Snapshots from today

Tävling i underbart väder. Idag fick jag äntligen tävla , som jag längtat. Dels se ett hinder, inte styrt på ett hinder på flera veckor. Det är ju en färskvara så jag var lite nervös faktiskt. Lux är en stjärna och det vet vi ju alla om. Han är så glad för att få vara igång & hänga med. Han har vart felfri nu i alla sina starter sen han kom igång & tävlade. Man tänker ju att ett slarvfel kan komma eller att han är lite urfas efter ett helt år utan hoppning. Men han är så hinderklok & smart den hästen. Jag är nöjd, hade dock velat ha aningens bättre galopp nu i efterhand & fått han lite mer framme för skänkeln. Han va lite för seg idag & tog inte riktigt skänkeln runt banan. Så det ska jag träna på att han ska bli lite mer lyhörd & ettrig för mina signaler. Jag är ju min största kritiker , men för mig handlar det inte bara om att vara ”felfri ” utan det är en del där emellan som spelar roll för mig. Känslan & helheten.

Olav gjorde en ok runda. Bamse hoppade riktigt stort idag & blev alldeles försiktig.

Det kändes inte rytmiskt så jag tycker att det var bra att han hoppade ettan igen & utgick istället. Det går upp & ner i sporten, så är det, ibland har man ett flow och ibland så går det segt. Man kan nog förvänta sig det med de hästar som inte gjort så mycket och kommer upp på en viss nivån, då får man kanske gå ner igen & skola runt / hitta självförtroende. Det är en process.

Ni som hängt med vet ju själva hur resan var i början med High hope, Laissa tex och Fia. Man kommer igenom det om man är intresserad för att analysera & tänka igenom. Så där är vi lite nu.

Men jag är glad för Lux runda iallafall. Vi hoppar imorgon också! Han är så nöjd med sig själv och de är kul att se!

19 thoughts on “Snapshots from today

 1. Kloka tankar. Att inte vara för hård. Det är ett djur och den värmen som kommit sista veckan påverkar allt levande. Vänta bara till hösten, frisk luft och mer energi under hovarna.

 2. En fråga. Det känns som att du tävlar mer sällan än många andra ryttare. Är det ett medvetet val sett till hoppningen eller beror det på andra anledningar, t.ex att bloggen tar mycket tid? Vore kul att veta! Det har ju uppenbarligen gått bra med hästarna oavsett 🙂

  • Jag kan minnas helt fel 🙈, men tror att hon tidigare har sagt att hon/de fokuserar mer på verksamheten än tävlandet. Sen kan det också kanske ha att göra med (om jag minns rätt) allt strul/skitsnack när hon skulle kvala till juniorlandslaget?

   Men som sagt, jag är inte helt hundra på mitt svar! 🙂

    • Tråkigt anonym med ditt snäsiga svar! Jag tror att Emma här ville ge en liten gissning på vad det skulle vara, om inte Nellie svarar. Det låter jätterimligt att hon satsar mer på verksamheten.
     Nellie har nog för mycket att göra för att svara här.
     Kram!

     • Tack! Jag ville såklart bara dela med mig av det jag uppfattat angående den fråga som Nina ställde 🙂

 3. Måste få ställa en fråga..kanske någon bloggläsare som vet om…..

  Tjejers ridbyxor är ju tajta. Men killars är inte det. Sett det på flera manliga ryttare att de är lösa. Så som Olavs är på bilden ovanför.

  För mig personligen så är ju tajta byxor att föredra när man rider. Inga veck som kan skava, har man sådan gummi vid rumpan/benen så måste det ju vara bättre funktion om byxorna är tajta.

  Men det kanske finns en logiskt förklaring till varför det är sån skillnad på tjej/killars ridbyxor.

  • Varför är tjejkläder ofta figursydda? Varför är halloweenkostymer för tjejer ofta ”sexiga” och visar mycket hud?
   Jag tycker att det ofta är skillnad på hur kläder för män och kvinnor ser ut. Vet inte om det finns något annat syfte än att framhäva kvinnokroppen och att det är därför många plagg för kvinnor är tajta.

   • Men kollar du på träningstights är de lika för män och kvinnor. Undrar också varför det är olika med ridbyxor.

   • Fast här undrar ju varför det är olika när det finns funktion på ridbyxorna med gummi på rumpa/ben.

    Även att man undrar Om det inte skaver när man rider.

    Hade absolut inget om att tjejer ska vara sexiga i ridkläder. Eller att killar måste ha häng på sina för att de är just killar.

    • Många killar kanske köper någon storlek för stort för att dom tycker det är mer bekvämt? Jag vet inte om byxorna ska vara så eller inte, men jag har då sett flera manliga ryttare som har tajta byxor.
     Ser inte ut som det är gummi på rumpa/ben på Olavs byxor.

 4. Jag kommer få väldigt mycket hat för denna frågan känns det som…

  Men hur är det med Lux nu, han var skadad i x antal månader, sen rehab och nu så tävlar han igen?? Det är svårt att hänga med i svängarna när Nellie inte har skrivit alls mycket om Lux ända sedan han skadades (och vi vet heller inte vad för skada det var).

  Hur som helst, det är jättekul att se er ute på tävlingsbanorna igen!! ❤️🙂

  • Vad är det du undrar över?

   Hästen är igångsatt efter konstens alla regler och har därefter tävlat några klasser långt under sin kapacitet.
   Precis som alla vettiga hästmänniskor skulle göra med sin tävlingshäst.

  • Du svarar på dinegen fråga ju🤔

   Han var dålig länge… sen rehab och nu tövlas han igång på låga nivåer under en längre tid.

   Vad var din fråga?

  • Hon har ju skrivit om Lux. Inte vilken skada eller så men det har tydligt stått följande:

   (För länge sedan) Lux skadad. Hovbölder i en röra.
   Lux skadad och tyst om honom
   Lux friskförklarad
   Lux skritt + galopp igångsättning
   Lux tävlade för någon/några månader sedan
   Lux tävlar denna helg

   Förståligt om hon inte vill skriva vad skadan var, men det har skrivits om Lux och lite status och så 🙂 Sen kan hon ju inte heller börja varje inlägg med att skriva att häst A och B och C är friska och hela för tillfället 🙂 Då Lux tävlar nu får man anta att han är hel och det är ju en statusuppdatering på Lux.

   • Jaa, hon har nämnt översiktligt i efterhand, men till en början sa hon inte ett ord; man bara märkte hur hon inte skrev om Lux alls på jättelänge. Man undrar ju hur förloppet såg ut; för visst fick han en hovböld, blev snabbt frisk och sen skadad typ direkt igen?

    Det hade ju varit intressant att höra mer om hur utredningar/rehab kring skador går till. Än så länge har jag haft turen att min häst aldrig haft en så allvarlig skada, men om det skulle hända så hade det varit skönt att ha lite ”kött på benen” genom att ha hört andras erfarenheter 🙂 Vad ska man tänka på, finns det någon särskild behandling att prioritera osv…

    • Fast det beror ju helt på vad för typ av skada det handlar om så det går inte att ge något generellt svar alls.

  • Om du känner på dig att det inte är en lämplig fråga att ställa, varför ställer du den?

   Om Nellie skrivit att hon inte vill gå in mer på vad som hänt, varför frågar du om det?

   Fullt rimligt att inte nämna mer än nödvändigt om hästarnas skador när man driver verksamhet tycker jag, speciellt med tanke på hur uppblåst allting verkar kunna bli här av minsta lilla

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.