Starterna & tvätta hår

Wow fick en väldigt bra känsla med Carina idag. Första gången jag tävla henne & andra gången jag hoppa henne. Lite små nervös va jag men det gick ju super. Olav tävlade henne igår men ville att jag skulle testa idag så att han får stå på backen & se, samt hur hon gick med mig. Det är en sak att se & en sak att sitta på & känna. Jag blev förvånad över känslan hon ger, väldigt härlig. Hoppade upp sig super, jag va lite fast i handen in i sista kombinationen så där kom en bom. Men är faktiskt väldigt nöjd över insatsen av oss båda.

Olav lite besviken då han tog ett extra på en linje så en bom föll i början, felfri resten. Retligt när man gör en bra runda & känslan är bra samt felfri runt om. Dock bättre tycker jag när man själv gör felet & vet varför. Så bamse var duktig idag med. Noll igår & 4 fel idag. Nytt försök på lördag igen då alla hästarna hoppar.

Fick besök av krafft som jag skrev innan. Presenterade alla hästarna, en del nya för dom. Kan gå igenom en annan dag vad hästarna äter nu då jag såg i kommentarerna att ni önskade det.

Såg även att de är ganska hett i fältet , diskussion om hur ofta jag duschar håret (?)…

Såhär, jag jobbar ute varje dag med hästar. Smuts, blåst , damm , naturen osv osv… tyvärr får håret ta en del stryk då jag har hjälm ofta. Duschar varje dag efter stall. Håret försöker jag spara men efter två dagar i stall är de fett & äckligt igen. Så jag duschar de ofta. Men jag är hellre fräsch & hygienisk av mig!

13 thoughts on “Starterna & tvätta hår

 1. Herregud kör hårt med att tvätta håret ofta! Jag tvättar mitt varje dag, oavsett om jag rider eller inte. Mitt hår klarar sig inte utan att tvättas utan blir fett bara utav att jag tänker tanken!

 2. Du har tidigare klagat på att ditt hår är dåligt osv och det beror mycket möjligt på att du tvättar det för ofta. Självklart vill man egentligen tvätta håret om det är skitigt och efter stallet men jag tycker det är onödigt att tvätta det på en måndag och så endast stall sedan. Bättre kanske på helgen då du ibland gör annat då också? Håret skall inte bli fett efter två dagar fastän du är i stall, då beror det på att man antingen tvättar för ofta, tvättar fel eller har fel produkter. Du gör ju självklart som du vill precis som alla andra men mitt tips är att tänka på håret. 😊

  • Det slits snarare av hjälmanvändning och blondering. Nyare studier visar att tvätta håret var eller varannan dag är det bästa så det håller rent för rötterna vilket gör att håret växer snabbare och är friskare ✌🏻

    • Jo det stämmer, den forskningen kom ut för 2 år sedan. Bara för att man vill tro på någonting så betyder det inte att det är så. Det som du säger var det som stämde förr men nu är det motbevisat. Så gör dig själv en tjänst o duscha lite oftare

     • Nej, det stämmer fortfarande inte. Du får isåfall gärna visa bevis. Håret bör tvättas max 1-2 gånger i veckan samt tvätta det rätt och med rätt produkter. 😊

     • Du som skriver att det ska tvättas max en till två gånger i veckan har fel, det är en trist myt som fått spridning senaste åren. Hårbotten skall hållas ren. Hur topparna mår är en annan sak, du behöver ju inte heller schamponera längderna vid varje tvätt, men det är INTE bra för hårbotten att inte tvätta bort smuts, fett och annat gojs som täpper igen hårsäckar och porer. /Frisör.

     • Det som är bra för hårbotten är just att tvätta det sällan, det förstör annars deras naturliga fetter osv.

 3. Så kul att du har börjat läsa mer av kommentarerna. Du kanske gjorde det innan också men känns som att du hamnat oss läsare lite närmare nu på sistone!

  Kan säga att jag har börjat titta in här minst 7-8 gånger om dagen. Tycker det är så kul att läsa just nu!

  • Håller med! Har tidigare aldrig kollat kommentarerna men har börjat göra de nu vara för jag vet Nellie hänger där med ☺️☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *