Konditionsträning

Nu har vi ett upplägg där alla hästar tränar kondition. Jag är ju så jäkla glad över ”slingan” som jag skrivit om nu ett tag. De yngre hästarna som ska upp i kondition går den två gånger i veckan kanske en till en början då det tar ganska hårt på kroppen om de inte är i bra form. Tornado går just nu också två gånger i veckan men tidigt på veckan & sen slutet en gång till. Man får upp flåset på dom och konditionen blir så mycket bättre. Bra med att man kan gallopera dom upp för backar ganska länge & sen är det 10 min skritt sträcka hem kanske. Så de får verkligen av all mjölksyra i kroppen om de får det.

För Joe som stressar ganska mycket på en bana tycker att det här är super. Han har även börjat gå två pass. Nu imorse gjorde han slingan, vart ute och ätit inne en stund. Nu innan vi åkte släppte vi han manegen så att musklerna fick värmas upp lite igen & han fick jogga fritt utan krav. Han kan få ganska spända muskler så det är ett bra sätt för honom, så han blir mjuk.

Nu när man har den här möjligheten med så fina vägar & skog så fattar jag inte hur jag kunnat leva utan det. Ska bli kul att se resultatet på banorna om några veckor om de get resultat i slutändan!

10 thoughts on “Konditionsträning

 1. Så härligt! Men vad är anledningen till att Tornado har så täta konditionspass? Är det något speciellt eller går alla så?

 2. Beskriv gärna mer exakt hur du lägger upp passet. Hur lång tid tar rundan, hur länge travar och galopperar du etc etc😀

 3. Hur känns det att du aldrig kommer få ta studenten? Som ändå är en sån stor och viktig dag i livet?

  • Nu är inte jag Nellie men personligen skulle jag säga att studenten inte är en stor grej alls. Visst när man 18 kan det vara lite kul, men på det stora hela – inte alls.
   Ur arbetssynpunkt är det inte värt mycket heller, går att plugga upp betyg för högskola rättså lätt för arbete den vägen, så går det att läsa kurser privat utan gymnasiekompetens eller så visar man sin kompetens på annat sätt.

   • Instämmer helt!

    Studenten är otroligt överreklamerad eftersom vem som helst kan ”ta studenten” idag. Det finns inga krav på någon betygsnivå tex utan vem som helst kan klara det.

    • Dock så finns det ju faktiskt ett betygskrav. Har man inte godkänt i grundämnena får man inte en examen, man får ju ta studenten. Men inget bevis på att man gått högstadiet.

  • Det känns inget knas. Har valt en annan väg i livet som känns passande för mig. Grattis alla studenter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *