Kunna ge & ta!

Men visst är det så, att kunna ge & ta är viktigt. Som jag skrev här om dagen så har jag ju jobbat otroligt mycket. Inte bara jobbet utan saker runt omkring oss har ju hänt också. Allt från att bygga upp en verksamhet med mycket intressenter & hästar kom in direkt. Sjukt kul. Tävlat på lite större nivå vilket innebär mycket mer timmar i stallet & träning. En flytt som hela verksamheten var med på & däremellan har jag ju haft mina kanaler som jag fått jobba med de minuterna eller halvtimmen som funnits kvar. Ofta med dåligt samvete och i panik . Ledsamhet att inte hinna med. Men jag är ju gärna med på allt, lägger mina idéer & tankar först på allt jag tar mig för. Svårt att hålla kvalité på både och. Det erkänner jag.

Mina sociala kanaler har ju fått hänga med mycket ,men inte alls med samma kvalité. Får man ju kanske räkna med som följare, men jag är också väldigt noggrann & vill inte att en del ska lysa & en annan vara mörk och dyster. Så nu är det dax inför hösten eller vintern att fräscha upp de här.

Vi har då kommit överens om att jag ska få ta en liten paus, såklart vara i stallet fortfarande & rida/ träna etc. Olav ska ta den lite tyngre lasset & tävla med dom nya. Mina hästar ska ändå nu få lite tävlingsfritt inför indoors. Olav såg bara de som en mer möjlighet för honom att utvecklas & få vara sin egna lilla boss ett tag framöver då han egentligen är van vid att rida 10-13 hästar om dagen själv. Så mer ridning för honom & lite mindre för mig. De kommer göra oss starka inför alla stora uppgifter nu här framöver. Det handlar om att ge & ta i förhållandet men också i vårt jobb. Sätta sig ner och se på de bästa lösningarna som kommer ge resultat framåt.

Jag kommer nu jobba som vanligt såklart med bloggen , Instagram & vår gemensamma Instagram o.nsporthorses

Sen skrev jag ju för några månader sedan om ett stort projekt som lanseras snart där jag är ett namn av VÄLDIGT många igenkända namn . De kommer jag att sätta mig in med mycket mer & då behöver jag nästan fler lediga timmar på dagen för att kunna göra det ordentligt.

Jag kommer att skissa, tänka & googla runt på en snygg & ny header till bloggen. Om ni har tips får ni väldigt gärna komma med dom!

Ha en grym onsdag!!

Ös in feedback nu till mig. I’m here!

21 thoughts on “Kunna ge & ta!

 1. Jag själv tycker bloggen har blivit rätt tråkig då vi bara får dessa inlägg och knappt någon uppdatering om ditt liv, tex när du skriver om tävlingar är det bara det gick bra men nu ska jag till stallet hejdå. Så jag själv hade uppskattat mer uppdatering om ditt liv och hästar. Känns som vi inte ens vet vilka hästar du har i stallet

  • Just drf jag meddelar detta nu så upp med huvudet & positiva vibes här nu:)!!
   Vilka hästar vi har i stallet har jag uppdaterat två gånger om, senast den nya i förrgår. Så om du läser dom hänger du med. Trevlig dag!

   • kul och förstår att man inte hinner med allt 🙂

    som lite feedback ifall du hinner och vill bli bättre, tycker ofta att dina uppdateringar om nya hästar är ganska intetsägande. Vissa ”presentationer” av hästarna är bra, exempelvis Hybalia har man fått en bild av. Vissa hästar vet man bara namn på osv. Om man får ha en önskelista med vad för info som ska finnas till varje häst så tycker jag:

    1. Namn
    2. Bild
    3. Ålder, stam, ungefärlig storlek
    4. Vad den gjort tidigare, resultat, fått föl osv.
    5. Vad planen är fram över
    6. Gärna hur den är att rida och hoppa

    Att Olav rider en 4-åring, en brun som heter G-star osv, det säger liksom inte så mycket. Man vet knappt vem som är vem 🙂

    • Håller med 🙂 känner att jag inte riktigt hänger med i vem som är vem trots att de presenterats flera gånger om haha, det kanske bara är mig det är fel på dock 😂

 2. Klokt att fördela arbetet så och verkligen kunna dela på arbetet och låta den ena dra ett tyngre lass i stallet ett tag, tror det är ett vinnande koncept.
  Ett råd nu när du ska ta tag i dina kanaler och då även bloggen är att tänk på språket. Med väldigt små medel kan du höja kvaliteten på dina texter väldigt mycket, som en sån sak att skriva och istället för &, det blir väldigt jobbigt att läsa en text med massort av &-tecken, särskilt när det är flera på rad i samma mening. Även att korrekturläsa dina texter, det går fort och kommer nog ge dig ännu mer feedback och kommentarer. Bloggen är ju ändå en stor komponent i ditt jobb och tror du kan nå ännu fler om du jobbar på språket 🙂

 3. Låter super!

  Tycker bloggen är ditt starkaste kort inom sociala medier då det som är unikt med dig är dina kloka tankar och din förmåga att få ut dom i ord. Kommentaren ovan, att korrekturläsa, håller jag verkligen med om- det kan ge mycket och locka ännu fler äldre läsare!

  Jag fick en idé där, kring korrekturläsandet.’Kanske ”anställa” någon som kan kolla igenom, fixa dina texter? du är grym på att uttrycka dig men trots allt har du valt bort skolan osv vilket tagit ifrån dig en del lärande kring att skriva. Vill du ha hjälp med korrekturläsande eller någon slags deal kring det får du jättegärna höra av dig. Jag går gymnasiet, läser svenska och svenska skrivande kurser, har sommarjobbat med att skriva en text för publicering i en tidning och har tankar på att bli journalist. Jag har dock absolut ingen särskild utbildning för det men tror bara på den här idén om det så är med mig eller någon annan.

  Kram!😄

 4. Spinner vidare på ovanstående angående vilka hästar ni har i stallet. Du kanske kan göra ett inlägg om den kommande veckan som publiceras på söndagar/måndag fm?
  Följ en standardmall med t.ex. vilka hästar som står i stallet (smeknamn, riktigt namn, ålder, kön, stam, vilken nivå den går på tävling, detta kan du sen bara kopiera från förra veckans inlägg så slipper du skriva om hela och kan bara lägga till/ta bort hästar vid behov), hur planen för den kommande veckan ser ut gällande hästarna och i övrigt (behöver inte vara särskilt detaljerat). Går även utmärkt att skriva både hästar och övrigt i samma inlägg. Lina Dolk gör liknande på sin blogg till och från så ta en titt där (ligger just nu som senaste inlägg). Hon skriver dock bara hästarnas smeknamn vilket ibland gör det svårt att hänga med, därav förslaget om att alltid lägga in en mer komplett lista på aktuella hästar.
  På så sätt vet läsarna alltid vilka hästar som finns i stallet just nu, får lite pejl på vad ni jobbar med och vad som är på gång.

 5. Jag skulle gärna vilja se mer av olika övningar du/ni gör med hästarna, både gärna i dressyr, markarbete och hoppning. De är något jag gillar och skulle vara inspirerande att få övningar, speciellt för mig som ibland kan få lite idétorka😅

  Även mer vloggar hade varit kul att ser mer äv, gärna mer från stallet (allt från en vanlig dag, till dagen innan tävling men också en tävlingsdag) men även annat som tex en ledig dag, utgång och allt där till. Så man fick se dig/er mer i rörelse😃

  Annars gillar jag att bara läsa allmänt om hur dagen varit, med dig och hästarna. Om eran verksamhet men också de mer inläggen med ett annat djup där du pratar mer djupgående om saker☺️

 6. Hoppas att du framöver tar dig tid att svara på enklare/ kortare frågor i kommentarerna.

  Exempelvis om du tränar för någon just nu, om alla sover i lastbilen när ni är på meeting, var du har köpt något visst plagg osv.

 7. Låter som en super bra idé. Tänk på att det är svårt för läsarna att hänga med så skriv aldrig ”ska rida stoet som kom igår” tillexempel. Utan ge alltid presentation, med namn skriv Alltid ut namnet på hästen (eller smeknamn då). Ifall du ej kan ge ut den informationen än skriv då ingenting alls om den tills du kan. För det blir så förvirrande för oss läsare 😅

 8. Jeg ønsker meg venstrestilt text, litt større font og kategorier man kan finne igjen gamle innlegg. Ny subheader hadde også gjort susen.

 9. Som någon annan skrev så vore det kul att läsa om olika övningar som ni gör! Alltid kul med inspiration! Sen skulle jag gärna sse youtubevideos från stallet.

 10. Om du vill ha hjälp med korrekturläsning, så rekommenderar jag din egen syster. Språket i hennes inlägg var utmärkt! Och hon har ju heller inte gått gymnasiet (ännu). Jag tror att det är en fråga om intresse och att ge sig tid att gå igenom texten. Dessutom är det alltid lättare att se felen i någon annans text.
  Säger jag med mångårig erfarenhet från skrivande i yrket.

 11. Hejsan!
  Är kanske bara jag som missat det inlägget men gjorde inte du en tatuering under Falsterbo? Har vi fått se den eller den kanske är hemlig?
  Ha det gott!

 12. Har läst din blogg i säkert 8 år nu och tycker verkligen du är SVINGRYM😍

  Vad jag älskar är dina powerinlägg, om att nå sina drömmar, lyfta andra etc. Det blir jag otroligt inspirerad av att läsa! Också roligt när du kikar in och berättar dina tankar för stunden. Tex ”idag är det onsdag och idag mår jag..”.

  Sedan tycker jag det hade varit ett lyft om du hade jobbat lite med ditt eget språk och skrivande, som jag även såg att några andra kommenterat. Korrekturläsa lite bättre, använda mindre smileys och inte byta stycke fullt så ofta. Det ger ett mer proffsigt intryck!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *