Självförtroende – tuffare ridning

Så glad för mitt flow just nu & självsäkra ridna på alla hästarna , och inte bara en. Fullfölj planen med Laissa & Joe men fick feeling & vågade använda vägarna & galoppen ännu mer. Joe kändes super fin. Missade en väg då jag satte upp ett större tempo på honom. Svårt att svänga & ha ett högre tempo på den hästen just nu. Men som sagt satt allt idag och därmed en felfri ritt, en 7e placering på honom.

Laissa gick jag in med inställningen att placera mig & ta innanför där man kunde. Jag litade på mig själv & för kemin vi har. Sparade några sekunder på det och räckte till en femte plats. Väldigt nöjd med våra insatser idag som team. Man växer som ryttare tio gånger mer efter varje bra runda med olika hästar.

Imorgon åker sex hästar med på lastbilen mot ribban. Sista starterna för helgen.

22 thoughts on “Självförtroende – tuffare ridning

 1. Såg precis dina resultat på equipe och måste bara säga grattis, det är väl en riktig egoboost när planerna håller och allt funkar! Kanon helt enkelt, vilka fina hästar du har! Lyckospark till i morgon👍

 2. Åhhh, hon är så fiiin lilla stora Laissa!!

  Härlig bild på er ihop också.

  Bra ridet och grattis till placeringen!! 😀

 3. Du är verkligen värd placeringarna!

  Mins min instruktörs ord ”du kan det här, bara tro på dig SJÄLV nu”. Stämmer in på dig med nu… TRO på dig SJÄLV nu, du kan det här.. ta för dig och visa det!

 4. Får Olav rida 130 på Carina och den andra hästen enligt TR? Vore trist om han blev avstängd från klasserna igen. Olav har ju inte 2st felfria 120 med Carina.

  • Antar att det är den här paragrafen du tänker på?
   ”3.1. Ekipage är kvalificerat till 1,30 hoppning efter två (2) felfritt
   genomförda grundhoppningar i 1,20 hoppning eller högre. Gäller
   för start i avdelning A och B.”

   Jag vet inte vad Olav har för resultat sedan tidigare men den här paragrafen är ju enda vägen runt det som jag förstår det.
   ”3.5. Ryttare som under de 24 senaste månaderna genomfört två
   (2) felfria grundhoppningar i 1,40 hoppning eller högre får starta
   alla hästar i alla klasser upp till och med 1,40 hoppning. Gäller inte
   unghästar.”

   Så har han ridit två felfria 140 de senaste två åren så är det lugnt, annars inte. Så tolkar jag det iallafall 🙂

   • Precis, tänker på det. För Olav blev ju avstängd från 4st 130cm förut så någonting fattades. Det kanske bara var licenser och annat som ställde till det?

   • Vi har koll på TR och vet vad Olav får rida och inte. Nu är det så att jag hoppar Carina och inte Olav 🙂

    • Det skrev du inför förra tävlingen också, där Olav blev avstängd. Så det är ju inte alltid ni har koll.

     • Jo det hade vi. Fast förbundet meddelat Olav fel. Ha en bra dag Louise. Hoppas solen strålar på dig idag. Köp en glass. Njut av livet!

     • Solen strålar på oss. Är i Sthlm, ser på global Champions tour o har ätit glass 🤩😎

  • Det stämmer. Men han ska inte rida Carina i 1.30. Lugn bara lugn. Vi följer TR till punkt och pricka .

   • Tycker att det känns som ett ganska otrevligt sätt att bemöta kommentarer på när du skriver ”lugn bara lugn” eller ”lugn och fin”. Känns otroligt översittaraktigt, eller hur skulle du själv känna om någon sa eller skrev detta till dig?
    Jag har inte koll själv, men om Olav tidigare blivit avstängd för att ni inte har haft koll på reglerna så är det väl klart att folk som är mer insatta än jag undrar?
    Och på tal om insatta. Detta är en vänlig och nyfiken fråga, men på den tiden som jag tävlade var det ej tillåtet att ha hästen i bara grimman på tävlingsområdet. Har det ändrats?

    • Fortfarande krav på träns/”det huvudlag hästen ska ridas i” i hoppning. I fälttävlan däremot får man leda i grimma om man har kontroll på hästen 🙂 Tror det även gäller typ WE eller distans.
     Internationellt kan det vara andra regler.

     • Emma. Du har så rätt i det du skriver. Men på den tävlingen så strider det mot TR REGLERNA. Som de inte har koll på tyvärr. Men roligt att det gick bra idag också Nellie. Så kul att se att ni jobbar som ett team. Kanske det snart utökas med någon hästskötare? 😉

   • Lite smått osmakligt svar där.. har märkt att så fort någon skriver en fråga eller lite kritik, då blir det otrevliga kommentarer från ditt håll. Får inte vi följare fråga något? Ska vi gissa oss fram istället för att få snäsiga svar på frågorna? Ska vi enbart överösa dig med beröm och applåder, aldrig ge någon kritik eller ”bra att veta”? Hur hade du tänkt att dina följare ska stanna kvar om du inte kan vara lite mer trevlig och tillmötesgående?

    Du anser garanterat nu att jag är en avundsjuk jävel som hatar och trycker ner alla, enbart för denna kommentaren. Men där har du fel, inte ett dugg avundsjuk på ditt liv eller hatar på någon för den delen. Försöker bara framföra lite kritik så stämningen förhoppningsvis blir bättre här och att du slutar påstå & kallar oss följare en del saker som vi inte är.

    • Jag håller med dig, så fort en kommentar är något annat än beröm och beundran så antingen bemöts den inte alls eller så är det snäsigt och otrevligt. Och blir det mycket såna kommentarer så kommer nåt inlägg om att folk hatar, är avundsjuka osv. Extremt tråkig attityd.

    • Hur tänker du där ? Gissa sig farm ? Vad behöver vi som läsare gissa angående vad ? Kan det förtydligas lite för jag hänger inte riktigt med.

     • Ta loggan till deras företag som ett exempel, det har varit några som frågat om den, är den permanent eller kommer det ändras?
      Du kan även läsa frågan från följaren här ovanför, där ser du dirkt att det är ingen trevlig ton från andra sidan.. Ska inte hennes följare få fråga en sån simpel ska utan att bli kallade avundsjuka?
      Man kan i stort sett inte fråga en enda sak här utan att få stämpel avundsjuk eller hatare, tråkigt men sant..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *