Jag ljuger om jag inte säger det är tufft

Jag ska vara ärlig. Har alltid vart det här. Det visar lite mänsklighet i alla snygga bilder, lastbilar och tävlingar utomlands . Dagarna där mellan. Jag har 2 heltidsjobb. Det ena är ett stall med 11 hästar. Skulle ALDRIG skita i en häst för tidens skull eller komma hem tidigare . Never . Det är EB policy jag har mot mig själv och mina kunder . Alla hästar ska få sin tid. Punkt .

Visst. I dagsläget finns inte en enda dag där inte klockan ringer 06:30. Det är Fredag idag, klockan visar 19:00 och vi är ännu inte klara. 14 hästar hoppade. Alla fått sin tid , beröm och kvalite. Stallet ska se proffsigt ut, trots det är mitt i morgon mockandet.

Jag märker så på mig själv och mitt humör om jag inte ”skött” mitt dagliga på ett bra sätt. Om jag fått stressa eller om jag känner att boxar inte blivit mockade noggrant. Utöver det stressar jag såklart över mina sociala kanaler . Jag vill få tiden och måste ge mig tiden att kunna se över mejl och blogga. Det ÄR mitt jobb och det ska skötas. De är bland de roligaste jag vet.

Jag vill inte gnälla eller låta dryg. Men det är tufft ibland. Man behöver en kram, en klapp på axeln där någon random säger ”grym du är nellie”. Där ser man hur några ord kan förändra ens dag.

Utöver det har jag roliga News. Kanske det roligaste i år. LUX är friskförklarad! Läs det igen. Lux var på sitt sista besök på kliniken idag.

Friskaste hästen här idag. Lycka till nu med Luxen.

Efter månader av rehabilitering med månadsbesök på klinik står han redo att börja hoppa. Självklart kommer jag ta det extremt lugnt. Men jag grät en tår när mamma ringde och berätta. Luxen, min fina älskade Lux. Som vi kämpat för han ska bli bra. Lagt såklart mycket tid och pengar. Haft en veterinär vi litat bra på och haft tilltro till hans jobb. Nu hoppas vi Luxen får vara frisk. Han är min stjärna i stallet alla dagar i veckan. Så tacksam över beskedet idag. Känns som man vunnit på lotto – högsta vinsten .

Kolla vad fina hagarna blev. Pappa fixat underbara gräshagar till hästarna. Tore och Majsan njöt idag. Lite svalare och inga flugor . Några timmar på gräs. Det är så viktigt att de kommer ut varje dag, gärna i gräshagar. Sträcka på benen och få äta gräs . Lyckliga tävlingshästar. Det ska mina hästar få vara.

Vad gör ni i helgen grymmaste bloggläsare ? Tell me…

17 thoughts on “Jag ljuger om jag inte säger det är tufft

 1. Många gratulationer till en friskförklarad Lux!!! Det bästa besked du kunde få, och som du har väntat!

  I morgon lördag har jag en trevlig dag att se fram emot med jaktlaget, då är det god mat, mycket prat, trevligt umgänge, en hel del arbetsinsatser, som väntar och dagen avslutas sedan uppsluppet med diverse skytteövningar på vår skjutbana som vi har. Men också en del annat roligt, t.ex kasta kniv på ballonger, och skjuta pilbåge. Många vill prova på om de aldrig testat förut (själv jagar jag, och på fritiden skjuter jag pilbåge).

  Det är jätteroligt men även om det är lekar så är alla medvetna om att det är viktigt att sköta sig, vara nykter, tänka på säkerheten – och därför blir våra sådana här dagar väldigt nyktra OCH roliga, och det gillar jag. Så det är min morgondag.

 2. Så kul för Lux och er!! Vilket jobb du gör, otroligt.
  Måste bara få fråga. Vilken klinik och veterinär hade ni och vad är era åsikter? 🙂 ❤️❤️

 3. Kolla fotbolls-VM och kanske bio i morgon med en polare… på söndag vet jag inte än. Du är så jäkla ambitiös! =)

 4. Så roligt att läsa om Lux ❤ Det har tagit tid att komma hit, kostat både pengar, tid och känslor men nu äntligen är ni på väg åt rätt håll, Lycka till ❤

  Sen är det faktiskt helt ok att få uttrycka att man är trött, stressad och helt slut i perioder i sitt jobb, även om man älskar jobbet till 100 % Ingen vandrar genom livet utan att känna så vid flertal tillfällen.

  Ni gör ett otroligt jobb med allt vad det innebär ! Var stolt över vad ni åstadkommer tillsammans, för det är ni som gör jobbet, ingen annan. Kom bara ihåg att ni behöver få lite vila mellan varven så att ni orkar. Ni har många hästar, stort driv och hög arbetsmoral, men även den bäste måste få vila och återhämtning mellan alla dessa dagar fulla med jobb.

  Stort Lycka till ❤

 5. Så härligt med Lux 💫
  Upp tidigt imorgon för att fixa stallet och rida, sen åka på poolparty med älskade kompisgänget som samlas några ggr per år. Söndag chilla med kompisarna, sen hem och ordna stallet och mysa med man och barn.

   • Verkligen, det är så underbart de där helgerna när allt bara klickar tidsmässigt. När man får energipåfyllnad från flera olika håll 💯

 6. Så gott att höra att Luxen är friskförklarad!! Så roligt för dig och för honom själv säkert också! strålande!

  14 hästar kräver sina människor minst sagt. Och jag personligen tycker det är sunt av dig att kunna uttrycka att du är trött och blir stressad av dina olika roller i dina (faktiskt) olika jobb. Javisst är hästarna en stor, stor del av det du gör här och på övriga kanaler, så det går ju in i varandra. Det viktigaste tycker jag att du själv skriver därom: jag tycker att det är roligt och vill sköta det.

  Dock tycker jag att det är fullt förståerligt om du efter en hel dag i stallet, kommer hem och bara vill landa i soffan, men inser att du har en massa ”skrivtid” och då känner: men orka! Fullt naturlig reaktion, även om man gör det roligaste som finns. Det gäller att hushålla med krafterna, helt klart.

  Kan tyvärr inte bidra med något roligare än att det ska tvättas imorgon lördag. Och det är hett som i en bakugn häruppe i mellansverige, så vi vet att vi lever. 😉 Misstänker att ni har det precis lika varmt om inte mer därnere i Skåne….

  Ha en toppenfin helg Nellie! 🙂

 7. Det är klart att det är okej att erkänna att det är tufft, och det är mänskligt att ”gnälla”! Att ha två heltidsjobb låter ärligt talat inte sunt. Hur roligt du än tycker att det är, så orkar en inte under hur lång tid som helst. Jag känner ju inte till era planer, men jag HOPPAS för din/er skull att ni kommer att anställa någon som hjälper er med stallsysslor, särskilt om ni tar in fler hästar. Om du så här tidigt i er verksamhet tycker att det är tufft (vilket jag som sagt förstår helt), hur ska det då kännas om ett halvår? Hur kommer er relation att må? Kan ju bara tala för mig själv, men när jag är slutkörd så är jag inte jättekul att umgås med… Och tyvärr blir ju dina sociala medier lidande. Också det förståeligt, det här är faktiskt välment och inte hat! Men du lägger ut lite blogginlägg på rutin, men det finns liksom ingen glöd bakom, du struntar i/glömmer inlägg du lovat etc. Så som jag har lärt känna dig genom bloggen (inser att det kan vara STOR skillnad irl), så gillar du inte att göra något halvdant, men så är det ju tyvärr nu. Lång och virrig kommentar. Hoppas att du, och andra läsare, förstår att jag menar väl. Vill inte se dig krascha.

  • Håller med, man kan orka mycket men inte hur länge som helst. Ja en anställd vore kanske nåt? En praktikant? Någon som kan skritta hästarna?

   Pluggar själv heltid och fick ett fantastiskt jobberbjudande på halvtid jag verklihen ville ha. Jobbet var helt underbart och planerades hålla på i ett par månader. Helt underbart jobb och underbart plugg, men det var TUFFT. Hade inte fungerat långsiktigt även fast jag älskade båda sakerna.

 8. Tankarna gick helt klart till er idag, imorse var jag totalt chockerad över era 14 hästar som skulle hoppas. Jag hoppade liksom två på terrängbanan och höll på att dö av värmeslag – och i kroppen Dan därpå. Hur orkar era kroppar 14 hästar och hur genomlider ni värmen?!? GRYMMA är ni. 😍

 9. Jag tycker det är så himla viktigt att inte arbeta förmycket. Självklart vill man så himla otroligt mycket men ibland måste man sänka sina egna krav! Jag har själv fått lära mig det den hårda vägen! Bränn inte ut dig innan 20 års ålder, inget är värt det!!

 10. Jag tycker att du är tuff som är ärlig och delar med dig av det till så många. Du är en problemlösare och det är roligt att läsa din blogg oavsett om du har dåliga eller bra dagar – livet! Och det är roligt att läsa din blogg nu med fakta och när du säger bpde A och B. Sedan håller du en del hemligt för att du måste eller för att du vill. Men det är ändå väldigt ”sparsamt” om du förstår vad jag menar. Man kanske vill berätta något men vill berätta allt när man har mer kött på benen. Men du har fått en bra balans på det hela tycker jag. Och sedan är det förstås roligare läsa bloggen nu när du mår bra och är glad mer än vad du är ledsen. Men oavsett så är det ju DIG vi läser om så då måste vi ju ta det som står för skulle du bara skriva när saker va bra, ja då skulle du ju inte vara människa. Men det kanske ändå kan vara roligt att höra att det är roligt att följa dig. Sedan att du satsar på kvalité istället för kvantitet. Det är själva grunden i att man vill följa en så nogrann, omtänksam och målmedveten männisla som du. Ursäkta dig aldrig för om du har en dålig dag. För det har alla även om de inte skriver eller säger det. Ibland förstår jag inte hur du orkar med allt. Heja dig!

 11. Kul att höra om Lux!
  Du är grym Nellie i det du gör! Man ser skillnad på människor som gör det dom brinner för och älskar det! All din tid och energi du ger idag som ung entreprenör kommer löna sig stort i framtiden! Så ung och redan så ljus framtid du byggt upp dig, nu tsm med din partner oxå! Du är en stor entreprenör och djurälskare i ett! Kul att se!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.