SOS Alert

Snacka om att ha kanske Sveriges bästa bloggläsare . De öst in över 150 personer som engagerat sig i just underlag. Utöver blogg så mejl, dm och FB. Vi börjat undersöka de mesta. Ta kontakt med personer ni tipsat om osv. Pappa suttit och läst kommentarer 😉 Vi tackar extremt mycket för ert engagemang . Vi har långt ifrån bestämt oss, men vi börjar följa trådar .

Idag är det en fullspäckad dag. Massor med hästar som ska trimmas. Vissa ska hoppas medans vissa ska linas. Ikväll har jag träningar och sen kvällsfodrar jag. Så långa dagar, men on.sporthorses har så stora planer att varje dag är en pusselbit i vårt pussel.

Vi inlett kontakt med en av Sveriges i särklass bästa ryttare. Håller mycket clinics osv runt om i Sverige. Tävlar internationella tävlingar och på högsta nivå i Sverige . Från Oktober ska hen ha ett möte med oss. Vi ska få rida veckovis med hen och hen ska agera mentor åt oss i vårt fortsatta arbete . Ett kvitto på att hen anser vi ät sjukt drivna och inte åker på en räkmacka. Vi VILL de här. Så mer om de samarbetet presenterar vi i Oktober.

Ett steg i de är att äntligen få vår egna anläggning. Den är så nära nu. Även flytta ihop på riktigt på gården i vår 2:a.

Vi kommer äntligen få en skrittmaskin, de har vi längtat efter. Alla boxar har öppningsbara fönster , vilket jag älskar . De kommer vara 3 stall på gården varav de ena bara till salu hästar kommer stå i. Även ett stall för ev elever som vill komma och träna . Vi har så mycket planer.

Men först —> flytta.

Nu ska första hästen hoppa och jag ska filma den för en potentiell kund.

Hörs sen….

27 thoughts on “SOS Alert

 1. Spännande att läsa om era planer.

  Ett litet påpekande från en språkpolis: du ”tappar” ofta ord när du skriver, framför allt ordet HAR.

  ”Det öst in över….”, ”vi inlett” ”pappa suttit”- 3 meningar där du missat ordet har.

  Ser proffsigare ut med korrekt skrift 🙂 !

   • Oj, först en konstruktiv och ändå trevlig kommentar med konkreta tips, där du känner att det är nödvändigt att lägga till en kommentar som är både nedvärderande och otrevlig. Känns inte det lite onödigt?

    Någon hade ju redan sagt det du ville ha sagt, dessutom på ett bra och trevligt vis. Räckte inte det?

   • Skulle vilja se dagens 10åringar som skriver bättre.. Snart kommer inte en enda unge kunna stava eftersom skolan ska digitaliseras och stavningsprogrammet kickar in.

    Tråkiga kommentarer om stavning osv. Ni har ju egentligen inte en aning om ifall det till exempel finns bakomliggande dyslexi?
    Finns vettigare saker att lägga energin på än att klandra stavning, ni vet och förstår ju ändå vad det står?

    Tack för mig /Hon som har barn ihop med en dyslektiker…

    • Man får snart inte kommentera något utan att lättkränkta ska höja sin röst.

     Det är väl bra med konstruktiv kritik? Tror nog att de flesta vill bli bättre på sådant de är mindre bra på men om det aldrig påpekas; hur ska man då bli medveten?

     Och att ”tappa” samma återkommande ord har mer att göra att man skriver talspråk än att man är dyslektiker.

     • Problemet för mig var inte den initiala kommentaren med den konstruktiva kritiken, utan det ganska otrevliga tillägget som bara tillförde en förolämpning.

      När man ställer krav på andra så får man försöka bete sig bra själv först.

     • Jag syftade på ”Ebba” som skrev… Konstruktiv kritik, självklart men att bara kräkas ur sig att man stör sig osv, så onödigt.

  • Nellie har alltid skrivit på det sättet utan ordet ”har”. Det är hennes blogg och hennes sätt att skriva! 🙂 Tycker det är charmigt och lätt att känna igen att det är Nellie som skriver! 🙂 Bara att gilla det eller sluta läsa!

   Sista tiden har kommentarsfältet fått en otroligt tråkig ton på många av inläggen. Jag skulle ha full förståelse för om Nellie stängde av kommentarsfältet då sättet folk skriver på måste ta otroligt mycket energi.

   Tycker oxå det är otroligt kul att hennes företag utvecklas och att vi får ta del av det!

   • Så bara för att man alltid har gjort något som är fel så ska man fortsätta med det?

    Jag tänker att det som är charmigt och förlåtande när det skrivs av ett barn, som ju Nellie var när hon började blogga, stör mer när både hon och läsarna vuxit upp.

    Givetvis kan man skriva precis hur man vill, använda egenpåhittade ord och förkortningar, blanda stora och små bokstäver hur som helst, låta bli att sätta punkt, skriva oavslutade meningar och en massa annat; läsare skulle förstå ändå (obs, säger inte att Nellie gör detta, ger bara exempel).

    Men för mig handlar det delvis om vilken bild man vill ge av sig själv och hur man framstår.

    Slarviga texter, fel i meningsbyggnad, stavfel och massa annat ger ändå en annan bild av en person än om man skriver korrekt. Tycker jag.

    • Om det är viktigt för dig tycker jag att du ska vara noggrann med vilken bild DU ger när DU skriver men försöka att inte ägna så mycket tid och engagemang om hur andra skriver 🙂

     • Nellie verkar mån om att göra saker ordentligt och vara noga. Då är man förhoppningsvis tacksam om man kan få hjälp med att uppnå detta.

  • Nu när du säger det så! Har mest skummat igenom inläggen tidigare, men det stämmer att ordet ”har” ofta saknas. Vore intressant att höra Nellies förklaring, är det ett medvetet val eller var tar ”har” vägen? 😜

 2. Men gud så spännande!! Stort grattis till er och jag hoppas allt verkligen faller på plats för er på nya stället! 😀

 3. Skulle vara kul att höra vem denna person är och få läsa om hur det går efter varje möte, dock bara om du känner dig redo för det

 4. Men ååååh vad roligt det är att få följa er resa!! 🤩🤩

  Ser fram emot att se bilder från gården sen, samt så väntar jag fortfarande på hemsidan 🙈 Med tanke på alla magiska bilder Isak fotade, så borde ju hemsidan bli hur snygg som helst 😄👌

 5. Så roligt för er! Och det är ju jättebra att de som kan något om det som du/ni undrar över kan tipsa er om det. 🙂 Det är jättespännande att följa vägen framåt här och nu.

  Ser så fram emot att få läsa om den fortsatta utvecklingen. Milda makter vilket driv jag ser! 😀 Kör hårt och ha en fin torsdagskväll nu.

  😀

 6. Så roligt att allt flyter så himla bra för er nu! Och så kul när hela familjen är med på samma resa, dubbel glädje ❤

  Ser fram mot att få följa er alla och få se gården och företaget ta sina första steg tillsammans.

  Stort Lycka till, till hela familjen och ert nya liv som gårdsägare 😊

 7. Tycker att det drar ned kvalitén på bloggen när det är mycket stavfel och slarvigt skrivna blogginlägg. Precis som att upp och nedvända bilder drar ned kvalitén. Kanske lite gulligt när man är barn men Nellie är inte ett barn längre utan en vuxen affärskvinna som säkerligen vill göra ett seriöst intryck, både till bloggläsare och affärspartners. Du är fortfarande såpass ung att detta inte är en sån stor grej nu men det är nog värt att tänka på om du vill uppfattas seriös och mogen av de som läser.

  Detta är inte kritik riktad mot dig som person utan kring bloggens helhet.

  Kram

  • Detta har tagits upp så frekvent på senare tid av flera/ många läsare och tyvärr utan förbättring eller respons från Nellie.

   Vi får helt enkelt inse att hon inte bryr sig och antingen fortsätta att läsa och eventuellt störa oss på det dåliga språket eller sluta läsa. Det verkar inte finnas några alternativ- däremot finns det andra bloggar att följa.

   Huruvida språket kommer att påverka bloggen negativt kan vi bara spekulera i och det får väl tiden utvisa. Samma sak gällande samarbetspartners.

   Det är bara att inse att olika saker har olika värde för olika personer.

   Jag skulle tex skämmas att publicera så illa skrivna texter, andra bryr sig inte det minsta. Samma med läsarna; en del stör sig massor, andra inte alls.

 8. Hej! Du har ju flyttat en del, jag har följt din blogg och minns att du flyttade från Tjörn till Lysekil, Skåne o.s.v. Det är ganska många flyttar under inte så många år, särskilt för en hel familj och ännu mer om man jämför med såna familjer som bott 30 år i samma hus… Jag relaterar till många flyttar då jag som ung vuxen och student flyttat tre ggr på två år hahah. Jag undrar hur du ser på flyttarna i efterhand? Inte bara flytten till en ny stad utan även ett nytt HEM. Har det känts kul att börja på ny kula, inreda ett nytt hem? Eller jobbigt och slitigt? Jag har så svårt att ”investera” i mitt hem och göra det fint och till ”mitt” då jag alltid har en tanke i bakhuvudet att jag inte vet hur länge jag blir kvar… Allt gott!

 9. Så kul för er! Jag önskar er all lycka och framgång. Väldigt spännande att se vem ni kommer samarbeta med framöver 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *