Dagens kontor – terapi

Första gången som jag bara kan va här utan plan. Stress eller press. Njuta & se.

Joe först ut. Såg väldigt harmonisk & lugn ut. Rör sig igenom hela kroppen, så han ser ut att må väldigt bra!

Allas kärlek Bernard är med och supportar idag.

Fia mår också bra. Ser fin ut. Utvecklats mycket på marken. Minns av träningarna förr att jag inte ens kunde gallopera henne i samma galopp eller jämnt ur en sväng. Det var super jobbigt & mycket skiftande. Nu kan hon samlas i en kort & bärande galopp men nästan inget i handen. Hon trampar på båda bakbenen & inte ett. Så kul att se hennes utveckling hela tiden!

Jag är med i stallet idag men jobbar samtidigt. Olav har allt ansvar nu i hur hästarnas upplägg är & hur de ska ridas tills jag är tillbaka & lugnat sig med allt jobb. Vi tar strax lunch & sen kör vi på lite vidare. Ikväll har vi kunder & idag firar 5 månader tillsammans. Så lite egentligen men jag uppskattar dom månaderna mycket.

19 thoughts on “Dagens kontor – terapi

 1. Det känns som om ni har varit ihop mycket längre än så, ni passar så bra ihop. Ser fram emot att få läsa sen i framtiden när ni firar ett, två, fem år ihop💖

 2. Skönt att bara kunna vara i stallet och vara 🙂
  En nyfiken fråga (och verkligen bara en nyfiken fråga), varför rider ni ofta många av hästarna med graman? 🙂

 3. Har du alltså inte alls varit i stallet och ridit på x dagar?

  Berätta gärna mer om tanken bakom detta för det låter som en tung börda för Olav att fixa själv med över 10 hästar medan du (gissar jag) planerar hemsida och gör andra administrativa grejer.

  • Där är en annan tjej också, som rider lite iaf. Gissar att hon också hjälper till i stallet. Mamma Josephine verkar också vara en del i stallet(?)

   • Rida ja. Men hästarna ska fodras, släppas ut och in i hage, borstas, mockas till osv. Med runt 13 hästar i stallet blir det rätt maffigt.

    Ridningen är egentligen det lilla om man håller sig till korta pass.

    Men om du bara räknar vad det tar i tid att borsta, sadla, tränsa 13 hästar så kommer du upp i några timmars jobb.

 4. Om du har idétorka, hade varit roligt om du skrev ett inlägg om dig och Olav (förhållande mm) med mycket bilder om vad ni gjort den senaste månaderna och planen framåt!

  • Hej! En pad hjälper sällan att sadeln glider fram/bak, troligtvis är bommen i fel storlek eller stoppningen felaktig för hästen, alternativt kan sadelns modell i helhet vara fel trots att den till synes ligger bra på stillastående häst. Summa summarum, åker sadeln bakåt passar den inte hästen till fullo och någon form av åtgärd bör göras. Åker sadeln enbart lite granna bakåt kan ev en förbygel hjälpa, men jag ser helst att man tar ut en sadelprovare och ser över hur sadeln egentligen passar hästen. Ibland räcker det att ändra bomvidd (om möjligt) och/eller stoppa om sadeln, men i andra fall behövs helt enkelt en annan sadel…

   Hoppas mitt svar uppfattas som informativt och inte på något sätt nedlåtande för att jag ej förordar pad! Använder själv fårskinspadd i perioder av ommuskling för att ex ”fylla ut” en för tillfället lite för vid sadel, men då alltså enbart som korttidslösning. Dömer alltså inte ut användning av paddar, menar enbart att man bör vara noga med att fundera kring varför man behöver pad och om det finns något ”grundproblem” som kanske bör åtgärdas innan man paddar upp 🙂

   Ha det fint!

 5. Kan du inte komprimera bilderna en aning innan du lägger in dem? För oss med inge världens snabbaste internet tar det lång tid innan de laddas klart.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *