Första dagen på helgen –

Oh yes. Lördag- trevligt va ?

Ska ni göra något kul idag? Jag ska ha en sjukt tråkig lördag men är väl inte bitter för det. Jag vaknade dock idag och tänkt över vad jag ska skriva om för kul, summerat kommentarer och gått igenom min DM efter. Många av er har ju inte riktigt följt med ang hästarna i stallet tex & mycket annat som ni inte har snappat upp korrekt. Som alla andra ”frågestunder” jag haft så har jag väl inte riktigt haft tid att sätta mig och svara ordentligt. Men, det har jag nu.

Kommentera exakt det ni undrar, om en eller två timmar kommer jag att börja svara. Våga fråga nu, jag kommer att svara. Kan vara privata saker, mitt förhållande nu, ekonomi, hästarna , min business etc.

KOMMENTERA!

32 thoughts on “Första dagen på helgen –

 1. Hej! En kort summering av vilka hästar ni har just nu i stallet vore bra. Sedan: är det roligare att hoppa t.ex. 145 än 125 eller är det lika kul oavsett höjd? (från en som inte hoppar med häst själv) Ni verkar vara i stallet nästan hela dagarna, vad hinner ni två hitta på förutom stalljobb ihop? =) Ha en trevlig dag!

 2. Hej, hoppas allt är bra. Undrar om du någon gång skulle kunna tänka dig att representera Sverige i t.ex. mästerskap eller NC efter de som hände? Tänker både Senior, Yr eller U25. Om inte varför? Om du skulle varför?

 3. Om ni inte skulle ha grundat O.N sporthorses tillsammans, skulle du då ha kunnat tänka dig att åka utomlands till nåt stall för att jobba? Om inte, varför inte? Pga dina hästar hemma i Sverige eller skulle någon annan orsak fått dig vela stanna?

 4. Hej fina Nellie! Ska vara ärlig och säga att jag inte är den som tittar in här varje dag och läser, men har följt dig sedan du började blogga. Jag gillade verkligen det här som du körde med ett tag att du skrev lite om ditt liv utanför stallet också. Är själv hästtjej, så tycker verkligen att det är roligt att läsa om det hästrelaterade också! Men saknar de där ”haulsen” och inläggen som du skrev som man kunde relatera så mycket till, som ditt inlägg som hette ”att sätta folk i fack” eller något liknande. Men tycker verkligen att du borde fortsätta på detta sättet om det nu är så du vill, är fortfarande roligt att följa din resa! Mvh

 5. När planerar du att flytta hemifrån? Kommer ni stanna i Skåne eller flytta någon annanstans? Saknar du ibland livet med kompisar? Vet att du har kompisar men av förklarliga skäl ses ni inte så ofta. Får Olav lön från ditt företag eller hur tjänar han sin lön? Tar ni isåfall ut lika mycket eller tar du ut mer?

 6. Oj. Finns mycket jag gått & tänkt på men nu när man får möjligheten blir jag helt ställd men aja försöker minnas vad jag undrat genom åren.
  – du lät ju Smilla mer eller mindre ta över hela satsningen på Tore, jag vet att du var glad på hennes vägar & såklart tyckte det var tråkigt när hon la av. Men kände du nånstans under perioden hon satsade ”shit det hade vi kunnat göra ihop”? Och hur kändes det att få in honom i teamet igen nu när du ser hur grymt ni presterat? (har själv syster så vet att man önskar dem det bästa & inte går runt och är konstant avundsjuk, men tänker att ridningen är ju ändå en stor del av din satsning & din vardag).
  – Nu när du är i ett stabilt förhållande där du mår bra, ni har respekt för varandra & liksom aa är som man ”ska/bör” vara i ett förhållande, hur ser du på dina tidigare som du haft som inte varit lika stabila? (Menar inte att du ska hänga ut nåt ex, utan mer kan du idag se vad problemet låg, känna att ”oj, vad höll jag på med?”
  – last one. Hilda. Jag älskade er ihop, i did. Jag minns att jag grät när jag läste att du sålt henne. Men såhär i efterhand känner du att du gjorde rätt i att sälja henne eller ångrar du dig? (Vet att den kan vara könslig, väldigt sådan. Men undrar liksom typ nu när din ridning verkligen tagit fart om du ”ångrar” att hon inte är med på resan eller känner att du är där du är idag just dels på grund av att du sålde Hilda & att du inte varit här idag om hon var kvar i teamet, eftersom hon var din prio ett). Sedan, vem tog på nåt sätt ”över” som prio ett? Har nån gjort det? (Du nämnde att hon var den första du gick in till i stallet, den första du tog ut i hagen, den första du red, mm)

  JAG ÄR HEMSKT OTROLIGT LEDSEN OM DU TAR ELLER KOMMER TA ILLA UPP AV NÅGON AV FRÅGORNA, DET ÄR INTE MIN AVSIKT ÖVERHUVUDTAGET. ÄLSKAR DIN BLOGG & DIGGAR DIG SOM PERSON EXTREMT MYCKET.

 7. Vad ligger din/er månadskostnad på ungefär? Tänker inräknat med hyra för stallet, foder, lastbilarna, tävlingar osv. Förstår att du/ni säkert har en del sponsrat men hade varit kul att veta ungefär vad det kostar att driva en sån grej som du gör med alla saker som hör till. Alltså ungefär vad du räknar att allt kostat när alla fakturor osv är betalda. Är det mycket att planera för att få det att gå runt eller klarar du dig väl tack vare dina sociala medier?

  Skulle vara kul om du svara! 🙂

 8. Vad är det läskigaste som hänt dig i häst/ridväg?

  Vill du fortfarande köpa tillbaka Hilda?

  Hade du velat bo kvar i Skåne när du och Olav flyttar hemifrån?

  Vilken häst som ni har för tillfälligt tror du kommer vara svårast att hitta en ryttare till? Menar då inte känslomässigt utan vilken häst som är lite mer kräsen med sina ryttare typ.

 9. Har några funderingar kring dina sponsorer. Var det självklart för dem att tex Olav får använda ”deras” schabrak m.m på sina hästar? När ni nu ska ha egen logga framöver, påverkas sponsoravtalen av det? Kort och gott, sammanfatta gärna hur avtalen mellan sponsorerna och dig/er ser ut 🙂

 10. Då undrar jag, med handen på hjärtat skulle du säga att det är eller kan vara, problematiskt att bo så som ni gör? För jag har förstått att ni är bosatta i din familjs hus. Även om ni har ”eget rum” så är väl många av ytorna gemensamma, som kök, badrum osv. Hur upplever du det, och kanske ännu mer: hur upplever Olav det, som ju är den som flyttat in? Jag skulle kunna tänka mig att det kan slita på relationerna inom familjen, men jag vet inte.🙄😉

  Hur sköts de vardagliga grejorna i huset, nu när ni är så många. Som exempelvis städning, inköp av matvaror, tvätt och allting sådant som man aldrig kommer undan. Och hur gör ni upp den ekonomiska biten vad gäller hyra och mat?

 11. Hur lärde du dig se distansen till hinder så bra? Jag är osäker på distanser och är rädd att jag ska komma fel.

 12. Tycker du er så väldigt kul! Vad er nån af utmaningarna med hästarna på stallet just nu, vilka problem upplever du med nån av hästarna? Och hur klarar ni dem, du och Olav?

 13. Skulle du kunna tänka dig att anställa smilla i ditt hästföretag?

  Om du inte hade bloggat, tror du att du hade legat på den nivån du ligger på idag gällande ridningen?
  Samt om du inte hade tjänat pengar via bloggen hur hade du då gjort för att lyckas inom ridningen? Som jag förstått finansierar du din satsning genom bloggen och tänker då att du inte hade haft samma möjligheter att satsa som nu samt ha så många dyra hästar?

 14. Hej Nellie! Du skriver ofta om hästarna och dina kanaler men som blivande ekonom är jag jätteintresserad av ditt företagande! Kan inte du skriva mer om administrationen och hur du har lagt upp dina företag? Jag undrar saker som: Har du och Olav satt upp ett företag tillsammans för O.N Sporthorses? Har du ett separat företag för hästar och sociala medier eller går de ihop? Tar du ut en egen lön från dina företag? Har du ett team som jobbar med ditt/dina företag (revisor, advokat, konsult etc)? Äger företaget hästarna eller du personlingen? Vad gör du med eventuell vinst (återinvesteras det i företaget eller tar du ut den som bonus)? Förutom hästar, investerar du i aktier eller något sådant? Vore så så intressant att höra mer on ”Business Nellie”! Kram!

 15. Du skrev att ni var intresserade av att flytta hemifrån inom en framtid. Min fråga är hur er drömgård ser ut. Har ni några speciella krav på vad den bör innehålla eller ligga? Vilken prisklass? Kommer du köpa gården och stå som ägare eller ni tillsammans (tänker du har störst inkomstkälla)?

 16. Vad ska man tänka på när man köper häst utomlands och hur gick ni till väga med allt från veterinärbesiktning till kontrakt och transport av hästarna?

 17. Betalar ni per box ni har hästar i eller en klumpsumma för hela stallet oavsett antal hästar?

  När ni är,på meeting: sover alla i lastbilen (du, Olav, din pappa, hästskötare)?

  Varför står Olav som ägare till G-Star?

  Tränar du för någon just nu?

 18. Hej Nellie! Jag undrar vad du ser när du tänker på framtiden och vad du har för planer/drömmar (hästmässigt och vid sidan av stallet), har du någon långsiktig dröm som skulle betyda något extra?
  Kram på dig

 19. Hej nellie! Jag har en fråga är det så att ens välmående påverkar ridningen mycket? Jag känner mig inte så duktig, men jag vill verkligen vara det. Och har du märkt att ditt privat liv har påverkat din ridning? Du är verkligen jätte duktig på det du gör! Riktig girl power i dig dessutom, det gillar jag ❤️Tacksam för svar ❤️

 20. Har förstått att du vill ha egen gård.
  Känner du att du är villig att ta lån eller vill du hellre gå in med större kontantinsats/casha hela själv? Vill du hellre bo i lgh först eller letar du smått gård redan nu?

 21. Hej! Först och främst, Du är grym, glöm aldrig det!
  Ville oxå bara fråga, om du har någon mormor, morfar, farmor och farfar?
  Var bor dem isåfall? Vad gör dem? Hur är er relation?
  Lycka till massor med allt du tar dig Ann!!
  Kram

 22. Var på tävling idag med bonusdottern för allra första gången och de hade ordnat så fint med käpphästtävling, vi gick länge igenom banan och hon kunde den utan problem, men sen när startsignalen gick så glömde hon hela banan och blev stressad pågrund av att många stod och tittade så hon stannade efter varje hinder och fick hjärnsläpp. Vad är dina bästa tips för att kunna koppla bort allting runt omkring och fokusera på uppgiften? För oss erfarna tävlingsryttare är det ju så självklart att bara gå in och köra så vad ger man för tips till ett barn som inte har den förmågan än? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *