Lux

Det är ju ingen hemlighet att Lux stått skadad. Sen att jag ska på er begäran skriva om den, kommer inte hända. Man måste tänka längre än de här meningarna på bloggen. Egentligen rör de bara mig och de vart MIN sorg.

Jag jobbat med en dansk veterinär efter en remiss till han från min nuvarande. Vi la en rehab plan efter behandlingar . Jag lagt ca 6 veckor extra utöver hans plan. För att

verkligen ge Lux tid och bygga upp han på rätt sätt, med tiden vid vår sida. Vi började denna rehab i Januari och det är 8 månader sen. Han har nu gjort 4 starter mellan 110-120. Enligt veterinär behöver jag inte ta de ”riktigt ” så lugnt med han som jag gör. Men jag väljer att göra det för hans skull. Nu går han 2 dagar i rad, som ingår i hans/vår plan.

Så läget är under kontroll . Vilket känns skönt .

Men att skriva om ”allt” kan man omöjligt göra. De rör ingen annan och de räcker med att förstå att det vart tungt som de är att inte kunna få ha Lux vid min sida.

Nu hoppas jag på en comeback. För denna häst är helt outstanding .

Min älskade Pucken <3

23 thoughts on “Lux

 1. Det måste verkligen ha varit någonting speciellt eftersom du vägrar berätta. Annars brukar du inte ha så svårt att berätta. Härligt att han är bättre iallafall!

 2. Härligt!

  Kan du inte skriva mer om hur dina hästar har ridits/gått under dagarna. Tex om det r måndag kan du inte beskriva hur du har ridit häst a b och c?
  De dagar du har tid såklart!

 3. Oron och rädslan som alltid finns närvarande när det gäller ens djur är fruktansvärd ❤ Att ha djur, särskilt då sjuka djur, tar så oerhört mycket energi av en. Dock ger som så mycket villkorslös kärlek att det är värt det, alla dagar i veckan. Men det är verkligen tungt när det är sjuka/skadade på ett eller annat vis.

  Så roligt att ni är tillbaka igen, känner igen tänket att ta det ännu lugnare än vad en måste, känns så mycket bättre i hjärtat då. Om, nu skriver jag om! det skulle bli någonting elände under resans gång så vet en med hjärtat att det beror då inte på att en forcerat och gått för snabbt fram, och det är skönt att veta att en ger de absolut bästa förutsättningar och möjligheter som en kan!

  Ser fram mot att följa er som ekipage igen ❤

 4. Såklart atr folk bryr sig och är nyfikna på vad som har hänt.

  Men när man öppnar upp den dörren så öppnar man även för staket-experterna att få sin chans att uttala sig, ge massa råd, påpeka varje gång nåt händer om skadan och lite mer ”rubb it in the face” på ägaren. Så jag kan förstå valet att inte uttala sig.

  Personligen tycker jag att Cornelia Rylen gör bäst, genom att vara helöppen med skador. Dock tar hon inte åt sig av nätexperterna eller bryr sig ö.h.t …

 5. Bra av nellie att vara tydlig och be om respekt från läsare när hon känner att det behövs. Kan ju vara så enkelt att skadan har inneburit tvist /diskussioner med säljaren/tidigare ägare och därmed något som de ville hålla melllan dem och inte öppet för allmänheten.

  • På vilket sätt är det en clickbait? Nellie sägervjuvatt hon inte vill prata om skadan. Då är det ämnet avslutat.

 6. Tyvärr tycker jag att du har lite tråkig ton i ditt inlägg. Det är givetvis helt upp till dig om du vill berätta om Lux skada eller inte. Men tonen i inlägget var tråkig tyckte jag.😔

  • Håller med. Nellie har ofta en tråkig ton helt i onödan. Ofta sura svar och kommentarer om att folk är elaka fast ingen har skrivit något elakt. Hon hugger och försvarar sig på en gång.
   Nellie, alla vill dig inte illa. Jag tror att det skulle gynna dig att vara lite trevligare mot dina läsare.
   Om folk är elaka så förstår jag att man kanske svarar likadant tillbaka, men ofta är det sura och kaxiga svar trots oskyldiga kommentarer.

   • Håller med och detta har läsare påpekat flera gånger. Men tyvärr…antingen bemöts kommentarerna med tystnad eller sura svar.

    • Jag läser ganska många hästbloggar och upplever att det är mer glädje, positiv ton och mer tacksamhet till sina läsare hos de andra.Upplever då att de bloggarna får mindre hat och tråkiga kommentarer. Allt hänger liksom ihop! Som man själv vill bli bemött ska man bemöta andra. Kanske värt att tänka på!😊

     • Du har helt rätt- så upplever jag det också.

      Tycker dessutom att det är urslött när bloggaren inte orkar svara på ens de enklaste och ”oskyldiga” frågor som skulle ta 5 sekunder att besvara.

      Sedan har man ju olika upplägg och även som läsare olika smak.

      När Nellie frågar sina läsare vad ”de ska göra idag” tycker jag bara” *snark….helt ointressant” men många gillar ju att svara på sådana frågor och kanske läsa svaren också?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.