Jag köpte en häst till…

Ja du läste rätt. Ända sen vi åkt hem från Holland har jag tänkt på en häst jag provade. Ni vet ju att vi ihop köpte 6 åringen och en såldes på film. Men det här stoet kunde jag inte sluta tänka på.

Hon hade ALLA kvalitéer som jag anser en storhäst ska ha. Hon är extremt vacker, lagom stor, en riktigt sjukt bra stam och extremt ridbar. Jag kunde ju inte köpa ”alla” hästar som jag gillade. Men detta sto kunde jag inte glömma. Så ikväll bestämde jag mig. Den ställs på lastbilen ihop med 6 åringen. Jag köpte henne!

De anländer till mig på Onsdag. Så visar dom då för er och presenterar valacken och stoet.

Utöver det blev de bestämt ikväll att 2 st nya hästar kommer till oss. En som ska säljas och en som ska utbildas. Väldige roligt och tackar för förtroendet . Chipsy är ju såld och kommer glänsa på banan med sin nya ryttare i framtiden.

Strosade runt i Malmö imorse . Fixade naglarna och köpte skor. Sen direkt till stallet för möta upp kunder och rida .

Här har ni Inocent som Olav rider. Snygg valack efter Zambesi, 6 år. Det här kommer bli en superstar vill jag lova. Sjukt snygg och trevlig att jobba med.

Psst. Smilla håller på med svaren

30 thoughts on “Jag köpte en häst till…

 1. Men vänta va? Köpte ni alltså 2 eller 3 hästar, nu blev jag confused 😂 men gud vad roligt, lycka till med de nya! ❤️

  • Dom har köpt 3 stycken, varav en blev såld ganska dirket efter inköpet. Förmodligen har de letat efter en häst till en kund, köpt en häst de tror hade passat som handen i handsken, skickat en film och övrigt material till deras kund och så har kunden valt att köpa hästen.

   De kommer alltså få hem 2 hästar till sitt egna stall på onsdag, en valack och ett sto.

 2. Hur känns det att inte ha Chipsy i stallet mer? Jag tyckte hela tiden hon var ganska drömmig om man säger så. 😍 Fia är ju en annan smått drömmig häst, tycker fortfarande du skulle försöka köpa en andel i henne 🙄😁 Nåväl, hoppas Chipsy med sin nya pilot når nya höjder och framgångar! 👍

  • Kommer sakna henne otroligt mycket . En helt galet fin häst som har alla kvaliteer . Nu känner jag köparen och vet att de hamnar så rätt. En perfect match !

   • Vad roligt att det faktiskt blev en du känner som blir ny ryttare. Fina, fina Chipsy.

    Ser framemot presentationen av dina nyinköp förresten! 👍

     • Varför hopptävlas ingen lasissa? Kan du inte prata ler om de som sålts nu som var dina…& saga vad e de med hemne som för hon ska få föl?

 3. Vad roligt med nya hästar! Måste bara fråga, hur är hästarna vet.checkade före köp? Vågar du lita på att de har rena papper?
  Vi har köpt flera hästar utomlands ifrån, med vet.papper utan anmärkning, som ÄNDÅ haft rätt stora fel som uppdagats med tiden. Så var på din vakt och dubbelkolla allt!
  Lycka till!

  • Hej. Jag har läst på allt de där. Nu var jag extra vaksam med svensk kontakt, hade även kontakt och dialog med ägarna sen innan. Har 3 oberoende vet utlåtande osv från Sverige. Har verkligen grävt djupt i historik osv.

 4. Kan du inte skriva ett inlägg om hur det fungerar att importera hästar? Veterinärpapper, kostnader, transportregler, tilläggsregistreringar osv

  • Hej! Absolut. Är själv lite nybörjare inom detta . Men har snart alla belopp klara av kostnaderna .

  • Det är inte alls krångligt inom Europa. Att fixa hälsointyget som krävs för transport är inget du som köpare behöver tänka på, det fixar oftast transportören. Vet. bes. funkar i stort sett likadant. Transport kostar 5-10 tusen ungefär beroende på land. Ja, så mycket krångligare är det ju inte. Finns nog en del info från mer rutinerade i hästfordon osv. Utanför Europa kan jag inte uttala mig om, men kan tänka mig att det är lite mer att tänka på där.

 5. Hej jag har en häst som är efter Zambesi och hon är importerad från holland och är en fux😊 skulle vara intressant och se inocents stam och vilken uppfödaren är🥰

   • Hittade ingenting men kollade på blup o då såg jag stammen osv😊 våran häst heter Halmerette och W van de mheen som är uppfödare på den. Hon hoppar 140 utan promblem men de sålde henne för att hon var för liten🙂

 6. Åh spännande! Du får gärna uppdatera vilka hästar som står i stallet sen!

  Supergullig häst i förra inlägget också, älskar när de har väldigt bred bläs❤️
  Vad är din favoritfärg?

 7. Hej Nelly Det är riktigt bra att Smilla gör en fråga och svar men jag skulle också älska en fråga och svar med dina föräldrar!
  Och hästen ser bra ut
  och när ska vi se din tatuering?

  Kramar och mycket kärlek

 8. Tycker det är jättebra att du skriver att det kommer en presentation men senare när allt är klart. Det underlättar både för dig och för oss läsare 😊

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.