Min underbara häst

Min fina Joe går bara från klarhet till klarhet. Han debuterade ju 135 i Kalmar och vann den klassen . Idag debuterar han sin första 135 internationellt och under CSI2*. Gör en super runda & nollar. Hoppar så otroligt bra, Noggrann & följsam.

Så glad för att äga en häst som tar till sig allt så bra. Ju större uppgifter han får till sig , ju mer tar han sig tid till att läsa av & prestera. Äskade häst! Jag har också tagit det lugnt med honom i klasserna då han hoppar så extremt . Noga följt upp med kiropraktik och noga med vet check några gånger / år. Utöver det grymmaste Hovis Micke som hittat bra skor till han.

Har nu värmt upp kroppen & taggad för två 140 starter imorgon. Vi startar på kvällen.

Upplägg

Fodra 07:20

Frukost klockan 08 till oss själva

Ut och börja fixa i stall & sadla hästar som ska ridas innan lunch. De blir dom tre hästar som ska starta på kvällen. Upp & känna av formen, mjuka upp dem osv. Inget krävande för de ska fortfarande vara pigga & fräscha inför kvällen.

Joe ska också ridas men efter de andra. Han gör också ett kravlöst pass. Under tiden vi rider så görs stallet iordning lite noggrannare. Men Johanna tar alltid ut bajs ifrån boxarna när hon fodrar tidigt på morgonen. Men lite mer fix med vatten, lunch förberedelse etc.

Vem tror ni kommer prestera & leverera bäst imorgon ? Tore, Fia eller Bamse ?

18 thoughts on “Min underbara häst

 1. Vad har han för skor? Hade varit intressant och läsa hur du skor dina hästar, vanliga järnskor eller special? Hur lång skointervall har du osv? 🙂

 2. Grattis och kör hårt! 😃
  Vill inte spekulera om resultat eller prestation för att ge press eller misslyckande om det skulle råka gå sämre än vad vi gissat här, men alla hästarna har ju hoppat bra senaste tiden så det går säkert bra imorrn!

 3. Lycka till!
  Nyfiken fråga: har du startat 150 nån gång? Med Hilda?
  Längtar till att få se dig på den höjden!!😄

 4. Jag har en liten fundering ang försäljningen av Laissa, jag respekterar och förstår ditt val av köpare och det är helt rätt enligt min mening. Vi har ett ansvar gentemot hästarna vi äger, absolut MEN jag undrar varför du då inte behöll henne istället? Det är en häst som ligger dig varmt och hjärtat och har enorm kapacitet, dessutom är det ett sto med stort avelsvärde i. Du jobbar ju med hästar och vill ha en verksamhet som fungerar, är det inte då bättre att behålla den svåra/speciella hästen som kanske är lite svårsåld och kan bli missförstådd och sälja de ”lätta” hästarna ? Det är inget påhopp, jag bara undrar hur du tänker!

  • Nellie får gärna rätta mig om jag har fel nu. Såhär ser jag det, med ett så fullspäckat schema, med tävlingar och satsning på deras företag så kan jag tänka mig att det blir svårt att ha en häst bara för att. En häst som kräver tid, kärlek och pengar. Om man inte kan ge det till 100% för att man satsar på andra hästar så är det enligt mig både schysstare mot hästen och mot sig själv att hästen får vara hos någon som kan lägga 100% fokus på den.

   Nu vet jag inte om det var så Nellie tänkte men det är så jag skulle tänka i hennes sits 🙂

  • Jag håller verkligen med och skulle gärna också få svar! Sjävklart tycker jag hennes hem var de bästa hon kunde få och spekulerar inte mer där, utan mer vad som var anledningen att sälja henne. Som du säger har hon enorm kapacitet och avelsvärde, nellie känne henne osv. Vad var då anledningen att du sålde henne? Om man bortser från att hon var den äldsta hästen i stallet😁

  • Therese har redan gett ett bra svar, men jag vill också tillägga att även om Nellie inte fick vad hon kunnat få för Laissa så skänkte hon absolut inte bort henne, och om jag förstått saken rätt användes de pengarna bl.a till nya investeringar i unga blivande stjärnor. Precis så som man gör och måste göra om man driver en verksamhet som Nellie o Olav. Dessutom så tar en häst upp plats och kostar pengar att hålla, och hur hårt det än låter så är det inte många tävlingsryttare som kan ha en häst kvar bara därför att. Nellie får gärna rätta mig också om jag har fel 😉

   • Instämmer helt!

    Hästen skänktes långt ifrån bort och få ryttare har den ekonomin att de kan avstå x hundra tusen bara för att hålla en häst hemma OM man samtidigt kan sälja till ett mycket lämpligt andra hem. I alla fall om man driver en verksamhet som ska gå runt och inte bara samlar hästar på hög som en del hobbyryttare gör på gott och ont.

    Tycker frågan är väldigt naiv faktiskt.

    • Jo nu bad jag om nellies tänk, inte era spekulationer. Alla hästar tar tid, energi, kärlek och pengar oavsett om den är lite komplicerad eller väldigt enkel. Jag menar bara att hon har haft Laissa länge, känner henne och hästen har gott och väl både kapacitet och huvud för de högsta klasserna och Nellie har både kunskap och ekonomi att ta satsningen vidare. Därför undrar jag! Och jag tvivlar inte på att Laissa har det minst lika bra hos sin nya matte.

     Det jag rätt och slätt menar är att en häst som Joe kanske är mer ”lättsåld” och risken att han skulle bli missförstådd och fara illa är mindre, medan Laissa är lite speciell och risken finns att hon blir illa behandlad eller missförstådd och olycklig, därmed kan man kanske få lite mer betalt för Joe iochmed att han kanske passar dom flesta.
     Och du som tycker min fråga är naiv, varför hoppa på mig sådär? Vill inte nellie svara är det upp till henne, men det var väl absolut inte en naiv fråga, det är en förbannat rimlig fundering.

     • Jag håller med er andra!
      Amanda, Nellie är inte ekonomiskt oberoende (än;) Därför kan ca 400000 betyda mycket om man t.ex sparar till en gård/bostad. Nellie sålde för att hon var klar med Laissa, och kunde inte ta henne vidare. Lite som med Hilda. Även om de både hade grymt mycket kapacitet så var de klara med varandra. Det kostar dessutom mycket med en häst i månaden. Mat, plats, skoning mm.
      Det tar mycket tid också.

     • Hon pratar ju om att finansiera sin satsning, och visst gav hon inte bort Laissa men hon talade också om 6-siffriga belopp. Hon gjorde två val, 1. att sälja en lite svår häst med enorm potential som hon red bra och fungerade bra med 2. att sälja den till en (som ni kallar det) hobbyryttare istället för till mellanöstern för ett 6-siffrigt belopp.

      Hon sålde Laissa med hjärtat och det ska hon ha både cred och stående ovationer för, MEN hon talar fortfarande om att finansiera sin satsning och jag tror fortfarande på att sälja dom ”lätta” hästarna som passar dom allra flesta = den kan man få mer pengar för.
      Därför undrar jag 🙂

  • Man måste ju tänka på NÄR det är rätt att sälja häst också. Nellie kanske tror att Joe kan komma längre (det kan han säkert!) och vill vänta med en eventuell försäljning av honom istället för att ”slumpa bort” honom nu innan han gått det största. Helt rimligt.

 5. Joe är så häftig och du har gjort ett så bra jobb med honom, riktigt kul att se!
  Spännande med de nya hästarna hemma i stallet också, och bra backup verkar ni ha på hemmaplan medan ni är borta 🙂
  Lycka till idag och resten av tävlingsdagarna, väldigt spännande att följa!

 6. Älskar uppdateringen från tävlingar! Så roligt att läsa om känslan på hästarna, hur ni planerar och lägger upp dagarna. Kliar så mycket i tävlingsnerven hos mig så jag uppskattar verkligen att mätta abstinensen lite via bloggen och era insta-konton!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *