Har ni koll?

Tycker jag besvarat detta nyligen, nen när hästar säljs & nya kommer in kanske ni inte hänger med, förståligt.

Tack för din kommentar. Ni kanske är fler som undrar detsamma ? Let’s go så ska jag försöka förklara så bra jag kan.

Dom jag äger-

Lux- Målet med honom är att kunna hoppa det största som yr. Han kommer även gå som senior häst tror jag om Rehab behandlingen gjort sitt. Så svårt att veta vad framtiden säger men jag köpte honom för att rida det största. Så det lär vi väl göra en dag också. Han har mycket personlighet. Väldigt snäll men kan också bli väldigt ”mycket ” när han kommer i tävlingskondition. Lite brötig i hantering men något som blivit väldigt väldigt mycket bättre.

Tornado – Han har jag precis börjat testa vingarna på högre höjder & han har definitivt bevisat att det är ingenting för honom. Han kommer jag behålla så länge jag kan. Vi debuterar 145 i Dk & hoppas på att kunna rida Scandinavium när inomhus börjar.

Joe- Även han har börjat testa lite större. Han är så speciell i allt så har tagit det lugnast med honom upp i klasserna. Men nu på bara några månader med trim hjälp av Olav hemma har han utvecklats så mycket snabbare & starkare. Även han vill jag kunna behålla för större utmaningar till nästa år.

Laissa är såld. Min första försäljning iår av mina hästar.

Zamina äger jag, kunde ej bruka henne på de sättet jag ville. Så nu går hon som mamma och jag är så spänd men också säker på att hon kommer ge väldigt fina föl!!

Äger även en ponny som en familj har nu, sockersöt ponny. Han skulle vara ett projekt men så kom detta upp med verksamheten och tiden räckte inte till, blev skadad där emellan med. Där av har han det bättre hos den familjen just nu. Han ska säljas inom framtiden också.

Kunder-

Har Rebell. Ett sto som är en super snäll tjej, sjukt mycket personlighet & piggare variant. Hon ägs av en familj. De matchar inte just nu hon & dottern. Där av vill dom att jag jobbar med henne ett tag. I både träning hemma & tävling. Vilket hittills har gett stors framsteg. Felfria rundor & senast debut i 120 med ett ynka nedslag. Planen är att fortsätta så länge ägarna vill och sedan besluta om de ska fortsätta eller sälja. Men så fin häst, men inte super enkel.

Fia– Fredrika äger. Fia har ju bevisat vad hon går för. Klarhet till klarhet hela tiden. Prislappen på henne stiger ju efter varje framsteg hon gör på sikt. Inte officiellt till salu men om ett bud kommer in är de upp till ägaren. Jag rider & tävlat just nu & gjort i ett år. Jobbat henne från att ha hoppat 120 till 140 internationellt med placering. Nu kvalad 145, älskar den hästen. Så sjukt enkel i allt, inte världens roligaste att rida på marken, men i hoppningen är hon en ängel & sån jäkla vilja.

Chipsy– samma ägare som Fia. Hon är officiellt till salu. Toppen häst, planen var bara att rida henne till försäljning & visa henne utåt. Gått väldigt bra hittills. Planen är att fortsätta till den dagen hon hittar en ny ryttare. Också super enkel häst i allt, kräver inte mycket ridning hemma. Enkel på hinder & ställer upp i alla lägen. Klippa!!!

Bamse– Också till salu som Olav rider, inte lika mycket stress iallafall då de vill att han ska upp & hoppa lite större. Planen är nu tävling den 26e och sedan hänger han med på första internationella tävlingen i Dk.

Carina– Har jag i träning & tävling. Ägarna vill också att hon ska visas mer på tävling & gå upp i klasserna. Något vi är SÅS TACKSAMMA för är att alla hästar vi har i träning nu av kunder är så himla snälla. Så himla skönt!

Sen har vi haft en fyra åring som ni kanske minns. Kul projekt det med. Men vi orkar inte med kunder som är dåliga på att betala & oseriösa. Vi lägger ändå vår tid & själ i det här, vill ej börja min verksamhet med sådant trams. Vi föredrar seriösa samarbeten och kunder som vet hur man uppför sig!

Här har vi nya tillskottet som vi hoppas på kunna filma & visa er när Falsterbo är över och hästarna ska igång i sitt hoppschema igen.

Fin häst ifrån Holland. Målet är att tävla upp den & se hur långt den kan gå. Mycket scoop men finns en del att jobba med, Olav har de projektet just nu. Hoppas på ett långsiktigt samarbete med Espen Wielunski som äger den. EMV sporthorses.

Hoppas ni fått en jätte uppfattning nu, och att jag inte har glömt någon;)…

46 thoughts on “Har ni koll?

 1. Tack för att du tog åt dig åt den kritiken jag såg att andra skrev under förrförra inlägget. Det visar att du är ödmjuk. Kul inlägg!

 2. Kul och intressant inlägg! 😁 roligt att få läsa planen med alla hästarna. Nu känns det som att man hänger med lite igen 🙂

 3. Det som gör oss förvirrade är väl att det händer saker i eran verksamhet hela tiden 🙈, hästar tillkommer och försvinner, men det är ju verkligen jättekul att det går så bra för er! När kommer hemsidan förresten?

 4. Super roligt att läsa men fick en fundering, hur menar du med Tore? Att höjden för honom inte är några problem eller att han inte trivs på den höjden så? Lite förvirrad och vill inte försöka bilda egen uppfattning utan bättre att fråga😊. Kommer han gå den höjden eller högre med dig?

  • Det blev väldigt snurrigt där. Men man brukar ju säga att det ”var ingenting för honom” vilket betyder att de tomte passar honom. Däremot kan man ju säga att ”höjden är ingenting” alltså att det var jättelätt. Vet dock int vad Nellie menar här😃

  • Väldigt säker på att hon menar att höjden är plättlätt för Tore, det syns ju ganska väl om man säger så. Så det är nog ingenting som i ingen större ansträngning 😁 Fantastisk häst den där Tore.

  • Ja precis att det är lätt för honom. Det borde man ju även kunna räkna ut eftersom hon skrev sen att hon vill kvala till Scandinavium som då för yr är ännu större än 140😉

 5. Lite mer koll nu, tack! Men inte riktigt tillräckligt ändå 🙂 Det stod någonstans att tre hästar var sålda nyligen? Vilka var det mer än Laissa, får inte ihop ekvationen utifrån de som är kvar?

  • Tänker att det kan ju oxå vara nån häst som ägaren inte vill ska visas utåt, och då kan det ju bli så

 6. Tack för detta inlägget! Väldigt intressant och känns kul att du lyssnar lite på vad vi läsare vill läsa om. Tack 😁

 7. Hoppas du bara glömde räkna Gambino NB och inte har sålt honom, vill ju så gärna se er utvecklas ihop 😀

  Dock är det lite oproffsigt att prata illa om en kund även om dem vägrade betala, hade räckt med att säga att den åkte hem till ägaren igen. Som företag gäller det att se proffsig ut och hålla problem och dispyter internt i företaget.

    • Håller inte med utan tycker tvärtom att det är ba att man sätter ner foten så här.

     Det är inte skrivet på något outande vis alls utan bara förklarande hur man vill ha det.

     Och som någon annan skrev; varför ska man skydda fräcka människor?

     • Det är inte okey att bete sig illa och inte betala för sig. Punkt

     • Nä men folk känner ju troligtvis till att deras vän/bekant/stallgranne har sin 4 åring hos Nellie, och då blir det ju att outa ändå! Inte till hela världens befolkning, men ändå.
      Vänder på det, varför måste hon överhuvudtaget skriva varför den inte är kvar? Räcker väl med det, förklaringen är onödig och oproffsig. Enligt mig ☺️

     • Anser du att det är lika oproffsigt att inte betala x antal månader för sig för hästen/hästarna med?

     • Och självklart inte okej att inte betala för sig. Det var inte det kommentaren handlade om, utan ditt sätt att hantera det på bloggen Nellie. Inget annat.

     • Nä jag anser inte att det är oprofssigt att inte betala för sig, det är du som driver företag och inte hästägaren. Däremot är det sjukt dålig stil och fel på alla sätt. Men det finns ju hjälp att få som företagare med inkasso osv, man behöver inte vara oprofessionell i sin blogg som faktiskt speglar ditt företag eftersom ni är samma person. Jag tycker kommentaren var oproffsig och barnslig, tror knappast du hade skrivit så om du varit äldre. Men bara min åsikt, du gör ju som du vill. Allt gott!

   • Hästen har namngivits både i bloggen och på Instagram, så om man följer bloggen vet man vilken häst det gäller

 8. Jag tycker inte du ska outa folk här. Man vet ju aldrig bakgrunden t varför det blev så. Gå i andras skor etc. Annars superbra inlägg.

  • Hon ”outar” väl ingen i detta inlägget för det första? Och för det andra förstår jag inte tankesättet att alltid hitta på ursäkter åt idioter som inte sköter sig? ”Att gå i andras skor” har väl inget med saken att göra. Lever man på att rida andras hästar är det väl ytterst väsentligt att kunderna betalar för sig, annars har man ganska snabbt en verksamhet som inte fungerar.

   • Tack snälla. Man lägger ner tid och pengar som man ligger ute med för foder och stallhyran. Det blir ohållbart om folk inte betalar. De förstår nog de flesta

    • Det förstår jag absolut tycker bara det är otrevligt att hänga ut folk. Men självklart kan ni inte ha kvar hästen det säger ju sig själv. Kan ju vara sjukdomar och allt möjligt som gör att man inte kan betala. Förhoppningsvis inte att de bara skiter i det. Det vore ju fruktansvärt.

     • Fast lämnar man en häst för tillridning/utbildning för en kortare tid så borde man ha med i sin budget att man klarar av att betala för sin hästs utbildning, i alla fall för den första perioden, oavsett ens egna privata leverne. Sjukdom, familjeförhållande, arbete etc borde man ha med i sin beräkning när man lämnar sin häst! Jag tror säkert att Nellie har en uppsägningstid på sina avtal!

    • Men du Annica. Om Nellie hade jobbat på Ica och en kund hade försökt gå med sina kassar utan att betala och nellie hade skrivit om händelsen, hade du blivit lika arg då. Så många i ridsporten vill att man ska jobba gratis. Det är bra och häftigt att säga ifrån, man ska INTE bli utnyttjad. För mig är det en inspiration att Nellie skriver att hon faktiskt lämnade tillbaka hästen, för att hon är stark och står upp för sig själv. Hon visar många andra tjejer och killar att man ska vara noga med sina egna rättigheter. Tack Nellie.

     • Tack snälla. Jag och många andra i ridsporten slitet 7 dagar i veckan. Skulle man räkna på tim pengen så är den liten. Men vi gör det med passion. Då är de vår rättighet att man ska få betalt enligt kontrakt. Skriver man som kund på en kontrakt är det de som gäller. Samma om du köper mjöl på Ica eller går och klipper dig eller köper en tröja.

     • Sant. Har blivit utnyttjad själv många ggr för gratisarbete. Vi har också haft kunder som krånglar m betalningen. De har också fått hämta sin häst till slut. Men jag är nog lite för mesig. Men min kommentar var inte arg jag tyckte bara annat än ni.

 9. Kunne du skrevet ett innlegg om hva du hadde gjordt annerledes/sagt til deg selv når du rei ponni årene?

 10. Hej Nellie, det är kul att läsa om de olika hästarna, men jag tror att du glömde Alfons ponnyn, hur är det med honom?

   • Lättare om du hade skrivit namnet Alfons kanske. Men jag förstår om du inte vill skriva om honom! Ha en fin dag och du har ett härligt gäng med hästar.

   • En fråga: är det vanligt (isf hur vanligt?) att dina hästägare ber att hästen ska hållas utanför dina sociala medier? Nu antar jag att det inte är särskilt vanligt, men brukar det hända emellanåt?

 11. hur många hästar tävlar du samt hur många tävlar Olav? Samma hästar som ni träna? Isf tävlar ju Olav inte många hästar alls jämfört med dig. eller hur lägger ni upp tävlandet?

 12. Hästen har namngivits både i bloggen och på Instagram, så om man följer bloggen vet man vilken häst det gäller.

  • Jag har inte sett någonstans att hästen har namngivits? Vad jag kan se har Nellie bara skrivit om den som ”fyraåringen”.

   • Jag kan ju inte säga exakt vart det står i bloggen eller på instagram, för då gör ju jag exakt det som jag tycker att Nellie gör fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *