Answers

Ville du flyttet etter Olav hvis han ville bo i Norge?

Nej, Jag hade inte flyttat till Norge. Då hade nog Olav fått se över en lösning om vi skall vara med varandra. Men vad jag förstått är inte Norge ett alternativ för honom heller.

Hej, hoppas allt är bra. Undrar om du någon gång skulle kunna tänka dig att representera Sverige i t.ex. mästerskap eller NC efter de som hände? Tänker både Senior, Yr eller U25. Om inte varför? Om du skulle varför?

Hello! När jag var som mest besviken och allt var färskt så sa jag att jag aldrig kommer  ställa upp under svensk flagg igen. Efter det uttalandet så har jag bara kört mitt race och min egen plan vilket jag gillar och trivs med. Har inget riktigt svar då det känns så långt ifrån fortfarande. Jag ser fortfarande samma namn och hästar bli uttagna år efter år, egentligen bara seniorerna som man ser en grym förändring och att man faktiskt låter andra ekipage träda fram. Utesluter inte det helt, jag får väl helt enkelt bli så bra att frågan kommer (Om den ens då kommer;)….

Men till mitt svar- absolut kan jag tänka mig det. Men jag kommer fortfarande rida efter min egen plan och planering för hästens bästa välmående, märkt att man kan rida på högsta nivå som individuell också:)

Hej Nellie! Jag undrar hur höga dina hästar som du själv äger är i mankhöjd?

Lux- Ca 164

Tornado- 170

Joe- 163 ca (mindre en Lux då han har högre manke men kortare rygg så han ser mindre ut)

Zamina är runt 165

Var går din budget när det gäller häst köp

Det är så mycket som spelar in i den frågan. Vad för häst? Till vilket syfte ska jag bruka den för? Vad kan jag lägga och vill lägga, hur har företaget gått, ska den säljas vidare och jag ska tjäna pengar på den ? Ska jag investera ? Väldigt mycket tankar som man måste tänka igenom innan man köper en häst, sen beror det helt på vad jag vill köpa och därefter går ju prislappen. Dyraste hästen jag köpt är Lux och den summan avslöjade jag i en podd.

Om ni inte skulle ha grundat O.N sporthorses tillsammans, skulle du då ha kunnat tänka dig att åka utomlands till nåt stall för att jobba? Om inte, varför inte? Pga dina hästar hemma i Sverige eller skulle någon annan orsak fått dig vela stanna?

Innan jag träffade Olav så var jag ju påväg, hade absolut kunnat börja på ett stall för att visa framfötterna och sen få ett högre uppsatt jobb inom branschen. Hade nog kunnat sälja en häst och tagit med mig två och sedan upplevt Europa. Men nu träffade jag ju en partner och vi slog oss ihop och kör vårt eget. Sen känner jag mig själv-Jag jobbar hellre för mig själv och kan utveckla min egen business till något stort än att jobba för någon annan, det är ju en smaksak.

Hade absolut kunnat om jag var singel och inte fixat att rodda runt det här själv, men så länge man är två och har en passion så kör jag gärna med vårt företag som vi gör nu!

När planerar du att flytta hemifrån? Kommer ni stanna i Skåne eller flytta någon annanstans? Saknar du ibland livet med kompisar? Vet att du har kompisar men av förklarliga skäl ses ni inte så ofta. Får Olav lön från ditt företag eller hur tjänar han sin lön? Tar ni isåfall ut lika mycket eller tar du ut mer?

Hoppas innan nästa år, nu mot hösten. Men rätt objekt måste dyka upp först känner vi båda två. Är galet sugen, men finns inget som passar just nu det vi söker och behöver. Nej, vi kommer att bli bosatta i sverige i några år iallfall.

Olav tjänar pengar på sina hästar han har i stallet, ingen lön från mitt bolag då det är jag som står för allt just nu som har med häst att göra. Jag har sparat en del pengar som jag lägger över till mitt ”privata” konto om jag ska göra något. Behöver alltså inte ta ut en lön från mitt företag ännu, vill ju att det ska växa så mycket som möjligt och just nu så klarar jag mig på summan som jag lagt undan.

Sen har vi pratat om att när vi bor ihop kommer vi nog ha ett kort gemensamt för mat osv, men just nu tjänar vi pengar på varsitt håll men mina pengar är hans pengar, precis som hans pengar är mina. Vi är generösa mot varandra!

Nu när du är i ett stabilt förhållande där du mår bra, ni har respekt för varandra & liksom aa är som man ”ska/bör” vara i ett förhållande, hur ser du på dina tidigare som du haft som inte varit lika stabila? (Menar inte att du ska hänga ut nåt ex, utan mer kan du idag se vad problemet låg, känna att ”oj, vad höll jag på med?”

Tänker att man måste ha gjort dom tabbarna för att hitta rätt? Svårt att svara på, men största problemet är nog att killarna jag vart med innan har lagt sig i min famn och sedan utvecklats som en förvuxen bebis i mansformat. Jag har lätt för att bli ”kär i kärleken” och där fastnade jag liksom. Första gången jag faktiskt känner och bygger upp något med en människa, det känns liksom lite för stort för att det ska vara bullshit den här gången!

Vad är det läskigaste som hänt dig i häst/ridväg?

Har faktiskt inte så mycket läskigt som hänt med hästarna. Har väl kraschat med hästar som såklart känts läskigt för stunden men det går ju över. Värre är väl privat- Upplevt stalker som går runt och kollar där jag bor…

Vill du fortfarande köpa tillbaka Hilda?

Den hästen kommer alltid att ligga varmt om hjärtat. Det som lättar är att hon faktiskt gör det lika bra med en annan ryttare också, det lättar mitt dåliga samvete. Inte just nu, men framtiden så vet man aldrig!

Hade du velat bo kvar i Skåne när du och Olav flyttar hemifrån?

Ja. Skåne är super om man ska ha verksamhet och hålla på med häst. Nära ut till dk/ Tyskland , stort kontaktnät och super tävlingsbanor. Ett måste om man ska kunna hålla på seriöst

Vilken häst som ni har för tillfälligt tror du kommer vara svårast att hitta en ryttare till? Menar då inte känslomässigt utan vilken häst som är lite mer kräsen med sina ryttare typ.

Joe, eller han är inte inte kräsen med ryttare. Men för att förlita sig på att någon faktiskt läser av honom och förstår honom är nog svårt. Han gör det nog med vem som helst men frågan är, hur bra ? Så absolut Joe!

Mer svar kommer, behöver äta lunch!

 

 

 

 

21 thoughts on “Answers

 1. Bra inlägg!
  Hittar inte podden där du avslöjar vad lux kostade, är så sjukt nyfiken……. någon som kan avslöja? 😉

 2. Hej Nellie! Detta ämnet är ksk lite”off topic”men skulle jättemycke vilja veta hur du trivs med ditt preventinmedel.Du bytte väl till spiral för en tid sen?(rätta mig om jag har fel)Funderar på att göra det själv men har hört en del skräckhistorier om blödningar,smärtor o sånt☹.Skulle va bra och höra vad du tycker om du jämför p-piller och spiral. Ha det bra!

  • Hej. Är ju inte Nellie men jag tycker du ska prata med ungdomsmottagningen eller barnmorskemottagningen, alltså de som sätter in spiraler och kan infornera om alla p-metoder. De kan det där och du får bästa informationen och rådgivningen. Alla är ju olika och bara för att det passar Nellie behöver det ju inte vara rätt för dig.

  • Jag hade kopparspiral först under en tid men fick såna kraftiga smärtor och blödningar så det va helt enkelt inte värt det. Bytte motvilligt till hormonspiral (gillar inte att vi ska stoppa i oss massa hormoner osv osv osv så är egentligen emot det) och det har funkat mycket bättre! Inte alls lika ont, knappt något, mindre mens och du slipper tänka på hela tiden komma ihåg att ta ppiller. En annan fördel med spiral (hormonversionen) är att den avger hormon heeela tiden men i mindre dos och därför blir det inga chock-intag av hormon för kroppen att försöka hantera jämfört med ppiller. Jag har haft min spiral i några år nu, kanske..3? Och det funkar super för mig.
   Har ej haft mens på några månader nu heller, men det beror nog mer på att min mens är väldigt känslig för hur jag mår, om jag stressar mycket osv. 🙂

 3. Hej Nellie! Av din erfarenhet, är det så att sitt välmående påverkar sin ridning? Känner mig inte så duktig, men jag vill verkligen vara det. Du är sån stor inspiration! Och sådan girl power du har inom dig dessutom, de gillar jag! ❤️

  • Nu är jag ju inte Nellie, men jag har själv märkt att mitt välmående påverkar min ridning. Hästar kan känna av ens humör, och är man inte på topp känner hästen det. Då jag är glad eller pigg och har fräscha kläder på mig, känner jag mig bättre och då går ridningen bättre också. Om jag haft en dålig dag så märks det av i ridningen på ett negativt sätt. Nu är ju hästen jag rider otroligt känslig, men alla hästar känner av ens humör som sagt. Hoppas det hjälpte! 😊

 4. Vad var det som gjorde att du en dag valde att sätta näven i bordet för ditt eget välmående, när du kände att det blev för mycket?
  O vad var det som orsakade att du inte mådde så jättebra? ❤️
  Vill också en vacker dag kunna sätta näven i bordet, för att det räcker att må dåligt. Men det är som att jag inte vågar. Hur ska man ”övertala” sig själv att våga? ❤️ Kram på dig ❤️

  • Reagerade också på detta men antar att hon menar att det är ett måste och en förutsättning för att hon/de ska lyckas då hon har stor hjälp av sin familj 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *