Sista dagen och 6 hästar ska tävlas

Godmorgon på er. Idag ska 6 hästar tävlas. Det är Carina, Laissa, Bamse och Joe som går 1.30

Tore och fia går 1.40

För slippa frågetecken så hoppar JAG Carina i 1.30 klassen. Inte Olav. Det var plan sen innan, vi anmälde denna tävling för flera veckor sedan och ändringar görs hela tiden . Blir lite trött när ni bemöter mig med kritik . Sen svarar jag upp, då är man översittare?

Något jag har svårt att förstå de är människor som måste gneta in sig i minsta detalj . Kolla upp och sen får man verkligen det? Vad säger TR om det? Får Olav ha mörka ridbyxor och får han verkligen hoppa 1.30?

Vi anmäler 6-8 hästar till en tävling . Det var veckor sedan. Fram tills idag har vi ändrat dagar, klasser och ryttare . De är vanligt och inget knas. Bara för de står i startlistan så är de inte skrivet i sten att de ska vara så. Den ändras och planen ändras . Jättefint att många av er har koll på när en häst är kvalad och ser över och räknar resultat . Toppen! Älskar att ni följer oss… men låt det inte gå överstyr . Jag skulle aldrig tro eller vilja tro att någon fuskar eller ”får den verkligen det”. Måste man förutse att någon gör något fel? Det är lite tråkigt. Sen hur jag bemöter det är på samma sätt som jag anser vissa tar ton på min blogg.

Men Olav blev fråntagen resultat i Hammarö ?

Men ingen kan väl tro att man åker till en tävling. Kostar flera tusen, stallar upp och tävlar OM man inte får? Någonstans där mellan norska och svenska förbund har de blivit fel i kommunikation . INGEN fara. Vi var inte arga, Olav inte arg och ingen dog på kuppen. Fanns annan utländsk ryttare på samma tävling som hade råkar för samma missöde . De finns värre saker. Så för slippa alla frågetecken nu.

Man behöver 2 nollor i 1.20 för hoppa 1.30

Man behöver 2 nollor i 1.30 för att få hoppa 1.35

Man behöver 2 nollor i 1.35 för hoppa 1.40

Har man 2 nollor i 1,40 får man starta alla hästar upp till 1.40

Vi har koll på läget och vilka hästar som ÄR kvalade med vilken ryttare.

Nu gör vi nåt bra av denna dagen. Jag hoppas på många fina rundor och härligt sällskap . Att solen hittar oss och alla är glada. Imorgon är jag och Olav lediga och då ska vi njuta .

Kolla istället på denna godingen . Inte kvalad till nåt, men lika glad för det. Gambino.

49 thoughts on “Sista dagen och 6 hästar ska tävlas

 1. Men alltså du är ju så jävla otrevlig i dina svar nellie?! Svara på frågor normalt istället? Folk menar inget illa när dom frågar. Du har ju uppenbarligen inte koll På TR eftersom du går runt med Tore i grimma på tävlingsplatsen? Och det är helt okej att inte ha koll på allt! Men sluta svara i så jävla snäsig ton som om du är fullärd och kan allt och varenda regel. Det kan du definitivt inte.. Ödmjukhet är inte din starka sida…

   • Kanske för att det är sjukt frustrerande att du aldrig kan ta kritik utan att vara kaxig eller otrevlig.. Svordomar och ödmjukhet hänger inte riktigt ihop för övrigt?

    • Ödmjukhet är när man kan ta kritik, erkänna sina brister och höja andra. Inget om svordomar alls faktiskt. Googla gärna om du inte förstår, synonymer.se är skitbra tycker jag!
     Och så en sidenot. Man får blir arg även om man är ödmjuk, men då får man bli arg över något befogat!
     Svara gärna om du ser.

   • Vilken ful härskarteknik att börja ifrågasätta om någon är ödmjuk pga svordomar istället för att bemöta kritiken i kommentaren 🧐

 2. Men det där med grimman, det kan du inte svara på trots en massa kommentarer. Jag vill ge både kritik och beröm, för när jag berömmer betyder det mer än de som bara flyter med strömmen. Så funkar jag i mitt privatliv. Så även här. Därför gratulerar jag dig alltid när det går bra, stöttar när det går dåligt. Men jag har även en del funderingar, som kring grimman. Kvalen bryr jag mig dock inte om, eftersom att du redan har förklarat det. När man då sedan undrar, är det tråkigt att du svarar översittande. Det handlar inte om att du är översittare när du svarar, det har du fått fel. Jag och många andra älskar när du svarar. Det är när du ska lugna och fina, och trycka ner med en kaxig attityd som jag iaf blir ledsen. Jag hoppas du kan ta både min ris och ros i denna kommentar.

  • Svara gärna om du har tid! Svara inte bara på de dåliga, för de som är uppmärksamhetskåta kommer kanske sluta skriva schysst och ta uppmärksamhet genom att vara elaka! Jag tror att det kan vara så ibland iaf.

  • Håller med Kanan. Jag tror att folk ställer sådana frågor endast för att de är nyfikna och vill lära sig. Det kanske inte var så för ett par år sen när flesta läsare var yngre, men tror att majoriteten av läsarna idag vill dig väl och menar inget illa med dessa frågor.

  • Att det blir diskussioner i kommentarsfältet behöver inte heller betyda att det är negativt. I frågan om Olav var kvalad så blev det en diskussion men ingen var otrevlig och alla ”skötte” sig.

 3. Det var jag som frågade för att enligt equipe var Olav startanmäld på Carina i 130. Varför får du det att låta som att vi hoppar på dig och inte vill dig väl? Hade jag velat dig illa hade jag snarare hållt tyst och hoppats att Olav startat och fått fler resultat strukna?

 4. Håller faktiskt med om att du tar detta på ett fel sätt, du tolkar det fel. Är det kanske så att du innerst inne är väldigt trött just nu? Att det kanske är lite mkt och tolkar allt på bloggen negativt? Ibland känns det som du endast ser bloggen som ett jobb som är jobbigt, att du måste skriva ngt och blir arg för kommentarer du misstolkar och därav din dåliga attityd. Tråkigt tycker jag som har följt dig väldigt många år.

 5. Jag såg inte kommentarsfältet förens nu och jag kan inte mer än hålla med resterande. Jag utläste inget negativt från de kommentarerna utan du gör snarare kommentarerna negativa genom kommentarer som ”lugn och fin”, du agerar som om läsaren kom med högaffel och eld mot dig när det snarare är en bra fråga som är ställd på ett respektfullt sätt.

  Du har ju inte 100 koll på ts och ja vem har det, inte ens överdomarna har det alltid. Därför får vi hjälpas åt att ha koll. Det är väl inte svårare än så.

  • Det är härskarteknik och väldigt nedlåtande att svara på det sättet. Om man har svårt att bemöta kritik utan stt ha en sån attityd så är det bättre att inte svara alls.

 6. Om ni tycker Nellies svar ovan är snäsigt eller drygt så säger det mer om er själva än Nellie. kämpa på Nellie! Gambino är ju för jäkla söt! =)

  • Fast va? Nu är ju det så att majoriteten (85%) tycker det. Vad skulle det säga om oss som håller god ton och är nyfikna Robert?

   • Nej det är inte majoriteten som tycker det. Kanske majoriteten av dom som kommenterar som tycker så, men det ligger lite i sakens natur att dom som är negativt inställda till Nellies svar är dom som kommenterar.

    • Jag har inte kommenterat förrän nu men jag håller med att det var vettiga o vänliga kommentarer men Nellie som direkt snäste tillbaka, så svårt att säga vem som tycker vad o hur många. Inte många som försvarade Nellie i förra inlägget heller. Läs inte bara svaret ovan läs hur hon svsrade på kommentarer igår: alltså va?! Det är ju tackvare oss läsare som hon kommit så långt, men istället för att se det för vad det är tror hon att det är kritik, flera förklarade ju att det kan vara svårt att veta ALLT o att missar händer o flera svarade också åt den som undrade o förklarade varför dom funderade. Så ser jag det iaf men alla tolkar väl olika. Tycker nog Nellie gjorde en höna av en fjäder i det här fallet. O loggan hade hon ju inte skrivit att var tillfällig så även om en del kommentarer lämnade mycket att önska i frågan om god ton så kunde hon ju ha förklarat det också utan att bry sig om rötäggen. Om Nellie tycker att det är stressigt o därför snäser ifrån kanske hon borde pausa bloggen ett tag, hon har ju ändå många järn i elden…

  • Fast Nellie svarar extremt drygt och nedlåtande. Och varför skulle det säga mer om mig än om henne för att jag tycker att hon är dålig på att ta kritik och svarar nedlåtande när folk undrar något? Makes no sense 🤔

 7. Här görs många hönor av fjädrar, en hel hönsgård faktiskt. Av bilden kan man inte se om de befann sig utanför tävlingsområdet eller om tävlingen kanske var avslutad?
  Lycka till med klasserna idag!

  • Tävlingen var inte avslutad och det var på området. Inga tvivel. Jag har tävlat där tusen gånger och vet exakt hur det ser ut.

   • Men ärligt människor!! vad spelar det för roll om hästen står i grimma? Hon vet säkert att man inte ska det enligt TR men kanske inte tyckte att det var hela världen. De är ju ett beslut hon tagit.

    • Nellie har dock själv skrivit i en kommentar på två inlägg under (har jag för mig) där en tjej frågat om Olav och hans starter och TR. Nellie svarade med att dom följer TR till punkt och pricka..
     Om man nu följer det till punkt och pricka (som Nellie påstår själv) då gör man EXAKT varenda lilla sak PRECIS som man ska, man avviker inte från reglerna på något sätt.
     En regel är en regel, det ska följas och inte bli en fis i rymden, speciellt inte när man själv går ut med att den följs till punkt och pricka. Följer man inte så bara skriv att man inte gör det, hur svårt kan det vara? Man bllir inte dömd till döden för det?

    • Josefine. Alla regler är där av en anledning. Även om man heter Nellie Berntsson så kan man inte kringgå. Det är jävligt farligt i grimma, respektlöst mot andra.
     Jag hade inte brytt mig ett skvatt om hon inte svarat så snäsigt att de följer tr till punkt och pricka.
     Tråkigt att det blev inställt idag, men ni kan ju vara helt nöjda med det ni red! Grattis till både placeringar och fina rundor! Heja dig och Olav, ett sånt team

 8. Förstår faktiskt inte vad alla menar med att nellie har en tråkig attityd? Uppenbarligen är hon trött på alla som hela tiden ska klaga o påpeka allt negativt, så nu svarade hon tydligt så det inte skulle bli något mer tjat. Och alla som nu håller på i kommentarsfältet, låt nellie leva sitt liv o skaffa er ett eget, sjukt tråkigt att folk aldrig bara kan låta något vara, faktiskt helt säker på att nellie fixar detta själv!! Bra skrivet Nellie! You go girl!

 9. Läser av eget intresse flertal olika bloggar, och har registrerat att på en del av dem som har mycket trafik i kommentarsfältet svara bloggägaren väldigt ofta: ”Tack för din kommentar” som enda svar. Detta för att det tar oerhört mycket tid att svara var och en, men ändå vill ”bemöta och visa” att hen läst kommentaren.

  Sen kan en eller ett fåtal, beroende på frågeställning och innehåll, svaras på med ett längre svar, då ofta som ett inlägg med frågeställningen, men inte alltid! Det tar mycket tid av dagen att läsa igenom och svara alla kommentarer, det är näst intill omöjligt kan jag säga eftersom det ofta leder vidare till fler och fler frågeställningar.

  Sen så är det oerhört många som väljer att först läsa igenom kommentarer innan den postas, tar också en oerhörd tid men kan i slutändan vara positivt dels för bloggens ”klimat” men även för den som driver bloggen.

  Hur som anser jag att oavsett vem det är som skriver så bör var och en tänka efter hur var och en uttrycker sig. Hur var och en bemöter andra speglas av det bemötande som man får tillbaka. Är jag /du på ett visst vis mot någon annan så får jag ett lika bemötande tillbaka, dvs att allt var och en gör/säger/skriver återspeglas på samma sätt i retur……

  Ytterligare en sak som jag personligt tycker är viktigt att tänka på är att det som syns på en blogg, bilder, korta videos mm är vad det just är……oerhört korta ögonblick som vare sig visar vad som hänt före eller vad som händer efteråt. Som ett exempel vill jag lyfta det att Olav inte fick starta med x antal hästar på en tävling. Vi som läser har ingen som helst aning om vad som hänt före, vilken information som getts, vilka som varit inblandade osv. Ändå är det ett flertal som påstår sig veta att Nellie och Olav inte har koll. Jag skulle aldrig våga eller välja uttrycka mig så, för jag har inte varit med, jag har inte läst eller hört den information som svenska och norska förbunden delat mellan varandra och sedan lämnat vidare till Nellie och Olav. Jag och du har ingen aning om hur förbunden tolkat situationen men utifrån det så har svar getts och precis som Nellie själv skriver……vem vill lägga ut pengar/tid/förberedelse för att sedan få avblåsa allt!? Inte jag i alla fall och jag är tveksam till att någon överhuvudtaget vill det!

  Den andra ögonblicksbilden jag vill lyfta är den med grimman på tävlingsplatsen. Det är en bild, en stund på låt säga 10 sekunder, längre än så tar det knappast att ta en mobilbild. Om nu ingen av läsarna var där just då, i det ögonblicket, den dagen, under den tävlingen på den platsen där fotot togs, hur kan någon då med bestämdhet säga att ”Jag vet att tävlingen inte var över?” Den som med bestämdhet skriver så bör ju bevisligen ha stått bredvid, vetat klockslaget och sett allt. Då kommer min följdfundering…..om du vet att det är fel, varför upplyste du inte om det, där och då i så fall ?

  Jag har varit med på många tävlingsplatser runt om i Sverige och jag kan säga att jag har ingen möjlighet att tala om vilken klockslag alla bilder tas som jag sedan ser på div bloggar eller på fb flöden från exakt samma tävling som jag varit på. Jag kan se när det postas om sådan visas men jag kan ta mig sjutton inte veta exakt klockslag om jag inte själv stått bredvid vid exakt rätt tid.

  Om jag tror att jag har all kunskap, all information om allt som rör en annan människas liv baserat på lite bilder och lite text från en blogg eller Instagram, ja då är jag helt fel ute! Vad jag har är små små fragment av en annans vardag, och det, det är en otroligt stor skillnad.

  Önskar alla en underbar lördag ♥

  • Jättebra skrivet och formulerat! 🙂

   Det vi ser är som sagt, korta ögonblick. Och även om man tycker att man kommer ngn nära i en blogg så känner man ju egentligen inte den personen alls, i grunden.

   Önskar dig en fin helg tillbaka!

 10. Säger bara så här – han är sååå söt lille Gambino! 🙂 Och hans fina mamma likaså!

  Och då jag inte sett eller ännu läst ngt om vare sig grimmor eller kvalade klasser så tänker jag inte ha en enda åsikt om den saken. Däremot hoppas jag det går toppenbra för Nellie och Olav och alla hästarna på tävlingsbanorna idag.

  Lycka till!! 🙂

 11. Söta lilla gumman *klapp på huvudet*! Lugn och fin! Seså, andas lite så att du inte tar i så du spricker. Tänk på barnen i Afrika, de har inte ens en egen iPhone. Nej, njut av att solen skiner, varsågod att ta en karamell. All kritik här i världen handlar ändå om avundsjuka!

  Den här typen av uttryck (även om jag har överdrivit nu) anser jag är ett förbannat trist sätt att bemöta andra.
  Men! Beröm till dig Nellie som inte bara släpper igenom kommentarer fyllda med fluff och hjärtan. Det tycker jag är stort av dig!
  Lycka till på tävlingen! Du är en väldigt duktig ryttare (menar det så att ingen tror att jag är ironisk)!

  • Ja, det är riktigt nedlåtande att bemöta andra med den typen av svar. Sällan man ser någon svara på kritik på det sättet som tur är. Det är en typ av härskarteknik som man bör låta bli att använda. Man vinner inte en diskussion eller en argumentation för att man är nedlåtande mot den andra personen och förminskar den.

 12. Det är snarare så att du i princip alltid svarar otrevligt när man kritiserar, frågar eller inte håller med dig om någonting – så är det varje gång. Då gör du alltid ett separat inlägg och påstår att man ger kritik (ibland frågar man endast), att man är bitter eller att man är avundsjuk. Det behöver inte vara så överhuvudtaget, jag tycker att detta är någonting som du bör tänka på!

 13. De är så roligt att följa både dig och Olovs arbete här ☺️ följt dig sen ponnyakuten tiden och jag blir 30 i år 😝 känner dig inte personligen men din blogg och insta är de enda jag följer dagligen. Du intresserar mig. Har hållit på med hästar halva livet och du inspirerar mig!

  Tycker de är tråkigt samtidigt fascinerande att vissa av dina följare gräver sig så djupt ner i ditt och Olovs liv, räknar ut starter och avstängningar, vad vinner man på de och vilken energi man lägger ner sen som man skulle kunna använda för att förbättra sitt eget liv och utveckling ?!

  Keep up your good work, och lycka till med ert företag, ska bli spännande att få följa utvecklingen här och på insta! 🐎☺️

 14. Men nej nellie!!! Inte 2 nollor i 135 för att få rida 140, du måste rida 2 nollor i 130 och då får du starta både 135 OCH 140!! Ingenting annat haha

 15. Ni klagar på Nellie för att hon svarar ”otrevligt, är kaxig,översittare, curlad, har snäsig ton,härskarteknik och så vidare! men seriöst kolla era egna kommentarer? Vilken ton använder ni? och vem har gett er rätten att döma henne efter några enstaka ord (Inte alla men många)

  Förstår faktiskt att hon ber er att lugna ner er ni går på som bara den, Fast att hon ger er ett svar så nöjer ni er inte med det, utan istället spinner ni vidare antingen i samma spår eller påbörjar något annat..
  Ni tycker Nellie är överkänslig, men det är ju ni också, Nellie skrev ”Lugn och fin” och ni går på med era kommentare och förresten sen när blev det otrevligt/kaxigt/översittande att säga så? Det är många kommentare från er LÄSARE som har ”värre ton” och fel valda ord.

  Alla är inte perfekta, vi alla är människor, vi kan alla ha dåliga dagar, vilket jag tror många av er har haft denna dag, och vi alla tolkar ord/saker olika men man ska inte klaga på andra när man inte är bättre själv. ❤️

  Godnatt🌸

   • Någon attityd i flera år kan jag inte säga något om för det är inget jag har märkt men Alla har rätt att tycka olika:)

    men det jag ville få fram igår var bara att om man läser igenom kommentarsfältet så är det MÅNGA läsare som fortfarande är värre i hur dem skriver(ton,attityd,valda ord) än Nellie, det är så lätt att säga att någon annan är SI och SÅ eller Nellie säge SI och gör så men sen glömmer man bort hur man själv formulerar sig och hur man skriver om Nellie.
    Tycker bara det är fel att sitta och döma/klaga på hur hon skriver/gör när man faktiskt inte är bättre själv!

    ( nu syftar jag inte på dig Ylva eller någon specifik person utan jag menar bara mer allmänt vad jag såg/tolka det när Jag läste kommentarer)

 16. Anklagar inte Nellie på något sätt för att hon inte har hundra koll, sällan jag har det heller. Med det är väl 2 felfria rundor i 1,30 för att man ska kvala till 1,40?

  • https://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_73550/cf_559/TR_III_2019_Hoppning.PDF

   3. Häst

   3.1. Ekipage är kvalificerat till 1,30 hoppning efter två (2) felfritt genomförda grundhoppningar i 1,20 hoppning eller högre. Gäller för start i avdelning A och B.
   
3.2. Ekipage är kvalificerat till 1,35 hoppning och lägre efter två (2) felfritt genomförda grundhoppningar i 1,30 hoppning eller högre. Gäller för start i avdelning A och B.

   3.3. Ekipage är kvalificerat till 1,40 hoppning och lägre efter två (2) felfritt genomförda grundhoppningar i 1,30/1,35 hoppning eller högre.
   3.4. Ekipage är kvalificerat till 1,45/1,50/1,55/1,60 hoppning och lägre efter två (2) felfritt genomförda grundhoppningar i 1,40 hoppning eller högre.
   
3.5. Ryttare som under de 24 senaste månaderna genomfört två
(2) felfria grundhoppningar i 1,40 hoppning eller högre får starta alla hästar i alla klasser upp till och med 1,40 hoppning. Gäller inte unghästar.
   3.6. Ryttare som under de 24 senaste månaderna genomfört två (2) felfria grundhoppningar i 1,45 hoppning eller högre får starta alla hästar i alla klasser. Gäller inte unghästar.

   🙂

 17. Jag är inte speciellt brydd av händelserna i sig, och har inte själv någon åsikt i det mer än att när jag läser kommentarerna som enligt mig till 99% bara är ställda av ren nyfikenhet, som mogen kritik eller feedback i ditt första inlägg och läser dina svar blir ganska förvånad över mottagandet från dig. Jag har varit otroligt aktiv på din blogg senaste månaderna och berömt och stöttat dig i var och varannat inlägg för din power, motivation och livsglädje du visat på bloggen, därför hoppas jag du tycker det är ok att jag faktiskt också kritiserar dig i detta läget! Du har ju nämnt att du känt mycket stress etc, kanske blir bloggen ett tråkigt måste, och när du får kritik tar det lite extra. Bara spekulation, men vill visa att jag också kan försöka se det ur ditt perspektiv. Hoppas du iaf tänker igenom varför det blir reaktioner på dina svar.
  Kramar

 18. Har suttit och läst igenom lite kommentarer och hag känner spontan bara – suck.

  Nellie är alltså 18,5 år gammal, bloggat sedan runt 10 år tillbaka i tiden, står med händerna fulla av hästar och en hel del massa att rodda runt – en elitsatsning. Och så gapar folk att hon svara i diverse toner?

  Denna tjejen är alltså bra långt kommen jämnfört med andra och jag tror att ibland blir det för mycket att hantera för sin egen hjärna. När folk då tjatar, tjatar och återigen tjatar – vad förväntar ni er då? En klapp på huvudet för en glad Nellie som säger ursäkt?

  Nellie ska ha cred som orkar blogga och hålla igång som hon gör, för det är jävligt sällsynt av en 18,5 åring att göra sånthär med egen kraft, om än med back up av Olav och föräldrar.

  Jag är helt 100 på att Nellie har koll vad hon gör på tävlingar och vad man får och inte får. då behöver man inte gräva i det än mer. Nellie har RÄTT att också ha en dålig dag eller svara otrevligt för hon är också människa, och ingen människa är på topp dygnet runt 7 dagar i veckan året runt..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *