Hur tjänar man bra med pengar

Morning, tunga ögon idag, så är det bara. Men nu sätts det sista inför nästa veckas avfärd till Dk. Så trots trötthet & ont i kroppen av all bilfärd så är jag ändå motiverad & vill jobba idag. Hade en Q/A på min story igår där jag fick frågan om jag kan ge det bästa ekonomiska tipset för att tjäna bra med pengar. Jag är ju fortfarande väldigt ung men har tidigt tjänat pengar som idag efter många år utvecklat sig till stora summor. Jag har speciella jobb, det vet jag. Men det är ju också något som jag har nischat mig i och utvecklat till något stabilt & bra. Alla tjänar pengar på olika sätt men jag tycker också att det har en stor betydelse i just ”hur ” man kan tjäna bra med pengar & kanske mer successivt.

Jag skulle säga att man måste intressera sig hela tiden & vara nyfiken i sitt arbete. Jobba mycket i en period så man sen känner att man kan belöna sig själv med lite ledigt. Men jag tror som Isabella L att det är en passion att tjäna pengar. Jag är väldigt sån att jag nöjer mig inte när lönen kommer in eller att jag fått tre jobb till denna månaden som bonus. Där finns de två alternativ. Antingen så sätter man sig tillbaka & känner att man kan chilla lite då den här månaden gick bra. Eller så blir man ännu mer inspirerad & jobbar ännu mer. Jag är lite av den personen att jag blir aldrig nöjd & lugn. Men återigen- alla är olika & jag har nog den instinkten då det även går ut väldigt mycket pengar i min verksamhet. Så jag vill aldrig hamna där i ett chill mode eller att det ska vara stress om pengar. Jag vill aldrig hamna där att jag måste sälja en häst hemma för att få in pengar. Då jobbar jag hellre så mycket som jag kan för att alltid ha kassan iordning & behålla det jag har. Jag unnar mig på det sättet istället.

Var disciplinerad , intresserad , inte bekväm & ha en passion för att tjäna pengar så kommer det naturligt sen!

52 thoughts on “Hur tjänar man bra med pengar

 1. Tycker det är ett lite naivt svar…tyvärr.

  Jag önskar att det är så lätt som du får det att låta men sorry….så ser verkligheten inte ut för alla hur stort driv man än har.

  Om vi för enkelhetens skull ska ta dig själv som exempel är jag ganska övertygad om att du inte hade varit där du är idag om det inte vore för även andra saker än ditt ”driv”.

  Du hade turen att vara en av de första på bollen när det här med bloggar var nytt och du var dessutom lite speciell eftersom du var så ung.

  Du hade dessutom stort stöd av dina föräldrar som tillät den exponering som du gjorde på bloggen.

  Att du ser bra ut/ gör dig bra på bild/ är villig att visa upp dig tror jag också har hjälpt dig framåt- kanske låter ytligt men så är det ju när produkter osv ska marknadsföras och säljas; ”man” vill ha ett snyggt/ trevligt ansikte utåt.

  Sedan har dina föräldrar stöttat mycket med din hästsatsning och exempelvis varit villiga att flytta för att du skulle få bättre förutsättningar.

  Bara några exempel men ändå ganska betydelsefulla och utan vilka din satsning troligen inte hade utvecklats lika snabbt och bra.

  Därmed inte sagt att du inte har gjort massor själv för det har du utan tvekan men alla har ändå inte den hjälpen/ skjutsen på vägen som du trots allt fått.

  • Jag förstår ditt tänk. Men jag kan också tycka att det är väldigt naivt av dig när jag läser mellan raderna.

   Kan hända att jag hade tur, men man har inte ”tur” i 10 år. Där måste man utveckla , förnya & förbättra annars dör man ut. Där emellan handlar det om de sakerna jag Skrev om ovan.
   Sen påpekar jag flertal gånger att alla är olika & har det olika. Jag kan då tycka att det är väldigt skönt att kanske gå till kontoret varje och tjäna samma lön och ha det som trygghet. I mitt fall så bestämmer jag själv hur mkt pengar jag vill tjäna i månaden & det är de jag skriver om:)

   • Nellie du har haft massor med tur. Du har två föräldrar med stabil och bra ekonomi. Så pass bra ekonomi att dom kunde köpa en ponny till dig när du va ung. Det finns andra barn som inte har tur, som inte har föräldrar, som har föräldrar som kämpar för att kunna ha tak över huvudet och mat på bordet, föräldrar som inte klarar av att vara föräldrar osv. Du har haft massor med tur som har den familjen du har. Sen har din uppväxt också gett dig möjligheter, dels så har du utvecklats till en stabil och trygg person, du är modig och orädd, dels hade du en dator när du växte upp som du kunde blogga på osv. Du har haft massor med tur och jag hoppas du förstår att alla barn i Sverige, eller i världen för den delen, inte har den turen du har.

    Säg att du hade blivit placerad i familjehem när du va 2, flyttat runt i lite olika familjer, Fått anknytningspersonen som lett till andra problem osv. tror du att du hade tjänat så här mycket pengar i den här åldern då? För om du inte har haft tur hela ditt liv kan ju en annan människa omöjligt haft otur i hela livet. Eller?

    • Men hallå. Inlägget handlar om att Nellie ska ge TIPS. Ska hon då säga att ”nej, det är inte mycket annat att göra än att hoppas att du har lika mycket tur som mig”? Det skulle ha varit det minst konstruktiva och värdelösa tipset någonsin?! Och tips handlar ju om att försöka hjälpa någon framåt, ska hon då lista upp alla saker som ev talar emot personen? Det lär ju inte ta någon någon vart, jag uppfattar snarare att Nellie försöker peppa. Hur skulle du känna om du hade svårt med matten och frågade matteläraren (som kan tänkas vara en lyckad person inom området) om hjälp och tips för att förstå och denne sa ”njaa, du lär inte klara det här, du har alldeles för lite tur när det kommer till genetik och förutsättningar. Du har dålig förståelse för siffror, du har inte tillräckligt insatta föräldrar i ämnet, du är inte bra nog på att koncentrera dig och du är född i fel del av landet. Tro inte att du ska bli lika bra som jag för du har helt enkelt inte turen. Du kommer säkert aldrig ens klara den här kursen”. Skulle du uppskatta det tipset? Skulle det hjälpa dig på vägen med matten?

     Hade hon skrivit att ”gör bara såhär så kommer du 100% säkert tjäna lika mycket som mig” så hade det kunnat tolkas som naivt och privilegierat men det är ju inte det hon skriver. I inlägget identifierar hon vad som varit viktiga nycklar för henne och många andra som lyckats. Alltså att många som lyckats har den inställningen, inte att alla som har den inställningen kommer lyckas. Men om man anammar den inställningen är man nog mer trolig att lyckas, och det är det hon uppmanar läsaren att göra.

  • och det finns inget sådant som tur Det finns möjligheter och du måste ta dem och sedan Som Nellie säger att du måste jobba hårt och du måste älska vad du gör annars kan du tjäna pengar men du kommer vara olycklig
   Mycket kärlek till dig och Olav

   • Det klart det finns tur, tänk bara vilken tur vi har att få leva i Sverige (om du bor här) i stället för i ett krigsdrabbade land eller ett land där kvinnor inte har samma rättigheter som män. Och vilken tur exempelvis Nellie (och även jag) har som har fått födas i en familj där det finns både en mamma o en pappa som tjänar pengar och kan stötta en, att ha en fungerande kropp och att få vara frisk.

    Så väldigt mycket i livet handlar om tur, sen behöver man även arbeta för att nå sista biten.

 2. Jag tycker att det viktigaste är att man älskar det man ska tjäna pengar på. Som med hästar. Du skulle inte lägga den där extra kvarten på ridbanan eller orka med alla tävlingar om du inte älskade det. För mig är det så, att jag tycker om att tjäna pengar som alla andra. Men jag älskar mina hästar! Därför kan jag tjäna pengar på dem, för att jag älskar det jag gör mer än pengarna. För pengar räcker inte som drivkraft tror jag!

 3. Fast det är ju tyvärr ändå ganska sant. Spelar ingen roll hur smart och duktig man är om man inte har det där sista lilla drivet som gör att man vågar satsa fullt ut. Du kan ha världens idé men om du inte vågar kontakta folk, tjata, sälja in den osv så kommer du aldrig komma någonstans med den.
  Jag har haft samma förutsättningar som Nellie, mina föräldrar har alltid hjälpt till, jag fick en häst m.m. Men aldrig haft den där viljan att bli känd, göra karriär och framför allt avskyr jag att behöva ha kontakt med massa folk.
  Skulle gärna ha samma inkomst som Nellie men vill inte ha allt det sociala som tillkommer. Och det beror inte på lathet heller, jobbar förmodligen lika mycket med heltidsjobb och egen gård. Bara det att drivet att tjäna massa pengar inte finns där.

 4. Nja, det är tyvärr inte så enkelt att tjäna pengar. Först och främst skall man ens hitta ett jobb vilket kan vara fruktansvärt svårt.

  Måste bara fråga, tycker du att det är fel att få försörjningsstöd utav socialen exempelvis?

  • Fast det är väl en fråga som är lite väl långt ifrån ämnet. Jag antar att man frågar Nellie hur hon tjänar pengar, för att man vill veta hur man tjänar pengar just som entreprenör, och när hon förklarar utgår hon från sin erfarenhet. Jag tycker inte hon påstått eller hintar på någonting annat än det. Tvärtemot säger hon ju att hennes situation skiljer sig från många andras.

   • Nja, jag håller inte med dig där. Tycker snarare att det låter som om det är väldigt enkelt att tjäna pengar bara man har driv – så fungerar inte verkligheten direkt.

    • Jag förstår var du kommer ifrån, jag håller med om att detta inte är applicerbart på de flesta människor eller yrken. Men jag hade nog blivit mer provocerad om Nellie hade skrivit om hur man t.ex kämpar med att försörja sig genom bidrag, eftersom hon inte har erfarenhet av det vad jag vet. 🙂 Känns lite mycket begärt att hon ska ha svar på sådana frågor när hon är i en annan situation totalt och dessutom ung.

    • Detta inlägg belyser Nellies situation, självklart går det att vrida och vända till vad som helst, om önskan till det är tanken vill säga. Nellie skriver hur hon gjort, vad som ligger till grund till hur hon har utvecklats och jobbat sig fram till det hon har. Nellie lyfter vid flertal tillfällen att livet ser olika ut för oss alla och att hennes liv inte är lika med sanning för hur alla kan leva, starta företag, utvecklas.

     Bakom företagsnamnet Nellie ligger mer jobb än vad många av oss någonsin kommer i närheten av, men även det är ett eget val. Precis som jag är nöjd med mitt liv, min ekonomi, mitt jobb så är Nellie nöjd med sitt.

     Men jag kan ärligt säga att jag aldrig, trots mina 35 år i yrkesliv någonsin varit i närheten av att jobba så mycket och så hårt som Nellie. Jag är så nöjd med att ha mina 40 timmarsveckor, skulle aldrig orka eller ha självdiciplinen till att lägga ner hela min själ som Nellie gjort under alla dessa år.

     En viss tur har Nellie haft, ja visst! Men minst 90 % ligger i hennes eget driv, sitt eget jobb och sitt eget djävlaranamma som hon har i sig för att lyckas så bra som hon har gjort. Det! kan ingen ta ifrån henne!

     En stor eloge till dig Nellei, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det är Du själv som tagit dig dit Du är i dag, låt ingen ta ifrån dig den glädjen till vad du lyckats med.

     Ska bli så roligt att fortsätta att följa dig och Olav. Lycka till!

  • Att det är svårt att få ett jobb anser jag är en myt. Har man viljan och drivet kan man åtminstone kirra extrajobb utan problem. Du kanske inte får ett fast heltidsjobb på ett fint kontor direkt, men att få jobb inom städ eller snabbmatsbranschen till exempel, det är inte någon större konst. Säger det av egen erfarenhet, när jag började jobba var jag ganska blyg och osäker, men trots det har jag inte varit arbetslös sen jag gick ut skolan för nio år sedan… Och då bor jag inte ens i en stor stad 😊

  • Nellie ombeds att ge TIPS om hur man lyckas utifrån hennes erfarenhet. Inte att uttala sig om hur enkelt det är. Hon nämner också ödmjukt att hon har en speciell situation.

   Och kan vi börja med att komma överens om att tipsen ”ha tur” är sämst och tar dig ingenstans? Att ta upp allt som talar mot en hör inte hemma någonstans i ett inlägg som handlar om tips.

 5. Man behöver ändå en del tur. Alla har olika förutsättningar beroende på vem man växer upp med. Själv är man sjukskriven för utbrändhet och andra sjukdomar för att jag var som du innan. Jättedriven, körde på som tusan för att tjäna pengar. Men tillslut orkar inte kroppen mer. Kan var oerhört svårt att få jobb idag och att komma in på arbetsmarknaden. Jag har ändå haft hyfsat lätt att få jobb. Men alla har inte lika tur, alla kan inte bli en känd bloggare med sponsorer osv. Det kommer alltid finnas skillnader. Tror det viktigaste är att hitta något man tycker om att hålla på med, inte tjäna storsummor. Men alla är olika <3

 6. Ja man behöver både driv men också tur. En av mina närmsta kompisar tillexempel. Han kommer från en rätt fattig familj. Därav ville han få ett bra betalt jobb i framtiden. Så han har kämpat som BARA den i skolan och lagt all tid på att få topp betyg för att kunna komma in på topp linjer på universitetet sen. Nu färdig utbildad sitter han med ett bra och mycket välbetalt jobb redan som ung (24 år). Men han är mycket olycklig i dagaläget…

  För han får ångest av att han har tappat så mycket tid. Han la ju allt på skolan för det finns inte tid för mer och hans föräldrar kan inte självmant sponsra han till de aktiviteter han vill hålla på med.

  Så på det sättet behövs det mer än tid. Du hade förutsättningarna genom att du hade föräldrar som gav dig en dator, som såg till att du kunde rida osv. Men många där ute har drivet men kan ändå på grund av de förutsättningar de har inte komma upp i de summorna. Speciellt eftersom min kompis då inte kunde tjäna pengar förens sent i jämförelse med dig.

 7. Man KAN inte låta bli att bli liiiite provocerad av en del kommentarer 😉 Jag säger som Ingemar Stenmark…..jag har mer och mer tur ju mer jag tränar 😉 Det är förbaskat sant. Vad är tur? Allt handlar om prioriteringar,absolut inget annat. Alla har ett val även om det kan vara olika svårt att välja och det kan vara olika utgångslägen för olika människor. Vem som helst kan bli en stjärna,garanterat. Men det handlar om prioriteringar,vad är man beredd att försaka? Jag blir så trött på människor som lutar sig på att ”alla andra har tur” för det är ett jäkla ”hitte-på”-ord. Tur kan man ha i spel som man själv inte kan påverka men inte annars.
  Självklart är utgångsläget svårare för ett barn som föds i en familj med t.ex missbruksproblem, olämpliga föräldrar, bli utnyttjad m.m.-GIVETVIS. Men det handlar INTE om tur eller otur.
  Man väljer själv vart man vill i livet och därefter gör man sina prioriteringar. Tror ni Peder Fredricson haft ”tur”? Sen finns det människor som är födda med rikedom men de får såklart också prioritera även om det inte kanske handlar om pengar…..mer andra saker. Och jobb, såklart finns det jobb om man vill ha ett jobb. Lustigt att vissa kategorier av människor ALDRIG är arbetslösa medan andra ofta är det 😉 Om man slutar att läsa in tur och otur i livet så märker man plötsligt att man både kan göra vad som helst och kan lyckas med vad som helst.

  • Givetvis handlar inte allt om ”tur” men att vissa har långt bättre förutsättningar kan vi väl i alla fall enas om?

   Peder har inte haft tur nej men frågan är om han varit där han är idag om han inte var född in i en hästfamilj med allt vad det har inneburit?

   Men i Sverige är det fult att prata pengar och att det faktiskt finns mycket orättvisor kring hur lätt/ svårt det är att lyckas.

   Vi är så matade med att ”alla kan lyckas bara man vill och kämpar” men många, många av de jag känner som har ”lyckats” har haft det väldigt väl förspänt redan från uppväxten.

   Sedan kan man absolut lyckas ändå men det är f..n så mycket större chans om man kommer från ett hem med god ekonomi.

   • Jag förstår hur du tänker och håller 100% med dig om att många av oss lever med extrema privilegier, men den här diskussionen hör inte hemma över huvud taget i ett inlägg som handlar om vad man själv kan göra för att tjäna mycket pengar.

    • Fast att skriva som Nellie gör:

     ”Var disciplinerad , intresserad , inte bekväm & ha en passion för att tjäna pengar så kommer det naturligt sen!” är otroligt naivt för det kommer inte alls naturligt för massvis med människor att tjäna pengar hur disciplinerade, intresserade osv de än är.

     Tror man det är så enkelt lever man i en drömvärld….

     • Fast nu tar du meningen ur dess kontext. Inlägget är ett svar till den person som ville ha tips och inspiration från Nellie. Kärnan i den mesta av all framgång är att tro på sig själv och våga tro att man kan lyckas, och det är det hon försöker förmedla till personen som bad henne om tips.

      Om du inte tycker Nellie är rätt person för att ge sådana tips, varför fortsatte du läsa inlägget över huvud taget?

 8. Men hör ni. Visst är offerkoftan varm och skön ibland.
  Vill man jobba så finns det jobb. Man måste inte va fotomodell för att tjäna pengar.
  Min son har växt upp med mig. Bara mig. Han har aldrig haft någon fördel. Men han har visat att han vill jobba och fick jobb direkt efter gymnasiet. Jobbar, tjänar sina egna pengar. Mitt i allt så fick han en kronisk sjukdom som kräver livslång medicinering men jämna mellanrum på sjukhus. Men han fortsätter jobba, ta på sig extra pass, jobbar extra på ett annat ställe och håller på att starta ett företag med sin kompis.
  Han är 1 år äldre än Nellie.

  Så allt handlar om DIN egeninstäälning. Hur MYCKET jobb du är beredd att lägga ner. Inte vad du har fått för förutsättningar i din uppväxt.

  Jag tycker Nellie är grym. Hon får slita för sina pengar för de ramlar inte in på kontot av sig själv.

  Det är inte hennes mamma å pappa dom jobbar 2/3 av dygnet föe att dra runt sina företag. Det är Nellie.

  Att hon sen har föräldrar som stöttar det är väl en fin bonus!

   • Inte 10. Än. Men med tänkte på hur länge han hunnit jobba så ligger han väldigt bra till.

    Så pass bra att han kan investera i ett företag.

    • Grattis till din duktige son Cecilia! 🙂
     Bra kämpat av honom med tanke på att kroniska sjukdomar inte är lätta att handskas med, alls. Som sagt, vi lever alla olika liv och kämpar med och för olika saker. Visst är det intressant? Och lärorikt! 🙂

     • man inte ska låta sin bakgrund eller uppväxt definiera vilka vi blir och inte heller nivån av hur framgångsrik man är. Och det betyder inte att man måste tjäna 10 miljoner för att räknas som framgångsrik. Det är ju mitt eget mål som är måttet på min framgång.

      Nu svarade jag nåt på fel kommentar 🙄

 9. ”Var disciplinerad , intresserad , inte bekväm & ha en passion för att tjäna pengar så kommer det naturligt sen!” – Jo, om det ändå vore såpass enkelt att det kommer naturligt. Nja, tyvärr.

  • Ja om DU inte lyckas så förvånar det mig inte 😉 Med den inställningen så tror jag det är rätt kört. Dessvärre känner jag väl ingen det i många människor jag möter och tyvärr……de människorna kommer alltid att stå på samma ställe och stampa. Så länge man ser sig omkring och tror att allt runt en är det som påverkar ens egen framgång…..då kommer man att stå still. Den dagen man vänder det inåt och använder sina motgångar som drivkraft så kommer det att ta fart,trust me.

   • Om det ändå vore så. Du har absolut ingen aning angående mig så uttala dig helst inte om det. Många som gör det absolut men många som inte gör det också och ändå är arbetslös osv.

 10. Jaaa du Nellie….

  Det är inte lätt att skriva text så att alla förstår vad man menar. Dock är det flera av oss som har förstått hur du tänker i detta inlägg. Jag tror också att många av oss mycket väl förstår att Nellie vet att hon HAR ett annorlunda liv och jobb än många av oss andra. Hon har berättat hur HON gör och har gjort för att komma dit hon är idag. Och jag tänker så här… om du inte verkligen, verkligen hade VELAT Nellie, då hade du inte heller varit där du är idag. Du gör ett jättejobb, och det krävs verkligen att man har folk runt om sig som vill hjälpa till i satsningen, som din familj. Men hade inte DU velat själv, hade ingen annans ansträngningar runt om dig räckt till. Därför att det är du – som är kärnan i detta stora projekt.

  Ordet som folk verkar haka upp sig på är ”tur”. Jag tänker så här: Det är svårt att beskriva för andra hur man själv har gjort för att komma dit man kommit i ett blogginlägg, oavsett hur lång text man skriver. Och den verklighet hon (du Nellie) lever i är ju den hon utgår ifrån när hon skriver.

  Vi har alla våran egen verklighet, och att skriva hur man själv kommit framåt, och känna att man har lagt ner massor med tid det är ju inte fel, det är ju därför vi läser här, för att vi vill följa Nellies resa framåt. Jag vill det i alla fall! 🙂

  Och jag lever ett helt annat liv än Nellie, och kämpar på med mitt. Samtidigt blir jag alltid så glad när jag ser människor som vågar satsa och som har bra människor omkring sig som ser och vågar låta denna gå sin egen väg, framåt.

  Stor kram till dig Nellie och jag önskar både dig och alla andra en fortsatt fin helg.

 11. Jag väntar med spänning på när Nellie och Olav bor ensamma ihop, och ska städa, laga mat och betala räkningar. Och hinna med sina hästar.

  • Det blir nog ett uppvaknande för dom, men jag tvivlar inte på att de inte skulle klara av det. Lite tid att vänja sig bara så hittar de nog sin egen väg. Många som rider och tävlar har ju dock hjälp av föräldrar/närstående långt upp i åren. Alla är engagerade helt enkelt.

    • Har aldrig haft så välstädat hemma som när jag jobbade som tävlingsgroom. Snittade 10-15h i stallet per dag, de flesta helger i lastbilen på tävling så hann ju aldrig bli stökigt pga var aldrig hemma. Så just den biten lär inte bli så svårt för dem heller haha.

  • Men gud, sitter du där och bara väntar på att de ska få det jobbigt så att du får känna dig lite bättre?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.