöva lära sig att ”ta det onda”. Människor ska lära sig att bete sig, även på internet. Lägg inte skulden på Nellie, som är ”offret” här för dessa olämpliga yttranden.
   Det är dock en beklaglig och vanlig konsekvens av att ha många unga följare(vilket jag tror du egentligen menade)

   • Med att ”ta det onda” menade jag att man får ha viss förståelse för konstiga/ omogna/ nyfikna/whatever kommentarer från barn och unga.

    Barn har helt naturligt inte hunnit utveckla en känsla för vad som är lämpligt att fråga/ uttala sig om osv.

  • Jo, de flesta är nog tonåringar som följer och de vet inte ett skit vad det kostar att köpa nåt sånt, haha!!
   Det låter som en riktigt fantastisk lösning det här, med eget stall, egen lägenhet, och föräldrarna som support brevid.
   Så vitt jag vet så kan nog varken Olav eller Nellie ens köra hästlastbilen själva.

 5. Vad menar du med att ni jobbar extremt mycket? Det är ju som en helt vanlig arbetsdag, antar att ni också fikar och äter lunch också. Dessutom rider ni ju mycket så det är ju bara roligt, tänk dom som måste stå och göra massa annat tråkigt hela dagarna. Du lever drömmen!

  Angående säng så har vi också 140, vi hade kunnat ha 160 men vi provade båda och 140 passar utan problem, massa space över också. Vet många som måste ha typ 180 så därav tycker dom väl 140 är som en en person säng. 😅

  • Ja tänk dom som jobbar 6.30-18 som hästskötare och bara får göra slitgörat och oftast inte är den som ”får ut något” när det går bra.

  • Jag håller med om att det är ganska normala tider för många som driver eget företag, och många som INTE gör det men har några tävlingshästar jobbar 40 h/vecka och sen UTÖVER det lägger de flera timmar/dag i stallet. Så ”extremt mycket” är det väl inte.
   MEN med det sagt, så din kommentar om att en del av tiden går åt till ridning och det är kul, ja såklart är det kul men det är fortfarande en del av deras jobb. Att jobbet är kul betyder inte att det inte är ett jobb 🙂

 6. Det kommer alltid finnas människor som påpekar hur ni lever ert liv, det är väl lite av priset som kommer med att leva offentligt? Det kommer mycket frågor, kommentarer, diskussioner och kommer med största sannolikhet alltid göra. Det bästa är väl att antingen borsta av sig det och strunta i det, bemöta kritik eller kommentarer på ett vuxet sätt eller förekomma ev kommentarer, kritik eller diskussioner med faktan. Men alla väljer ju själva hur man lever sitt liv.
  Att ni jobbar hårt är det nog ingen som tvivlar på, men det är det också många som gör, både i och utanför hästvärlden.
  Lycka till med gården 🙂

 7. Skulle gissa att många av de trista kommentarerna handlar om ren och skär avundsjuka.

  Det sticker säkert vissa i ögonen hur en ung person utan minsta utbildning kan tjäna (enligt sig själv) miljoner och försörja sig på enkelt skrivna texter om sitt vardagsliv. Många hade säkert bytt ut sina liv/ jobb mot detta om de hade kunnat.

  • Och där kom det! Satt just och väntade på det ständigt återkommande avundsjukekortet! 😂 Alla som inte håller med Queen Nellie i precis allt, och som vågar skicka en kritisk eller ifrågasättande kommentar är avundsjuka! 😅

   • Och där kom beviset! Med skrattande gubbar och använder namn som ”Queen Nellie” du verkar vara mest avundsjuk faktiskt. Finns det inget annat du kan kritisera och ifrågasätta??? Du kan nog utföra stordåd!

    • Oj, där kom du på mig! Men vill ändå uppmärksamma dig på att jag faktiskt inte kritiserade Nellie här (som jag faktiskt beundrar), utan personen som skrev kommentaren om avundsjuka. Och Queen Nellie är något som Nellie har kallat sig själv flera gånger (åtminstone Queen N), så jag trodde att det var ett okej namn. Men jag ber om ursäkt om du kände dig kränkt, Elli.
     Hälsningar från en avundsjuk som ska sluta missbruka emojis och sticka ut och utföra stordåd i stället.

 8. Förstår inte att folk orkar, det är väl så självklart det kan bli att man behöver vara flera för att klara denna stora investering, blir mörkrädd över hur folk beter sig, önskar er all lycka och ser fram mot att få följa er på denna resa!

 9. Märks att du tycker att många kommentarer är jobbiga att få, med full förståelse! Men varför stänger du inte av kommentasfältet? 🙂

  Som offentlig person kommer det troligtvis alltid komma dessa typer av kommentarer tyvärr. Finns dock inget som säger att du måste ha en blogg med ett öppet kommentarsfält 🙂 du kanske skulle må bra av att stänga det??

  Det är inte bara du som tröttnat på denna låga diskussion i kommentarerna! 😉

  Som det är nu kan jag tänka mig att det tar mycket energi som du faktiskt behöver till annat! När det blir så är det klokt att ta bort det som suger energi..

  Stäng en period och testa om det funkar bättre! 🙂

  • Väldigt tråkigt att blogga och så inga kommentarer, hur kul blir det för läsare att läsa men inte kunna kommentera om man nu vill? En blogg utan kommentarsfält – nja, ingen blogg riktigt.

   • Förstår inte varför det ska vara öppet att kommentera när det är som ett dagis i kommentarsfältet!!!Det är så otroligt låg nivå på diskussionerna just nu…

    Jag tror bloggen hade blivit mycket bättre om vi slapp alla negativa kommentarer och tjafs ett tag.

    Bloggen hade blivit mer seriös om kommentarsfältet stängdes för som det är nu så drar många av läsarna ner bloggen och sidans innehåll.

    Nellie: Jag tycker det är superkul att följa er fantastiska resa!! =) De läsare som vill ta del av erat liv, (utan att på ett omoget sätt öppet kritisera och kläcka ur sig taskiga kommentarer) de läsare kommer förstå om kommentarsfältet stängs. Det går precis lika bra att följa er utan att tro att man har rätten att kommentera om precis allt i en okänd människas liv <3

    • Anonym, jag tror inte Nellie går back pga stängt kommentarsfällt, men det känns kanske skönt att tro så.

     Den största delen läsare, som ser denna blogg för vad den är, klarar sig utan att kunna kommentera, däremot blir det ett lyft att slippa allt negativt som i mina ögon sänker!! en annars för övrigt trevlig blogg 👍

 10. Nämen titta, ytterligare ett inlägg där läsarna får en utskällning av Nellie, ihop med en syrlig ”överförklaring” aka mansplaining. . Vad ovanligt.

 11. Jag är jätteavundsjuk på er. Men jag skriver inga löjliga surkommentarer för det utan erkänner det öppet.
  Sen fattar ju inte jag varför man lägger sin tid på att läsa en blogg som ”retar” en. Många här inne uppger sig ju vara väldigt upptagna professionella hästmänniskor som vet allt om att driva tävlingsstall. Då har väl dessa personer knappas tid att sitta här och scrolla och kommentera? Eller… är ni kanske inte så proffsiga som ni låtsas, fellow bloggläsare?
  Hälsningar från en som ser fram emot att följa er resa. Utan elaka besserwisserkommentarer.

 12. Dom som kommenterar hur gamla är dom? Jag är 26år har snart två barn och vi har byggt ett hus själva, men då har vi två bra stadiga inkomster. Vet dom som kommentarer vad det kostar att ta ett lån hur mycket man måste amortera/månad tex. Vet dom vad som händer om räntan går upp eller snarare när den går upp?? Jag förstår er till fullo att ni köpt gården tillsammans, det blir inte lika sårbart.

  Jag tror på er och hoppas ni kommer få det toppen på den nya gården!
  /Anna 🙂

 13. Så tråkigt att folk inte kan bete sig… Även om nelly är en offentlig person och har valt att vara det finns det INGEN som på något sätt har någon rätt i att ha reda på vad deras gård/boende vad det nu är det handlar om kostar. Visst privatliv har man oavsett man är offentlig eller inte och privat ekonomin är precis en sån grej som inte rör hela Sveriges nyfikna skadeglada befolkning! Att kommentera sängens strl är ju bara totalt korkat! Det är inte DU som ska sova i den. Den är nelly och Olav. Herregud… Heja demig nelly! Du är ung och gör ditt!

 14. Jätteglada för er skull. Vilken möjlighet. Folk tycker så mycket och har sånt behov att skriva när de inte håller med. De allra flesta är nog unga som har dålig koll. Jag tycker du sliter och jobbar mycket. Det gör väl alla som jobbar 7 dagar i veckan oavsett om andra jobbar lika mycket. Ni gör ett kanonjobb. All lycka till er.

 15. Tycker du, Olav och hela din familj är så fantastiskt duktiga. Ni är så ödmjuka inför varandra och jobbar så himla hårt allihopa. Tråkigt att ni inte får mer cred från folk som vill er väl, tror inte folk förstår hur mycket jobb ni lägger ner hela familjen. Är så glad för er skull och önskar er verkligen all lycka med gård, flytt och resultaten med hästarna. Fortsätter ni kämpa kommer ni gå långt!
  Stor kram på er <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.