Mina stjärnor är hemma

Känslan när man kommer hem och får släppa ut sina hästar så lyckliga i sina gräshagar . De slår ALLT. De tycker det är så kul att tävla, de springer på lastbilen och verkligen lyser om dem när bilen körs fram. Lika glada blir de när de kommer hem och de vet att några dagars chill väntas. Blir varm i hela kroppen.

Idag är det Lux som ska ridas och Olav rider nya hästen som kom samma dag vi åkte. En 9 årig valack e Namelus. Den heter G Star. Gått lite större klasser i Holland och ska nu vara i Sverige ett tag.

Sen måste jag verkligen ta tillfället här att tacka alla som grattat mig. Svårt att svara alla, men man blir så glad . Försöker verkligen hålla en hög nivå på allt jag gör inom hästsporten . Lämnar inget åt slumpen , latar mig aldrig. Ni märker att det blir lite tröttsamt från mig ibland, då ventilerar jag och får ny energi . Sen åker man iväg så får man kvitto på allt är så värt det. Tänk ändå vilka hästar jag äger, Tore som går från klarhet till klarhet . Hoppar 1.40 enkelt. Fia som många kunder drar i, men ägaren låter mig ha henne. Kvalad svår hoppning nu. Joe som jag är noga med ska ta det i lagom takt vinner sin 1.35 debut som han hoppade enkelt. Lux som jag hoppas kommer tillbaka. Mitt team, mina svansbarn, mina älsklingar .

Ofta får jag tanken vad jag själv imponeras av i sporten . Vad får mig att få gåshud. Jo det är en utveckling , när jag ser en utveckling i ett ekipage . Som när Ebba Larsson vann EM på forden eller Andres Persson som tog NM guld . När ett ekipage gjort de där osäkra, stegvis tunga arbetet och står där högst på pallen . De får mig att bli knäsvag av beundran verkligen. Inte när mamma och pappa fyller på det redan toppstjärniga stallet med en ny stjärna i teamet som har mer rutin än övriga stallets hästar. Fine, det är lyx. En sjuk lyx i denna sporten. Men impar inte lika mycket på mig, snarare inte alls. Jag gillar resan, den krokiga resan.

Jag visade Fia för x antal dagar sen för en i mina ögon världens bästa ryttare . Där stod vi i en paddock i Sverige. Fia hoppades av proffsens proffs och jag fick på knackig engelska berätta om mitt jobb med Fia. Ägaren slog mig på axeln och hyllade mig. Tänk att på 1 år från att ha lilla Fia i mitt system i mitt tänkt och jobba på det sättet jag tror på, stå där och visa henne för världsryttare. Från tävlat på Ribban för 1 år sen och fått svänga och ta stopp med hjälp av långsidorna till att nu vara kvalad till svårklass hoppning , visa upp henne för folk som jag bara följer på instagram. Det är respekt . Det är hårt slit och det är jag stolt över. Bloggare, influencer eller vad man än kallas. Jag är duktig på det jag gör och det är timmar av driv, målmedvetenhet och passion som ligger bakom.

Man måste ha fokus . Går inte att göra det med halva hjärtat i stallet och halva någon annanstans . Hitta det ni brinner för tjejer och killar. Lägg ert hjärta där och ni kommer skapa magi.

15 thoughts on “Mina stjärnor är hemma

 1. Jag hoppas verkligen att Fia är hos dig för att stanna – LÄNGE! Vilken matchning ni är. Ingen tanke på att köpa in dig i henne..? Ifall ägaren är beredd att sälja en andel menar jag.

  • Vet inte om hon har råd. Fia lär vara dyr och blir dyrare ju bättre det går. Hyffsat ung häst som hoppar bra och har stabila resultat. T.ex inte haft mer än 4 fel i någon runda i år och placerad 130-140 även internationellt.

 2. Blir tjock i halsen för jag blir rörd av att läsa dina ord! Du är jätteduktig och helt fantastisk Nellie! Tycker det är så stort att få följa din resa med dina hästar och dig själv och utvecklingen finns och den går framåt. Du har vetskapen om vad du kan och är bra på, det är en stor känsla tror jag när man får ett kvitto som du säger, på att det är bra jobbat.

  Magi… tack för det ordet. Jag tror som du – att man ska satsa på det man tror på och då blir det magi. Jag har tvekat i många år, en jag gör något just nu, som kan bli riktigt bra, hoppas jag. När det blir klart. Därav bör jag sluta nu och ta mig dit det finns. Inget med häst direkt, men något annat. Kanske det är och blir magi, även här? 🙂

  Kram – ha en underbar måndag nu!!

 3. Fy fan vad roligt det är att följa dig just nu! Din glädje och lycka går rakt genom skärmen, blir genuint glad av att läsa din blogg och följa din instagram nu. Fortsätt jobba hårt och köra ditt race, you go girl!

 4. Fy fan vad grym du är Nellie! Du pratar om att du får gåshud av att se andras utveckling, men din dåh?! DU har gått från lilla Nellie på Ponnyakuten med Stella som inte ville gå in i transporten till att bli en tjej som vid bara 18 år byggt upp ett imperium på sina sunda och goda värderinga, både inom sociala medier och hästvärlden. Det får jag gåshud av, och du har gjort det, gått din egen väg och jobbat hårt, fyfan vad grym du är, glöm inte det. En förebild för alla, även på din sämsta dag. Kram och all lycka till i fortsättningen, du e bäst!

 5. Men Nellie vilket jävla inlägg! Jag vet inte vad det är men detta var bra! Välskrivet och så mycket känslor

 6. Grattis igen till så fina resultat och framgångar! Detta är du värd till 100% 👏🏻

  Blir så imponerad av ditt driv och engagemang i både bra och dåliga dagar. Respekt! Hoppas alla hittar det drivet i något 🙏🏻 Kämpa vidare nu! Du kommer göra sådant avtryck 👌🏻

 7. Jag fick gåshud av detta inlägget. Just för att du är den du är o kämpat dig till denna fantastiska nivå som du lyckats komma till så ska man verkligen se upp till dig! Ingen serverad lyx häst utan bara ren o skär framgång och kämparglöd! Hejja dig Nellie!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.