Ny vecka & ny häst i stallet

Riktigt bra måndag. Har ju även glömt att säga att det kom en ny häst till stallet igår. Tänkte presentera sen lite så att ni får lite info & hänger med. Det jag vet just nu om den.

En 4 års, samma ägare som Fia & Chipsy. Så himla kul att hon är nöjd & litar på mig. Såhär ser Corsica ut som är namnet, ett sto!

På riktigt, hur cool färg? Den är typ svart/ guldig just nu. Kommer säkert förändras en del. Men just nu är färgen så himla himla fin. Det här projektet kommer ni allt att få hänga med på. Löshoppning tänkte vi kolla av snart för att se hur den hoppar & rör sig. Vi kommer att få jobba helt från början då den inte har gjort så mycket vilket vi ser extra mycket fram emot.

Sparar stam & allt det goda till sist, till en film tex. Jag har ingen erfarenhet av löshoppning men det har Olav så hoppas på att styra upp något sådant snart.

Snygga Nelson reds av mig idag. Gick väldigt bra & jag gillar den hästen mycket. Okomplicerad , positiv & lagom i allt det är hans bästa sidor. Han ger sig snabbt om han tycker att något är jobbigt och kämpar på lite extra. Bra inställning!

En till nyhet är att Bernard ska bli pappa & vi ska få en eller två valpar. Jag vill ju så gärna ha en hund & en ifrån Bernard hade vart så kul. Älskar ju hans utseende & hans personlighet är ju heeeelt magisk. Så vi alla är så glada. Såklart med en Jack Russel. Beräknas att komma i början av september , alltså en bra födelsedagspresent till mig;)

15 thoughts on “Ny vecka & ny häst i stallet

 1. Har ni inte redan 4hundar eller något sånt? Ska ni då ha 2 till??😳☺️ Skulle du inte börja mer med youtube eller tex filma i stallet o att din kille skulle svara på frågor från tittarna i ett klipp istället?

  • ”Vi köper en hund till barnet” är ju ofta föräldrarnas ord för att göra barnet glad och hoppas att barnet faktiskt tar hand om hunden (riktiga ansvaret ligger ju på föräldrarna). Så även om han varit ”Nellies” betyder det inte automatiskt att hon äger honom eller att familjen bestämmer att hon ska ta med hunden när hon flyttar.

 2. Vad kul för er! Åh, den valpen kommer ju bli så galet söt. Klart ni ska ha en eller två valpar, ni bor ju på en stor gård så hundarna har ju hur mycket utrymme som helst plus stallet, stränderna nära vid havet. Hoppas allt går bra när de kommer <3 Jag skulle också vilja ha en valp men är sådan päls allergiker så det går inte.

  Så glad för din skull!

  • Dem bor inte på en gård… de är i ett villa område typ, nära till havet iallafall som jag fått för mig.
   Dem hyr ju bara in sig o sina hästar med boxar o så på nån annans gård, dem bor inte där själva .:)

 3. Jag hade verkligen velat veta stam på alla dina nya hästar! Som intresserad av sporten är det för mig 1000 ggr mer intressant än en bild på en häst. Hoppas du vill dela med dig av detta lite mer!

 4. Fasen man hinner inte med nästan med alla hästar som kommer och går det är stor rotation men antar det är så det blir eller så kanske det lugnar ned sig om ett tag. Så klart ni ska ha en valp eller två att gulla med också =) Bernard är ju så fin själv så blir nog jättebra. 🙂

 5. Kul att du och Olav kompletterar varandra med era kunskaper! (Tänkte på det du skrev om löshoppning – och tidigare om unghästar.)

 6. Jag läste din blogg förr men har inte gjort det på några år (två kanske). Men nu när hästeriet kommit igång ordentligt igen så är jag tillbaka! Fina bilder, roliga uppdateringar om ridning och så vidare. You go girl!!

 7. När får vi se hemsidan?? 🙈 Tänker på det varje gång du lägger upp foton från fotografen (vars namn jag har glömt), sååå magiska 😍😍😍

 8. Skulle va kul att följa hur ni utbildar 4 åringen och vilka mål ni sätter upp för den. Både kortsiktiga och långsiktiga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *