Jag vill bygga ett imperium

Ja, det kanske låter lite drömmigt och får säkert vissa av er att höja på ögonbrynen. Jag bjuder på det. Men ni andra får gärna fortsätta läsa.

I 10 år har jag nu bloggat och vart aktiv på sociala medier. I 8 år har jag tjänat pengar på det jag just nu skriver . Mycket pengar. Det har varit allt från böcker, tv serier, poddar, bloggen , insta och youtube för att nämna några. Alla pengar har gått in i mitt egna aktiebolag. Jag betalar allt i min egen satsning inom sporten. Allt från flugmedel, meetings , lastbil, skoningar, försäkringar och självklart hästarna jag rider. Mina föräldrar stöttar med tid (vilket kan omvandlas i pengar).

Min dyraste häst kostat över miljonen och min billigaste 160.000kr. Jag har sålt häst för sexsiffrigt belopp och förlorat pengar med i mindre bra hästaffärer. Allt är upp och ner. Man lär sig, men man inser såklart att det är levande djur vi sitter på. Allt kan hända.

Jag har aldrig haft en vision att ”sluta med sporten”. Trots käftsmäll deluxe med EM petningen och folk som vände kappan efter vinden, valde jag istället att lägga om min plan. Samla alla mina drömmar och visioner och jobba mot ett mål. Bygga upp mitt egna varumärke inom sporten som inte hängde ihop med ”bloggaren ” Nellie Berntsson.

Jag började med att avsluta en dålig relation som tog kraft och energi . Sätta en plan med alla hästar och hästägaren till Chipsy och Fia. Startade en ny relation med en kille som levde samma dröm som jag ( fast då i USA ). Vi jobbade ihop på dagarna , planerade på kvällarna och valde att starta O.N Sporthorses ihop.

Snabbt hade vi 6 hästar i stallet för kunder. Alla med olika visioner och önskemål om hur deras hästar skulle möta framtiden . Vissa skulle säljas, andra utbildas. Vissa skulle synas medans andra inte. Någon häst passade bäst med mig medans en annan bäst med Olav. Vi har båda blivit lurade vid hästköp och hört om mindre bra affärer och vill verkligen hjälpa unga talangfulla ryttare med kanske lite osäkra föräldrar att hitta rätt häst. Vi vet, ingen av oss kommer från förmögna familjer. Vi vet vad det kostar och tiden det tar. Nu vet vi vad en häst ska ha för kvaliteer och hur tiden med storhäst ska vara för att man ska få roligast. Vi vill även jobba med hästägare som vill synas och få bra marknadsföring i våra kanaler . Som tror på oss och vår idé. Vi vill hoppa stora klasser och visa vad vi kan. Visa utåt att hårt slit kan ge en kickass rundor och man kan vinna klasser.

För att börja förverkliga min dröm var jag tvungen att sälja en häst. Det blev Laissa. En stor sorg som gör ont än idag. Men det är en dyr sport, och sälja är en del av businessen. En del av försäljningens pengar ska nu investeras i en eller två nya hästar. De ska sen in i vårt system och vår utbildning och sen säljas vidare till unga grymma talanger i sporten. Men vi ska vara sjukt picky med vad vi ska köpa. För vi är lika sjukt picky med att vi säljer BRA hästar.

Jag vill ha anställda i framtiden. Jag vill vara en grym chef som ger unga tjejer och killar inblick i spurten . Hur det är att jobba i eget stall och jobbet det krävs. Men jag vill stå kvällar och ge träningar och feedback till anställda med egna hästar (som tyvärr ofta utlovas med aldrig hinns med). Jag vill kunna tjäna så mycket pengar att jag kan betala ut bra löner och rättvisa avtal. Jag vill ha kunder som knackar på dörren och vill köpa mina egna hästar som jag själv utbildat . Jag är så målmedveten med min framtid att inget kan stoppa mig nu. Jag skrev ju att jag stod för ett par dagar sen och visade upp Fia för en av världens bästa ryttare. Som gav lilla mig feedback för ett bra jobb.

Utöver det vill jag bli ännu större i mina sociala kanaler . Jag vill visa alla tjejer och killar därute att lite jävlar anamma och skit under naglarna GER RESULTAT. Det belönar sig i längden . Jag anser att GRL power tagit mig dit jag är idag. Mitt bolag omsatt miljoner och det har inte kommit gratis. Jag har alltid jobbat för rättvisa, utanförskap. Kommer aldrig sluta. Det ligget mig varmt om hjärtat . Jag vet att folk längs vägen kommer störa sig ömsom älska mig. Jag bjuder på det. Jag vet vad jag vill.

Jag lovar er. Vägen framför mig nu kommer vara krokig , det kommer vara tufft och innebära slit. Men jag lovar att jag och vi kommer lyckas.

Info : Bilderna ovan är från ett stort reportage i Sydsvenskan med mig idag.

77 thoughts on “Jag vill bygga ett imperium

 1. Blir på riktigt tårögd av att läsa detta. Du är så jävla bra och jag skulle absolut kunna tänka mig att du är chef i framtiden och att du håller det du lovar. För du är inte den som ger upp. Du klarar mer än du tror, sluta aldrig med det du gör ❤❤❤

 2. Wow super inlägg! Vilka bra mål och visioner du har. Så spännande att du låter oss läsare följa. Kram!

 3. Blev jätteglad av att läsa detta inlägg, tycker du är fantastiskt duktig- och med duktig menar jag talangfull, målmedveten och driven. Blev väldigt glad för det du skrev om att ha anställda med sjyssta villkor och bra lön, så viktigt i hästvärlden där de flesta betalar 3000kr och gratis boende (i en sunkig stuga). Tror du kommer nå precis så långt du vill, för du kan jobba du.

 4. Tvivlar inte en sekund på dina mål och din dröm! Precis som du skriver så kommer vägen dit med all säkerhet bestå av både toppar och dalar, men är det någon som kommer att fixa det så är det Du!

  Fortsätt som du gör nu, fortsätt att vara den du är, du är en bra förebild för andra och du har ett stort hjärta och ett driv i dig själv som gör att om du siktar mot trädtopparna så når du ändå stjärnorna ❤

  För att nu ingen ska flyga i luften ang min omskrivning av detta ordspråk så vill jag bara förtydliga att jag skrev fel med flit för i mina ögon kan Nellie sikta var hon vill i sitt liv och hon kommer ändå att passera alla sina satta mål med hästlängder och lite till!

  Tvivla aldrig en sekund på dig själv Nellie! Du kan, och du kommer att lyckas, tro inget annat ❤

 5. Blir både tårögd och får gåshud, shit vad du är grym!! Har följt din resa genom bloggen sen du hade Stella och Tonna, och slutar aldrig imponeras av dig och ditt driv. Att se hur allt ditt hårda slit ger resultat är så galet inspirerande, sluta aldrig med det du gör, du är GRYM!!

 6. Vilket grymt inlägg! Jag har en fråga och jag hoppas att den inte missförstås. Du skriver att du vill sälja bra hästar. Det är ju även det du har gjort. Men varför är målet att sälja en bra häst till en ryttare och som ej har ambitionen för att använda sig av den bra hästen då? Jag vill inte bli missförstådd, du får sälja till Vem du vill så länge det känns bra för dig. Jag försöker bara förstå tankegången, speciellt eftersom det är O.N sporthorses och inte O.N hobbyhorses liksom

  • Michaela: Alla toppryttare har börjat på det allra lägsta precis som Nellie och Peder gjort och bevisligen nått högt upp i klasserna och det tror jag verkligen nya ägaren kommer göra med.

   • Självklart är det så. Men samma ryttare hade ändå Saga förut. En häst med alla chanser i världen som med tiden med henne gick neråt i klasserna och slutade med att gå klasser runt 1m. Jag tyckte alltid att de va lite synd med tanke på kapaciteten Saga hade. Sen är ju Saga en lätt häst och Laissa en svårare och därav får inte jag ihop det. Men det kanske är annorlunda nu.

    • Fast det där stämmer ju inte, Saga såldes till en ryttare och som haft diverse problem med skador, sen tävlades hon lite på låg nivå innan hon såldes till en NY ryttare där hon nu är betäckt och det är den nya ryttaren som köpt Laissa, så nej hon har inte tävlat ”ner” Saga….

     • Ja men om jag har förstått de rätt så har inte Alexandra några tävlingsambitioner själv. Men hon kanske har fått det med köpet av Laissa. Eller kanske lånar ut Laissa till någon annan ryttare som tävlar åt henne. (?)

 7. Tycker du är så imponerande och inspirerande! Blir riktigt peppad av att läsa dina inlägg. You go girl🥰❤️

 8. Wow Nellie, ÄNTLIGEN är du tillbaka och närvarande i ett inlägg. Din ambition och power lyser igenom detta inlägget för att det ligger passion bakom varenda ord i detta inlägg. Och dessutom bra svenska. Hoppas att du fortsätter att lysa igenom såhär, men förstår att det är svårt i tuffa perioder. Önskar er båda all lycka till, är helt säker på att ni kommer lyckas med ert mål. Ni lever redan er dröm, nu finns det bara en väg framåt.

 9. Du rockar livet Nellie och det är grymt att följa ditt driv! Jag ser mängder med ungdomar varje dag som bara vill sitta på en stol och tjäna enorma pengar så när jag läser detta blir jag överlycklig att det faktiskt finns dom som skitar ner sig och kommer framåt!
  Man blir sjukt motiverad och känner styrkan bakom detta inlägg! 👏🏼😎👊🏼

 10. Ett av de bästa inläggen jag stött på, någonsin. Aldrig läst något liknande som gett sådan kraft – Detta satte sig i hjärtat på riktigt. Du bedriver verkligen något unikt. Shit alltså, din villighet att ALLTID vara så jordad och enormt mogen trots din unga ålder får mig att häpna.
  Det kommer inte förvåna mig när du tar det där OS-guldet, då kommer jag jubla högt! ❤️ Tror starkt på dig!!!

 11. Men wow! Tvivlar verkligen inte över att du inte skulle nå ditt mål, för det kommer du och göra. Du / ni kommer att rida de största klasserna, utbilda otroligt fina hästar, sälja hästar till de bästa ryttarna i världen. Du kommer och nå sådan framgång! Can’t wait! 🥰

 12. Riktiga rysningar tror på dig och dina mål och vet att du klarar det om du fortsätter så som du gör, verkligen så coolt att få följa dig och ditt driv om dagarna även om det är över sociala medier. Ingenting är omöjligt och det har DU verkligen bevisat för alla. Keep going Nellie, kör så det ryker 😍😍

 13. Skulle göra vad som helst för att få jobba för dig. Men har en son och då går det knappast ihop <3 största drömmen

 14. Wow! Jag tror på dig! Du är grym! Fortsätt som du gör och du kommer vara i VM om några år! Tack för tiden du lägger att inspirera andra! ❤️

 15. När ditt bolag börsnoteras kommer jag garanterat köpa aktier👍🏼. Med ditt driv och din ambition kan du gå hur långt som helst Nellie 🤜🏼🍾

 16. Jag sitter här och ska sälja min häst. Det är så tufft. Men jag köpte honom billigt och ska nu sälja för det tredubbla. Vi har 5 inbokade provridnignar efter 2 dagar på annons… Jag älskar min häst något otroligt. Det är så tungt, men jag vet att jag vill jobba som dig. Och det kräver försäljning. Du inspirerar mig, jag vill bygga en verksamhet som din. Jag tror på dig. Men efter detta inlägg börjar jag tro lite på mig också.
  Tack.

 17. GRYMT hur målmedveten du är!! Jag måste bara fråga. Hur skulle du tänka om en skada på dig sätter stopp för sporten? Kanske inte helt men som begränsar dig rejält. Sitter i den sitsen just nu och vill verkligen inte sluta tro. Jag bara vill och ska rida 130 i höst. Bestämde det idag på läkaren i Falsterbo. Men verkligheten och den fysiska begränsningen jag har med mitt knä gör mig fundersam på om jag tänker orealistiskt.

  • Ja vad ska man göra? Hon kan ramla av hästen och bryta nacken eller bli påkörd och då eller bli förlamad eller vad som helst. Gäller väl bara att försöka ha en backup för om man blir skadad eller sjuk. Lixom om hon nu blir skadad av någon anledning så får man ta det då, blir man skadad så man inte kan rida så kan man inte det och då får man anpassa sig till den nya verkligheten.

 18. Du är verkligen definitionen av ”hard work beats talent when talent dosen’t work hard”. Talangen har du haft, men med endast den hade Nellie B i hästvärlden försvunnit efter EM, vid Zaminas skada, eller Lux skada, kanske redan på ponny eller när lilla ponnyryttaren som knappt kunde sitta ner i sadeln tog sig an stora tuffa Hilda. Istället har du kavlat upp ärmarna varje gång och gett dig fan på att ta dig upp igen och fortsätta framåt, även om det absolut inte varit på den vägen du planerat för. Vilken tjej du är asså, fortsätt så!!

 19. Nellie du är amazing! Vilket bra inlägg och jag tror verkligen på dig och har gjort det länge nu. Du kommer nå den högsta toppen. Så ung och så driven med sunt förnuft!

 20. Att du är extremt noga med hur du jobbar mot långsiktiga mål för dina hästar visste jag redan. Resultaten talar sitt tydliga språk. Det är bara att gratulera. Att du dessutom har som mål att kunna bli en arbetsgivare som erbjuder schyssta villkor gör mig glad! Hur många hästälskande ungdomar har inte blivit utnyttjade som billig arbetskraft? Det vore verkligen toppen om du kunde bevisa att det inte behöver vara så! Jag tolkar dig som att du inte skulle vara nöjd med mindre. Lycka till med allt på din väg!

 21. Grymt inlägg!!! Man kan göra allt så länge man vill 🙂
  Men jag förstår inte riktigt, har inte du ridit i Falsterbo innan? Jag menar, det finns ju ”vanliga” människor som kvalar dit. Du har ändå tävlat internationellt i Europa, Falsterbo är väl bara en fis i rymden då?

  • Är väl att det är coolt att rida där och svårt att kvala in, iallafall till de större klasserna. Hon kan inte rida children. Amatörtouren är hon för bra för. Kvar blir att komma in som YR i 145 eller 7-star 150 eller med unghäst. Att nå något av de sakerna är en stor prestation 🙂 Kanske coolast i 145 eller 150 men att ha egen unghäst eller tävla unghäst för kund är riktigt coolt det med!

  • Fast Falsterbo är även en stor internationell tävling precis som de andra tävlingarna runt om i europa. Sen har även europa tävlingarna ofta amatörklasser de med. Falsterbo är stort och har hög status samt så sparar Nellie in mycket pengar på att kvala och tävla sina hästar där istället för att skeppa dem runt om i världen vilket kostar mer och det tar ju mer på hästarna med.

   • Om jag minns rätt så har Nellie tävlat i Falsterbo i alla fall 2 gånger, children med Saga och som Junior 140/145? med Hilda. Och det är stort, speciellt med tanke på hur ung hon var då! Falsterbo är ju också en internationell tävling med folk som kommer från hela världen så en fis i rymden skulle jag inte kalla det. Sen sålde hon ju Hilda och hade väl hoppats på att komma dit även med Lux som var mer ”färdig” än hennes andra hästar. Men nu har hon ju tagit upp flera stycken som säkerligen kommer kunna gå där nästa år! Antingen i youngrider klassen och säkert högre klasser med! Hon kommer säkert ha några fina unghästar att kvala med snart också. Du är grym Nellie 🌟 Fint att du inte bara tänker på egen vinning också, jag är diplomerad hästskötare men väljer just nu bort yrket på grund av lön och villkor. Hoppas att fler börjar tänka som dig 😊

 22. Det här var helt fantastisk läsning. Ska bli så spännande att följa dig in i denna nya era av ditt liv. Tror verkligen på dig Nellie, det här kommer att bli stort!

 23. Jag sitter här och ler. Nellie du är så jävla BALL!! Jag har följt dig så länge och du bara växer och växer, du kan redan nu titta tillbaka på din resa och vara stolt över så mycket du åstadkommit och tänk om säg 5år då kommer du se tillbaka och wow. Ja vem vet vart du är då, i din takt kommer du komma vart du än vill! Jag är så beundransvärt inspirerad av dig, du fantastiska kvinna!

 24. Från dag ett detta år har jag haft ett mål som jag satsat & jobbat stenhårt för. Nu denna veckan var det dags och allt gick käpprätt åt helvete haha. Ville bara säga tack för detta inlägg som visar att det finns andra vägar att gå och andra sätt att lyckas på. Du är inspirerande

 25. Fina Nellie. Jag blir så inspirerad av dig, jag följer dig på alla dina sociala medier varje dag. Jag har jobbat för de stora äldre, namnen inom denna sporten i många år förut och vet vad detta innebär. Men jag vill bara säga att när det är dags att anställa: hör av dig till mig. För så drivna och målmedvetna människor är svårt att hitta och det är med dem jag vill jobba!! Stor kram och fortsätt som du gör. Du är grym, och Olav också!!!

 26. Som jag har väntat på det här inlägget 😉 jag vet att du har det i dig! Du visar ditt driv dagligen i bloggen och har gjort det i så många år.
  Kör hårt, vi är många som hejjar på dig/er och on sports!!

 27. I.M.P.O.N.E.R.A.D.
  Har följt dig sedan jag först läste om tråkigheterna kring EM.
  Jag önskar dig all lycka i din verksamhet, det förtjänar du STORT!

 28. Wow så häftigt 🤩🤩, den som vill bli världens mäktigaste affärskvinna kan slänga sig i väggen, här kommer Nellie! 💕

 29. Då du säger att du köpt alla hästar och allt själv, menar du också ponnyerna du hade tidigare då du började rida? Du var ju så liten dåå, menar alltså absolut inget illa eller att man inte kan tjäna pengar som så liten men känns bara på nåt sätt konstigt att lilla Nellie som var med i bland annat ponny akuten köpt sin fina ponny själv. Kanske det är bara jag som känner så haha..😅

 30. Wow!!! Stor eloge till dig och din enorma drivkraft. Hjärtat dunkar när jag läser, så otroligt häftigt!

 31. Du gör mig så stolt! Du är fantastiskt nellie! Det är
  Så jävla gutt och trycka upp detta på alla haters som skrivit massa negativt om dig genom åren!!!! Du är fantastisk och en stor inspiration! Heja!

 32. Ryser när jag läser det här! Du kommer gå hur långt som helst, tvivlar inte en sekund på det, grym är du!

 33. Exakt så! Full av självförtroende och med höga mål, där ska du vara! ❤️
  Tvivlar inte för en sekund på att du når dit inom en överskådlig framtid. Heja!!

 34. Så jäkla imponerad!! Säger som ovan,
  Väntar på att man får skicka in ett cv. Vill slita med er!! Önskar dig all framgång! 🌟💪🏼

 35. Instämmer i hejarklacken Nellie!!

  Grymt bra reportage om dig dessutom, och som många andra säger: du kommer att lyckas. Du visar vägen framåt för många hästtjejer och hästkillar i framtiden. Du har ett bra tänk – du ser framtiden. Du har dessutom fått mig att tro på mig själv. Även om det inte handlar om hästar, jo lite hästtjejer finns med dock. Skriver på en bok. En samhällsbok om än fiktiv. Arbetsnamnet är Ronden. 😉 Jag är många år äldre än dig som du vet, dina föräldrar och jag är nog jämnåriga typ. Men dina inlägg, din syn på att det lönar sig att kämpa även när livet är mest gråt, har gjort att jag vågar tro att jag har ngt att komma med jag också.

  Du inspirerar och jag är så glad för att DU är så glad och dessutom har ngn vid din sida att dela detta med, också. Följer dig vidare och ligger efter i läsning ser jag av inläggen att döma.

  Stor varm kram från mig i Uppland 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.