Hur jag utvecklas snabbare

Tänkte dela med mig av lite punkter i hur jag gör för att utvecklas snabbare. Fick nämligen den frågan via dm här om dagen, kanske är det något jag gör som funkar för mig som kan funka för dig också.

Photo: Isak Rautenberg

Jag tror inte på att slarv & den korta vägen ger succés i slutändan. Så hårt jobb varje dag det står jag för. Man lägger sig inte platt ner om man möter en motgång utan man utmanar den istället & ser sig som vinnare sen.

Jag har märkt att det privata spelat stor roll i ditt yrke & sport. Ditt välmående sätter lite ribban i hur mycket du ska orka. Jag hade det tufft privat i min relation förra året viket innebar att jag tog med mig det dåliga i mitt yrke & sport, tillslut stannade jag upp i min utveckling. Hade ingen ork eller energi.

Nyfikenhet är viktigt. Våga fråga, leta efter utmaningar , ändra & förbättra på saker , analysera . Hitta ett kontaktnät osv osv. Det har jag märkt har utvecklat mig mycket i min sociala förmåga i sporten.

Nu har inte alla den möjligheten , men om den finns nära dig eller om du måste kämpa något för den- gör det. Rida mycket olika hästar. Det tror jag VERKLIGEN har utvecklat mig snabbt de senare månaderna. Du lär dig läsa av alla sorters typer av hästar, du hittar ett annat lugn hos dig själv då det inte blir till en grej- du kan jämföra den ena med den andra. Det är en egoboost att kunna styra runt olika hästar.

Tornado som är stor & lång, känslig men segare variant.

Joe som är anspänd, liten & pigg.

Fia som är stark & lite svår att svänga

Chipsy som backar av väldigt mycket på hinder & kräver ben

Lux som är väldigt liten & stark i nacken , kan vara pigg en dag & seg en annan dag.

Ja ni fattar. Läsa av & rida i det & mötas med hästen. Det utvecklas man mycket av!

Nu ställer jag en fråga , har du hittat en punkt som du tycker funkar för dig, som hjälper dig att utvecklas inom yrke eller sport ?

5 thoughts on “Hur jag utvecklas snabbare

  1. träna, träna och åter träna. Men att som ryttare träna även utanför hästvärlden, och då både fysisk träning men även psykiskt. Utifrån mig själv bara är det otroligt mycket psykisk träning och våga tro på min kunskap och erfarenhet och inte slås ned så lätt av ”misslyckanden”. Sen också att känna av dagsformen på såväl sig själv som hästen, det tror jag är utvecklande för hela ekipaget!

  2. Jag jobbar på sidan av som beridare/lärling för en elitryttare, och känner precis som dig att det är egoboost när man märker att man klarar av de flesta hästar på ett bra sätt! Och då blir man verkligen motiverad, idag red jag en häst som jag inte ALLS kunde rida i mitt tycke (ägare sa annat) och märker direkt att jag blir omotiverad och tappar självförtroendet, men man utvecklas ju även, tycker helt enkelt att jag utvecklas bäst när jag fått rida en väldigt svår häst och sedan tar över dom knepen på de ”enkla” hästarna så dom blir ännu bättre och jag ännu bättre!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *