Första dagen utan henne

Vilade igår eftermiddag för att släppa alla spänningar & få ny energi. Säga hejdå är något som jag aldrig kommer att bli van vid. Oavsett hur många hästar jag kommer att sälja inom framtiden.

Laissa är speciell, hon tar allt med kemi & man måste förstå henne likaväl som hon mig. Därför var vi ett bra team. Jag hat jobbat med henne i fem år, så jag vet verkligen vad jag snackar om att hästen är speciell och de kan nog visas igenom rutan också.

Sen blir jag så JÄVLA ledsen av alla elaka kommentarer & spekulationer om vart Laissa har hamnat. Jag fattar inte vart vissa människors inre respekt finns, låt hästen landa & jag plus nya ägaren innan ni yttrar er och ska till & med vara elaka, finns det ingen heder?

Tyckte det framgick ganska tydligt i inlägget jag skrev ovan om hur jag tänkt och velat att Laissa ska ha det. Jag hade två stycken danska ryttare som provat tex och en av dom gick hon inte ens fram med. Jag har avbokat & tackat nej till äldre ryttare som har verksamhet då jag inte vill se Laissa i sådant system, hon hade inte accepterat de & de flesta har inte tid för att läsa av en häst varje dag. Det var många children från alla länder du kan tänka dig som hörde av sig för att hitta sin junior häst. Många som ville satsa på mästerskap med henne etc, de kan gå men med rätt ryttare som hittar kemin med Laissa. Alternativ två som jag önskade som jag inte trodde fanns var ett lugnt hem, en ryttare som älskar sina hästar för de dom är, som inte sätter för mycket press och som brukar sin häst på olika sätt. Inte som ren tävlingsmaskin. Laissa är otroligt snäll i allt, hon älskar att rida ut & tränas hemma. Tävling är ett plus.

Den köparen & ryttaren kom upp. Hon kom med sin mamma och tog Laissa med storm. De gjorde ett så fint pass i paddocken & red ut tillsammans. Hon var så lugn & Laissa kändes så trygg. DET värdesätter jag. Sen är det en större prisklass på hästen & Laissa har brukats av mig på ett helt annat sätt. Men vem bestämmer vad som är rätt? Egentligen ingen men mest jag med tanke på att jag har vart med under den här perioden också. Från att inte vilja gå fram med en ryttare till att välja en annan., dom passade & hon var beredd att lägga dom pengarna på den vita drömmen.

Blev uppdaterad igår att Laissa hade kommit fram säkert & fint. Vart ute i hagen en stund för att få sträcka på benen lite. Sedan gått in & fått sin kvällsmat. Jag har gett mina tips och hur hon bör skötas nu i början för att lära känna varandra & för att Laissa ska hitta trygghet i sin nya ägare.

Nu är ett av mina jobb att matcha hästar med ryttare & inte vart jag får ut mest pengar. Nu fick jag de jag begärde & kunde säkert fått betydligt mer i utlandet. Men då jobbar man ju inte ärligt & sätter inte hästen i första hand.

jag är super glad att Laissa kommer få ett bra & härligt liv. Göra allt som hon tycker om & vistas i en underbar miljö! Det är hon värd.

48 thoughts on “Första dagen utan henne

 1. Hej Nellie
  Jag har läst din blogg under ett antal år och
  tillhör ålderskategorin 50+😊och jag tycker att
  du är ett sådant föredöme inom ridsporten.
  Du är inte mer än 18 år och är så klok och
  har så bra värderingar.
  Jag blir så trött på alla dessa omogna personer
  som ska kommentera, spekulera och göra
  egna sanningar om saker och ting, som de inte
  ens har med att göra.
  Lycka till med din och Olavs satsning, ni kommer
  bli ett superteam.👍🌟💪

  • 50 år fyllda här med och instämmer så himla mycket med denna kommentar.
   Du är klokare än många av oss äldre och mogen i dina beslut.
   Hoppas du får en fin dag och stor kram!

   • 50 + här också, kan bara hålla med föregående talare.

    Du är en klok person som jobbar med hjärtat hela vägen, heder åt dig ❤

    • Även jag 40+ håller med. Kloka fina Nellie. ❤️ En stor kram till dig Nellie. Vet att det är svårt att släppa en pälskling så här kommer lite stöd! Klart du valt bästa hemmet. Hästar är inte pengar, de är kärlek. 🤗

  • Härligt att vi är flera 50 + are här. Instämmer m vad de andra har skrivet. Sitter här och gråter över hur fin du är. Hur du alltid sätter hästarna först. Dottern har en ponny liknande din Laissa vi kommer att välja på liknande sätt när vi säljer honom. Med hjärtat. Tack för att du är du Nellie. Till folks försvar så tror jag att de nog tänker att allt ditt jobb inte ska vara i onödan men så är det ju såklart inte. Är nog många tävlingsmänniskor som tänker så automatiskt utan att reflektera över varför. ♥️

  • 40+ här och håller med de ovan..
   Jag tycker du är a m a z i n g !
   Brukar säga till min 11 åriga dotter att läsa din blogg och ta efter dig..
   Du är stark och snäll men tar ingen skit..
   Jag önskar att jag hade varit som du när jag var 18!
   Grymma fina nellie!

 2. Så underbart att läsa!
  Känns även bra för oss läsare att veta att fina Majsan fått ett bra hem och inte bara sålts till högstbjudande.
  Vi äldre som följt er länge blir varma i hjärtat av ett sånt fint beslut.

  Önskar den nya ägaren all lycka & framgång.

 3. Att välja hem med hjärtat över pengarna bevisar verkligen åt dom som kommenterar att du vet vad du håller på med!
  Du känner hästen, inte de som kommenterar.
  Jag önskar allt gott åt dej och Laissa och ska bli kul att följa henne i hennes nya hem!😊

 4. Den hästen är verkligen speciell, och att höra att du lagt så mycket energi på att hitta ett hem som verkligen passa henne och inte bara hur mycket pengar hon kan ge, för tänker mig att hon skulle kunna gå för stora summor. Att du då väljer ett fint och bra hem, där kemin är viktigast känns så himla bra. Även om vi inte har med det att göra egentligen, men där växte du otroligt i mina ögon, vilket du ofta gör nu för tiden. Det märks att du hittat en plats i livet där du trivs, med människor omkring dig som är bra för dig och som låter dig utvecklas både personligt och professionellt. Heja dig Nellie!

 5. Bra jobbat =) tyvärr kommer det alltid komma elaka kommentarer från folk som inte förstår eller som rentav gör det medvetet för att provocera av någon anledning! 🙁

 6. Det här gjorde mej så himla glad att läsa.
  Att du alltid varit mån om dina hästar vet jag, men jag förstår också när större summor av pengar blid inblandade så kanske man ibland börjar tumma med sig själv och sina värderingar.

  Och jag förstår att man inte alltid kan tacka nej till vissa summor, för så är det ju, tyvärr, för det är en pengastyrda bransch & värld.

  Men det jag tänkte direkt när du skrev ut att hon skulle säljas var just detta att hoppas hon hamnar på rätt ställe och inte bli utnyttjad för all sin talang som hon besitter, där hennes mentala bit glöms bort <3
  Så himla fint m, klok, humant & ärligt av dej och jag blir så glad in i hjärtat att du ser dina hästar så fint & är så måna om dem ända tills den dagen de lämnar ditt stall.

  Sån inspiration!

  Tappa aldrig detta Nellie, behåll dina fina vettiga kloka värderingar & kärlek till hästarna! Även när de större summorna nämns, lova att du aldrig glömmer dej själv och hur du värderar hästens liv & mående! ❣️

  All lycka till dej/er – fan va duktiga ni är!
  // Sanna

 7. Du resonerar så klokt och visar din kärlek och omtanke för dina hästar❤️. Jag tycker du fattade helt rätt beslut av din beskrivning av hennes nya ägare och jag förstår verkligen inte hur folk kan skicka näthat för det.

  Du verkar vara en så underbar hästägare, samt att du väljer med hjärtat och inte plånboken är så fint. Du jobbar med hjärta och magkänsla ❤️

 8. Vad fint att Laissa verkar ha hittat en ny människa som kommer att vårda henne lika väl som du har gjort. Kommer den nya ägaren alls att tävla med Laissa – eller det kanske vi får veta i sinom tid 😊 Kan tänka mig att många tävlingsryttare på en ansenlig nivå nu sörjer att de inte fick Laissa i sitt stall (och det ÄR ju ändå ganska ovanligt att en så dyr häst ej hamnar hos satsande tävlingsryttare, det tror jag vi alla kan vara överens om)! Viktigast är att Laissa får det bra!!! Drömhästen…

 9. Tror många reagerar på att en tävlingshäst av Laissas kaliber hamnar hos en hobbyryttare som helt verkar sakna tävlingsambitioner och har ett helt vanligt, lågbetalt yrke. Kan tänka mig att det skapar en hel del avundsjuka bland vanliga personer som suttit och tänkt att det vore en ouppnåelig dröm att köpa en häst som Laissa 😂😂

  • Det framgår rätt tydligt att DU är en av de ”vanliga personerna”… 🙂 varför annars outa och skriva ut ang nya ägarens jobb och tävlings erfarenhet?

   • Nä, jag rider knappt längre och skulle aldrig ha tid med en häst 😜 Blev bara nyfiken när jag såg andras kommentarer på Instagram, det ÄR onekligen ganska ovanligt och inressant 😀

     • Vet hur min dotters tankar går om detta köp, jag själv har varit med hela resan å träffat alla underbara människor i detta fall. Jag kommer oxså va delaktig i allt då min dotter å jag brinner för hästar å själv har jag varit hoppryttare på hög nivå på min tid mm
      Är sirligt att klanka ner på detta
      Känner ett stort behov av att verkligen höja upp nellie i allt och är sjukt tacksam för hennes stora förtroende för min dotter och mig i detta. Finner inga ord i hur underbar en människa ska va och hon är det. Har förklarat det för nellie med. Vi grät alla vid hämtning å alla hade svårt med farväl. Vad är problemet i att sluta lägga sig i. Den som bestämmer det rätta är den som har gjort det.
      Kommer alltid finnas för nellie d vet hon. Hon är om man ska ta dagens ungdoms språk då jag är 40+
      FETT GRYM
      Till vissa andra som verkar inte veta värdet av saker.

      Tack en än gång för ditt stora förtroende bland alla intressanta i detta köp
      Du är värd allt
      Många kramar från mig mamman som har varit med i hela resan ❤️

  • Det är kan fof vara med tanke på prislappen . Alla gör vad man vill med sina pengar , oavsett som tävlingsryttare eller hobby:)

  • Fast hon har ju fått pengar från någonstans. Bara för att man inte vill tävla elitnivå. Måste man ha en sunkig fjording då?
   Laissa kommer få det fantastiskt, som hon har haft det hos dig Nellie. Jag beundrar dina beslut.
   Det kommer aldrig göra mindre ont, men du kommer lära dig leva med det. Stora kramar från mig.

  • Det jag stör mig på i din kommentar Bea är att du skriver som om det är något negativt att ha ett ”vanligt, lågbetalt yrke” eller att ”sakna tävlingsambitioner”. Vad är ett vanligt och lågbetalt yrke? Min sambo jobbar som AT-läkare, det är inte välbetalt och nog finns det många AT-läkare. Pappa är byggarbetare, vilket nog också kan anses vara ett vanligt jobb. Men han tjänar betydligt mer pengar.

   Kontentan är att man nog aldrig ska dra slutsater om folk. Det som de visar utåt behöver inte spegla verkligheten och man ska inte lägga några värderingar i vad folk jobbar med eller vad deras möjliga inkomst kan tänkas vara.

   • Nej men gud, menar verkligen inte det som något negativt. Har själv ett vanligt, lågbetalt yrke 😂😂

  • Bor utomlands och har själv köpt en váldigt bra hopphäst! Visst vill jag tävla en del men inte alls pa samma niva som hon skulle kunna göra med en annan ryttare. Och det jag älskar med mentaliteten här är att INGEN BRYR SIG! Alla är GLADA för mig som har en san fin häst att utvecklas med. Sa skönt att slippa den där ”vad ska hon med den där fina hästen till?¨ mentaliteten som verkar finnas hos manga.

   • Samma här, bor också utomlands och alla är bara glada åt att jag kunnat köpa en fin (dyr för mig) häst!

    Säger som de andra, du är ett föredöme, Nellie! Jag är också 50+

 10. Men nya ägaren la själv ut på sin insta(presentation) att hon hade både saga o Laissa så hon verkar inte bekymrad eller behöva landa 😊 sen förstår jag att avundsjuka gör att folk utrycker sig dumt och det är väl onödigt .

  • Som mor till dottern där som köpte hästen så va inte fallet, där har du grymt fel. Ge en kommentar om du vet sanning. Va en medryttare till min dåliga travare som alla ser det som för det är ingen häst i allas ögon. Men han är min ögonsten som tur ä. Va hon som gjorde det inte MIN dotter. Så vet du hur allt är så kommentera det eller va tyst

   • Tråkigt att man måste svara så otroligt otrevligt då min kommentera var betydligt trevligare än många andras.. jag har varken klankat ner på din travare eller din dotter som många andra 😊👍🏻 det var en Alexandra fäldt på insta som hade bägge hästarnas namn på sin presentation dock var detta snabbt borta igen. Struntsamma, uppmärksamhet får man nog vare sig man vill eller ej när man köper en sådan häst 😄

 11. Undrar bara varför man köper en elithäst om man inte har dom ambitionerna? Ok om man vill ha ett halvblod och inte en att fjording eller ardenner men varför lägga flera hundratusen när man kan köpa en för 80 000 som kommer fungera lika bra, om inte bättre då den har mindre nerv? Alla får göra PRECIS som dom vill men vore så intressant å höra resonemanget 🙂

  • Hej,

   Kan bara svara för mig själv, är 40+ och bestämmer själv vad jag vill göra för pengar jag jobbat ihop. Har köpt en häst för mycket pengar som tävlat med bra resultat upp till 130. Jag har inte alls den nivan, och inte ambitionen eller tiden att na dit heller. Hade precis börjat leta häst och denna stod pa min klubb redan, är inne i systemet där och alla som jobbar där känner henne. Provred och kände ”wow!”. Hon har en riktig power MEN da alla runt omkring känner henne sa kunde jag vara lugn med att hon aldrig skulle göra nanting dumt. Hade kunnat resa runt i Europa för att leta efter en aningen billigare häst men för mig var tryggheten viktig. Att ha människor runt omkring mig som känner henne.

   Tanken är att jag ska utvecklas med henne, och ha roligt! Vi har tävlat lite grann och mer kommer det bli men hon kommer aldrig bli en tävlingsmaskin igen. Jag vill kunna rida en bra häst med wow-känsla även om jag ”bara” tränar hemma.

   Förhoppningsvis kan hon även bli läromästare at mina barn i framtiden. Och kanske tar jag in en medryttare sa smaningom som är mer tävlingsvan än jag som vill aka iväg med henne. Men just nu är det bara hon och jag som lär känna varann och min ridning har förbättrats avsevärt den korta tid jag har haft henne.

 12. Du verkar resonera väldigt klokt kring Laissa måste jag säga Nellie. När man säljer hästen har man ju väldigt lite att säga till om sedan så självklart är det otroligt viktigt att det känns rätt från början.

  Ni som – väldigt osmakligt och klumpigt – gissar och spekulerar kring allt ifrån den nya ägarens ekonomiska situation till varför någon skulle vilja köpa en dyr häst om de inte tävlar så aktivt: för det första har ni inget med det att göra och för det andra så vore det väl toppen om fler köpte så välutbildade hästar som de bara kan? Uppenbarligen har man i detta fallet haft ekonomin för att köpa Laissa och uppebarligen är både säljare och köpare nöjda. Nellie känner hästen otroligt väl och verkar ha tänkt igenom väldigt noga hur hon vill att Laissa skall ha det. Då kanske det inte heller har känts värt att försöka pressa ut några hundra tusen extra om risken är att Laissa blir en olycklig ”hoppmaskin” till exempel?

  Fint att läsa om din omtanke om hästen Nellie och jag hoppas att den nya ägaren och Laissa får det fantastiskt på sina nya gemensamma äventyr.

 13. Kloka ord och väldigt intressant! Läsvärt – ett bra inlägg. Gillar att du säger ifrån.
  Jag blir lite smått chockad över att du får så mycket åsikter ang. DINA planer och beslut. Är helt garanterad på att du lägger ner värdefull energi på
  Dina hästars liv, vare sig dem är stallade hos dig eller ska vidare i livet. Nej hand down säger jag bara; du förtjänar mycket mer respekt på media alltså.
  Minns när du sakta men säkert publicerade de första små klippen på dina första pass på Laissa och man kunde verkligen se att ni hade mycket att både ge och ta ifrån varandra. Utveckling är ju något alla vill åt, men när man känner att man givit det mesta inom vare sig en relation eller en plats – då är det ju dags att ändra väg och fortsätta. Alla går ju igenom detta, olika perioder i livet. Så jag blir besviken/arg över att du ska få ”spydigt missnöje” ifrån okända på nätet.
  Tycker det är sunt av dig som inte stannar och ältar för djupt i det.
  Vill också bara hälsa att jag älskar din sista bok. Läste den dock när den kom ut, så det var ju en stund sedan. Men tar fram den då och då när jag behöver den där lilla påfyllningen av fokus och styrka.
  Ha en fortsatt fin sommar Nellie! Jag hoppas jag någon dag kan få träffa dig och säga hej. ❤️
  Kram Patricia Fantini

 14. Så himla fint av dig att verkligen sätta Laissa först och tänka på hennes bästa. Vilket ju egentligen borde vara en självklarhet och det ända rätta, vissa människor förstår bara inte det… Är övertygad om att hon kommer få det toppen med tanke på hur noga du är med dina hästar och var dom hamnar <3

 15. nu tycker jag det räcker med alla dessa spekulationer kring nya ägarens pengar och jobb inklusivt vart hon fick pengar från, för det är inte ok och inte speciellt schysst? // Mvh ägarens kusin

 16. Jag blir glad att läsa att vackra fina Laissa kommit fram, känner sig trygg i sin nya omgivning. Och jag blir också glad att läsa hur fint du beskrev hennes och den nya ägarens första möte, och hur rätt det kändes och blev!

  Håller också med de kommentatorer som skriver att det är taktlöst och ofint att skriva saker om nya ägaren som man förmodligen inte ens känner till, jag skulle inte vilja vara en ny ägare till någon häst och sedan gå in och läsa saker om mig själv på nätet. Det är lika illa som att prata skit om andra som inte är närvarande, skillnaden är ju att orden kan läsas om och om igen, i hjärtat syns de ju inte, men känns.

  Jag tycker vi alla ska vara glada för Laissas skull och veta att hon får det bra, det är ju självklart att Nellie sett till det, och ser det som en av de största och viktigaste sakerna vid försäljning.

  Och vad andra gör med sina pengar – är upp till var och en. (Såg något om det i någon kommentar häruppe.)

  Stor kram till dig Nellie, från mig, och Laissa kommer jag innerligt att sakna, men du har flera fina hästar att läsa om och titta på. Det ser jag fram emot. 🙂

 17. Vill bara säga tack Nellie. Jag har följt Laissa sedan hon var hos Tyra, såg från första början att det var en väldigt speciell häst och blev kär i henne redan från första gången jag såg henne. Har sedan dess med iver och glädje följt er resa och det värmer i hjärtat när jag läser om och ser vilken tid och energi du har lagt ner för att hitta det hem som är bäst för just henne. Tvivlar inte en sekund på att hon har det superbra där hon är och kommer att fortsätta ha det. Så ville bara säga tack, tack för allt du har gjort för den hästen som betyder så mycket, inte bara för dig och ditt team, men även för dina följare. Bra jobbat, verkligen!

 18. Verkar som du hittat ett jättebra hem till Laissa ❤️ En eloge till dig som väljer hem med omsorg och hästens bästa och inte bara ser till pengarna..

 19. Du har gjort en otrolig resa med Laissa och jag är glad för din skull att du har hittat ett fint hem till henne <3 Har man råd att köpa sin drömhäst så spelar det ingen roll vilka ambitioner man har som ryttare eller vilken prisklass hästen är i, det viktigaste är väl ändå att häst och ryttare trivs ihop <3 Jag vet inte om den nya ägaren läser min kommentar men till dig vill jag önska lycka till och grattis till ditt fina köp. Jag hoppas ni får otroligt roliga och fina år tillsammans, du och Laissa 🙂

 20. Jag blir alldeles mörkrädd när jag läser i detta komentarsfält!!

  Ni som bara kräks ur er en massa dumt måste vara födda helt utan empati, uppfostrad utan att fått lära er hyfs och fason, och tror att världen kretsar endast runt er.

  Vid nästa försäljning hoppas jag att Nellie, för sitt företags och goda rykte skull väljer att stänga av kommentarsfältet. Detta är inte och kommer aldrig att bli ok!

  Väx upp!!

 21. Måste vara lite speciellt att köpa en häst som varit så känd på sociala medier. Hoppas nya ägarna kan skaka av sig alla negativa kommentarer, och glädjas åt sin nya fina häst istället.
  Grattis till försäljningen!

 22. Lite sent ute nu kanske men ville bara kika in och säga att jag tycker att du ska vara glad att du gjorde det som kändes bra i magen.

  Oavsett vad du hade gjort, oavsett vem du hade du sålt till hade det alltid varit någon som haft åsikter, inte hållit med.

  Jag personligen tycker det är konstigt att folk inte kan se det från synvinkeln att du känner Laissa bäst och gett henne ett nytt hem som HON kommer trivas med?

  Nu gnäller folk om att du sålde till någon annan än en absolut elitryttare. Hade du sålt till en elitryttare hade folk gnällt på att hon såldes som en ”tävlingsmaskin”. Man kan inte göra alla nöjda, men i detta fallet handlar det inte om alla andra utan om hästen.

  Stå på dig och lycka till med allt. Hejar på dig bakom skärmen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *