Söndagsläsning

Hur lärde du dig se distansen till hinder så bra? Jag är osäker på distanser och är rädd att jag ska komma fel.

Först och främst så handlar distanser om två saker, känsla och öga. Ögat är en färskvara och som du såklart kan träna upp med olika bra medel. Men först skulle jag säga att bommar och små hinder kan du använda nästan varje dag / varannan då det sliter inte. Då håller du ögat färskt och dina distanser i kroppen.

Du kan också öva på att lära känna galoppen och dens storlek för de spelar också stor roll i hur du bemöter hindret och avståndet. Lägg ut två bommar med 16/18 m  emellan och rid på olika galoppsprång. Variera med att öka och länga galoppen! Våga kom fel på bommarna och tänk till sedan, vad hände nu? Skulle jag bromsat mer eller ökat mer? Försök igen och återigen, våga variera och utmana dig själv.

Skulle du kunna tänka dig att anställa smilla i ditt hästföretag?

Om du inte hade bloggat, tror du att du hade legat på den nivån du ligger på idag gällande ridningen?
Samt om du inte hade tjänat pengar via bloggen hur hade du då gjort för att lyckas inom ridningen? Som jag förstått finansierar du din satsning genom bloggen och tänker då att du inte hade haft samma möjligheter att satsa som nu samt ha så många dyra hästar?

Nej, därav två anledningar då Smilla vill göra annat och för att jag hellre skulle jobba med någon annan utifrån istället. Smilla kan istället hänga och ha kul med oss ändå, med inte via ”jobb”.

Jag hade nog inte haft råd att ha så många hästar som jag har haft igenom åren eller har nu. Dock har jag inte köpt så dyra hästar från början, så nästa alla mina hästar jag äger idag förutom Lux hade jag kunnat köpa tror jag om jag hade vart driftig nog med ett annat jobb. (Alltså inte allihopa men någon utav de). Det är ju nu efter jobb och kvalité som de har ökat i så mycket värde.

Absolut hade det vart svårare och en krokigare väg, men jag är en driven människa så jag hade nog löst det för att kunna hålla på med sporten iallafall. Men antal hästar hade vart begränsat, även att åka på de större tävlingarna!

Du skrev att ni var intresserade av att flytta hemifrån inom en framtid. Min fråga är hur er drömgård ser ut. Har ni några speciella krav på vad den bör innehålla eller ligga? Vilken prisklass? Kommer du köpa gården och stå som ägare eller ni tillsammans (tänker du har störst inkomstkälla)?

Ja det hade vart en dröm, vi (jag) lägger ju ut väldigt mycket pengar på att hyra in oss, kan vara värt om allt funkar till 100% men det är ju svårt, alla har häst på olika sätt och jag har ju väldigt många hästar och betalar då sjukt stor summa pengar varje månad= jag förutsätter att det ska funka.

Men just nu funkar det bra men i framtiden svar JA, gård är ett måste. Jag hade nog vart mest intresserad av att köpa en lite mindre gård fast som ligger bra och som är i det sämre skicket så jag kan göra om det till så som JAG vill ha det, så det blir till vår gård och planerad av oss. Men läge, plats och yta kan man ju inte ändra på, så det är ju viktigast att det finns. Jag har massvis med planer om just det här området, hoppas kunna skriva lite djupare om det för er!

Hej! Har du kvar spiralen? Vad tycker du om den isf?

Den är kvar. Tycker det är bra, den känns inte och hjälper mig i vardagen med att slippa komma ihåg ta preventivmedel eller vara orolig. Dock blödde jag en del i början (inte mycket) men liksom små blödningar som bara kom helt random, det var jobbigt  och kan i princip fortfarande göra ibland. Förutom det helt klart ett bättre val!

Då undrar jag, med handen på hjärtat skulle du säga att det är eller kan vara, problematiskt att bo så som ni gör? För jag har förstått att ni är bosatta i din familjs hus. Även om ni har ”eget rum” så är väl många av ytorna gemensamma, som kök, badrum osv. Hur upplever du det, och kanske ännu mer: hur upplever Olav det, som ju är den som flyttat in? Jag skulle kunna tänka mig att det kan slita på relationerna inom familjen, men jag vet inte.🙄😉

Hur sköts de vardagliga grejorna i huset, nu när ni är så många. Som exempelvis städning, inköp av matvaror, tvätt och allting sådant som man aldrig kommer undan. Och hur gör ni upp den ekonomiska biten vad gäller hyra och mat?

Den här frågan är så mycket plus och minus verkligen. För att göra det enkelt-

Jag och Olav blev tillsammans väldigt snabbt och ville starta vårt egna väldigt snabbt. Min familj var såklart involverad och blev väldigt glada att se mig lycklig och glad igen efter ett år av kaos. De erbjöd oss en start hemma hos mig (min familj) tills vi hittat en lösning och tjänat pengar samt vart tillsammans ett tag för att se om vi håller och trivs med varandra liksom. Där av betalar vi inget, hyra eller mat. Olav är som en till i familjen och där ser inte min familj en extra kostnad. Alla har det olika men jag hade aldrig behöva betala för min mat eller andra ting för att jag bor hemma, så funkar vi. Det är vi såklart tacksamma för, det hjäper oss mycket ekonomiskt och gav en bra start.

Till det negativa så går det inte att komma undan att man går på varandra. Alla vaknar på olika humör, mår olika, har olika behov etc. Funkar nog gradvis om man är två, men fem kan bli mäktigt ibland. Vi har aldrig haft någon större diskussion eller sådant, men mycket gnabb blir det. Jag tror nog att nästa steg är att flytta hemifrån för att vårda relationen och faktiskt kunna bli vuxna ensamma, det är svårt att ta större ansvar hemma och jag tror inte att det syns lika bra heller i samma miljö. Så verkligen plus och minus:)….

När planerar du att flytta hemifrån? Kommer ni stanna i Skåne eller flytta någon annanstans? Saknar du ibland livet med kompisar? Vet att du har kompisar men av förklarliga skäl ses ni inte så ofta.

Mot hösten hoppas jag, när rätt tillfälle finns liksom!

Skåne vill jag just nu. Trivs bra privat och trivs i hästbranschen här med!

Ibland. Träffar dom ju när tid finns och har alltid kul. Nu har det dock vart en väldigt seg period för mig, så känner mig väldigt tråkig som person typ men försöker se det ljusa och peppas ändå. Därför tog jag nu ett brake för att komma upp starkare och se positivt i båda mina jobb och ändå ha ork att hänga med vännerna sena kvällar om det skulle behövas. Nu satsar vi mot hösten!!

Hej Nellie! Detta ämnet är ksk lite”off topic”men skulle jättemycke vilja veta hur du trivs med ditt preventinmedel.Du bytte väl till spiral för en tid sen?(rätta mig om jag har fel)Funderar på att göra det själv men har hört en del skräckhistorier om blödningar,smärtor o sånt☹.Skulle va bra och höra vad du tycker om du jämför p-piller och spiral. Ha det bra!

Yes, som jag skrev ovan funkar det bra. Var en obehaglig känsla att sätta in den. Kändes ingenting efteråt men veckan därpå kom lite blödningar random. Kunde få när jag egentligen skulle ha min mens stora smärtor i kanske 15 sek i äggstockarna typ. Går över. Nu har har jag haft den i nästan fem månader och nu är allt som vanligt skulle jag säga. De säger ju också att det tar nästan 4 månader- ett år för att kroppen ska ställas om och acceptera den .

3 thoughts on “Söndagsläsning

  1. Vilka märken har du som sponsorer? (jag menar hästrelaterade osv). Skulle vara tacksam om jag fick svaaaar 🙂

  2. Intressanta frågor och lika intressanta svar! 🙂

    Jag skulle vilja fråga – om inte frågerundan är slut då förstås en lite ”OM ifall inte” fråga…

    Om du hade valt att fortsätta skolan (jag lovar att jag inte på ngt sätt har ngn åsikt för eller emot att göra som du har gjort, det funkar för dig och det är huvudsaken) vad hade du velat gå för program? Såg eller läste ngn stans att du har sagt vilja bli polis eller advokat? Något du ibland funderar på just i formen av Om det inte hade blivit som det är nu?

    Och jag var heller ingen ”skolfantast” vill jag lova, men med tanke på hur viktigt det sägs vara att ha just en gymnasieutbildning så funderar jag ibland. Jag tror heller inte att du är ensam om att inte ha gått ut gymnasiet. Dock håller jag på att et borde finnas möjligheter för alla slags människor att ”kunna göra sin grej” – så som du verkligen visar vägen för… 🙂

    Ha en fortsatt underbar söndag! Kram 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *